Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları


  • Herkese merhaba,

    Ben de vize görüşmesi için 1 Haziran'da Ankara'ya gideceğim. Daha önce Work and Travel ile 2005 yılında Miami,FL'ye gitmiştim. Öncesinde İngiltere ve sonrasında Çekya'da bulunmuştum. Kendime ait daire kiralaması yaptığım bir limited şirketim var. Eşim de babasına ait bir kreşte sigortalı, yönetici olarak çalışıyor. Çocuğumuz yok. Aslında gitme nedenim, başlamayı düşündüğüm bazı tekstil ürünlerinin ihracatı için görüşmeler yapmak ve ticari olarak başka fırsatlar yaratabilmek. Kısacası yakın gelecekte ihracat yapmak. Ben DS-160’a 2 haftalık tatil olarak yazdım. Hem iş hem tatil gibi oluyor aslında. Forumdaki tecrübeleri okuyunca biraz çekindim açıkçası. Sizden de fikir almak isterim. Şöyle ki;

    1. Gitme nedenimi sorduğunda tatil yapmak için gidiyorum demeyi düşünüyordum. Tek başına inandırıcı olur mu şu anda kararsız kaldım. Tatil mi ya da şu festivale katılmak ya da şu spor olayını izlemek için mi ya da ihracat için araştırma yapmaya gidiyorum mu demeliyim? (henüz bir ihracat şirketim yok)
    2. Eşimle değil tek başıma gideceğim. Sorun teşkil etmemesi için ne söylenmeli?

    Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, herkese bol şans dilerim, gönlünüze göre olsun.


  • @ecdeniz Bence tek başına tatile gidiyorum beyanını pek inandırıcı bulmayabilirler. İşinizle alakalı fuar ya da bir festival günü araştırın o fuar ya da festivalin bileti alıp vize mülakatında ispatlarsanız belki şansınız olur. Diğer bir seçenek, Amerika vizesine sahip bir tanıdıgınız varsa onunla turistik seyahat edeceğinizi belirtebilirsiniz, fakat memur o tanıdıgınızın pasaportuna bakmak isteyebilir. Bunu DS160 formundaki beraber seyahat edecekler listesine eklemelisiniz.

  • ⭐⭐

    @ecdeniz tek başına tatili yemezler.
    iş ile tatili birleştirin.
    iş ile alakalı bir fuar vs. var ise biletini alın. Bu planı ilgilendiğiniz bir festivalle falan birleştirin.


  • Bu aralar çocuklu ailelerin turist vizesi almak için denedikleri bir "taktik" çok fazla yerde gözüme çarpmaya başladı. "Önce tatile çocuksuz gideceğiz deyip vizeye başvurup, daha sonra çocuk için de ayrı bir vize başvurusunda bulunmak" . Burada sanırım çocuklarını geride bırakarak, kesin döneceklerine konsolosluğu inandırmak gibi bir amaç hedefleniyor. Böyle birşey deneyerek sonuç alınması mümkün değil. Bir konsolosluğun bu şekilde bir davranışa kanmasını beklemek, fazla iyimserlik olur. Unutulmasın ki bu değerlendirmeyi yapan insanlar ciddi eğitimlerden geçiyorlar, düzenli aralıklarla istihbarat brifingleri alıyorlar ve oldukça büyük de bir tecrübeye sahipler. Her bir konsolos belki binlerce vize dosyası incelemiştir ve emin olun daha sizin dosyanıza baktığı anda orda yazan çocuk için de en geç 2 ay içinde bir başvuru geleceğini biliyordur. Buna rağmen vizenizi onaylıyorsa zaten durumunuz vize almaya uygun olduğu içindir ve o mülakata çocuğunuzla katılsaydınız bile zaten o vizeyi alacakmışsınızdır. Böyle yaparak sadece niyetinizin sorgulanmasına yol açarsınız. Hatta ilk başta geri dönceklerini düşündürmek için çocuklarını eklememişler, şimdi çocuklarına da vize almak istediklerine göre geri dönmeyi düşünmüyorlar deyip, mülakata sizi de çağırıp, pasaportlarınızdaki vizeleri iptal etmeleri bile mümkün. Bu taktiği kimden duymuş olursanız olun, çok işe yarayacak bir yöntem olmadığını bilin.


  • @mr-bozturk @charon Fuar, festival dediğiniz gibi daha mantıklı. Ben o yönde bir çalışma yapayım. Teşekkür ederim.


  • @daydreamer, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    Bu aralar çocuklu ailelerin turist vizesi almak için denedikleri bir "taktik" çok fazla yerde gözüme çarpmaya başladı. "Önce tatile çocuksuz gideceğiz deyip vizeye başvurup, daha sonra çocuk için de ayrı bir vize başvurusunda bulunmak" . Burada sanırım çocuklarını geride bırakarak, kesin döneceklerine konsolosluğu inandırmak gibi bir amaç hedefleniyor. Böyle birşey deneyerek sonuç alınması mümkün değil. Bir konsolosluğun bu şekilde bir davranışa kanmasını beklemek, fazla iyimserlik olur. Unutulmasın ki bu değerlendirmeyi yapan insanlar ciddi eğitimlerden geçiyorlar, düzenli aralıklarla istihbarat brifingleri alıyorlar ve oldukça büyük de bir tecrübeye sahipler. Her bir konsolos belki binlerce vize dosyası incelemiştir ve emin olun daha sizin dosyanıza baktığı anda orda yazan çocuk için de en geç 2 ay içinde bir başvuru geleceğini biliyordur. Buna rağmen vizenizi onaylıyorsa zaten durumunuz vize almaya uygun olduğu içindir ve o mülakata çocuğunuzla katılsaydınız bile zaten o vizeyi alacakmışsınızdır. Böyle yaparak sadece niyetinizin sorgulanmasına yol açarsınız. Hatta ilk başta geri dönceklerini düşündürmek için çocuklarını eklememişler, şimdi çocuklarına da vize almak istediklerine göre geri dönmeyi düşünmüyorlar deyip, mülakata sizi de çağırıp, pasaportlarınızdaki vizeleri iptal etmeleri bile mümkün. Bu taktiği kimden duymuş olursanız olun, çok işe yarayacak bir yöntem olmadığını bilin.

    Kesinlikle katılıyorum. Durum aynen anlattığınız gibi.


  • @daydreamer benim de böyle bir durumum var ama benim başvurum iş amaçlı, turist olarak gidip çocuğu bırakmak bana da çok mantıklı gelmiyor ama iş amaçlı gitmeye çok takılacaklarını sanmıyorum. Eğitim programı için gideceğimi beyan edeceğim 1 haftalık masraflar şirket tarafından karşılandığı için eşimde bana eşlik edecek.


  • @daydreamer yazdıklarınızdan sonra nedense kendimde bir açıklama yapma gereği duydum. yanlış anlaşılma olsun istemiyorum çünkü. bu konuya ben de çocuğum için sonradan evrak gönderenlerdenim. 2 ay sonra kadar :) fakat bizim şöyle oldu ; ben vizemi aldıktan sonra amerikaya giriş çıkış yaptım. daha sonra gittiğim yerlerle alakalı olarak kızımın da orlandoyu görmesini istedim ve yarıyıl tatili için orlando disneyland için bir tatil planı ile formu doldurdum. giriş çıkış yapmamış olup direk çocuk için sonradan form doldurmak söylediğiniz gibi işe yaramayacak bir yöntem olabilir ve iyi niyeti sorgulatabilir. bu arada eşim de 2019 da almıştı turist vizesini. anne baba ikimizin de vizesi mevcut olarak çocuk için başvuru yaptık.
    bu yazdıklarımı eleştiri olarak algılamayın ,sizin fikirlerinize karşıt bir açıklama olarak da algılamayın lütfen. sadece bu konuyla ilgili olarak foruma birkaç birşey yazmıştım. yazdıklarımın benim deneyimim olduğunu belirtmek ve kimseyi yanlış yönlendirmek istemediğim için sizin yazdıklarınıza cevap olarak belirttim :folded_hands_light_skin_tone:
    ek bilgi kızımın vizesini aldıktan sonra tatil planımız yarıyıl tatilinde disneyland dı fakat hem hava koşulları hem de sonrasındaki depremden kaynaklı olarak planı ertelemek durumunda kaldık. yani çocuğun vizesi ile belki de giriş yapamayacağız bunu deneyimlemedik henüz. sonuçta vize geldi ama belki de bu şekilde aldığımız için biz de iyi niyet göstermiyoruz onlar için. konsolosluk onayladı ama bu amerikaya girişte belki de sorun olacak. tatil planımızı revize edip gidebilirsek o zaman tekrar güncelleme yaparım.


  • @AyferVera Sizin durum farklı, çünkü siz çocuğunuza vize başvurusu yapmadan önce kendi vizenizle gir çık yapmışsınız ABD’ye. Sonrasında çocuğunuzu götürmek kadar doğal bir şey olamaz.
    Burada bahsedilen, vize görüşmesinde çocugu götürmeyeceğini beyan edip 2 ay sonra posta yoluyla çocuk için vize çıkartmak biraz şüpheci bir yaklaşım olabilir.


  • @mr-bozturk evet haklısınız ama dediğim gibi yazdıklarımdan kimsenin sürecini olumsuz etkilemek istemem. bu forumda olmasa da birçok yerde öyle umut verici yazılar var ki gerçek olmayan o yüzden dile getirmek istedim. teşekkürler :folded_hands_light_skin_tone:


  • @tolgasatir, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @daydreamer benim de böyle bir durumum var ama benim başvurum iş amaçlı, turist olarak gidip çocuğu bırakmak bana da çok mantıklı gelmiyor ama iş amaçlı gitmeye çok takılacaklarını sanmıyorum. Eğitim programı için gideceğimi beyan edeceğim 1 haftalık masraflar şirket tarafından karşılandığı için eşimde bana eşlik edecek.

    Bu tamamen farklı bir durum zaten Tolga Bey. Genel olarak iş amaçlı bir seyahate çocuğunuzu eklememek son derece mantıklı karşılanacaktır. Aslında turist olarak giderken bile sıkıntı değil ama vizeyi aldıktan sonra vazgeçtik çocuğumuz da gelecek deyip bir başvuru yapınca işin rengi değişiyor. Arka arkaya bu şekilde 5 dosya gelince konsolosluk iç yazışmayla bu duruma dikkat çeken bir uyarı yayınlar zaten.


  • @AyferVera Sizinki de çok farklı bir durum, hayatın olağan akışına son derece uygun. Sizin üzerinize alınmanızı gerektirecek zerre kadar alakası yok, lütfen yanlış anlamayın. Siz eşinizle farklı tarihlerde gerçekten ihtiyacınız olduğu vizeler almış, Amerika'ya girmiş çıkmış sonra da son derece haklı olarak bu kez gerçekten çocuğunuzla gideceğiniz için ona da vize başvurusunda bulunmuşsunuz.

    Benim kastettiğim bunu taktik olarak kullanan başvuru sahipleri. Özellikle facebookta çok denk geldim. Moda olmuş gibi, birbirlerine tavsiye verenler filan var. Pasaportlar bomboş, baba asgari ücretli işçi, anne ev hanımı, 15 gün NY seyahati planı yapılmış, vizeye başvurmuşlar. Kimden duydularsa da çocuk bizimle gelmeyecek diyeceklermiş, bu da kesin geleceklerinin kanıtı olurmuş, vizeyi aldıktan sonra çocuklarına mülakatsız vize alır rahat giderlermiş. Konsolosluk da bu numarayı yiyecekmiş.

    Zaten parmak izi alınmayacak küçük çocuklar için mülakatsız vize uygulaması tam olarak sizin durumunuzdakiler için yapılan bir uygulama. Ya da mevcut vizesi ile Amerika seyahatleri yaparken yeni bir çocuğu olanlar için. Sıkıntı bunu kötüye kullanmaya çalışanlarda.


  • @AyferVera Bu arada ilk planladığınız şekilde Amerika'ya gidemememiş olmanız kesinlikle sorun yaratmaz. Sormazlar bile. Çok rahat bir şekilde girip, tatilinizi yapıp döneceğinize eminim 👍

  • ⭐⭐

    @AyferVera hocam benim anladıgım abd profile göre vize veriyor, seyahat planının önemi çok yok gibi. Asıl baktıkları şey bu adam ülkesine geri döner mi
    yani adamlarda biliyor en yakın randevu 1 sene sonrasına veriliyor, o zamana kadar ds160a yazılan tatil planı değişir zaten.
    iş, fuar vs. için gidenleri ayrı tutuyorum tabi.


  • @daydreamer maalesef size asla ve asla katılmıyorum. Şimdiye kadar bu şekilde yüzlerce aileye ve çocuğa vize aldım. Almaya da devam ediyorum. İsteyen istediği gibi şansını deneyebilir ama tavsiye etmediğimi bilmenizi isterim.


  • @denizci10, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @daydreamer maalesef size asla ve asla katılmıyorum. Şimdiye kadar bu şekilde yüzlerce aileye ve çocuğa vize aldım. Almaya da devam ediyorum. İsteyen istediği gibi şansını deneyebilir ama tavsiye etmediğimi bilmenizi isterim.

    Yüzlerce aile anne baba olarak vizeye başvurdu ve hepsi 1-2 ay sonra yeni bir başvuru yapıp çocukları için de vize mi istediler?


  • @daydreamer aynen öyle. Bazıları ABD ye gidip öyle çocuklarına vize aldı bazıları da hiç ABD ye gitmeden çocuklarına vize aldı. Hatta burada yani forumda olan kişiler var. Dilerse kendileri de açıklarlar.


  • Merhabalar herkese bende @denizci10 Orçun bey' in danışanıydım bizde vizemizi aldık 2 ay bile beklemedik 11 Ocakta eşimle beraber vizemizi aldık 27 Ocakta oğlumuz için Orçun Abi ile başvurumuzu yaptık 10 gün sonra oğlumun pasaportu vizesi basılmış şekilde bize ulaştı. Hatta mülakatta oğlunuzun vizesi varmı diye sordular bizde o bizimle gelmeyecek Türkiye' de kalacak dememize rağmen.


  • @denizci10, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @daydreamer aynen öyle. Bazıları ABD ye gidip öyle çocuklarına vize aldı bazıları da hiç ABD ye gitmeden çocuklarına vize aldı. Hatta burada yani forumda olan kişiler var. Dilerse kendileri de açıklarlar.

    Öncesinde Amerika'ya gidip gelen bir ailenin sonra çocuğu için vize almasında hiçbir sıkıntı yok zaten. Vize alıp Amerika'ya gitmemiş olsa bile uzun bir süre sonra çocuğu için vize alan bir aile için de problem yok. Benim bahsettiklerim kesinlikle bu aileler değil.

    Özellikle vizenin onaylanması için çocuklarının gitmeyeceğini belirtip, kendilerine vize verildikten hemen sonra, planımız değişti çocuğumuz da gelecek deyip, çocukları için vize isteyen kişileri kastediyorum. Bunu kasıtlı olarak yapanlar bu aralar çoğaldı ve çok dikkat çekiyorlar. Çocukları için bu şekilde vize talep edenlerden, normalde çocuğa mülakatsız posta yoluyla vize verilmesi gerekirken aileyle birlikte mülakata çağırılan kişiler var. Bu çok güvenilir bir yol değil. Bir ailenin profili turist vizesi almak için uygunsa zaten alır. Değilse çocuklarını geride bıraksalar da bırakmasalar da zaten alamazlar. Bu şekilde çocuklarını geride bırakıyormuş gibi yapma taktiğinin kararda hiçbir etkisi olmadığını ve konsolosların inceleme yaparken bu durumu dikkate almamaları konusunda uyarıldıklarını anlatmaya çalışıyorum.

    Yani vize verilmeyecekse, "ama bunlar çocuklarını burda bırakıyorlar, o zaman kesin dönerler" diye düşünülüp asla vize verilmez. Aynı şekilde vize verilecekse de "bunlar çocuklarını geride bırakacakmış gibi numara yapıyorlar, vize vermeyelim" de denmez. Demek istediğim özetle bu şekilde konsolosluğu ikna etmeye çalışanların boşa uğraştıkları...


  • @daydreamer peki nasıl isterseniz öyle düşünün ama insanlar yıllardır bunu yapıyor ve vizelerini rahatlıkla alıyorlar.


Benzer Başlıklar

  • Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    123 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    607 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • Yurtdışı Oturumu ve B1/B2 Turist Vizesi Mülakatı

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    1 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    cetinmutluC
    @dpdemir çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
  • 7 Oy
    14k İleti
    1m Bakış
    SerappS
    @hamitt25 said: Merhaba arkadaşlar, daha önce forumda konuşulmuş olabilir tekrara düşüyorsam kusura bakmayınız. "Have you made specific travel plans?" bu soruya ne cevap vermemiz gerekir, biliyorsunuz ki konsolosluk "vizeniz onaylanmadan uçak bileti satın almayın" diyor, yes dediğimde ise kesin olarak varış tarihi, varış şehri gibi kesin bilgiler istiyor. no dediğimde ise tahmini bilgiler istiyor. özetle ne cevap vereceğim konusunda tereddütte kaldım yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar. Eğer belirli bir planınız yoksa hayır deyip mülakat tarihinden sonraki bir tarihi gidiş tarihi olarak yazmanız, kalış süresine de örneğin 2 hafta yazmanız yeterli olur. Kalacak yer olarak bir yakınınızın ev adresi veya otel adı girebilirsiniz. Uçak bileti elbette almanız gerekmiyor. Diğer konularda takıldığınız bir yer olursa: https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1621235730986-ds160-formu-doldurma.pdf
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum