Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

  • ⭐⭐⭐

    @uscismagduru sabah uykulu kafayla okumuşum eşinize F1 başvuru yapmayın göçmenlik başvurunuzu başlatın süreç o şekilde ilerlesin. Siz orduya katılırsanız vatandaşlık icin başvurabilirsiniz süreciniz F2den CR1e döner siz vatandaş olunca


  • @ecom Anladim cok tesekkurler. Amerikada yasayan ve greencard'li olan evli bir arkadasim orduya katildiktan 6 ay sonra esi ile birlikte vatandaslik aldi. Acaba dedim bizim icinde ise yarayabilir mi


  • @uscismagduru Merhaba, konunun F1 kısmıyla alakalı bir şey sormak istiyorum bu bilgi resmi bir sayfada mı yazıyor acaba daha önce hiç duymamıştım. Bende ilk önce F1 vizesine başvurdum ve red aldım sonrasında evlendik ve tüm süreçleri tamamladık şu an sadece vize görüşmesi bekliyoruz acaba 2 yıl dolmadığı için bana randevu vermeyecekler mi?


  • @waterman Esime F1 basvurusu yaptik vize reddi aldi. Simdi hizli bir surec icin yol ariyorum. Sonuc olarak orduya katilmakta sureci muhtesem bir sekilde hizlandirmiyor anladigim kadariyla

  • ⭐⭐⭐

    @uscismagduru orduda olmanız bir nebze belki hızlandırır ama orduya girmeniz recruiment , background check uzun süren süreçler

  • ⭐⭐⭐

    @Emly bu denilen kısıtlama göçmen olmayan vizelerde


  • @waterman Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. 🙏🏻


  • @baharg email olarak attim, bakalim ne dicekler. Sonrasindada yeni sponsorumuzu ekleyecegim


  • Merhaba arkadaşlar, bir kaç sorum olacak tekrardan. Deneyimli arkadaşlar özellikle kendi deneyimlerinden yola çıkarak fikir verirse sevinirim.

    Eşim geçen sene mayısta I-130 yolladı. Kendisi ABD vatandaşı. O gün bugündür onaylanmasını bekliyoruz. Şuanda case is being actively reviewed by ucsis olarak gözüküyor hazirandan beri. Processin times da 2 ay içinde tamamlanacak yazıyor. Texas dan potomac a transfer olmuştu en son. Sorularıma gelecek olursak;

    1- Case miz 2 ay içinde sizce de onaylanır mı? Artık diğer adıma geçmek istiyoruz.

    2- Onaylandıktan tahmini ne zaman sonra NVC aşamasına geçeriz ve dosya yüklemeye başlarız?

    3- NVC aşamasına yüklenmesi gereken ana belgeler nelerdir? Özellikle Türk eşin yüklemesi gereken belgeler nelerdir ve tüm belgeleri sadece e devletten alıp çevirmeden yüklememizde sakınca var mı?

    4- NVC aşamasında ABD li eşin finansal yeterliliğin olmadığını düşünüp sponsor eklersek tam olarak hangi belgeleri yüklemesi gerekiyor sponsorun? ABD li eş ve sponsorların yükleyeceği belge isimlerini yazar mısınız?

    5- NVC aşamasında extradan her biri 2mb yi geçmeyecek halde pdf kanıtlar yüklemeyi düşünüyoruz (call logs,aile resimleri gibi) bunları yüklememizde sakınca var mı?

    6- Sponsorun illa ki kardeş akraba gibi yakını olmasına gerek yok sanırım (ABD vatandaşı olduğu müddetçe) doğru mudur?

    7- Ucsis onayı geldikten sonra NVC den tutun sağlık aşaması ve görüşme gününe kadar tahmini süreç aşağı yukarı kaç gün ve ay da biter? (Kendi süreç deneyimlerinizden yola çıkarak örnekler verebilirsiniz)

    8- Sağlık randevusu günü yanımızda 500 usd ile gitsek tüm aşı röntgen vs bunları karşılamaya yeter mi yoksa tahmini garanti olması için ne kadar ile gitmek daha mantıklı?

    9- ABD yeni konsolosluğun yakınında uygun fiyata kalabilinecek otel isimleri paylaşır mısınız?

    Çok sordum ama belki bazı arkadaşlara da faydası olabilir. Teşekkürler şimdiden cevaplar için.


  • @Berkan-Duru 1- Hiç belli olmuyor ama bizim sürecimiz 11 ay sürdü ve zaman çizelgesine göre onaylandı. Daha uzun sürende var daha kısa sürende. Tanamen o merkezin yoğunluğuna bağlı diye biliyorum.


  • @Berkan-Duru 2- i130 approvel olduktan 3 gün sonra NVC’dan hoşgeldiniz maili ve sonraki süreçle ilgili sizi yönlendiren talmatların olduğu mail aynı anda ard arda geliyor.


  • @Berkan-Duru 3- Gelen talimatlarda yüklemeniz gereken her türlü belge ve ne şekilde yüklemeniz gerektiği yazıyor. Genellikle en büyük problem evlilik cüzdanıında yaşanıyor. Evlilik cüzdanını yüklerken en baş kapak sayfadından itibaren her sayfayı renkli olarak yüklemeniz gerekiyor.


  • @Berkan-Duru 4- sponsor ve eşinizin https://www.irs.gov/individuals/get-transcript bu siteye girip hesap oluşturup, buradan tax ile ilgili evrakları son 3 sene en az yüklemesi gerekiyor. Biz son seneyi eksik yapmıştık bize mail gönderdi NVC ve bu linki göndererek buradan indirip gönderin demişlerdi. Ve o şekilde kabul ettiler


  • @Berkan-Duru 5- her türlü extra evrak yükleyebilirsiniz hiç sakıncası yok. Ve zaten bunun için yeterince alan var sistemde.

    6- Amerikan vatandaşı ya da Green cardlı olması yeterli, akraba olması şart değil. Ama gelirinin sponsor olabilmesi için yeterli olması şart.


  • @Berkan-Duru 7- ortalama şyan itibariyle 5-6 ay sürüyor. Biz Kadım da başladık NVC sürecine hala interwiev randevusu verilmedi. Bu ay verilmesini bekliyoruz Mayıs ayına.

    8- 350- 400 dolar diye biliyorum. 500 dolar yeter de artar.


  • @Berkan-Duru En önemli ve herkesin unuttuğu ve problem yaşadığı bir konu da 260 formunu doldururken ıslak imzalı kısmı asla atlamayın. Formu doldurup çıktısını alıp imzalayıp tekrar renkli olarak tarayın. İmzanızı mavi kalemle atın.


  • @Sinem-Arslan çok teşekkürler, zahmet edip hepsini cevaplamışsınız 😊 bu arada sizin başvuru greencard holder olarak mı yoksa US citizen olarak mı ilerledi?


  • Merhaba bir sorum olacak,evlenmeden önce eski soyadımla pasaport çıkartmıştım hiçbir çıkışım yok,evlendikten sonra tekrar pasaport çıkarttım eski pasaportu damgaladılar geçersiz diye mülakatta eski pasaportu isterler mi acaba?


  • @Sinem-Arslan en baş sayfası derken ben avukata yolladığım word belgesinde kırmızı olan yeri değil ilk açınca kırmızıyla aynı yazı yazan yerden başlayarak yolladım sıkıntı mı olur diyorsunuz şimdi aklım karıştı.


  • Merhabalar herkese
    19 nisan 2022 tarihinde uscis başvuru yapmıştık ve tamamlandı. Bugün nvc’den mail geldi gerekli evraklar için.. sorum şu; bundan sonraki süreç ne kadar sürüyor?
    Konsolosluk görüşme için ne kadar zaman sonra dönüş yapıyor?
    Eşim amerika doğumlu,bu durum süreci değiştiriyor mu? (Green card vatandaşlık almış kişiyle kıyaslarsak)
    Şimdiden teşekkürler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum