Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Emre-Kurtulmuş Geçmiş olsun , hayırlısıyla mülakatınız da sorunsuz geçsin de deneyimlerinizi okuyalım.

  • ⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş Sabah uçağı ile gitmek biraz heyecanlı olmuş. Ben olsam akşamdan giderdim. 🙂 Neyse ki rötar vs olmadan rahatça yetişmiş kahve bile içmişsiniz. Sonuçları almak için bu gece Ankara'dasınız sanırım. Kolay gelsin.


  • @Emre-Kurtulmuş geçmiş olsun umarım mülakatınız da kolayca hallolur.


  • @Emre-Kurtulmuş geçmiş olsun aynı süreci 2 gün sonra bende yaşayacağım, zaten cuma günü oturup görüşeceğiz emre hocam sıkıntısız, problemsiz umarım hep birlikte alacağız vizemizi. 🙂


  • @Emre-Kurtulmuş geçmiş olsun,mülakatınızda başarılar


  • Merhabalar,

    28 Şubat Unganlar Süreci

    İstanbul'dan Ankara'ya 27 Şubat 22:00 treniyle(Ankara Ekspresi) yola çıktım.Trenle ilk defa yolculuk ettiğimden ve hızlı trene göre daha yavaş olduğundan dolayı yolculuk bir tık yorucuydu.28 Şubat 07:35 de Ankaradaydım.Randevu saatim 10:00 da olduğundan dolayı biraz vakit geçirip 09:30 da Unganlar a geçiş yaptım. 10:00 da 4.kata çıkarak kaydımı tamamladım.10:03 de 5.katta kan verdim ve 47,5 dolar ödeme yaptım.10:17 de 3.katta röntgen filmi çekildim ve muayene için 11:00 da gelmem söylendi.11:30 da muayene için çağrıldım.

    Handan Hanım gelmişti ve herkes de olduğu gibi üstümüzü çıkarıp verdiği önlüğü giymemi istedi.Klasik sorularını sorarken bir yandan fiziksel muayeneye başladı. Ameliyat geçmişi, kullandığın ilaç, psikolojik sorun, sigara ve alkol, intihar isteği vs. ardından sağ ve sol koluma 2 şer tane aşı yaptı.Yaştan dolayı idrar tahlili istemediler.Toplam muayene süreci 10 dk sürdü ve 340 dolar ödeme yaptım.Toplam ödenen tutar 387.5 dolar.

    3 Mart Vize Mülakatı

    08:15 deki mülakatım için 07:40 da konsolosluk önündeydim.08:25 de pasaportu verip güvenlik kontrolünden geçtim.Taşlı yoldan yürüyüp ana binaya giriş yaptım.Girişte sıra numarası alıp belgeleri vermek için numaranın gelmesini bekledim.Tahmini 5 dk sonra numaram gelmişti.Konsolosluk görevlisine belgeleri verip mülakat için numaramın tekrardan gelmesini bekledim.09:20 de mülakat için sıra numaram geldi.Kadın konsolosluk çalışanı karşıladı ve kısa bir konuşma oldu.

    K:Mülakatı ingilizce yapabilir misiniz?
    B:Türkçe yapabilirsek daha iyi olur.
    Tercüman geldi...
    K:Amerika'da nereye gideceksiniz?
    B:Chicago
    K:Orada tanıdığınız var mı?
    B:Halamın tanıdıkları var.
    K:Gittiğinizde ne iş yapacaksınız?
    B:İlk başta küçük işler, doordash vs. ileride yazılım sektörü..
    K:Çok iyi, lise mezuniyeti ve üniversite giriş tarihi arasında neden 3 sene var?
    B: Bir sene tekrardan üniversiteye hazırlandım.İki sene İngilizce hazırlık eğitimi aldım.
    K:Teşekkürler, vizenizi onaylıyorum...

    Bu sürecin benim açımdan en stressiz ve kolay aşamasıydı 🙂 Başta @gucarslan olmak üzere tüm Yeşilkartforum yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum.Emeklerinize sağlık..


  • Sağlık muayenesi ve vize görüşmesi deneyimim:

    Sağlık muayenesi
    Sabah 7.00 gibi Otogarda olmuştum. 19 nolu kapıdan çıkınca Kızılay'a ücretsiz servisler varmış.
    Unganlara 8.40'ta girdim. Sadece bir kişi vardı.
    4.kat 45 numaralı kapı. İçeri girdikten sonra pasaportumu verdim ve 5.kata gidip kan ve idrar vermem söylendi. Bunun için 127,5$ ödedim.
    Ardından 3.kata gidip ciğer filmi çektirdim. Ciğer filmi 10.30'da çekildi. Tekrar 4.kata çıktım. Orada beklemem gerektiğini, 11.30'da tekrar gelmem söylendi.
    11.30'da tekrar geldiğimde fiziksel muayene oldum. Ardından aşılar yapıldı. Bundan sonra 340$ ödeme yaptım.12.05'te işlemler bitti.
    Yarın 15.00'dan sonra raporumu alabileceğim söylendi.

    Vize görüşmesi
    8.15'teki randevu için 8.10'da büyükelçilik önünde oldum. Fazla sıra yoktu. Pasaportu verip içeri geçtim. İçeride X-rayden geçtikten sonra görüşmenin yapılacağı salona gittim. Girişin hemen solunda bulunan vezneden pasaport kontrolü yapıldı. Ardından oranın çaprazında bulunan vezneden 330$ vize ücretini ödeyip sıra numarası aldım ve ön tarafa geçip bekledim. Sıra numaram ekranda yanınca ilk olarak evrakları teslim etmek için bir bankoya geçtim. 16 numaralı bankoydu. (Orta yaşlı sarışın gözlüklü bir kadın vardı. 'Biraz asabi birisi'.) Orada sırasıyla evrakları istediler. Türkçe olarak İngilizce bilip bilmediğimi sordu. Bildiğimi ama Türkçeyi tercih ettiğimi söyledim. Ardından Evrakları teslim ettikten sonra tekrar beklememi, aynı sıra numarası ile tekrar çağrılacağım söylendi. Bir süre bekledikten sonra tekrar sıra numaram yandı ve mülakat için 11 numaralı bankoya geçtim. Orada nazik, güler yüzlü bir hanımefendi vardı. İngilizce olarak İngilizce bilip bilmediğimi sordu. İngilizce bir şekilde bildiğimi ama Türkçeyi tercih ettiğimi söyledim. Kendisi Türkçe bilmediğini söyledi ve benim için İngilizce deneyebilir misiniz diye sordu. Kabul ettim ve konuşmaya ingilizce devam ettik. İlk önce sağ elimi havaya kaldırıp yemin ettim. (Yes/No cevabı yeterli.) Sonra parmak izi alındı. Sonra burada yazan adres doğru mu diye sordu. Evet dedim. Ardından nerede yaşadığım, çalışıp çalışmadığım, en son hangi okuldan mezun olduğum soruldu. Lise mezunu olduğumu ve şu anda da üniversitede mühendislik öğrencisi olduğumu söyledim. Ne zaman mezun olacağımı sordu ve Haziran dedim. Ardından Amerikada ne iş yapacağımı sordu. Başlangıçta ehliyetimi kullanarak taksi şoförlüğü vb. bir iş yapacağımı aynı zamanda bir yandan da mühendislik işi arayacağımı söyledim. Ardından Amerikada nereye gideceğimi sordu. Chicago dedikten sonra 'neden Chicago?' diye sordu. Orada bir tanıdığım var dedim. Ardından banka belgeleri ve lise diplomamı geri verdi ve vizenizi onaylıyorum, pasaportunuzu PTT ile size göndereceğiz dediler. Büyükelçilikten çıktığımda sanırım saat 10.00 civarındaydı.


  • @hamitcangv vizeniz hayırlı olsun, tebrikler.


  • @Emre-Kurtulmuş Emre bey çok teşekkür ederim sizden de güzel haberleri bekliyorum 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hamitcangv vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınız da mülakatınız kadar kolay geçer inşallah 🙂

  • ⭐⭐

    @hamitcangv tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda şans sizinle olsun. Chicago hakkında da gittikten sonra yazarsanız çok seviniriz Chicago düşünen biri olarak ilk gittiğinizde nelerle karşılaştınız, nasıl bir ortam var vs. yeterince araştırma yaptım ama ilk giriş ile alakalı hala muammalarım var 🙂


  • @achillesoag ogün beyyyyy her şey için çok teşekkür ederim . Nezaketiniz , sabrınız , yardımlarınız her şey içinnn...


  • Herkese merhaba.
    bizim maceramız biraz meşakkatli ve sorunlu idi.ben büyük oğlumun 21. Yaş gününe 10 gün kala basvurdum ve tüm kayıtlarda yazmasına rağmen bir türlü emin olamadık.unganlar için 15 mart saat 11.30 a randevu aldık.tum aile bireylerinin evrakları hazırdı.ben geceden çıkarım diye saat 11.30 a almıştım.hava durumu karlı olabileceğini söyleyince ben bir gün önce çıktım.oteller dolu ve biraz pahalı idi.sadece konaklama için o kadar para vermek işime gelmedi ve emlak sitelerinden günlük kiralık baktım.ilk ev kötü idi ikincisi hem merkezi hem iş görürdü.15 mart sabahı saat 10 gibi orda olduk.filiz hn ilgilendi bizle.bizim ailede yaş sırası 52-43-22 ve 4 olduğu için tüm kanatlarda vardık.ben forumdaki bilgilerden hazırladığım dosyayı sundum.esim yakın zamanda ameliyat olmuştu onun evraklarını verdik.ameliyat dikişleri için yapılan ikinci bir müdahale vardı onu ikinci bir ameliyat olarak kayda geçtiler ve eşime bilgi verdiler. küçük oğlum 4 yaşına 8 Mart'ta girmişti ve Asm 4 yaş aşılarını yapmıştı.bende tüm kayıtlari düzenlenmiştir eksik kalmasın diye.deftere bakıp e nabızdan o kısmın ekran görüntüsünü mail atmamı istediler.bitince 5. kata çıkmamız istendi.sira bize gelinceye kadar biraz sohbet ettik etrafla.iranlilar oldukça fazlaydı bir kaç kuzey Afrikalida vardı.sira bize geldi genç hemşire oğlum 22 yaşında olduğu için idrar tahlili ve kan tahlili istedi.esimden kan tahlili istendi ben bir şey vermedim.oglum kredi kartı ile odeme yapti.en yüksek ücret idrar tahliliydi.toplamda 200 USD odedik.biraz daha bekleyip 3.kata indik orada hepimiz röntgen verdik.sitesinde yazıyordu idrar bel soğukluğu için kan frengi ve röntgen de verem ihtimali için alınıyor.sonra 4 kata geri geldik.once beni çağırdılar sürekli kullandığım tansiyon ilacını verdim birde gözlüğü belirttim.beyana göre hareket ediyorlar.tansiyon belirttiğim için tansiyon ölçüldü ve göz testi yapıldı.oglum ve eşim belirtmedigi için onlara yapılmamış.bana Dr hanım geldi sorular sordu bu arada aşıları yaptı.esimin bir rahatsızlıgini konuştuk bebekten dolayı eşimle görüşürken o detaya girmiş ve çok onemseme diye belirtmiş eşim oturduğumuz yeri söylemiş oğlumla görüşürken okulla ev uzak falan degilmi diye belirtmiş.Cia tekniği bence satır arasında ne söylerseniz kayda geçiyor.bebege geldi sıra neden 4 yaş aşısını yaptırdınız biz yapacaktık demişler eşime eşimde ASM nin titiz olduğunu bu detayı bilmedigimizi belirtmiş 4 yasa sadece influenza yapılmış.esim merak edip sormuş Dr hanım bir asida kızamık-kizilcik diğerinde tetanoz-bogmaca öbüründe hepatit b son olarak da influenza ve herped aşısını belirtmiş.bizden 340 ar USD alındı minik oğlumdan 130 alındı
    Toplamda 1150 USD ödeyip çıktık.ertesi günde saat 3 te gidip dosyalarımızı aldım.


  • Vizeden devam edeyim.
    17 mart mülakat günü ne yalan söyleyeyim beni uyku tutmadı saat 5 te uyandım.evraklari son bir kez kontrol ettim.arabanin ruhsati dosyada yoktu onu ekledim.unganlarda verilen CD ve bilgi formlarini ayrı yere ayirmistim.kontrol ettim karışmasın hiçbiri diye.sonra aile fertlerini uyandırdım.abd konsoloslugu kaldığımız yere 5 dakka idi.bir gün önce gelip bakmıştık zaten yerine.geldigimizde 8 e 10 vardı. Sıraya geçtik minik oğlan burada bize tüm kapıları açtı.öne alındık ve pasaportlari verdik
    Çocuklu aile siz öne gelin dendi ama görevli polis çantayı alamayacaklarını belirtti oğlumda arabaya bıraktı.elektrikli çakmak kablo telefon vb hiçbir şey olmayacak araba anahtarına birsey denmedi. Küçük için aldığım su vardı hem ilk polis hemde son polis bana birer yudum sudan icirtti.İçeri geçtik görevli bana greencard çıkamayacak durumlar ile ilgili bir yazı okuttu bir yer imzalayacakmiyim diye sordum hayır lütfen ilk vezneye geçin dendi.orada kimse yoktu.bekleyin lütfen dedi.18 nolu giseye sakallı bir Türk eleman geldi pasaportlari ve ödeme olan 1320 USD yi verdim bana 50 noyu verdiler köşeyi dönüp oturun dendi köşeyi dönünce oradaki görevli sizin 50 mi diye sordu evet dedik 15 nolu giseye alındık.bir bayan memur sırayla foto pasaport evlilik banka askerlik nüfus adli sicil ve diplomayi aldı.tapu ruhsat ve aisle diğer belge ve fotokopilere gerek yok dedi.ingilizce biliyormusunuz dedi biraz dedim ama görüşme Türkçe olursa sevinirim dedi.daha önce yurtdışına çıktınız mi dedi hayır dedik.biraz bekleyin dedi.biraz oturduk beklemeye başladık. Küçük oğlum durmadı.17. Mart'ta sabah orada olanlar için bonus kafa uzun oğlanla küçük kırmızılı yaramaz benim oglanlardi.forumdan aklımda kalan uzakdoğulu ya benzeyen bayan sert ve ingilizce görüşme yapıyor idi.11 numaradada o bayana benzer bir bayan vardı.onundeki kalabalık dosya bizim olmasın derken 11 noda 50 yandı.bsyan hizlica ingilizce konuya girince görüşmeyi Türkçe yapacaktık dedim arkaya dönüp Türkçe bilen bir bayanı çağırdı.once yemin ettik arkasından parmak izi verdik.4 yaşındaki oğlum için benden tekrar sadece sol 4 parmağımı basmamı istediler.sorular sormaya başladı
    İlk evliliğinizmi
    iki çocukmu var.
    ne iş yapacaksiniz dedi emlakcilik dedim hangi eyalet diye sordu New Jersey dedim.
    orada tanıdık kim var dedi.
    bende New York'ta kuzenim var dedim.bunun üzerine ev tutacakmisiniz diye sordu evet dedim.son olarak eşime siz ne yapmayı planlıyorsunuz dedi eşimde benimle birlikte emlâk yapabileceğini 20 yıldır zaten beraber yaptığımızı söyledi bunun üzerine bayan ekranda bir yere baktı ve kafa salladı sonrada
    yanındaki bayana gösterdi.vizenizi onaylıyorum dedi.pasaportlariniz postayla 3 günde sizde dendi.nikah cüzdanını verdi evrakları topladı ben diploma aslını istedim fotokopisini bakıp aslını bize verdi.tesekkur edip ayrıldık.bu mülakat olayı ve vize almak herkese nasip olur inşallah.


  • @hamitcangv vizeniz hayırlı olsun.Yeni yaşantınız da başarılar dilerim


  • @metinakin vizeniz hayırlı olsun tebrik ederim


  • @e-c vizeniz hayırlı olsun.tebrik ederim

  • ⭐⭐⭐

    @metinakin vizeniz hayırlı olsun. açıklayıcı ve örnek olması açısından oğlunuzun yaşı 21 mi 22 mi ?

  • ⭐⭐⭐

    @e-c vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @hamitcangv vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda bol şanslar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum