Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @AyferVera Sizin durum farklı, çünkü siz çocuğunuza vize başvurusu yapmadan önce kendi vizenizle gir çık yapmışsınız ABD’ye. Sonrasında çocuğunuzu götürmek kadar doğal bir şey olamaz.
    Burada bahsedilen, vize görüşmesinde çocugu götürmeyeceğini beyan edip 2 ay sonra posta yoluyla çocuk için vize çıkartmak biraz şüpheci bir yaklaşım olabilir.


  • @mr-bozturk evet haklısınız ama dediğim gibi yazdıklarımdan kimsenin sürecini olumsuz etkilemek istemem. bu forumda olmasa da birçok yerde öyle umut verici yazılar var ki gerçek olmayan o yüzden dile getirmek istedim. teşekkürler 🙏🏻


  • @tolgasatir, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @daydreamer benim de böyle bir durumum var ama benim başvurum iş amaçlı, turist olarak gidip çocuğu bırakmak bana da çok mantıklı gelmiyor ama iş amaçlı gitmeye çok takılacaklarını sanmıyorum. Eğitim programı için gideceğimi beyan edeceğim 1 haftalık masraflar şirket tarafından karşılandığı için eşimde bana eşlik edecek.

    Bu tamamen farklı bir durum zaten Tolga Bey. Genel olarak iş amaçlı bir seyahate çocuğunuzu eklememek son derece mantıklı karşılanacaktır. Aslında turist olarak giderken bile sıkıntı değil ama vizeyi aldıktan sonra vazgeçtik çocuğumuz da gelecek deyip bir başvuru yapınca işin rengi değişiyor. Arka arkaya bu şekilde 5 dosya gelince konsolosluk iç yazışmayla bu duruma dikkat çeken bir uyarı yayınlar zaten.


  • @AyferVera Sizinki de çok farklı bir durum, hayatın olağan akışına son derece uygun. Sizin üzerinize alınmanızı gerektirecek zerre kadar alakası yok, lütfen yanlış anlamayın. Siz eşinizle farklı tarihlerde gerçekten ihtiyacınız olduğu vizeler almış, Amerika'ya girmiş çıkmış sonra da son derece haklı olarak bu kez gerçekten çocuğunuzla gideceğiniz için ona da vize başvurusunda bulunmuşsunuz.

    Benim kastettiğim bunu taktik olarak kullanan başvuru sahipleri. Özellikle facebookta çok denk geldim. Moda olmuş gibi, birbirlerine tavsiye verenler filan var. Pasaportlar bomboş, baba asgari ücretli işçi, anne ev hanımı, 15 gün NY seyahati planı yapılmış, vizeye başvurmuşlar. Kimden duydularsa da çocuk bizimle gelmeyecek diyeceklermiş, bu da kesin geleceklerinin kanıtı olurmuş, vizeyi aldıktan sonra çocuklarına mülakatsız vize alır rahat giderlermiş. Konsolosluk da bu numarayı yiyecekmiş.

    Zaten parmak izi alınmayacak küçük çocuklar için mülakatsız vize uygulaması tam olarak sizin durumunuzdakiler için yapılan bir uygulama. Ya da mevcut vizesi ile Amerika seyahatleri yaparken yeni bir çocuğu olanlar için. Sıkıntı bunu kötüye kullanmaya çalışanlarda.


  • @AyferVera Bu arada ilk planladığınız şekilde Amerika'ya gidemememiş olmanız kesinlikle sorun yaratmaz. Sormazlar bile. Çok rahat bir şekilde girip, tatilinizi yapıp döneceğinize eminim 👍


  • @AyferVera hocam benim anladıgım abd profile göre vize veriyor, seyahat planının önemi çok yok gibi. Asıl baktıkları şey bu adam ülkesine geri döner mi
    yani adamlarda biliyor en yakın randevu 1 sene sonrasına veriliyor, o zamana kadar ds160a yazılan tatil planı değişir zaten.
    iş, fuar vs. için gidenleri ayrı tutuyorum tabi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @daydreamer maalesef size asla ve asla katılmıyorum. Şimdiye kadar bu şekilde yüzlerce aileye ve çocuğa vize aldım. Almaya da devam ediyorum. İsteyen istediği gibi şansını deneyebilir ama tavsiye etmediğimi bilmenizi isterim.


  • @denizci10, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @daydreamer maalesef size asla ve asla katılmıyorum. Şimdiye kadar bu şekilde yüzlerce aileye ve çocuğa vize aldım. Almaya da devam ediyorum. İsteyen istediği gibi şansını deneyebilir ama tavsiye etmediğimi bilmenizi isterim.

    Yüzlerce aile anne baba olarak vizeye başvurdu ve hepsi 1-2 ay sonra yeni bir başvuru yapıp çocukları için de vize mi istediler?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @daydreamer aynen öyle. Bazıları ABD ye gidip öyle çocuklarına vize aldı bazıları da hiç ABD ye gitmeden çocuklarına vize aldı. Hatta burada yani forumda olan kişiler var. Dilerse kendileri de açıklarlar.


  • Merhabalar herkese bende @denizci10 Orçun bey' in danışanıydım bizde vizemizi aldık 2 ay bile beklemedik 11 Ocakta eşimle beraber vizemizi aldık 27 Ocakta oğlumuz için Orçun Abi ile başvurumuzu yaptık 10 gün sonra oğlumun pasaportu vizesi basılmış şekilde bize ulaştı. Hatta mülakatta oğlunuzun vizesi varmı diye sordular bizde o bizimle gelmeyecek Türkiye' de kalacak dememize rağmen.


  • @denizci10, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @daydreamer aynen öyle. Bazıları ABD ye gidip öyle çocuklarına vize aldı bazıları da hiç ABD ye gitmeden çocuklarına vize aldı. Hatta burada yani forumda olan kişiler var. Dilerse kendileri de açıklarlar.

    Öncesinde Amerika'ya gidip gelen bir ailenin sonra çocuğu için vize almasında hiçbir sıkıntı yok zaten. Vize alıp Amerika'ya gitmemiş olsa bile uzun bir süre sonra çocuğu için vize alan bir aile için de problem yok. Benim bahsettiklerim kesinlikle bu aileler değil.

    Özellikle vizenin onaylanması için çocuklarının gitmeyeceğini belirtip, kendilerine vize verildikten hemen sonra, planımız değişti çocuğumuz da gelecek deyip, çocukları için vize isteyen kişileri kastediyorum. Bunu kasıtlı olarak yapanlar bu aralar çoğaldı ve çok dikkat çekiyorlar. Çocukları için bu şekilde vize talep edenlerden, normalde çocuğa mülakatsız posta yoluyla vize verilmesi gerekirken aileyle birlikte mülakata çağırılan kişiler var. Bu çok güvenilir bir yol değil. Bir ailenin profili turist vizesi almak için uygunsa zaten alır. Değilse çocuklarını geride bıraksalar da bırakmasalar da zaten alamazlar. Bu şekilde çocuklarını geride bırakıyormuş gibi yapma taktiğinin kararda hiçbir etkisi olmadığını ve konsolosların inceleme yaparken bu durumu dikkate almamaları konusunda uyarıldıklarını anlatmaya çalışıyorum.

    Yani vize verilmeyecekse, "ama bunlar çocuklarını burda bırakıyorlar, o zaman kesin dönerler" diye düşünülüp asla vize verilmez. Aynı şekilde vize verilecekse de "bunlar çocuklarını geride bırakacakmış gibi numara yapıyorlar, vize vermeyelim" de denmez. Demek istediğim özetle bu şekilde konsolosluğu ikna etmeye çalışanların boşa uğraştıkları...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @daydreamer peki nasıl isterseniz öyle düşünün ama insanlar yıllardır bunu yapıyor ve vizelerini rahatlıkla alıyorlar.


  • @denizci10 çocuk başvurusunda mülakata çağrılan bir aile veya cbp aşamasında problem olan bir örnek oldu mu hiç hocam bildiğiniz?ben de çünkü sizin dediğiniz gibi deneyeceğim muhtemelen


  • @denizci10 Aslında aynı şeyden bahsediyoruz. Bahsettiğim senelerdir bu şekilde vize alanların en başta mülakata çocukları ile girseler de zaten vizelerini alacakları. Onların arasında normalde vize alamayacak olduğu halde sırf çocuklarını başvuruda göstermedikleri için vize alabilmiş kimse olduğunu düşünmüyorum. Siz muhtemelen bunun olabileceğini düşündüğünüz için belki bu konuda tavsiyede bulunuyor da olabilirsiniz, bilemiyorum, ama ben bunun hiçbir şekilde mümkün olduğunu düşünmüyorum. Şöyle bir geri dönüp okudum ne kastettiğimi yeterince ifade edebildiğime ikna oldum, hatta gereksiz tekrara bile düşmüşüm. Dolayısıyla bu başlıkta, bu konu hakkındaki son mesajım her durumda bu olacak 😶

  • ⭐⭐⭐⭐

    @khan hayır olmadı

  • ⭐⭐⭐⭐

    @daydreamer hayır alamazlar diyorum ben de. Belki alacak kişiler olacaktır ama bunlar istisna olur sadece.


  • @daydreamer bizim de 23 Haziranda Ankara'da eşim ve o zaman 9 aylık olacak bebeğimizle vize randevumuz var. Bebeğimizi bıraksak mı bırakmasak mı diye biz de düşündük ama ''bebeğimiz olmadan gideceğiz'' desek çok inandırıcı olmayacaktır diye düşündük. Bir de abim orada zaten, onu ziyarete gideceğiz ve amcasıyla ilk kez görüşecek diyeceğiz. Gerçi bizim F4 ABD vatandaşlarının kardeşlerine greencard başvurumuz var red yeme olasılığımız çok yüksek ama bebek durumu ne kadar etkiler bilemiyorum 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Sserturk evet 9 aylık bebeği bırakıp gideceğiz derseniz dediğiniz gibi kimse inanmazdı ancak F4 başvurunuz direk çıkacaktır umarım düşündüğümüz gibi olmaz 🙂


  • Merhaba Arkadaşlar,

    Bugün Ankara’da ilk kez B2 vize görüşmesine girdim. Profil: Bekar, özel bir şirkette çalışıyorum. Buradaki yorumları okuyarak gittiğim için çok heyecanlı ve stresliydim. Ek olarak daha önce shengen vizem olmamasını ve üzerimde herhangi bir mal varlığının olmamasını da belirtmek isterim. (sırbistan ve kıbrıs seyahatim vardı daha önceden.)

    Ve ankarada bugün gerçekleşen vize görüşmem 2-3dk'dan daha fazla sürmedi. Bu kadar kolay onay alabilmemin sebebini sadece net/kısa cevaplar vermeme ve çalıştığım sirkete bağlıyorum.

    Sorulan sorular:

    Nereye gideceksiniz?
    Kaç gün kalacaksınız?
    Nerede çalışıyorsunuz?
    Daha önce yurtdışına çıktınız mı?
    ABD'de akrabanız var mı ? - Var fakat görüşmediğimi söyledim.


  • Merhabalar herkese. @dytmelek tavsiyesi ile (çok teşekkür ederim) @denizci10 Orçun bey ile iletişime geçerek daha önce red aldığım turist vizesine Orçun bey ile ikinci bir başvuru gerçekleştirdik. Ocak ayında randevu tarihini Ekimden Şubat ayına çekti. 16 Şubatta Ankara’da mülakata girdim. Görüşmeden önce mülakat ve evraklarla ilgili detaylı görüşmemizi yaptık. 16 Şubat sabah 8:00 deki randevuma 30 dk önceden kapıda kuyruğa girdim. Daha önce İstanbulda girmiştim. İlk dışarıdaki sırada görevli pasaportunuzu alıp içeri bırakıyor, güvenlik görevlisi ismimi söylediğinde içeri geçip xray kontrolünden geçtim. İçeri ikişer ikişer alıyorlar. Kontrolden geçtikten sonra alandan çıkıp diğer binaya girdim. Pasaport ve formu görevliye verdim. Pasaport kontrol parmak izi kontrolü dışında İstanbul’dakinden farkı mülakatı hangi dilde yapmak istediğimi sordu ben türkçe istedim ve sıra numarası verdiler. İstanbul’da bu yok. Alan büyük ve ferah. Sandalyelerde oturarak bekleyebiliyorsunuz. Sıram geldiğinde saat 8:30 du sanırım. Mülakatı yapan kişi türkçe biliyordu tercüman kullanmadı.

    Pasaportumu alttan verdim.
    Merhaba, günaydın faslından sonra bana

    Nereye gidiceksin?
    Florida.
    Kiminle gidiceksin?
    Annemle.
    Vizesi var mı?
    Evet.
    Evli misin?
    Evet.
    Çocuğun var mı?
    Hayır.
    Abin neden orda?
    Çalışıyor. Çalıştığı şirket gönderdi.
    Ne kadardır orda?
    Bir seneyi geçti.
    Kaç gün kalıcaksınız?
    10 gün.
    Eşin ne iş yapıyor?
    Bir firmada idari işler sorumlusu.
    Şirketinde kaç kişi çalışıyor?
    15-20 den fazla
    Kendi işimi çalışan mı?
    Çalışan, kendi firması değil.

    Eşimle ilgili çok soru sorunca yine vermicekler sanırım diye düşünürken
    Tebrikler vizeniz onaylandı dedi görevli.
    Teşekkür ederim iyi günler dedim ve sevinçle çıktım.

    Perşembe günü mülakata girmiştim, cuma pasaportumu kargoya verdiler Pazartesi günü pasaportumu teslim aldım.

    Abimin ev taşıma durumu hızlı geliştiği için 23 ü 24 bağlayan geceye Miami’ye bilet aldık ve ne olduğunu anlamadan uçağa binip geldim 🙂

    Sabah 6:00 da uçaktan indim pasaport kontrol sırası epey uzundu. Uçaktan inip dışarıya adımımı atmam 8:00 i buldu.
    Pasaport kontrolde şu soruları sordu.
    Neden geldin?
    Nerede kalıcaksın?
    Kaç gün kalıcaksın?
    Yemek getirdin mi? Yemek sorusunu beklemiyordum elimdeki duty free poşetini gösterek bu var dedim. 🙂

    Forumdakilere ve Orçun bey’e tekrar çok teşekkür ederim. Başvuru yapan herkese kolay ve olumlu bir süreç geçirmelerini dilerim.
    Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum