Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

• @mehmet-eser Tebrikler. Bundan sonraki süreçte de kolaylıklar dilerim.

• @mehmet-eser vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar

• @mehmet-eser Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏

• @mehmet-eser vizeniz hayırlı olsun. Size bir sorum olacak biz ailecek 10 yıl önce Abd de bir yila yakin kaldik.Biz adli sicil kaydını Abd dende alacakmiyiz.

• @mehmet-eser tebrikler. Yeni hayatınızda başarılar.

• @mehmet-eser tebrikler vizeniz hayırlı olsun.

• @mehmet-eser vizeniz hayırlı olsun. darısı bize

• @mehmet-eser vizeniz hayırlı olsun amerikadaki hayatınızda bol şanslar

• @coderyazilim vizeniz hayırlı olsun.

• @mehmet-eser tebrikler hayırlı uğurlu olsun !

• @uqursen çok teşekkür ederim

• @Serap-2 çok teşekkür ederim.

• @mrvuvcu merhaba. anladığım kadarıyla avusturya da oturumunuz veya vatandaşlığınız bulunmadığı halde viyana elçiliği size randevu verdi değil mi?

• ⭐⭐

@öznegöçer @coderyazilim @mrvuvcu @mehmet-eser Tebrikler , Vizeleriniz hayırlı olsun.

• Merhaba arkadaşlar.
    30 şubatta ben ve iki çocuğumun randevusu vardı.Aile doktorumuzdan çocukların ve benim aşı belgelerimizi çıkarttırıp imzalatmıştık.Ancak unganlarda bunu geçerli saymadılar.E nabızda olan aşılar geçerli sayıldı. Ben ve 18 yaşındaki oğlum için kan tahlili verdik. 200 dolar aldılar. 16 yaşındaki kızımdan kan tahlili almadılar.Bizi Mehmet bey muayene etti. Önce ben girdim, nereye gideceğimi sordu, ben de kardeşimin yanına Cleveland’a gideceğimi söyledim.2 aşı yaptı, daha sonra oğlum girdi,3 aşı oldu. Sonrasında kızım girdi o da 3 aşı oldu.Toplamda 3’ümüz için 1460 dolar ödedik

24 şubat konsoloslukta randevumuz vardı. En sonunda randevu günümüz geldi. Randevu günümüz saat 9:00’daydı.Stresten hiç uyumadım. Saat 8:00 ‘de konsolosluk önüne gittim.Önce pasaportlarımızı teslim ettik.Sonra saatimiz geldiğinde çağırdılar, içeriye girdik. Ben ve çocuklarım çok heyecanlıydık.En sonunda sıra bize geldi. Oradaki beyefendi çok kibar sarışın gözlüklü bir beyefendiydi.Merhaba dedikten sonra bize doğruyu söyleyeceğinize sağ elinizi kaldırıp yemin edermisiniz dedi.Biz de sağ elimizi kaldırıp yemin ettik.Orada nereye gideceğimi sordu. Ben de Cleveland’a kardeşimin yanına gideceğimizi söyledim. Ne iş yapmayı planlıyorsunuz diye sordu.Ben de orada kreşte çalışacağımı söyledim.Daha sonra oğluma sordu.O’da bilgisayar üzerine eğitim almak istediğini söyledi. Daha sonra kızıma sordu. O’da hemşire olmak istediğini söyledi. Sonrasında beyefendi okey çok güzel dedi, ve bir haftaya kadar pasaportlarımızın geleceğini söyledi.Daha sonra oradan çok mutlu bir şekilde ayrıldık.
    Bu arada bütün evraklarımız tamdı. Hesabımızda sadece 15000 dolar vardı.

• @Ayhan2023, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar.

Green karta 5-6 yıldır başvuruyordum. Yine umutsuzca 2023 green kart sonuçlarını sorguladım. İngilizce farklı bişeyler çıktı. Translate ile tercüme ettim ve rasgele seçildiniz yazıyor. İnanamadım. Herhalde yanlış siteye girdim ben dedim. Araştırdım baktım link doğru. Olayı hazmettikten sonra ds260 formu doldurma telaşı başladı. Onuda hallettim. Daha sonrası ise malum mülakat beklemekle geçti. Case numaram yüksekti fakat geçen yıl daha yüksek numaraların mülakat aldığını excel de gördüğüm için umutluydum. Günler geçtikçe mülakatların çok az verildiğini gördüm ve umutsuzluğa kapıldım ve farklı çözümler düşünmeye başladım. Dosya taşımak uygun çözüm olabilirdi. Forumda dosyasını viyana taşıyan arkadaşları gördüm bende viyanaya mail attım. Viyanada oturma ve çalışma iznim yoktu. Bir kaç gün sonra geri döndüler dosyamın taşınması kabul edildi ve 3 hafta sonrada mülakat aldığımı öğrendim.

Mülakat maili alır almaz pegasus uçak biletimi aldım ve 1 haftalık bookingden hotel ayarladım.
    Muayeneyi yapacak olan hastaneneye mail atarak randevu istedim ve bana mülakattan 1 gün öncesine randevu verdiler.
    Pasaport iade hizmeti için (tr deki Ais) bir siteye kayıt oldum.

15 Martta uçakla viyanaya uçtum otelime yerleştim.

16 Martta sağlık randevum vardı sabah 9 da orada oldum. Aşılarımı Türkiyede olmuştum ve aşı kartımı götürmüştüm. Aşılarım kabul edildi ve orada aşı olmadım. Benden kan alındı ve doktor muayenesi yapıldı. İngilizcemin yetmediği yerlerde translate kullanarak anlaştık. 1 kişi için 390 euro ödememi yaptım ve beni röntgen için başka bir hastaneye yönlendirdiler, otobüsle oraya giderek film çektirdim ve muayene işlemi tamamlandı. Muayene sonucu direk elektronik olarak konsolosluğa gönderiliyormuş.

17 Mart saat 13 te mülakat için Viyana Amerikan Konsolosluğuna metro ile gittim. Tam dakikası gelmeden içeriye almıyorlar. Üstümü çantamı aradılar içeriye girdim. İçeride benden başka kimse yoktu. bir masada 5 dakika bekledim. Sonra camlı bölmesi bir bankondan sesli olarak çağırıldım ve oraya gittim. Türkçe bilen bir bayan beni çağırdı (babası Türkmüş) benden evrakları istedi 1-Polis belgesi (e devlet) 2- Mezuniyet (e devlet) 3- Doğum belgesi (e devlet) 4- Boşanma Belgesi (e devlet) 5-Banka dökümünü verdim. Sağlık raporunun onlara ulaştığını söyledi. Ödeme için sizi tekrar çağıracağız dedi ve tekrar masama oturdum. Başka bir bankodan ödeme için çağırıldım. Nakit olarak hazırlamıştım zaten 330 dolar verdim. Sonra masama oturdum yine. Bütün evraklar konsolosa gitti evraklarım incelendi 10 dakika sonra konsolos çağırdı. Bana nerede yaşayacağımı, ne zaman gideceğimi, Amerikan adresimin kim olduğunu sordu. Türk çalışan buralarda bana yardım etti. Vizenizi onaylıyorum dedi ve oradan ayrıldım.

20 Mart tarihinde konsolosluktan mail geldi ve evrakların postaya verildiği söylendi.
    20 Mart akşam postaneden mail geldi ve evrakları ertesi gün alabileceğim söylendi

21 Mart 14'te sarı zarf ve pasaportumu aldım.

22 Mart saat 15 te uçağıma binerek Türkiyeye döndüm.

Bu süreçte, tecrübelerin paylaşıldığı Yeşilkart Forum ve Telegram gruplarından çok faydandım ve birçok kişiyede benim faydam dokunmuştur. Yeşil Kart forum ailesine çok teşekkür ederim.

Merhaba,
    Viyana'ya gidiş vizesi alıp mı dosyanızı taşıdınız, yoksa dosya taşıma işlemi yapıp mı vize aldınız? Amerikan konsolosluğuyla görüşceğinizi belirttiniz mi, bu kısmını çok merak ediyorum. Teşekkürler.

• Bu ileti silindi!

• @sinandogan, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

@Ayhan2023, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar.

Green karta 5-6 yıldır başvuruyordum. Yine umutsuzca 2023 green kart sonuçlarını sorguladım. İngilizce farklı bişeyler çıktı. Translate ile tercüme ettim ve rasgele seçildiniz yazıyor. İnanamadım. Herhalde yanlış siteye girdim ben dedim. Araştırdım baktım link doğru. Olayı hazmettikten sonra ds260 formu doldurma telaşı başladı. Onuda hallettim. Daha sonrası ise malum mülakat beklemekle geçti. Case numaram yüksekti fakat geçen yıl daha yüksek numaraların mülakat aldığını excel de gördüğüm için umutluydum. Günler geçtikçe mülakatların çok az verildiğini gördüm ve umutsuzluğa kapıldım ve farklı çözümler düşünmeye başladım. Dosya taşımak uygun çözüm olabilirdi. Forumda dosyasını viyana taşıyan arkadaşları gördüm bende viyanaya mail attım. Viyanada oturma ve çalışma iznim yoktu. Bir kaç gün sonra geri döndüler dosyamın taşınması kabul edildi ve 3 hafta sonrada mülakat aldığımı öğrendim.

Mülakat maili alır almaz pegasus uçak biletimi aldım ve 1 haftalık bookingden hotel ayarladım.
    Muayeneyi yapacak olan hastaneneye mail atarak randevu istedim ve bana mülakattan 1 gün öncesine randevu verdiler.
    Pasaport iade hizmeti için (tr deki Ais) bir siteye kayıt oldum.

15 Martta uçakla viyanaya uçtum otelime yerleştim.

16 Martta sağlık randevum vardı sabah 9 da orada oldum. Aşılarımı Türkiyede olmuştum ve aşı kartımı götürmüştüm. Aşılarım kabul edildi ve orada aşı olmadım. Benden kan alındı ve doktor muayenesi yapıldı. İngilizcemin yetmediği yerlerde translate kullanarak anlaştık. 1 kişi için 390 euro ödememi yaptım ve beni röntgen için başka bir hastaneye yönlendirdiler, otobüsle oraya giderek film çektirdim ve muayene işlemi tamamlandı. Muayene sonucu direk elektronik olarak konsolosluğa gönderiliyormuş.

17 Mart saat 13 te mülakat için Viyana Amerikan Konsolosluğuna metro ile gittim. Tam dakikası gelmeden içeriye almıyorlar. Üstümü çantamı aradılar içeriye girdim. İçeride benden başka kimse yoktu. bir masada 5 dakika bekledim. Sonra camlı bölmesi bir bankondan sesli olarak çağırıldım ve oraya gittim. Türkçe bilen bir bayan beni çağırdı (babası Türkmüş) benden evrakları istedi 1-Polis belgesi (e devlet) 2- Mezuniyet (e devlet) 3- Doğum belgesi (e devlet) 4- Boşanma Belgesi (e devlet) 5-Banka dökümünü verdim. Sağlık raporunun onlara ulaştığını söyledi. Ödeme için sizi tekrar çağıracağız dedi ve tekrar masama oturdum. Başka bir bankodan ödeme için çağırıldım. Nakit olarak hazırlamıştım zaten 330 dolar verdim. Sonra masama oturdum yine. Bütün evraklar konsolosa gitti evraklarım incelendi 10 dakika sonra konsolos çağırdı. Bana nerede yaşayacağımı, ne zaman gideceğimi, Amerikan adresimin kim olduğunu sordu. Türk çalışan buralarda bana yardım etti. Vizenizi onaylıyorum dedi ve oradan ayrıldım.

20 Mart tarihinde konsolosluktan mail geldi ve evrakların postaya verildiği söylendi.
    20 Mart akşam postaneden mail geldi ve evrakları ertesi gün alabileceğim söylendi

21 Mart 14'te sarı zarf ve pasaportumu aldım.

22 Mart saat 15 te uçağıma binerek Türkiyeye döndüm.

Bu süreçte, tecrübelerin paylaşıldığı Yeşilkart Forum ve Telegram gruplarından çok faydandım ve birçok kişiyede benim faydam dokunmuştur. Yeşil Kart forum ailesine çok teşekkür ederim.

Merhaba,
    Viyana'ya gidiş vizesi alıp mı dosyanızı taşıdınız, yoksa dosya taşıma işlemi yapıp mı vize aldınız? Amerikan konsolosluğuyla görüşceğinizi belirttiniz mi, bu kısmını çok merak ediyorum. Teşekkürler.

Ayrıca, kaç günlük schengen aldınız? Teşekkürler

• @svsucr sonrasında vize aldık.

• Arkadaşlar merhabalar. Öncelikle kendimi tanıtayım. cn 269xx, dv2023 kazananıyız. Eşim ve çocuklarımın Türk vatandaşlığının yanısıra Bulgaristan vatandaşlığı da var. Benimse Bulgaristan oturumum var ama bu oturumu, dosyamızı Bulgaristan’a taşıttıktan sonra aldım. Asıl kazanan benim. Bütün ayrıntılarıyla anlatmak istiyorum ki akla takılabilecek bütün sorulara cevap vermiş olayım.

Öncelikle dosyamızı nasıl taşıdığımızı anlatmak istiyorum. Bulgaristan’dan aile birleşimiyle Oturum almaya çalışmam da bunu öngörerek oldu açıkçası. Kazandığımızı öğrendiğimizde hemen bg oturumu için çalışmalara başladım. Tek amacım Ankara’da mülakata giremeyecek gibi olursam, dosyamızı bg ye taşıyabilmekti açıkçası. Ankara tabiiki ,malesef şaşırtmadı ve çok yavaş gidiyordu. Ben oturum alıp, dosyamızı taşımak için mail atarım diye düşünürken telegram grubundaki (daha önceden mülakat deneyimini paylaşmış olan: cornelius) başka bir beyefendinin dosyasını Bulgaristan’a taşıdığını gördüm. Bunu nasıl yaptığını sorduğumda eşinin kazanan olduğunu, eşinde bg oturumu ,vatandaşlığı vs olmadığını, sadece kendisinin çifte vatandaş olduğunu ve bunu kullanıp KCC ye mail atarak dosyalarını taşıttıklarını öğrendim kendisinden.( Bu esnada cutoff yanlış hatırlamıyorsam eu için 15000 idi. ) Bende oturum almayı beklemeyip hemen eşimin, çocuklarımın bg pasaportlarını tarayıp mail ekine ekledim , Bg’deki adresimizi de yazarak dosyamızı Sofya’ya taşımak istediğimizi belirten bir mail attım. Ertesi gün Kcc den dosyamızın sofyaya taşındığını belirten maili aldım. İyiki beklememişim çünkü yine grubumuzdan başka bir beyefendi bizim durumumuzdaydı, kendisi cn si current olduktan sonra konsolosluk ile dosyasını taşıtmayı istediğinde nerede ikamet ettiğini sormuşlar. Türkiye olduğunu öğrenince de dosyasını taşımadılar malesef. Yani siz siz olun Bulgaristan oturumunuz, vatandaşlığınız varsa ve dosyanızı Sofya’ya taşıtmak isterseniz, ki cn>5k ise taşıyın, dosya numaranız current olmadan taşıyın.

Dosya numaramız current olduktan sonra bize neredeyse hemen mülakat tarihi verdiler 27.04.2023 olarak. Tabi bu aşamadan sonra evrak toplama, ne lazım araştırma işleri yoğunlaştı.

Sağlık mülakatına Bulgaristan da girmemiz gerekiyordu ve Ankaradakinin aksine Sofyada 5 yaşından büyüklerden covid19 aşısı olmuş olmaları isteniliyor. Oğlumuz 9 yaşında. Bu büyük bir problem oldu. Çünkü aşı yaptırabileceğimiz yer bulamadık. Türkiye de ne cimer kaldı ne sağlık müdürlüğü hiçbir netice alamadım. Bilim kurulumuzun kararı bu şekilde deyip kestirip attılar sağolsunlar. Bulgaristan da aşı yaptırmaya çalıştığımızda ise sorduğumuz bir çok yer aynı anda 10 kişinin gelmesi gerektiğini ve şu anda aşı için kimse gelmediğinden aşı yapamayacaklarını söylüyorlardı. Bende sofyadaki konsolosluğa mail atıp aşıyı yaptıramadığımı söyledim. Ertesi gün kendi anlaşmalı hastaneleri olan Vita hospitalde aşının yapıldığına dair bir mail attılar bana. Sofya bize biraz ters kaldığı için hiç düşünmemiştik açıkçası. Daha sonra hastaneyi arayıp sorduğumuzda pazartesileri aşıyı yaptıklarını söylediler. Bizde 13 mart 2023 gününe randevu alıp gidip oğlumuzun ilk aşısını yaptırdık. 2. Aşının en erken 21 gün sonra yapılması gerektiğini söylediler. Bunun üzerine bizde aynı tarihte sağlık mülakatımızın da yapılmasını istediğimizi söyledik. Yani 03.04.2023 günü :) Bize aşı kayıtlarımızı, fotoğrafları, mülakat mektuplarını ve ds260 confirmation pageleri getirmenizi söylediler.

Bugün sağlık mülakatına geldik hep birlikte. Bu Vita hospitalden 2 tane var Sofya da ikisi de anlaşmalı. Biz filip kutev adresindeki Vita 2 ye gittik. Biraz erken gelmiştik. Danışmadaki hanımefendi her şey ile ilgilendi. Ds260, mülakat maili fotokopilerini ve fotoğraflarımızı aldı. Pasaportlarımız ile ilgili kayıtları vs. yaptı. Diğer aşı belgelerini doktorun inceleyeceğini söyledi. Önce hep birlikte bir alt kata inip hep beraber kan verdik. Ben, eşim, oğlum ve kızım(2yaşında). Sonra sadece eşim ve benim akciğer röntgenimiz çekildi. Sonra doktor hanım hepimizi sırayla çağırdı. Eşimin yanında da ingilizcesi yeterli olmayacağından ve Bulgarca da bilmediğinden ben kaldım muayene esnasında. Covid aşı kayıtlarını tarih tarih işliyor ekranda. Bu nedenle bütün aşıların sertifikalarını çıkartın tek tek e-nabızdan. Çocukların aşı kayıtlarını da tek tek işledi. E devletten çıkartmış olduğum her şeyi kabul etti doktor hanım. Ben ekrandan İngilizceye çevirtip çıkartmıştım aşı kayıtlarını liste olarak, onları da çeviri için kullandı. Muayene esnasında klasik sorular; ameliyat geçirdiniz mi, alkol problemi var mı, sigara kullanıyor musunuz, ciğerlerinizde problem var mı, vs. Sonra ciğerlerimizi dinledi, tansiyon, boy, kilo ölçümü yaptı. Sonra sadece eşimi ve beni aşı olmamız için yan odaya gönderdi. Çocuklara aşı yapmadılar. Oğlum 2.covid aşısını oldu tabi ki, ayrıca aşı yapılmadı. Eşimin de kayıtlı tetanoz aşısı olduğundan eşime 3, bana 4 tane aşı yapıldı. Aşılar ile ilgili kayıtların bize verilip verilmeyeceğin sorduğumda vereceklerini ve bu kayıtların Amerika da işimize yaracağını söyledi. Bize akciğer röntgenlerini CD olarak verdiler. Çocuklar için 435’er leva, eşim için 515, benim için 530 leva(tetanoz farkı:) ) aldılar. Kredi kartı ile ödedim. Sonuçları ne zaman alabileceğimi sorduğumda danışmadaki hanımefendi hazır olduğunda sizi arayacağım, sonrasında istediğiniz zaman gelip alabilirsiniz dedi. Doktor hanıma da sormuştum “the day after tomorrow” demişti :)

Biraz ayrıntılı anlatabilmek için sağlık mülakatını önce paylaşmak istedim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Süreci takip eden ve gidebilmeyi gönülden isteyen herkes umarım yaşar bu süreçleri.

27 Nisan mülakatımız sonrası da neler yaşadığımızı böyle ayrıntılı paylaşacağım. Herkese bol şans diliyorum.

Benzer Başlıklar

• DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    203k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k