Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba yakin zamanda F2B vizesi onaylanan var mi ? Veya süreç ṣuan için nasıl devam ediyor ?

  • ⭐⭐⭐

    @kıvanç, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhaba herkese uscis hesabımızda dava düreciniz 1 hafta kaldı demişti şimdi o zaman bitti, davanız beklenenden daha fazla sürmekte yazıyor, birşey yapmanıza gerek yok yazıyor, bu kaç ay daha böyle duracak mecbur bekleyecez sanırım kabul yazana kadar?

    Siz hangi süreçtesiniz? NOA2yi aldınız mı süreciniz NVCye aktarıldı mı? 1 hafta kaldığını siz uscisten görmüşsünüzdür muhtemelen ama o tarihler pek uyusmuyor bilginize. Expedite talebi ekonomik ve sağlık problemleri olan aile birleşimleri için kullanılır


  • @gembruce malesef yine f2a 'dan bu ayda randevu alan olmadı. Sadece ir1-cr1 bekleyen iki arkadaşa verildi. Öylece kaldı, yani o kategoridede çok az verildi. Anlamiyorum cidden güya taşındılar hızlanacaktı falan ama hiç hareket yok aylardır. Ocak ayında da yine yabancilara daha fazla verilmiş çok üzücü..


  • @ecom Yukarıdaki yorumlarda DQ'dan sonra 3-4 gibi bir sürede randevu verildiği bilgisi vardı. Daha uzun sürdüğü oluyor mu? Bu arada, diğer ülke vatandaşlarına öncelik verilmesi ile bizim Dışişleri Bakanlığı'na ve CİMER'e şikayette bulundum. Bizlik bir durum yok, kendi aranızda halledin cevabını verdiler.


  • @gembruce aslında normalde randevu 1 yada 2 ayda verilmesi lazım. Ama pandemiden sonra bir türlü düzene girmedi. 3 yada 4 ayda alan, 6 ay bekleyen var. bizden önce en son randevu alan arkadaşlar 1- 1,5 ayda almışlardı sonra durdu zaten aylardır böyle. Yazmaniz iyi olmuş fakat sormak lazım neden bizim ülkemizdeki konsoloslukta iş yükü olarak bu kadar sayıca ezici çoğunlukta yabancı dosyası var. Etrafta başka konsolosluk bulunan ülkelerde var aslında gidip oralardanda vize almaları gerekmez mi ?


  • @gembruce merhaba bu rakamlara nereden ulaşıyoruz acaba?


  • bize de halen randevu verilmedi DQ tarihimiz 14 Kasım. NVC'ye inquiry açtık yaklaşık ne zamana verilir diye sorduk ancak beklemeye devam edin diye bir cevap aldık. 4. aya giriyoruz, bir kişi bile randevu almadı bu süreçte acaba Ankara konsolosluğuna mı yazmak gerekiyor bilmiyorum. randevular ayın son günü veriliyorsa, bir sonraki ayı mı bekleyeceğiz?


  • @moonlight ayın son cuması genelde ama arada tek tük farklı tarihlerde alanlarda oluyor. Bence nvc değil konsoloslukla ilgili durum.


  • @ecom Çevredeki diğer ülkeler Suriye ve Afgan uyrukluları bizim gibi vizesiz ve kontrolsüz kabul etmediği için o ülkelerdeki ABD misyonlarına da ulaşamıyorlar. Konu dönüp dolaşıp yine hükümetimiz ülkemizin aldığı düşüncesiz kararlara geliyor. İran için durum farklı. 1970lerden bu yana ABD'nin resmi olarak işaret ettiği ülke Türkiye.



  • @moonlight Elçiliğe, NVC'ye, Florida'da senatörlerine, yaşadığım bölgenin kongre üyesine, bizim dışişlerine ve CİMER'e yazdım. Sonuç sıfır. Hatta elçilik tenezzül edip cevap bile vermedi. NVC'ye gönderdiğim Expedite başvurularımın hepsi Elçilik reddediyor cevabıyla reddedildi. Elçilik direkt kendilerine yaptığım Expedite başvuruma da dönmedi. Direkt ulaşabilsem Biden'a da yazacağım ama pek bir umudum yok aslında. Artık bir kasıt olduğunu düşüyorum. Senatörlerin USCIS ve NVC'ye sözü geçiyor ama Elçilik sallamıyor nedense. Keşke başka bir ülkedeki ABD elçiliğini seçseydim.


  • @ICu Eger turkiyedeki esiniz amerikada vergi beyannamesi yapmayacaksa ITIN no vermiyorlar onun icin, daha once bizzat ITIN icin basvurup cevap aldim. Benim esim 2 yil married, filing separately olarak doldurdu. Bu yil cocugumuz oldugu icin head of household olarak doldurabildik.


  • @ecom bence de bu durum konsoluslukla alakali bir durum DQ olsak da dosya NVC de kalmaya devam edip, konsosloslukta musaitlik oldukca NVC dosyalari konsolosluga aktariyormus. NVC den okudugum bilgi bu sekildeydi. Ama gercekten hepimiz tukendik artik, NOA2 yillar surdu, simdi de sonuna geldik en uzun mulakat bekleyen grup olarak bekliyoruz. Keske yapabilcegimiz bir sey olsa.


  • @itsmebb evet malesef ben artık şaşırmıyorum öyle şanssız bir döneme denk geldik ki takilmadigimiz bekleme süreci olmadı. Her aşamada takıldık. Ne diyebilirim ki bundada bir hayır vardır ınşallah . Hepimize bol sabırlar diliyorum..


  • @gembruce bence siz bunu becerirsiniz siz ki greencardlı başvurusu yapıp ır vizeleriyle hatta onlardan bile önce sürecin amerika boyutunu tamamlamış mülakat randevusuna hiç vazgeçmeden yaptığınız başvurularla gelmişsiniz bunuda başarırsınız darısı bizim başımıza eşiniz çok şanslı yada siz kim yapıyorsa başvuruları çok iyi stratejik hamleleri talip etmişsiniz sürecinizde maddi kayıpları bile göz önünde bulundurmuşsunuz.İşe yararsa faydası olacağından deneyimlerinizi paylaşırsanız forumdakilerinde başvuru süreçleri değişebilir.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   W waterman 

  • @yasmin982 Teşekkür ederim Yasemin Hanım. Bu süreçte herhangi bir avukatla ya da temsilci ile çalışmadım. Tüm süreci kendim yürüttüm. Sadece her aşamada ilgili resmi yönergeleri dikkatle okudum ve Google'ı kullandım. Bu forumu da biraz geç de olsa Google'da arayarak buldum. Senatörlerden ve kongre üyelerinden destek talep etmeyi herkese şiddetle tavsiye ederim. Sadece iletişim kurmuyorlar, gerektiğinde takip de ediyorlar. Dikkat edilmesi gereken nokta GC sahibinin yaşadığı eyaletin senatörlerinden veya şehri temsil eden kongre üyesinden destek istemeleri. Bölgeleri dışına destek vermiyorlar genelde. Bu durumda her vatandaşın 2 senatör ve 1 kongre üyesinden destek isteme şansı var. Sadece bir kişiden destek isteyin deniyor ama ben üçüne de yazdım. Başka bir husus, bir derdiniz olduğunda, USCIS ya da NVC'den aldığınız hayır cevabı mutlak kabul etmemek. İlginç bir şekilde aynı konuyu her agent aynı şekilde anlamayabiliyor. Örneğin expedite başvurusunu her ay tekrar etmekte faksa var. Israrda keramet var yani. Bu durumu, bu süreçte defalarca tecrübe ettim. Sadece elçilikte işe yaramadı. Umarım onu da bir şekilde atlatırız. İş güç olmasa Ankara'ya gidip kapılarından darlayacağım. Hepimize bol şans. Saygılar...


  • @gembruce büyükelçinin yakın arkadaş dostunu bulmak lazım onuda stalklasanız onun yakın arkadaşını bulursunuz gibime geliyor.😊İşin esprisi gerçekten içtenlikle söylüyorum ailenizi yanınıza gelmesi için elinizden geleni yapıyorsunuz bende Türkiyeden buluyorum senatör formu Red yerse ombusman formu ama bulduğumla kalıyor gibiyim malesef😞Rabbim bizimkilere de istek şevk versinde çaba versin bizim evraklarda hızlansın inşallah şuandaki sağlık sürecini eşim kullanamazsa bekle bekle dur.😞


  • @yasmin982 Yasemin Hanım, henüz yapmadıysanız, eşiniz USCIS'i telefonla arayıp expedite talebini iletmeli. Müsait değilse case number ile siz de yapabilirsiniz. Maille belge isteyebilirler. Gönderirsiniz. Sağlık sorunu olduğu için çok büyük olasılıkla kabul ederler. USCIS tarafı bittikten sonra aynı başvuruyu NVC'ye yapacaksınız ama onların telefon hattı artık kapalı maalesef. Sadece online form üzerinden ve [email protected] adresinden expedite başvurusu alıyorlar ve expedite kararını elçilik veriyor Bu süreçte senatörleri ve/veya kongre üyelerini kullanmak süreci daha da hızlandıracaktır. Turistik vize ihtimali zaten konuşuldu. Onu ayrı olarak yürütüyorsunuzdur diye tahmin ediyorum.


  • @yasmin982 Merhaba Yasemin hanım hangi sağlık sorunlarını iletebiliyoruz acaba bilginiz varmı


  • @waterman maalesef daha almadık noa2yi .aynen uscis hesabımızda tahmini şu kadar hafta kaldı vs diyordu. Değişen bişey olmadı merak ettim sadece. İnşallah uzun sürmez


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum