Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @resit-34 konsolosluğun tutumu önemli. bence bundan sonra onlar belli bir numaraya kadar çağıracaklar kişi sayısı önemli değil. şu anda ankara için bir açıklama da yok. bence ankara konsolosluğunun bakış açısı negatif..


  • o zaman ankara bitirdi bizleri yaaaa inşallah herkez emegini alır ya


  • Merhaba

    Dosya taşıma yapılabilecek ülkeler ve şartlar hakkında bilginiz var mı?
    Hangi ülkelere taşıma mantıklı olur? İsteğe bağlı taşına biliyor mu? yoksa belli kriterler var mı?

    Ayrıca, mülakat açılma ihtimali hiç var mı? Yoksa unutalım mı bu sevdayı :((

    Yada bir önerisi olan... Bu hakkı kaybetmemek için.....


  • @svsucr hocam kısacası ne olur sizde 6binlerde kalmaz diye düşünüyorum ama 20 bini de görür mü tartışılır bir az...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rodeon22 seyahat engeliniz olmayan, vizeli / vizesiz bütün ülkeleri deneyebilirsiniz.
    normalde sizden yasal oturum şartı talep eder çoğu ama etmeyenler de olabilir.


  • Merhaba, konsolosluklara dosya taşıma için nasıl bir mail atmalıyız? Bir taslak var mı bununla ilgili ya da bir örnek? Şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @barb "mülakatımız sizin konsolosluğunuzda yapmak istiyorum."

    bol şans.


  • @gucarslan çok teşekkür ediyorum. gelişmelerden haberdar edeceğim 🙂


  • Cevap: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, eşim greencard2023 talihlisi. Ben eşim ve 1 yaşındaki çocuğumuz Covid aşısı olmadık ve olmak istemiyoruz. Covid aşısı olmadan greencard alınabilir mi? Tavsiyelerinizi duymak isteriz. Ayrıca vize formları 3 kişi adına doldurduk. Bu aşamada sadece eşim (vize talihlisi) covid aşısı olsa ve vize görüşmesine gitse, biz covid zorunluluğu kalktıktan sonra (1-2 seneyi göze aldık) gitsek olur mu. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @trklsn covid aşısı olmadan sağlık raporu alamaz ve dv vizesi alamazsınız.
    detaylı bilgiyi unganlar'ın web sitesinden alabilirsiniz.


  • @gucarslan yanıt için teşekkürler. vize başvurusunu tek kişi üzerinden devam ettirme durumumuz var mı peki? Bir de uçuşlar için zorunluluk önümüzdeki ay kalkıyor. Greencard için de kalkabileceği hatta 2024 lsitesinde olmadığı söyleniyor. Mayıs sonrasına kalacak muhtemelen bizim de. Acaba beklesek bir şansımız olabilir mi_?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @trklsn söylentilerin resmiyet kazanmadığı hiçbir bilgi üzerine yorum yapamam. asıl talihli kim bilmiyorum ancak; asıl talihli sağlık raporu alıp, vize için uygunluk şartlarını sağlarsa elbette asıl talihli vizesini alabilir.


  • @gucarslan teşekkürler. başvuruya 3 kişi başlandığında 1 kişinin devam etmesi söz konusu değil diyorlar. Bu durumda 3 kişi birden vize görüşmesine gidip 1 kişi mi vize alacak, yoksa 1 kişi mi gidecek sadece?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @trklsn "diyorlar" şeklinde bilgileri kimden alıyorsunuz bilmiyorum ama; bu "diyorlar" belli ki bilgisi olmadan fikir sahibi olanlar.
    asıl talihli vizesini almadan diğer kişiler vizesini alamaz. eğer asıl talihli gerekli şartları sağlıyorsa mülakata tek kişi gidip vizesini alabilir, bütün ailenin gitmesine gerek yok.

    bu arada lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.


  • @gucarslan Teşekkürler


  • Merhabalar herkese
    Ankara konsolosluğu Türkiye’de ikamet eden yabancılardan istenilen oturum izni geçerlilik süresi kaçtır. Bilen varsa yardımcı olabilir mi. Şimdiden teşekkürler


  • Arkadaşlar, dosyanızı Türk vatandaşlarından vize istemeyen herhangi bir Afrika ülkesine taşımak isterseniz, önce o ülkenin sizden sarı humma aşısı isteyip istemediğine dikkat edin. Ola ki o ülkedeki ABD konsolosluğu sizi mülakata çağırmayı kabul etti, hemen bir limanlar müdürlüğünden sarı humma aşısı olunuz, bu aşıdan sonraki 10-15 gün içinde Afrika'ya seyahat edebilirsiniz ama bu aşı canlı bir virüs içeren aşıdır. Bu yüzden mülakata gideceğiniz ülkedeki sağlık kontrollerinizi etkiler mi, o da ayrı bir durum. Çünkü bu sağlık kontrollerine belli bir zaman kalınca canlı virüs içeren bir aşı olmanız tavsiye edilmiyordu. Ayrıca bu aşı ömrünüzde bir kere yapılır. Sarı humma hastalığı bulaştığı kişiyi %100 öldürür, tedavisi yoktur, aşı tek korunma yoludur. Bu aşı siyahilere yapılmaz, onlar doğuştan sarı humma hastalığına karşı bağışıklıdır. Aşıdan sonra size uluslararası bir sarı humma aşı sertifikası verilir. Ayrıca Afrika'da sıtma olmamanız için limanlar müdürlüğünden sıtmaya karşı Afrika'da kalacağınız süreye göre sıtma tabletleri verilir. Sıtmada öldürücü bir hastalıktır ama tedavisi vardır. Afrika seyahatinden sonra hasta olursanız, hemen Afrika'yı son üç ay içinde ziyaret ettiğinizi İl Sağlık Müdürlüğü'nün sıtma savaş birimine bildirin, ilacı onlar size getirir. Eczanelerde ve hastanelerde ilacı yoktur ve normal hastanelerdeki doktorlar ve laboratuvarlar bunun teşhisini kolay kolay koyamazlar. Bu hastalık birkaç gün sıtma yapar, sonra iyileştim zannedersin, birkaç gün sonra nükseder ve öldürür. Afrika'daki sıtmanın çaresi vardır, yeter ki siz hastalanırsanız il saglık müdürlüğündeki doktora son üç ayda Afrika'ya gitmiştim diyebilin. Onlar sizin kan rahlilinizi yapıp teşhisinizi koyar, belli günlerde ilacınızı sizi ziyaret ederek evinize kadar getirirler. Hepiniz sağlıkla kalın.


  • @Beykentli Hocam o neymiş öyle. Mülakata canlı girebilene direkt basıyorlar herhalde vizeyi 🤣


  • Sayın Furkan Aydın kardeşim, ben dosyasını ola ki bir Afrika ülkesine taşımak isteyen çıkar, ona bilgi vermek için bu yazıyı yazdım, bunun benzerini de Telegram'a yazmak istedim ve mesajımın sonuna da en az DV2023 kazananının olduğu bir ülkeye dosyanızı taşımaya dikkat etmeye çalışın derken başka bir web sitesinin linkini mesajımın sonuna ekledim ve Telegram grubundan atıldım. Neden ben bu gruptan atıldım diye birkaç gün düşündükten sonra da bende jeton düştü, ben o linkte yapmamam gereken bir sitenin reklamını da yapmıştım. Sonuç olarak Telegram grubundan atılmayı hakettim ama yine de Telegram grubunun Admin arkadaşlarından çok çok özür dilerim. Hepinize bu zorlu süreçte sabırlar ve başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Beykentli merhaba. konuyu sizinle özelden de konuşmuştuk, verdiğiniz bilgilerin faydalı olması konusunda zaten hemfikir kaldık, bunu biliyorsunuz.
    burada bizim dikkat ettiğiniz tek konu, danışmanlık firmalarının (özellikle para talep eden ve bunu yaparken de insanları ziyadesiyle mağdur eden) paylaşılmasını engellemek. bu kuralları uygulamadığımızda forum kullanıcıları maddi / manevi ciddi mağduriyetler yaşadı. bunun önene geçmek ilk görevimiz. düzeni sağlamamızın başka yolu ne yazık ki yok.

    yukarıda verdiğiniz bilgiler forum için çok değerli, en doğrusu da zaten forumda kalması ki insanlar senelerce faydalanabilsin. bahsettiğiniz gruplar hiçbir zaman kalıcı olmadı, olmayacak. bu yüzden bir kere daha foruma aktardığınız için teşekkür ediyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum