Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    757 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Ekto OktanE
    Merhabalar tekrardan I-130'ı bir ömür boyu beklemeye devam edicek olan kişiden selamlar yani ben! şaka bir yana güncel gelişmeleri aktarmak için bir yazı paylaşmak istedim uzun süredir ilgilenmiyordum ama maalesef olumsuz gelişmeler var yine karamsar bir to olucak ama yapıcak bişi yok 1. Trump Yönetimi Consular Processing yoluyla konsolosluktan göçmen vizesi ile green card alıcaklar kişiler için 100 Bin Dolarlık Teminat uygulaması hayata geçirmeyi düşünüyor. Evet en ilgi çekici konu bu maalesef ve bende yalan olmasını istiyorum fakat Wall Street Journal'ın Exclusive haberine göre Trump yönetimi böyle bir şey hedefliyor ve Department Of State'in konu hakkında çalıştığı söyleniyor. Şu aşamada bu haber sadece sızıntı gibi duruyor çünkü Wall Street Journal kaynaklı ve dışarıda başka bir kaynakta mevcut değil. Ek olarak Detaylar mevcut değil yani bu 100 Bin dolarlık teminat şartının aile vizelerini kasayıp kapsamayacağı eğer kapsayacaksa 100 bin dolarlık teminatın dünya geneli ülke fark etmeksizin istenip istenmeyeceği veya belirli ülkeleri mi kapsayacağı net olarak belli değil. Bunun yalan olmasını umuyorum yani söylenti olarak kalması tek umudum çünkü USCIS döngüsünün içinde hapsolduk gidenler gitti ve eğer bu gerçekleşirse olan bize olucak bizi kapana kısıcaklar ve zaman daralıyor üzerimdeki baskıyı daha çok arttırıyor çünkü sizleri bilmiyorum arkadaşlar ama 22 yaşında genç bir arkadaşınız olarak ben 100 bin doları yani ortalama 5 milyon lirayı bulabilicek bir durumum yok yani çok büyük bir sorun ama şuanda söylentiler bu yönde. 2.USCIS İşlem süresi 21.5 Ay'a ulaştı! USCIS I-130 duraksaması ile alakalı bir gelişme bu durum maalesef SCOPS özelinde başvuru işleme süreleri 21.5 Ay süresine çıktı resmi sitede ve artmaya devam edicek gibi duruyor Şuanda 4.5 Aydır pause devam ediyor ve USCIS hala dosya işlemiyor ve ağustos ayındadada devam ederse 5 ay ile devam ediceğiz bu gidişle yakında yarım yıldır boşa bekliyor olma ihtimalimiz çok yüksek üzülerek söylüyorum ama bu Pause'un artık ben yakın zamanda kalkıcağını düşünmüyorum I-130'lara bakmıyorlar ve bu noktada I-130'lar işlenmediği için kalan hiçbir şeyin önemi yok çünkü süreç fiilen zaten kitlenmiş durumda. İşin kötü tarafı Consular Processing'den çok AOS başvurucuları daha kalabalık olduğu için bizim yaşadığımız bu durumun ne senatörler ne haber kanalları ne de insanlar farkında ve tamamen gölgede kaldık arkadaşlar. 3.Güncel I-130 pause için Toplulukta Ses duyurma çabası ve Mandamus çağrıları Discordda belli bir grup özellikle redditte r/ı130suffering gibi Consular processing yolunu hedefleyen insanların oluşumları durumu çözmek için toplu olarak senatörlerine mektuplar yazmaya ve durum ile alakalı baskı yapmaya başladılar az önce dediğim gibi gölgede kaldığımız için bazı insanlar toplanıp Discord gruplarında falan senatoyu ve tesmcilerini baskılıyorlar umutları duyulmak ve birilerinin USCIS'e hesap sorması yönünde ek olarak bazı insanlar özellikle r/ı130sffuering'de mandamus davaları ve çağrılar çoğaldı Pause sebebiyle herkes mutsuz özellikle 1 sene ve daha uzun süre bekleyen bir çok insan USCIS'e karşı mandamus davaları açıp bunu paylaşmaya başladılar bazıları kendi başına dava açıyor bazıları avukatla bazıları başarı hikayeleri paylaşıyor ve bazıları sadece davayı açtıklarını ve hala beklediklerini söylüyor günün sonunda şuanda çok büyük bir baskı var ve insanlar USCIS'i Writ Of Mandamus için dava etmeye başladılar üstüne üstlük I130Suffering'de bazı insanlar artık mucize beklemeyi bırakın hemen devleti dava edin bu pause asla bitmeyecek gibi yazılar paylaşıyorlar ve bu trend şuanda devam ediyor genel bakışta şuanda dava açan insanların bir çoğu USCIS'den onaylar ve mülakat planlamaları almaya başladılar ve bazıları ise sadece bekliyor ve şuanki sistemde işe yarayan tek durum bu gibi gözüküyor. Fakat yinede hukuki bir risk orası ayrı bir konu. Güncel olarak gelişemeler bu şekildeydi arkadaşlar biraz haber kanalı gibi konuştuğumun farkındayım ama artık zaten haber kanalına döndüm farkım kalmadı USCIS sağ olsun merak ediyorsanız aşağı kısımda bu söylentilerin haberlerin ve herşeyin kaynaklarını bırakıcağım böylelikle kendi dış araştırmanızı yapmak isterseniz ilerleyebilirsiniz. Ayrıca şunu belirtmek isterim ki ben sadece araştırmalarımı ve yabancı forum ve kaynaklardan gördüklerimi aktarıyorum %100 kesinliği olan bir şey yok kimseye bir tavsiye vermiyorum herkes kendi dosyasından kendi sorumludur. Saygılarımla. Kaynak; WSJ - 100 Bin Dolar Teminat Şartı Haberi İşlem Süreleri Artık 21.5 Ay! - I130suffering Reddit Mandamus İçin Niyet Mektubu Sonrası Hareketlenme - I130suffering Mandamus Davası Sonrası Alınan Hızlı Onay - I130suffering Mucize Olmucak Dava açın bu Pause Asla Bitmez! - I130suffering
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k