@nick hayır.
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
-
@denizci10 evet ben de posta yoluyla başvurulabilir olduğunu biliyorum ancak ilk vizesini alırken muhtemelen parmak izi alınmadı. 15 yaşında parmak izi mecburiyeti var mı? Eğer varsa onun için belki mülakat gerekebilir diye düşündüm. Bilginiz varsa, paylaşırsanız memnun olurum. Teşekkürler.
-
@dpdemir evet büyük ihtimalle değil kesinlikle vize görüşmesine çağırırlar parmak izi için.
-
Oyle düşünmüştüm ben de. Tamam teşekkür ederim. Şimdiden başvuralım öyleyse. Sağolun.
-
@dpdemir rica ederim kolay gelsin.
-
@denizci10, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
@waterman 18 yaş ile alakası yok. son 4 yıl içinde vizesi biten herkes posta yolu ile vize uzatabilir.
Senin bilgin daha fazla abi tabi ama 4 yaşında alınan vizenin 20li yaşlarda postayla yenilenirken mülakat istediklerini görmüştüm ve parmak izinin tekrardan alındığında okumuştum
-
@waterman yok orası ayrı. 14 yaş altı çocuklar mülakatsız alabiliyor. eğer önceden aldılarsa da tekrar yenileme olmuyor randevuya davet ediliyor.
-
@beceke Merhaba 16 Şubatta kızımın pasaportunu PTT ye teslim ettik. Fakat sonrasında herhangi bir bildirim gelmedi bize. Acaba güncel durumunu kontrol edebileceğimiz bir link var mıdır? Teşekkürler
-
@alini bu linkten klontrol edebilirsiniz;
-
@alini benim de 2 danışanım çocukları için pasaportlarını aynı tarihlerde gönderdik. henüz onlara da cevap gelmedi. Şahsen konsolosluk 6-10 şubat arasında 2 gün çalışmadığı için birikmiş olabileceğini düşünüyorum.
-
Bende 13 Şubat'ta posta yolu ile çocuklarımın pasaportunu gönderdim. 15 Şubat teslim edildi. 17 Şubat İşleme alındı. Bugün 22 Şubat değişen bir şey yok. Umarım hepimiz güzel sonuçlar alırız.

-
@granma79 hemen hemen aynı herkes. merak etmeyin en kısa zamanda güzel haberler alırız hep beraber.
-
@denizci10 çok teşekkürler
-
@gucarslan teşekkürler
-
@granma79 Teslim edildiğini veya işleme alındığını nereden gördünüz ? Ben ceac dan baktığımda sadece no status görüyorum.
-
@alini, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
@granma79 Teslim edildiğini veya işleme alındığını nereden gördünüz ? Ben ceac dan baktığımda sadece no status görüyorum.
ptt kargo takip den takip numaranız ile önce teslim edildiğini teyid edin.
yoğunluğa göre teslim den 24 saat sonra ceac da güncelleme olacaktır. -
@alini, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
@granma79 Teslim edildiğini veya işleme alındığını nereden gördünüz ? Ben ceac dan baktığımda sadece no status görüyorum.
@alini, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
@granma79 Teslim edildiğini veya işleme alındığını nereden gördünüz ? Ben ceac dan baktığımda sadece no status görüyorum.
Arkadaşında dediği gibi. PTT kargo ile teslim edildiğini gördükten sonra sorgulama yaptım. İki gün boyunca No Status yazıyordu. İkinci günün sonunda "Application Received" oldu. Bir haftadır da öyle duruyor. Sizinde bugün yarın "Application Received " olur.
-
@granma79 evet şimdi kontrol ettim received olmuş. Ben 3 ay önce yenilemiştim yine posta yolu ile çok daha hızlı ilerlemişti süreç. Sanırım şu sıralar biraz yavaşladı.
-
Merhabalar, 2010 yılında 15 yaşındayken vize aldım 10 yıllık, Amerika’ya gidip geldim 2020 mart’ta süresi bitti. Yenilemeyi düşünüyorum. Pasaportumu da yenileyeceğim onun da süresi doldu. Sistemde parmak izim olduğunı düşünüyorum 14 yaşından büyük olduğum için vizeyi aldığımda. Evlendikten sonra iki soy isim kullanmaya başladım, yeni pasaportta iki soyad yazacak. Bu durum vize yenilerken bir sorun oluşturur mu? Tekrar mülakata çağırırlar mı? Çok teşekkür ederim.
-
@ekiin merhaba. ais kayı yaparken çıkan sorulardan biri soyadınızda bir değişklik olup olmadığı. aynı soyadını kullanıyor bile olsanız, farklı bir soyadı daha eklendiği için o soruya YES demelisiniz bu yüzden de muhtemelen mulakata çağırılacaksınız.
-
@gucarslan teşekkür ederim cevabınız için. Peki mülakat için randevu ilk kez başvuranlar gibi uzun süre sonraya mı veriliyor yenileme durumunda da ?
Benzer Başlıklar
149
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum