Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @zem_nod5 hayırlı olsun, yani hayatınızda başarılar 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @coptenfirlayankedi yani diyorsunuz ki ben forumu okumayı bilmiyorum, ve inatla bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorum.

    gayet güzel bir aproç, ama minimum..


  • @zem_nod5 tebrikler, hayırlı uğurlu olsun !

  • ⭐⭐


  • @zem_nod5 vizeniz hayırlı olsun.


  • Herkese Merhabalar,

    24 Şubat Cuma günü olan mülakat deneyimimi sizler ile paylaşmak istiyorum.
    Mülakat maili aldıktan sonra 30 Ocak gününe Unganlar dan randevu aldım.
    Unganlar da ki işlemlerim yaklaşık 2 saat sürdü. Annemin küçükken sağlık ocağında olduğum aşıların yazılı olduğu ve atmadığı aşı kartı işime yaradı.
    Sadece 2 ek aşı yapıldı aşılar dahil toplamda 460 $ muayene ücreti ödedim ve ertesi gün öğlen sağlık evraklarımı kapalı zarf ile aldım.
    23 Şubat Perşmebe akşamı abim ile Ankaraya gittik, otelde kaldıktan sonra sabah 09.45 mülaktım için sabah 09.20 gibi büyükelçiliğe gittik, kapıda uzun sıralar vardı ancak randevu saati 10.30 olan kişiler bile sıraya girmişti, randevu saati erken olanları sıranın önüne alıyorlar zaten, saat tam 09.45 gibi içeri girdim.
    İlk önce 330 $ vize ücretini nakit ödedim, ardından diğer bankoya geçtim ve buradaki hanımefendi evraklarımı istedi sonrasın da mülakatı Türkçe mi İngilizce mi yapmak istediğimi sordu, mülakatı Türkçe yapmak istediğimi söyledim, sonrasında içeride 30-40 dk lık bir bekleme sürem oldu. Ortalama 30-40 dk sonra sıra numaram yandı ve bankoya geçtim, karşılayan memur orta yaşlı sarışın hafif seyrek saçlı erkek bir görevli idi. Beni direkt Türkçe konuşarak karşıladı ve sırası ile bana soruları sordu. Cevapları mümkün oldukça kısa ve net olarak verdim.
    Sormuş olduğu sorular ve vermiş olduğum cevapları diyalog şeklinde yazacağım.
    Mülakat toplamda en fazla 2 dk sürdü.
    Ben ( B ) / Görevli ( G )

    G : Merhaba, Hoşlgediniz
    B : Merhaba, Teşekkürler
    G : Evli misiniz ?
    B : Hayır
    G : Çocuğunuz var mı ? ( Hafif tebessüm ederek )
    B : Hayır, yok. ( Hafif gülerek )
    G : Öğrenci misiniz ? ( Evraklarımdan görmüş olabileceğini düşünüyorum )
    B : Evet, Üniversite son sınıf öğrencisiyim, son sınavlarıma girdim birkaç hafta içinde mezun olacağım.
    G : Hangi eyalete gideceksiniz ?
    B : New Jersey
    G : Ne iş yapacaksınız.
    B : İlk etapta hizmet sektöründe çalışmayı düşnüyorum, sonrasında okuduğum bölüm ile alakalı karşıma iş fırsatları çıkması durumunda kendi alanım ile ilgili bir işte çalışmayı istiyorum. ( İşletme Fakültesi İşletme Lisans Mezunuyum )
    G : Tebrikler, vizeniz onaylandı
    B : Teşekkür ederim.

    Mülakat çok rahat ve kısa sürdü, umarım dileyen herkes biran önce vizesine kavuşur.

  • ⭐⭐

    @baris1662 vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar.

  • ⭐⭐⭐

    @baris1662 Vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda bol şanslar

  • ⭐⭐

    @baris1662 tebrikler, yolunuz acik olsun, vizeniz de hayirli.

  • ⭐⭐

    @baris1662 Tebrikler, hayırlı uğurlu olsun👏


  • @baris1662 Vizeniz hayırlı olsu Abd deki yaşamınızda bol şans dilerim


  • @baris1662 mutluluklar, abd de binlerce "iyi ki" leriniz olsun.


  • @debbieLA77 Merhaba ben iş dolayısıyla Ağustosta vietnama taşındım. Orada yazdığım ds260 tekrar açtığım tarih. Oturma iznimi alınca KCC ya dosya taşıma talebinde bulundum ve dosyam vietnama taşındı numaram current olunca da direkt mülakat aldım. Vietnamdaki konsoloslukla herhangi bir iletişimim olmadı dosya taşıma sürecinde.


  • Merhabalar, size Sofya dosya taşıma ve mülakat deneyimimden bahsedeceğim, umarım benden sonrakilere faydası dokunur.
    Öncelikle @gucarslan bey'e fikir, yönlendirme ve yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim. Kiymetini bilin.....
    Dosya numaram 18K, ve cifte vatandaşım (Turkiye ve Bulgaristan) iki pasaportum var, ve asıl kazanan esim ve onun sadece Turk pasaportu var.
    Gecen yıl Aralik ayi ve Ocak başlarında dosyamızi Sofya'ya tasimayi deneyelim mi diye çok kafa patlattım, birazda Ugur bey'in verdigi enerji ile "CURRENT" olmadan bir tasimayi deneyeyim dedim. Asil kazanan ve sadece Turk pasaportu olan esimin adına Sofya'ya ([email protected]) bir email attık (2 Ocak) ve ekine Bulgaristan pasaportumu, Bulgaristan kimlik kartımı, Bulgaristan dogum belgemi ekledim, ayrıca email'in icine kimlik kartımda yazan ve ikametkah belgesi alabileceğim Bulgaristan adresimi yazdım. Daha sonra sadece 1 gun sonra (3 Ocak) KCC'den dosyamın Ankara'dan Sofya'ya tasindigina dair onay emailini aldım.
    Iyiki current olmadan tasimisim, current olduktan sonra Sofya'ya dosya tasimak oldukça zor. Bilginiz olsun.
    Daha sonra current olmayi bekledim ve neticesinde 20 Ocak'ta mülakat emailimizi aldık. Bize 15 Mart icin mülakat verdiler, ben daha sonra kisisel nedenler ile bunu Sofya ile yazışarak 30 Mart'a erteledim.
    Akabinde hemen (gecikmeden)telefon ile anlaşmalı hastanelerden biri olan VITA hospital'i aradım ve 27 Mart'a randevu aldım. Konuştuğum sekreter Ingilizce biliyordu. Sonra aksilik olmasın diye hastaneye [email protected] adresinden email attım ve yazili olarak ta doktor muayene randevusu icin teyit aldım. Doktorum Ermeni asıllı idi ve biraz Türkçe biliyordu.
    Bilginiz olsun raporu eğer kan ve idrar testi de isteniyorsa 3 gun sonra veriyorlar. Yani Sağlık raporunu mulakatinizdan en geç 3 gun oncesine almanızda fayda var.
    Sağlık muayenesi rahat gecti, istenen belgeleri mutlaka yanınıza alin, (Covid asilari, Mülakat email ciktisi, tum guncel pasaportlar (Turk ve Bulgar pasaportları) 4 foto, DS-260 formlarının ilk sayfaları, ve daha evvel oldugunuz aşılar (asilar Ingilizce yazmıyorsa, Ingilizceye tercume ettirmenizde fayda var,) Muayene rahat gecti, genel kontroller ve Turkiyedeki gibi. Bizim durumumuza gore kisi başı yaklaşık kisi başı 270$ tuttu ve kredi kartı ile ödedik.
    30 Mart sabahı mühürlü sağlık raporu dosyasını Vita Hosptal'dan aldım ve 13:30 da Sofya Kozyak'taki Amerikan elciligine gittim.
    Kapida öğrencilerin olduğu bir yogunluk vardi, soldaki sıraya girerek sıramın gelmesini bekledim, sonra pasaportlarımızi bizden istediler, kontrol edip tamam hemen iceri gecebilirsiniz dediler ve iceri geçtik. Icerde sıra numarası vs yok, bir kadin calisan durumu orada organize ediyor sıra ile, ama siz yinede Immigrant Visa (IV) icin geldiginizi özellikle ona belirtin, kadin bizi biraz geciktirdi.
    Daha sonra 9 numaralı bankodan kisi başı 330usd oduyorsunuz, nakit ve kredi kartı kabul ediliyor. Ben nakit ödedim.
    Daha sonra baska bir bankoda sizi Ingilizce konuşabilen Bulgar bir memur karsiliyor, bizden istedigi evraklar şöyle idi

    1. 330usd odemenin makbuzu
    2. Benden istemedi ama yanınızda bulunsun (NVC mülakat email'i)
    3. Tum güncel pasaportlar.
    4. 2'ser adet foto
    5. DS-260 on sayfalar
    6. Sadece benim Bulgaristan dogum belgem ve fotokopisi, hepimizin Formul A çok dilli dogum belgesi. Tercüme yaptirmadim, zaten çok dilli diye ve kabul etti. Ben her ihtimale karşı yanıma her birimiz icin Vukuatli Nüfus Aile Kaydı alıp yeminli tercüme ettirmiştim (noter yok) ama bunları sormadi bende söylemedim, yani sadece edevlet'ten alinan çok dilli Formul A yeterli oldu. (Fotokopisini de istiyor) Birde Formul A'yi print ederken onlu arkalı tek sayfaya print edin
    7. Benim Bulgaristan'dan aldigim Certificate of Marital Status Wife and Children sertifikasi ve fotokopisi
    8. Benim Bulgaristan ve Turkiye Sabika kaydım (e-devlet çok dilli, tercümeye gerek yok), esim ve oğlumun sadece Turkiye Sabika kaydı, esim ve oğlum ilk defa Bulgaristan'a giriş yapmislardi.
    9. Bulgaristan evlilik belgesi (Turk evlilik belgesini istemedi, ben yanıma Formul B ve tercumeli Turk evlilik cüzdanı da almistim ama sormadı)
    10. Sadece asil kazanan esimin cevirili diplomasi ve fotokopisi
    11. Bulgaristan TNT AIS kaydı
    12. Bulgaristan Ikametkah belgesi
      NOT, tum evrakların 1'er fotokopisi olsun yanınızda, istiyorlar.
      NOT, Banka hesap dokumu ve askerlik kaydı istemediler bizden
      Daha sonra bize oturmamızı ve konsolosun cagirmasini beklememizi söylediler. Genc ve guleryuzlu Amerikalı konsolos bizi davet etti, yemin ettirdi, parmak izlerimizi aldi, Turkiye mülakatlarına benzer basit bir söyleşi, soru cevap yaptı (daha çok asil kazanan'a soruyor) Tebrik etti ve iyi şanslar diledi.
      Acelemiz var ise yarin saat 15:00 da konsolosluk kapısında olmamızı ve pasaportları bir ihtimal oradan alabileceğimizi söyledi, ertesi gün dedikleri gibi vizeleri sarı zarflar ile beraber teslim ettiler.
      Hepinize bol sanslar!!!!!
  • ⭐⭐⭐

    @Scavel oturum aldıktan sonra ds260 açarak bu işlemi herkes yaparsa dosyalar otomatik mi oraya aktarılıyor acaba? @gucarslan

  • ⭐⭐

    @Cornelius vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar

  • ⭐⭐⭐

    @Cornelius çok detaylı anlatmışsınız elinize sağlık yeni hayatınızda mutluluklar


  • @Cornelius vizeniz hayırlı olsun

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @Cornelius tebrikler. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum