Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• ⭐⭐⭐

@CErlik, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Merhabalar,
    13 Ocakta greencard görüşmesi için Ankara'ya konsolosluğa gittik ve AP'ye kaldım.
    AP sürecim devam etmekte,
    Kız arkadaşıma turist vizesi için başvuru yaptık ve haziran ayı için ona mülakat günü verildi. Bu yaz, kız arkadaşım Amerika'ya geldiğinde Amerika'da evlenmeyi planlıyoruz. Eğer amerikaya geldiğinde turist vizesi ile orada evlenirsek f2a vizesi için yeni bir işlem sürecine mi girmiş oluyoruz? Bu süreçte vize değişikliği süresi boyunca ülkede kalması ya da Türkiye ye dönmek mi gerekiyor?
    F2A sürecinin oldukça uzun sürdüğünü anlıyoruz
    Kısaca kız arkadaşımla evlendikten sonra turist vizesi yada vize değişikliğiyle tamamen Amerika'da kalmasını nasıl sağlarız?
    Ya da AP sürecim devam ettiği için ve henüz vizemin basılmadığı için, kız arkadaşımla evlensek ds260 a onu da ekleyebilir miyim?

Turist vizesini alıp orda evlenmek için herhangi bi aksiyona girmeyin. AP süreciniz bitince konsolosluğa evlilik cüzdanınızı pasaporta basılı vizenizin fotoğrafını göndererek eşiniz için vize talep edin. Muhtemelen dosyanıza eşinizi de ekleyerek vizesini basacaklardır. Eğer evlilik niyetiniz ciddiyse en kısa sürede evlenip bu işlemleri yapabilirsiniz. Burdaki en önemli detay sizin eşinizin vizesi basılmadan ABD’ye girmemeniz olacaktır.

• Merhaba herkese uscis hesabımızda dava düreciniz 1 hafta kaldı demişti şimdi o zaman bitti, davanız beklenenden daha fazla sürmekte yazıyor, birşey yapmanıza gerek yok yazıyor, bu kaç ay daha böyle duracak mecbur bekleyecez sanırım kabul yazana kadar?

• @kıvanç

USCIS ile görüsüp durumu bildirin. Hatta hızlandırma talep edin

• @yasmin982

Eşinizin hastahane raporlarını alın. USCIS sitesindeki Emma'dan Live Chat'e bağlanın. Hızlandırma talebinde bulunun.

Bu şekilde eşinizin hemen yanına gidemeyebilirsiniz ama F2A süreciniz hızlanabilir bir ihtimal. Çünkü kuvvetli sebebiniz var; hem ekonomik hem sağlık

Ayrıca yukarda belirtildiği gibi turist vizesine başvurun. Onay almak F2A sürecinizi etkilemez

Çok geçmiş olsun.

Bu süreçte pek çok insanı yıpratıyorlar maalesef

• Merhaba,

Eşleri F2A sürecini Abd dışında bekleyen arkadaşlar vergi beyanını nasıl yapıyorlar acaba? Tavsiyesi olan var mı?

'Married Joint' yapabilmek için eşimize ITIN almak gerekiyor, onun için de pasaport gerekiyor sanırım. Bunun en kolay yolu nedir?

• @ICu biz de ayni dertten muzdaribiz esim 2 yildir yalnizmis gibi vergi oduyor ITIN number almak disinda bir cozum yok sanirim forumda konu ile alakali yere de yazmistim ama tecrubesini paylasan olmadi ITIN numarasi ile alakali cozum bulursaniz bizimle de paylasirsaniz seviniriz.

• @ICu 2021 için muhasebecimin yönlendirmesi ile "married filing separately" olarak file ettim. SSN olmadan aile bireylerinizi dahil edemiyorsunuz. FL için, eşim ve çocuğum yanımda olsa brüt kazancımdan %10 daha fazlası cebimde kalacaktı. Ayrı kalmanın getirdiği ek masraflardan bahsetmiyorum bile. Oldukça sinir bozucu.

• Her ayın son Cuması randevular veriliyor denmişti. Geçtiğimiz hafta randevu alan oldu mu? Ocak ayında Ankara, 23'ü Türklere olmak üzere 53 F2 vizesi vermiş.

• Herkese merhaba yakin zamanda F2B vizesi onaylanan var mi ? Veya süreç ṣuan için nasıl devam ediyor ?

• ⭐⭐⭐

@kıvanç, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Merhaba herkese uscis hesabımızda dava düreciniz 1 hafta kaldı demişti şimdi o zaman bitti, davanız beklenenden daha fazla sürmekte yazıyor, birşey yapmanıza gerek yok yazıyor, bu kaç ay daha böyle duracak mecbur bekleyecez sanırım kabul yazana kadar?

Siz hangi süreçtesiniz? NOA2yi aldınız mı süreciniz NVCye aktarıldı mı? 1 hafta kaldığını siz uscisten görmüşsünüzdür muhtemelen ama o tarihler pek uyusmuyor bilginize. Expedite talebi ekonomik ve sağlık problemleri olan aile birleşimleri için kullanılır

• @gembruce malesef yine f2a 'dan bu ayda randevu alan olmadı. Sadece ir1-cr1 bekleyen iki arkadaşa verildi. Öylece kaldı, yani o kategoridede çok az verildi. Anlamiyorum cidden güya taşındılar hızlanacaktı falan ama hiç hareket yok aylardır. Ocak ayında da yine yabancilara daha fazla verilmiş çok üzücü..

• @ecom Yukarıdaki yorumlarda DQ'dan sonra 3-4 gibi bir sürede randevu verildiği bilgisi vardı. Daha uzun sürdüğü oluyor mu? Bu arada, diğer ülke vatandaşlarına öncelik verilmesi ile bizim Dışişleri Bakanlığı'na ve CİMER'e şikayette bulundum. Bizlik bir durum yok, kendi aranızda halledin cevabını verdiler.

• @gembruce aslında normalde randevu 1 yada 2 ayda verilmesi lazım. Ama pandemiden sonra bir türlü düzene girmedi. 3 yada 4 ayda alan, 6 ay bekleyen var. bizden önce en son randevu alan arkadaşlar 1- 1,5 ayda almışlardı sonra durdu zaten aylardır böyle. Yazmaniz iyi olmuş fakat sormak lazım neden bizim ülkemizdeki konsoloslukta iş yükü olarak bu kadar sayıca ezici çoğunlukta yabancı dosyası var. Etrafta başka konsolosluk bulunan ülkelerde var aslında gidip oralardanda vize almaları gerekmez mi ?

• @gembruce merhaba bu rakamlara nereden ulaşıyoruz acaba?

• bize de halen randevu verilmedi DQ tarihimiz 14 Kasım. NVC'ye inquiry açtık yaklaşık ne zamana verilir diye sorduk ancak beklemeye devam edin diye bir cevap aldık. 4. aya giriyoruz, bir kişi bile randevu almadı bu süreçte acaba Ankara konsolosluğuna mı yazmak gerekiyor bilmiyorum. randevular ayın son günü veriliyorsa, bir sonraki ayı mı bekleyeceğiz?

• @moonlight ayın son cuması genelde ama arada tek tük farklı tarihlerde alanlarda oluyor. Bence nvc değil konsoloslukla ilgili durum.

• @ecom Çevredeki diğer ülkeler Suriye ve Afgan uyrukluları bizim gibi vizesiz ve kontrolsüz kabul etmediği için o ülkelerdeki ABD misyonlarına da ulaşamıyorlar. Konu dönüp dolaşıp yine hükümetimiz ülkemizin aldığı düşüncesiz kararlara geliyor. İran için durum farklı. 1970lerden bu yana ABD'nin resmi olarak işaret ettiği ülke Türkiye.

• @moonlight Elçiliğe, NVC'ye, Florida'da senatörlerine, yaşadığım bölgenin kongre üyesine, bizim dışişlerine ve CİMER'e yazdım. Sonuç sıfır. Hatta elçilik tenezzül edip cevap bile vermedi. NVC'ye gönderdiğim Expedite başvurularımın hepsi Elçilik reddediyor cevabıyla reddedildi. Elçilik direkt kendilerine yaptığım Expedite başvuruma da dönmedi. Direkt ulaşabilsem Biden'a da yazacağım ama pek bir umudum yok aslında. Artık bir kasıt olduğunu düşüyorum. Senatörlerin USCIS ve NVC'ye sözü geçiyor ama Elçilik sallamıyor nedense. Keşke başka bir ülkedeki ABD elçiliğini seçseydim.

• @ICu Eger turkiyedeki esiniz amerikada vergi beyannamesi yapmayacaksa ITIN no vermiyorlar onun icin, daha once bizzat ITIN icin basvurup cevap aldim. Benim esim 2 yil married, filing separately olarak doldurdu. Bu yil cocugumuz oldugu icin head of household olarak doldurabildik.

Benzer Başlıklar

• 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k