Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Yeşer-Kaya yapikredi kredi kartiyla odedim visa karttala oluyor hemen cekti


  • @Fadime-Fa katiliyorum bizde oyledik cok kotu bir durum bakmaya devam formda bir arkdas dedi kenara yaz butun kart bilgileri kart no cv adres bilgilerini o sekilde hizli yaptim


  • saglik kontrolune giden var mi asilarin konusu nasil gerceklesiyor o surec hakkinda bilgisi olan


  • arkadaşlar selam annem mülakata girdi karşı tarafın eşinin ölüm belgesi koyulmamış dosyaya onu sarı bir kağıtla istediler ptt ile kargo gönderdik belge sarı kağıt ve pasaport bu işlem harici aisden felan kağıtsız belge olarak taratma yükleme felan yapmak gerekmiyor değil mi 10 gün oldu hala eksik belge bekliyor yazıyor durum kontrol de


  • @Dilek-Önder Geçen hafta sağlık kontrolüne gittim. Ankara Çankaya Kuğulupark yanında Ungan Aile Hekimi tek yetkili kişi. Web sitelerinden randevu alıp muayene oluyorsunuz. Şehir dışından geliyorsanız nasıl ulaşacağınız, giderken hangi evrakları getirmeniz gerekiyor, tüm bilgiler web sitelerinde mevcut.

    En önemli götürmeniz gereken evraklar; pasaport, daha önce geçirdiğiniz hastalık ve ameliyat bilgileri/raporları, düzenli kullandığınız ilaçlar ve rahatsızlıklarınız, Ds160 formunuzun çıktısı, gözlük kullanıyorsanız bilgileri, e-nabız üzerinden alınacak covid-19 aşı sertifikanız. Diğer evrakların tamamı dediğim gibi sitelerinde yazıyor.

    Muhit olarak Kuğulupark'ta kahvaltı yapabilirsiniz. İstanbul'dan hızlı trenle YHT Garına geldiyseniz veya Aşti Otogara geldiyseniz Ankaray ile Kızılay'a ulaşabilirsiniz. Kızılay'a 2km uzaklıkta 413 numaralı hatlar Kızılay'dan sonra 2 durak sonra buradan geçiyor kullanabilirsiniz. Otobüslerde kredi kartınız açıksa Ankara'da kart almadan kullanabilirsiniz. Ungan ofisin altında kahve dükkanları ve yeme içme mekanları var. Ayrıca Tunali Hilmi caddesinde de fotokopi, kırtasiye, kitap evi, starbucks vb. bir çok yer mevcut.

    Dördüncü katta ilk girişte randevu saatinize göre pasaportunuz ve belgeleriniz isteniyor ve burada hiç bir ödeme yapmıyorsunuz. Fotoğrafınız çekiliyor ve pasaportunuzun arasına belirli dosyalarla size teslim ediliyor. Çalışanlar son derece kibar ve nazik arkadaşlar sizleri süreç için yönlendiriyorlar. Burada istenilen testler kişiye göre değişiyor ve sizleri yönlendirdikleri birime gidiyorsunuz. Üst katta Düzen lab. ile birlikte çalışıyorlar, eğer sizden kan ve idrar isterlerse orada veriyorsunuz ve ödemesini Düzen lab'a yapıyorsunuz. Beni kan tutuyordu ancak hemşirenin eli gayet hafifti. Ben sadece kan verdim bir tüp ve 900tl civarıydı sanırım 47$ yapıyor. İsterseniz elden dolar olarak ödeme yapabilirsiniz ancak ben kredi kartımdan TL olarak çektirdim. Kan verdikten sonra sizi eğer isteniyorsa 3. kata ciğer filmi için yönlendiriyorlar. Burada da belgelerinizi bankoya veriyorsunuz ve sıranız geldiğinizde sizi çağırıyorlar. Akciğer filmi, bilmeyeniniz yoktur herhalde? Herhangi bir ücret ödemiyorsunuz ve 4. kata tekrar çıkıyorsunuz.

    En son dosyalarınızı teslim ettiğinizde Handan Ungan veya Mehmet Ungan tarafından fiziksel muayene ediliyorsunuz ve sizin hangi aşıları olmanızı isterse onları vuruyor. Bana toplam 5 aşı yapıldı ve diğer ciğer röntgeni ile birlikte 6500TL ödedim yani 340$ civarı yapıyor. Kan için ödediğim ücretle birlikte toplam 390$ civarı sanırım. Altını çizerek belirtiyorum, sizden ekstra test isteyebilir veya bana yaptığı testlerin bazılarını istemeyebilir. Veya sizlere daha az veya fazla aşı yapabilir. Ben çok yorgun olduğum için ve tüm gece yolda olduğum için bunları sormaya fırsatım olmadı. Ayrıca yetkili doktorlar da oldukça sıcakkanlı ve iyi insanlar.

    Tüm bu işlemlerden sonra sonucunuzu en erken ertesi gün 15:00'da veya ileri bir tarihte istediğiniz zaman alabilirsiniz. Size bir kapalı zarf veriyorlar ve bu zarfı açmayarak mülakata yanınızda birlikte götürüyorsunuz. Ayrıca size yapılan aşılar ve yapıldığı tarihle ilgili bir doküman ve bir CD veriyorlar. Aşılarınızı ve faturanızı size iki ayrı e-posta ile paylaşıyorlar. CD ile birlikte aşı bilgilerini ABD girişinde yetkilere vermek üzere saklıyorsunuz ki bu bilgileri hem ofiste size verecekler hem de dokümanın üzerinde yazmaktadır. Aynı zamanda verilen CD'yi de açmanız istenmiyor.

    Umarım yardımcı olur. Detaylı tüm bilgiler için Google üzerinden "Dr Ungan" yazıp web sitelerine ulaşırsanız hepsine bakabilirsiniz.


  • @BordeauxBro sen de bilgi istemiştin sanırım, yukarıdaki gibidir:)

    Ayrıca daha fazla deneyim ve bilgi için aşağıdaki linki tıklayıp deneyimleri öğrenebilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1441/göçmen-vize-için-yapılan-sağlık-muayenesi-hakkında-sorular?page=1


  • @findiklahmacun senın adına çok sevındım gorusmen ne zaman dua edelim bir gun oncesi ve sabahi 🙂 gorusme sonrasını ıletırsen sevınırız hadı az kaldı 🙂


  • @findiklahmacun ds160 in onay çıktısı mı yoksa tamamı mı ben sadece onay çıktısını çıkardım.


  • @shwannn Ds160 onay çıktısı yeterli olacaktır. Bakıp size geri veriyorlar. Benden aldıkları evraklar pasaportum ve ameliyat geçmişimle ilgili belgeler. Daha önce bir kaza sonucu kolum kırılmıştı ve platin takılmıştı. Kolumda neşter izleri olduğu için ameliyat geçmişimi ve tedavi planımı paylaştım. Malum psikolojik sorunlarınız var mı? vs gibi sorular geliyor. Akılda herhangi bir soru işareti bırakmamak için paylaştım.


  • Bu ileti silindi!

  • @batuhanminik normal bir süre , şüpheniz var ise elçiliği arayıp öğrenin son durumu ptt sitesinde teslim edildi yazıyorsa kargo. Yapmanız gereken tek şey beklemek.


  • @Dilek-Önder yaşınıza göre aşılar yapılıyor. Aşı kartınız varsa götürün şansınızı deneyim ama kabul etmeyeceklerdir.


  • Arkadaşlar geçen hafta benimde görüşmem vardı biraz geç yazıyorum işlerim vardı o yüzden.

    Sağlık muayenesini detaylı yazmayacağım - eğer bildiğiniz bir hastalığınız yok ise muayeneden korkmanıza gerek yok.

    Mülakat - Sabah 7:45 gibi kapıdan içeri girdim içerdeki kişiler sizi yönlendiriyor ne yapmanız gerektiği ile ilgili. Bir buçuk saat civarı bekledim içerde göçmen tarafı yavaş ilerliyor. Sonrasında numaranız yanıyor dosya teslimi için , attıkları mail dışında ekstra hiç bir evrak götürmedim. aynı numaranın tekrar yanacağını belirtiyorlar ben daha yerime oturmadan görüşme numarası yandı muhtemelen İngilizce yaptığım için görüşmeyi o taraf boştu.

    Memur ile çok kısa bir sohbet ettik. Merhaba nasılsın , nişanlının babasının adı ne , sen gidince ne iş yapacaksın orada , şu an ki çalıştığın firmada baya iyiymiş. Vizeni onayladım 1-2 güne pasaportu alırsın. Toplam 3 dakika sürmemiştir.

    Bütün süreç bu şekildeydi.


  • @ob16222 cok sevindim sizin adiniza umarim bizde boyle gerceklesir tebrik ediyorum mutlulugunuz daim olur sadece saglik raporunda randevu mektubu kismi ktp1 mi


  • @ob16222 birsey sorbilir myi randevular kismindan talimatlar sizdede kirmizi isaret mi vardi acaba


  • @ob16222 senin adın orçun mu?


  • @ob16222 Hayırlı olsun. Senin adına çok sevindim. Darısı başımıza🙂


  • @Dilek-Önder tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım , bu kadar ufak ayrıntılara dikkat etmedim hiç işin açıkçası.


  • @suat-mavi teşekkür ederim darısı sizin başınıza


  • @Dilek-Önder sağolun teşekkür ederim sizin de inşallah aynı şekilde olur , dilek hanım vallahi siz benden daha çok ayrıntı biliyorsunuz sanırım ben bunların hiç birine dikkat etmedim. Yani dikkat edilmesinin de önemli olduğunu düşünmüyorum şahsen. Muayene oldum kapalı zarfı aldım o kadar. Toplamda da 340$ para ödedim herşeye sonra da zarfı memura verdim gözümün önünde açtı içinde zaten bişey yok covid aşınız , yapılan aşılar vs var.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum