Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • bizim hiç vaktimiz kalmadı, köpeğimiz bagajda gidecek, onun çantasına tekerlek almalı mıyız ? taşımak nasıl oluyor, bilen bir yol gösterirse çok sevinirim


  • Tekerleğe pek ihtiyacınız olmaz malum havalimanında tekerlikli arabalarla taşıyabilirsiniz. Uçakta da nasıl gittiğini ve bağladıklarını bilmediğimiz için tekerliğin kafesi sağa sola kaydırma riskine karşı tekerleksiz kafesle bagaja vermeniz yerinde olur. Ben Kasım ayında köpeğimi bagajda ABD'ye getirmiştim.


  • Dün yaptığımız başvuru bugün olumlu sonuçlandı.

    Adres olarak green card'ların teslim edileceği adresi göstermiştim. Yaşayacağımız yer şu an belli değil, gidip bulacağız bir yer.

    Adres değiştirilebiliyor mu? Bir cezadan bahsediyor izin belgesinde farklı adreste bulunursa diye.


  • Cdc izni bir günde geldi ancak 2 gündür thy'den bilet alamıyoruz.

    İlk yapılan isteğe ret gelmiş. İzin var sadece bilet alacağım diyorum, bir izin de biz alacağız diyorlar. Uçak içinde başka hayvan yok ancak karşı havalimanından izin alınması gerekiyormuş. Cdc iznini gönderip ret aldılar.

    Güncelleme: Cdc iznine ek olarak titre testi ve köpek pasaportunu da ekleyerek bir kez daha mail gönderdiler ve 24 saat sonra onay geldi.


  • Merhabalar, bu süreçte içimi tek rahatlatan forum bu oldu. Buraya yazan herkesin tuttuğu altın olsun.

    Amerika'ya giriş yaparken köpeği ret alan var mı? Çok spesifik bir soru ama CDC sayfasında yazan bir ibare var "Her şey tamam olsa bile yine de kabul görmeyip geldiği yere (yani aktarma yapıldıysa o ülkeye) geri gönderilebilir." diye ve özellikle bu high-rabid risk ülkelerin arasında Türkiye de olduğu için bu durum beni özellikle korkutuyor. Bu süreçte giriş yapmış arkadaşlar varsa ve beni bilgilendirebilirlerse çok mutlu olurum.
    Teşekkürler.


  • @ilaydan İzinde böyle bir şey yok. Sadece sağlıksız görünürse masrafları size ait olarak veteriner muayenesinden geçebilir yazıyor.


  • @ahmet_ öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Şunu okuyunca ve yurtdışında yapılan herhangi bir aşılamanın önemsiz olduğu duyurulunca çok tedirgin olmuştum. Bu yüzden danışmak istedim.

    "Dogs that arrive from high-risk countries without a valid US-issued rabies vaccination certificate, a CDC Dog Import Permit, or a reservation at a CDC-approved animal care facility will be denied entry and returned to the country of departure at the importer’s expense."


  • @ilaydan Evet. Us dışı aşısı olmadan veya cdc izni olmadan girişlerde diyor. Cdc izni alırsanız giriş yapabilirsiniz.


  • Merhaba hepinize, biz giriş yaptık. Zor olan çıkıştı. Bir kere köpeğiniz geçmediği için, havaalanında pasaporttan geçiş yapamıyorsunuz. 2 saate dek köpeğinizi veriyorsunuz. İstanbul E alanından çıkıyor Amerika uçuşları j den yapılıyor. Önce köpeği tek tartıya çıkarıyorlar. J alanında. Bir kağıda kilosu, hemen hemen kabininin kilo ağarlığı yazılıyor. Evraklar inceleniyor. Eksik bir şey varsa masraftan ona bakılıyor. Kabinine bilgileriniz asılıyor. Sonra köpeğiniz ile bekliyorsunuz. E kapısına gidince işlemler yapılıyor ve refakatçi biri ile alt kat gümrüğe giriyorsunuz. Köpek kabinden çıkıyor, elbisesi çıkıyor. Hepsi tek başına xrayden geçiyor. Sonra vedalaşma. Su koyuyorsunuz. Ben yemek koymadım. Uçağın kalkışını bekliyorsunuz. Amerikaya idiniz, pasaporttan geçerken onay aldınız, diyorsunuz köpeğim var. Sizi bekliyor diyorlar. Adımı atıyorsunuz gümrük memuru ile köşede sizden önce onay almış bekliyor. Ancak sonrasında köpek kabini ile ve sizin tüm valiz ve çantalarınız Amerikada ayrı Bir xrayden geçiyor. O an cdc onayını görüyorlar. Yanınızdan evraklarını ayırmayın. Ve bitti. Her yer Pet market, her yerde çeşit çeşit yemekleri. Köpeğimi somonlu mamalara boğdum. Değil insan olmak, hayvan olmak bile burada güzel..


  • Merhaba herkese. Amerikaya 2 köpekle girmiş ve sorun yaşamamış birileri var mı acaba? Orada olan bir arkadaşım CDC 2 köpeğe izin versede amerika gümrükte sıkıntı çıkıyor dedi. Bilgi verebilir misiniz?


  • @mehmetgumus merhaba, ben 2 köpekle giriş yapmak istiyorum ama CDC leri ayrı ayrı mı doldurmam gerekiyor? 2 köpekle amerika girişinde bir sıkıntı çıkarma olasılıkları var mı? Beni bilgilendirebilir misiniz?

  • ⭐⭐

    @Adımarabacı cinsi nedir köpeğinizin acaba ve kilosu


  • @Femini92, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

    @damladav sanırım götürülüyor. Çünkü bir başka yazıda istanbul diye okumuştum. Zaten arkadaş cevaplamış 🙂


  • @debbieLA77 28 kilo golden


  • @selinurkutur 2 kedi götüren vardı, biri kabinde diğeri aşağıda yer aldı, kiloya göre

  • ⭐⭐

    @Adımarabacı oyyy yerim onu 🙂 sağlıkla sıhhatle kovuşmasına sevindim turist gezisi mi kalıcı mı gittiniz? sakinleştirici falan verdiniz mi önerildiği gibi ben çok panik oluyorum bu tür durumlarda da o yüzden bu kadar detay soruyorum kusura bakmayın


  • @debbieLA77 turistik seyahat. Kimse sakinleştirici vermedi gördüğümüz, o büyük ırklarda oluyormuş, taşkınlık olmasın diye

  • ⭐⭐

    @Adımarabacı hmmm iyi bari benimki French buldog zaten aşağıda gitmesi biraz sıkıntı yaratır gibi, bakalım halen araştırıyorum... gemi buldum mesela; pronto turda... Karayip seyahati ama green kart ile ilk giriş için gemi ile giriş yapan hiç görmedim duymadım ülkeye... oluyor mu acaba öyle limandan miamiye girsek işlemlerimizi oradaki pasaport kontrol yapar herhalde orada da ofisler vardır... gemi turunu buldum istanbul kalkışlı ama hayvan kabul ediyorlar mı bilmiyorum genel müdürlükle görüşmek gerekiyormuş yanımda olamayacak 8 gün 7 gece yani seyahat boyunca belki ama günde iki kere ziyaret hakkım var 1 haftalık seyahatte ama en azından aynı atmosferde olmak nefes aldığını bilmem iyi bişey... sadece girişte sıkıntı olur mu ülkeye, ona bakmak gerek...


  • Merhaba, bu yaz kedimle birlikte uçmam gerekecek. Son varış noktamız Arizona olacak. Merak ettiğim şey şu. Kedi için de bu CDC onayı gerekiyor mu? Kuduz aşısı yeterli, titre testine gerek yok diye anladım. Yardım edebilecek biri olursa çok sevinirim.

  • ⭐⭐

    @gok334 kedi için cdc ye gerek yok. Ama uçmadan önce son bilgileri kontrol etmek gerekiyor. Titrasyon ve tarım bakanlığından uçuştan 48 saat önce uçmasına elverişlidir belgesini almanız yeterli. Dediğim gibi uçmadan tekrar gözden geçirin.
    Amerika için titrasyon zorunluluğu yok diye biliyorum ama uçmadan tekrar kontrol edilmeli.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum