Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar greencard sahibi olanlar ne kadar süre sonra ailesini götürebiliyor ?
    Ailelerini götürebilme için gerekli şartlar nelerdir?
    Ve ortalama ne kadar sürüyor şimdiden teşekkürler


  • @brcburcu22, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhaba,
    Green card aldıktan sonra evlendim. ve evli olduğum eşim için greencard basvurusu yaptım. Formları doldurup 2 ay önce USCIS'a ödemeyi eşim için yapmıştım. Sorularım şu şekildedir:

    1. Eşimin 18 yasından küçük velayeti annesinde olan çocugu için de benzer basvuruyu F2B vizesi için yapabilir miyim? Bu aşamada nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Cocuk için de ayrı bir form mu doldurmalıyım, yoksa eşim için yaptığım basvuru yeterli mi?
    2. çocugun velayeti annededir. Formlar da annenin de imzası veya mülakatta rızası ile ilgili bir evrak gerekmekte midir?
    3. Malum vize süreçleri uzun sürmektedir. Çocuk 16 yaşındadır, yani basvuru yaptığımız tarih mi önemlidir yoksa vize alana kadar 18 yaşını doldurmuş olursa vize verilmiyor mu?

    Teşekkür ederim.

    ben çok teknik detaylara hakim değilim ama kendimden şöyle örnek vereyim biz çocuklar için ayrıca başvuru yapmadık. Nvc sürecine geçtiğimizde otomatik olarak eklemek istediğim eşlikciler olarak ceac sayfamda görünüyorlardı ve avukatımız onlarıda nvc aşamasında eşlikçi olarak ekledi böylece sürece dahil oldular. uscis aşamasında boşuna ekstra ücret ödememiş olduk böylece. Ama bizim çocukların yaş riski yoktu f2a olarak benimle birlikte devam ediyorlar.
    Vizeyi almak için anneden bir belgeye gerek olmaz sadece konsolosluk aşamasında mulakata bizzat çocugunda katılması gerekir. Ama çocugu 18 yaş altında annenin izni olamadan kimse yurt dışına çıkaramaz hava alanında sıkıntı yaşar ve green cardını alabilmesi için babasıyla ilk girişini yapmalı abd ye, sonra dönebilir tabi ama bu durumun şartlarını ayrıca araştırmalısınız. Yani 18 yaş altı her çocuk velayeti kimde olursa olsun diger ebeveynden muvafakatname almadan çocugu yurt dışına çıkaramaz.
    Ama yaş konusu nasıl olur bilmiyorum şuan babasıyla gelebilir f2a üzerinden ama 18 yaşını doldurduğunda f2b olur mu yoksa başvuru yaşı baz alınıp dondurulur mu? emin değilim. geçmiş sayfalarda bu konu konuşulmuştu ama ben hatırlayamadım maalesef.


  • @Şehriban-Tut, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhabalar greencard sahibi olanlar ne kadar süre sonra ailesini götürebiliyor ?
    Ailelerini götürebilme için gerekli şartlar nelerdir?
    Ve ortalama ne kadar sürüyor şimdiden teşekkürler

    Şehriban hanım size cevap vermiştim ve bir öneride bulunmuştum bu başlıgın ilk sayfanı okudunuz mu? bu başlıkta her sorunun cevabı var yeter ki okuyun ama hap bilgi istenirse destan yazsak bitmez sorularınıza cevap vereyim ama yine kafanızda yeni sorular oluşacak o sebeple lütfen tavsiyemi dikkate alın ve sürecinize hakim olmak adına bu başlıgı ve forumun arama bölümünden vize türünüzü aratarak ilgili iletileri okuyup bilgi sahibi olun. Ben avukat ile sürecimi götürdüğüm halde buradaki her iletiyi okumuşumdur. En az avukatım kadar sürece hakimim çünkü çok okudum araştırdım ve hala okuyorum aksi halde günlerce bazen basit bir sorunuza yanıt almak için bekleyebilirsiniz. Aldığınız bilgiyi mutlak doğruda kabul etmemeli teyid etmelisiniz yoksa gayet iyi niyetle verilmiş yanlış bilgilerde olabiliyor.
    Size başvuruyu yapan ebeveyninizden uscis den evraklarınızın alındığına dair gönderilen belgeyi sizede göndermelerini isteyin o belgenin üzerinde uscis dosya numaranız ve servis centarınız yazar dosyanızı uscisin web sitesinden takip etmek için bu bilgilere ihtiyacınız var. ayrıca yine bu belgede başvuru tarihiniz var ki buda önemli. kritik soru şu siz f2a mısınız f2b misiniz?
    çünkü ikisinin bekleme süresi farklı şuan green cardlıların eş ve 18 yaş altı çocukları f2a 3 yıla yakın sonuçlanıyor muhtemelen sizin vize türünüz f2b ve daha uzundur diye düşünüyorum. Ama kesin bir tarih size kimse veremez çünkü uscisin sitesinde verilen tarihlerde çok değişken servis centarınızı ve vize türünüzü ögrenip sorgulamalısınız güncel tarihi ögrenmek için.
    yani sizin sorularınızın asıl cevapları bu soruların cevaplarına bağlı o yüzden lütfen önce başvuruyu yapan ebeveyninizden bu belgeyi isteyin kimse sizin vize türünüzü servis centarınızı bilmeden bunlara cevap veremez.


  • @ecom Merhaba avukatınızdan bir mail geldi mi acaba? Belki yeni bilgiler verir bizlere


  • @Özge-Dengiz sizin dosyanız hangi servisteydi acaba tarihlerimiz yakın olduğu için soruyorum


  • @Özge-Dengiz evet ama çok önemsemedi sizin gibi dq almış kişileri etkileyecegini düşünmüyorum yazmış ve konsoloslugun yogun oldugunu benden önce dq olup bekleyen dosyalarda oldugunu yazmış. İsterseniz konsolosluga mail gönderebilirim ama mumkun olan zamanda randevunuzu vereceklerdir şeklinde cevap verdi.
    yani kısacası çok ciddiye almıyor sanırım sürekli aynı şeyler yasanıp durduğu için alışık ve başvuruyu düzgün yaptıysak yapılacak beklemekten başka bir şey yok diye bakıyor olaya dogruda düşünüyor aslında, ama biz başvuru sahipleri beklemenin verdiği yılgınlıkla o kadar rahat olamıyoruz.
    Yani beklemeye devam..


  • @lina İnanın hiç hatırlamıyorum ilk baş Nebreska Servisteydi sanırım sonra değişti diye hatırlıyorum uscisteki dosylarımın onaylanması 17 ay sürmüştü


  • @ecom Anladım teşekkürler


  • @Özge-Dengiz USCIS'ten approval yazınızın en altında (footnote) son işlem yapan merkezin adresi yazılıdır. Bizimkinin California'dan Nebraska'ya transfer edildiğini o şekilde öğrenmiştik.


  • Selamlar. Green kartlı olarak Amerikaya geldim. Eşimden boşandım 2 çocuğum var 2011 doğumlular. Çocukları küçük oldukları için Amerikaya getiremedim. Çocukları büyüdüklerinde getirmeyi düşünüyorum. Onlar için f2a süreci başlatmam gerek mi yoksa ben vatandaş olduğumda onlarda otomatik green kart sahibi olacaklarmı.


  • @Ayhan2023 çocuklarınız için ayrıca başvuru yapmanız gerekecek greencard lı iken bile başvurabilirsiniz çocukların 18 yaşını geçmeden başvuru yapar iseniz 21 yaşına gelmeden işlemlerini bitirmiş olursunuz bu sizin için ve çocuklar için daha kısa bir süre demektir

  • ⭐⭐⭐

    @Ayhan2023 siz abd vatandası olurken çocuklar green card statüsünde abd sınırları içindeyse otomatik vatandaş olur.


  • @crazycells Merhabalar bize DQ maili geldi aynı zaman da NVC nın mesaj kısmında vaka inceleme durumunda şöyle birşey yazıyor ;
    Bu durum, müstakbel göçmenlere sponsor olmak için asgari gelir şartını karşılamıyor. Gecikmeleri önlemek için, ortak bir sponsordan ek bir Destek Beyanı I-864 Formu sunulabilir. Daha fazla bilgi için https://nvc.state.gov/aos adresini ziyaret edin. Konsolosluk memuru, görüşme sırasında bu gerekliliğe ilişkin bir karar verecektir. Daha fazla bilgi için lütfen https://www.uscis.gov/i-864p adresini ziyaret edin.
    Şimdi benim sorum bu ortak sponsor belgesini sisteme mi yükleyeceğiz yoksa sisteme yüklemeye gerek kalmadan mülakata giderken yanımızda mı götüreceğiz yardımcı olursanız sevinirim .


  • Takip ettigim ve bildigim kadariyla PD'leri 08SEP20'a kadar olanlari almaya devam edecekler, sonrasindakileri su an durdurmus durumdalar. Kac ay surecegi belirsizdir.

    Alttaki tablonun halen C olmasi da, aciliyeti olanlar icin halen aktif oldugu anlaminda diye biliyorum. Aciliyet durumu olanlar buraya goz atabilir. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-1-part-a-chapter-5

    PD: July 23, 2021
    AR: Feb 21, 2022


  • Merhaba arkadaşlar, konsolosluğa hızlandırma talebi için mail göndermek istiyoruz da, hangi adrese mail atmamız gerektiği konusunda emin olamadık. Daha önce konsolosluk ile mail alışverişi yapan bir arkadaş varsa, doğru mail bilgisi iletirse çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐


  • Arkadaşlar merhaba uscisdan onay alanlara bişey sormak istiyorum dosyanız nvc ye aktarıldı diye mail aldığınızda uscis dosya takip ettiğimiz ekranda da nvc ye aktarıldı diye yazıyor mu hemen cevaplarsanız sevinirim herkese iyi akşamlar


  • @waterman biz de buradan gönderdik de farklı bir iletişim adresi vardır belki diye teyit etmek istemiştim. Çok teşekkürler


  • @lina evet yazıyo


  • Herkese merhaba, uscis hesabımızda dosyanız şu kadar süre kaldı demişti sonra o süre bitti şimdi tekrar tahmini 3 ay kaldı diyor, 3 ay sonra bir yıl dolacak başvuralı sizce bir senede biter mi bu süreç? En son uscis dosyası biten var mı aranız da kaç ayda bitti??


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum