Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaslar merhaba. Benim saglik muayenesi ile ilgili bir sorum olacak. Randevu icin konsolosluk vize randevu tarihini verdikten sonra mi yoksa nvc den dq olduktan sonra mi alabiliyoruz? Ekstra olarak doktor randevu tarihleri genel olarak dolu mu oluyor acaba? Bizim dosyamizda expedite request var ve sanirsam randevu tarihimizi dq dan 1 2 ay sonra alacagiz. Cok tesekkur ederim

• @uogzh you will be able to sign up for your doctors appointment after you receive your interview date.

You’re allowed to schedule yourself in as far as one month ahead of your interview date, the system will tell you what days your cut off dates are for processing purposes.

When I signed up there was so many open time slots for the doctors appointment, I highly advice you get the earliest time available for which ever day you’re looking to go.

• @uogzh çoğu zaman başa sarıyor süre malesef ama nadiren kısa zamanda onayladıklarıda oluyor. Saglık muayenesi randevu tarihi verildikten sonra en erken bir ay öncesi alınabiliyor.

• Hello to All,
    I just wanted to say thank you for everything that you guys have done. My wife and daughter are finally here in the States with me. Her visa got issued on March 20, 2023 and they flew on March 27. Immigration process was pretty smooth at the airport. They did not really ask too many questions. I wish you all the best and hopefully you will all hear something good very soon. I also think about documenting everything that we have gone through to help some other people who would need some help in the future. Please let me know if I can be any help..

• Arkadaşlar merhaba,

2 Mart'ta eşimin randevusu vardı, bütün evraklarımız tam olmasına rağmen yurtdışında İngiltere'de 6 aydan fazla yaşadığı ve oradan da polis kaydı (adli sicil kaydı) almamız gerektiğinden ve bunu malesef görüşme öncesinde bilmediğimizden eşime pasaportu - sarı kağıt geri teslim edildi. Konsolosluk çıkış kapısında malesef bunca emek , 24 aylık bekleme sonrası büyük bir şok ve hayal kırıklığı yaşadık. Akabinde belgeyi bir ton ekstra maliyete katlanarak hızlı kargo ile İngiltereden getirttik ve evrakları konsolosluğa 10 Mart'ta teslim ettirdik. 27 Mart'ta vize issued oldu ve dün pasaportu eşim PTT'den teslim aldı.

Birilerine tecrübe olması adına kendi deneyimimizi yazmak istedim, yurtdışında eğer yaşandıysa mutlaka adli sicil evrağınızın görüşmede ve öncesinde NVC sitesine yüklü olduğundan emin olun. Biz acı bir tecrübe ile yaklaşık 3 hafta da ekstra hop oturup hop kalkarak tecrübe ettik.

Psikolojik açıdan oldukça zorlayıcı ve insanı yıldıran bir süreç, sakin kalıp umudu kaybetmemek gerekiyor. Bu başlık bizim sürecimizde çok faydalı oldu başta Ali Bey @crazycells , tüm moderatör ekibi ve başlığa - foruma katkı sağlayan tüm üyelere teşekkür eder, tüm vize bekleyen forumdaşlara bol sabır ve başarılar dilerim.

• Merhaba,
    16 Mayıs için mülakat tarihi aldım. DS-260 formum 6 aydan eski olduğu için (doktor randevusu oluşturabilmek için) formu açtırmak üzere konsolosluğa inquiry gönderdim 1 hafta kadar önce, bu süreçte DS-260 formunda 4 tane ufak hata/değişiklik farkettim form açıldığında hepsini güncellerim diye düşündüm ancak bugün konsolosluktan aşağıda eklediğim şekilde bir mail geldi. Doktorun sisteminde görünüyorsunuz, formu güncellemeniz gerekmiyor şeklinde.
    Bulduğum o 4 hata da şu şekilde:

1. İlk soyisim kısmına kızlık soyadımı, alias kısmına evlendikten sonraki soyadımı yazmışız. (ters olmuş yani)
    2. eposta adresimde hata var (bunu nvc manuel olarak düzeltmişti süreçte, mailleri alıyorum)
    3. Yaşamak istediğim adres olarak kayınvalidemin evini yazmıştım ancak eşim kendi evine taşındı onu değiştirmeliyiz sanırım?
    4. En sonraki sorular kısmında "Do you have documentation to establish that you have received vaccinations in accordance with U.S. law?" sorusuna evet cevabını vermişim. Çocukluk aşı belgelerimi elde edemedim.
      Bu bilgileri değiştirmek üzere konsolosluktan formu tekrar açmasını istemeli miyim? Yoksa mülakatta bu güncellemeleri yapmak mümkün mü? Destek olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. @crazycells beyden özellikle destek rica ediyorum.

email embassy.JPG

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@naja merhaba, bu bilglerin hiçbirini değiştirmenize gerek yok, hepsi çok ufak değişiklikler.
    dilerseniz mülakattan önce evrak tesliminde tekrar dile getirirsiniz ama IV mülakatlarının neredeyse hiçbirinde bu bilgilerin eksik / hatalı olamsı sorun olmadı.

siz yine de içiniz rahat etsin diye mülakattan önce evrak tesliminde bunu dile getirin.

mülakatınızda bol şans.

• @gucarslan yanıtınız için çok teşekkür ederim. Ben de detay olduğunu düşündüğüm için önemsemiyordum ama yine de aklıma takıldı. Konsolosluğa ilk gittiğimde evraklar istendiğinde bu değişiklikleri nasıl belirtebilirim? Yazılı olarak güncel adresi mi götüreyim? Green Card'ın teslim edileceği adres kayınvalidemin evi olarak kaldı çünkü. Adresimin güncel olması önemli diye söylendiği için ona takıldım.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@naja ilgili adresi ufak bir kağıda yazın ve evrak teslim edeceğiniz görevliye verip bunu talep edin. bunu orada hemen güncelleyeceklerdir, merak etmeyin. sonrasında abd'ye girerken bunu tekrar kontrol edebilirsiniz, CBP görevlililerinden.

• @gucarslan tamamdır öyle yapayım. Biraz fazla oluyor olabilirim ama isim konusunda kesin sorun yaşamam değil mi? DS-260 Confirmation sayfasında ismim evlenmeden önceki haliyle görünüyor. Bu sorun olmaz öyle mi? Nasıl böyle bir dalgınlık yaptık bilmiyorum.

• @trbilgin I appreciate your answer. I was curious that since we gonna get early appointment after we got dq. Hopefully it will be open slots when I received my interview day. I think as you said I will get it as soon as possible once I receive the interview day

• Arkadaşlar merhaba,

Salı günü istedikleri evrakları yollamıştım - eşimin pay stubları istenmişti - . Bugün CEAC'ten kontrol ettiğimde last updated tarihi 31 Mart yani bugün ama halen "refused" gözüküyor. Evraklarımı red mi etmişler?

• Merhaba arkadaşlar,

Konsolosluktaki mülakatımız öncesinde en son güncel Tax Return'lerimizi CEAC sistemine yüklememiz gerekiyor mu?
    Bu yıl tax return'ler yeni yapıldığı için 2022 yılına ait tax return dökümanları şuanda CEAC üzerinde yüklü değil.
    Eğer yüklememiz gerekiyorsa CEAC sistemi üzerinde "Additional AOS Supporting Documentation" kısmına döküman ekle diyip "Submit Documents" mı dememiz gerekecek? Bu durumda yeni yüklenen dökümanların Status'u beklemede mi görünecek?

Konsolosluktaki mülakattan bir kaç gün önce CEAC'a yeni döküman eklememiz bir sıkıntı yaratır mı? Mülakata az zaman kaldığı için emin olamadık açıkçası.

Yardımınız için şimdiden çok teşekkürler.

• Bu ileti silindi!

• @ekdodo 15 20 gün sürüyor bende mart 13 de yolladım bekliyoruz. Durum refused son güncelleme 29 mart. Daha yolun başındasın :)

• @skrbtk yok hocam ne yolun başı iki yıl oldu :) Yolun sonu demek daha doğru olur :)
    Sizin güncelleme biraz geç gelmiş sanırım?

• @ekdodo , refused kalacak 3 defa falan case update olacak ama status refused de kalacak. Sonrasında AP ve visa issued olacak.

• @AE123 teşekkür ederim bilgilendirme için.

• Selam, whatsap mesajlarini kanit gibi gotururken neylere dikkat etmeliyim? tum mesajlarin ekran goruntusunu almaliyim mi, yoksa her ay askimizi ifade etdigimiz mesajlar yeterli mi?

• 31.03.2023 Tarihi itibariyle Uscis dosyamız onaylandı, bu sevinçli haberi sizlerle paylaşmak istedim. Çünkü burada ki insanların deneyimlerinden çok faydalandım, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şimdi sıra diğer aşamalarda hayırlısıyla :)

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    9 İleti
    989 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k