Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Kardeşim de Hatay Defnede su an arabada yatacaklar artık ben dönmüştüm hafta başı, normalde otel de kalmıstık geçen hafta.

  • ⭐⭐⭐

    Ne zaman biticek bu artçılar ya görüntüler cok korkunc ve bu kadar enkaz kaldırılıp tekrardan ev yapılmaya baslanıcakken nasıl olucak depremler olurken evi nasıl yapacaklar


  • Herkese tekrardan gecmis olsun!

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 
  • ⭐⭐⭐⭐

    Dünkü deprem zamanı Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalını seyrediyordum. Live Chatta birisi devamlı Tsunami uyarısı yapıp duruyordu. Bu millette hızlı bir şekilde paniğe yol açtı. Herkesi sakinleştirmeye çalışsak da olmadı. Zaten olma ihtimali binde bir . En fazla 50 cm su yükselir . Çıkış sebebi Avrupa Deprem Ajansının uyarısı . Bu tip durumda dalga Karşı kıyıya vurur. Yani Yunanistan ve İtalyanın güneyine Yada Mısır tarafına . Herkese tekrardan geçmiş olsun


  • @redsat2000 @redsat2000 Hocam teknik olarak 1 cm boyunda bile olsa adı tsunami olarak geçer, 50 cm boyunda oluşacak tsunamiyi küçümsememek lazım İzmir depremi buna örnek, karşı kıyıları vurur demekde bir hata.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @baran-bozdogan teknik tabir olarak bunun adı su seviyesinin yükselmesi su baskını Yada flooding diye geçer . Tsunami apayrı bir şey iç sularda Yada okyanusta olur. Dalga kaldıracak bir durum ve ortamda yok. Hareket karadan denize doğru olduğu için dalganın gidişi karşı kıyıya mevcut rüzgar ve de akıntı ile gidiş sağlar . Hatay’da olan Hataya tekrar gelmez değişen toprak yapısı sonucu sadece su seviyesini değiştirir. Ancak Eğer o gün Yunanistan tarafında bir fırtına varsa dalganın boyunu büyütür. İşte bu durum için bile tsunami yine de denmez . Fırtına ve ağır denizler denir. Eğer Kıbrıs’ta bir büyük deprem olursa o zaman Hataya etkisi Tsunami etkisinde olur. Hatay’da su baskını olması ve fazla etkilemesi yanlış sahil planlamasından kaynaklıdır. Fransa ve İspanya’da plaj ile yerleşim arasında dalganın maksimum geliş durumuna göre bayağı mesafe vardır. Bazı yerlerde sadece Marina vardır . Orada Marina bizdeki Avm mantalitesinde değil Sadece tekne bağlanır. Dükkan ve restaurant yoktur. Ayrıca dalga boyu büyük haşin yerlerde aşamalı dalga kıranlar olur. Dalga akışını sahilde tsunami etkisini azaltır. Bizdeki gibi boydan boya kapalı bir yapı yok. Bu yapı sadece Avrupa’da gemilerin yanaştığı durumlarda mevcut .


  • @redsat2000 Hocam jeofizik mühendisiyim boyut 1 cm bile olsa deprem etkisinden gelen su tsunami olur. Göllerde bile olur dediğiniz gibi dalgalar gidip gelip sürekli yansıyacak ve kırılmanın ne kadar oldugunu da bilmiyorsunuz o yüzden epicenter ı sadece düşünmeyin.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @baran-bozdogan Abd ‘de flooding tabiri kullanılıyor. Denizciler gibi. Meteoroji derslerinde Tsunami bizim için apayrı bir durum şeklinde anlatılır.Tsunami ve Tsunami etkisi terimlerini birbirine karıştırmamak lazım.


  • @redsat2000 Çok detay bilgi bunlardan ayrı olarak Japonyada o kadar yüksek beklemiyorlardı dalga kıranlar işe yaramadı, Fukuşimanın sogutma sistemini çökertti, birde Tsunami olur ve marinada önlem yoksa açık denize dogru tekne gemi vs ile tsunaminin geldiği yöne doğru gitmeniz gerekir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @baran-bozdogan Kesinlikle doğru Gemiye sörf yaptırmanız lazım dikine gidemezsiniz . Gemiyi kırarsınız . Japonya’da dalga kıranlar oluşan tsunaminin etkisini biraz olsun azaltmıştır. Gerçek etki olsaydı . Daha da fazla yıkıcı şiddette olurdu. Dünyada üç büyük sıkıntılı bölge Japonya , Endonezya ve Fransa Biscay Körfezi Her Türlü tüm ağır deniz ve Tsunamiye açık . Okyanusta nerede büyük fırtına olsa bu sahiller etkilenir. Aynı şekilde Miami’de öyledir. Onun için şehrin az etkilenmesi için set şeklinde yapılar mevcut.


  • @redsat2000 Oluşacak İstanbul depreminde de bekleniyor, Girit helen yayı mesela birde büyük Lizbon depreminde koca şehir deprem + tsunamiden etkilenmiş. bazı ülkeler şanslı deprem uzak oldugu için erken uyarı sistemleri insanları zaman varken uyarabiliyor. İstanbulun erken uyarı sistemleri 2-3 saniye anca gazı elektrigi şebekelerden kapatabılır.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @baran-bozdogan Marinalarda float ve dibe bağlı zincirleme olan yapı kullanılıyor. Dalga kıranın içinde kuruluyor. Olası iç dalga hareketinde bir şiddete kadar sağlam duruyor. Eğer hava şiddetli ise Tekne Antrepolarına yerleştiriliyor. Tekne kulllanmak için Canım istediğinde denize indiriliyor. Bizdeki gibi Marina da teknede keyif yapma kültürü yok . Sadece denize çıktığında yaparsın. Büyük fırtına ve Hortumda tekne emniyette kalmış oluyor. Sadece mega yat ve büyük tekneler denizdedir Yada kızağa alınmıştır.


  • @redsat2000, içinde söyledi: 6 Şubat 2023 Gaziantep - Kahramanmaraş Depremi

    Yazan kişinin kalemine sağlık.

    BİZ HATAYLIYIZ
    Biz Hataylıyız kimileri bizi Arap, kimileri Yahudi, kimileri Hristiyan, kimileri Ermeni, kimileri Kürt ve kimileri de Türk bilir. Ama bilmezler ki biz hepimiz Hataylıyız. Bize söylenene bakmayız biz bize benzer birlikte yaşarız.
    Hataylıyız çünkü biz birlikte kardeşçe ve beraberce yüz yıllarca acılarımızı birlikte paylaşarak yaşadık yaşamaya devam edeceğiz. Kimin bize ne dediğinin bizim için bir önemi yok çünkü biz Arap, Türk, Kürt, Hristiyan ve Ermeni’de olsak biz hepimiz Hataylıyız.
    Hataylıyız çeşitliliğimiz çoktur her birimiz birer çınar ağacının yer altındaki kökleri ve gövdesinin yer yüzünde olan özgür dallarıyız.
    Hz. Musa’nın asasından oluştuğuna inanılan gövde çevresi 35 m yi bulan 1000 yaşındaki Musa Ağacıyız biz.
    Hataylıyız çünkü kimsenin diline dinine rengine bakmadan birlikte yaşarız.
    Biz Anadolu’nun M.Ö. 100.000 lere kadar uzanan en eski yerleşim merkezlerinden biriyiz.
    İçinde İsa’nın havarilerinin mezarlarının bulunduğu Anadolu sınırları içerisinde inşa edilen ilk Habib-i Neccar Camisiyiz. Biz de aşk çoktur Muhammed aşkı, İsa aşkı Musa aşkı hepsini birlikte yaşarız.
    M.S. 29-40 yılları arasında İlimize tek dini inancı yaymak için gelen St. Pierre ve arkadaşları tarafından Hristiyanlar için yapılan, dünyanın ilk mağara kilisesi olan Aziz Petrus (St. Pierre) kilisesiyiz.
    Antik çağların mühendislik mucizesi mağaralara oyularak yapılan Beşikli Kilise, kaya mezarları ve efsanevi iki bin yıl önce sadece insan emeğiyle Samandağ ovasını ve limanını sel ve taşkınlarda korumak amacıyla 1380 m. uzunluğunda, 7 m. yüksekliğinde, 6 m. genişliğinde ve 130 metre dağın içi oyularak oluşturulan bu boyutlarda yapılmış dünyanın ilk tüneli olduğu kabul edilen Titus- Vespasianus tüneliyiz.
    Hataylıyız dedik ya tarih kalbimizde durur. Dünyanın ilk gece aydınlatılan caddesi olan tarihi Kurtuluş ( Herod) caddesinde yine biz varız. Biz tarihe geçmişiz ve geleceğiz
    Bulunduğu bölgede güneyden kuzeye yani ters yönde özgürce akan Asi nehrinin suyuyuz biz.
    Hristiyan inanışına göre Armagedon savaşının İslam din bilim inanışına göre de mehdinin zuhur edeceği “BÜYÜK KIYIM” anlamına gelen savasın başlayacağı yer olacağı söylenen Rohan düzlüklerine benzeyen Amik ovasıyız.
    Ülkemizde tamamını Ermeni vatandaşlarımızın oluşturduğu ve huzur içinde yaşadığı tek köy olan Vakıflı Köyüyüz.
    Unesco’dan gastronomi şehri unvanını kapmış gururumuz 600 çeşit yemeğimizin olduğu Hatay’ız.
    Biz Hatay’ın nar ekşisi, içerisinde birçok hastalığa şifa veren defne sabunu, Amanos dağının kekiği, Musa dağı ve Akdeniz’iz.
    Samandağ’ında Gadir-i Hum bayramı ve kesintisiz 14 km uzunluğuyla aşkların yaşandığı yürüyerek bitirilemeyen Türkiye’nin en uzun plajıyız.
    Bir de bizim tatlımız var ki tatlılar aleminin Süpermen’i içeriği muhallebi, üstü dondurma ve kenarlara gül şurubu olan Haytalıyız ve biz kahveyi çay bardağında içeriz.
    Antakya’da Künefe, Belen’de Belen tava, Reyhanlı’da tuzda tavuk, Kırıkhan’da ciğer en iyi şeyde Samandağ’ında Aşk Reçeliyiz.
    Biz Harbiye’nin şelalesiyiz. (yeni adı Defne) Harbiye harbidir insanın ruhunu temizler
    Biz 19 Aralık 1918 tarihinde Dörtyol’da düşmana atılan milli mücadelenin ilk kurşunuyuz.
    Binlerce yıldan bu yana buradayız. Ve binlerce yıl sonra biz yine burada olacağız.

    gerçekten çok güzel yazmış yazan 🙏🏻 ☹ 😢 😢

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bir Koltuğun Z kuşağı ile Savaşı
    Size yeni bir personel katıldığında veya iş görüşmesinde merak edilen en büyük husus , alt çalışanın bu koltuğa ne zaman oturacağı ile ilgili kısımdır. Ne zaman Sizin pozisyonunuza ulaşırım? Bu soru bir çoğumuzu yönetici olarak tedirgin eder. Çoğunlukla yeni başlayan ve hayata yeni el atmış genç birisi sorduğunda endişelendirir. Onlara iceberg den bahsederim . Onların iceberg’in tepesinde olduğunu ve benim hala su seviyesine ulaştığımı ifade ederim. Ama iceberg’in su altında kalan kısmı için çok çalışmakta olduğumdan bahsederim.

    Bu endişe içimizde bir assolistin endişesi kadar hep hissedilir. Hep zirvede durmak için çalışmak ve kendini yenilemek gerekir. Kendine dersler çıkarmak ve kendi konunuzda önümüzdeki 5 yılın yapılacaklarını en azından plana koymak yada bitirmiş olmak gerekir. Ta ki Senden daha iyi inançlı, donanımlı ve kendine güvenen birisine teslim edene kadar . O an geldiğinde o koltuğu yeni savaşçı yöneticiye bırakmak en iyisidir.

    Bazende yeni göreve geçerken benim adettim dir. Eski Koltuğumu yeni masama taşırım. Giden kişinin koltuğu esasında sağlam bir temele dayanmaz. Giden kişi gibi hareketlidir. Sizi uzun süre layıkıyla Sizi orada tutmaz. Bir çok denememde veya gözlemlerimde Eski yöneticinin koltuğu orada tutmak benim batıl inancım diyebilirsiniz uğursuzluktur.

    Şimdi gelelim bu günkü yaşadığımız duruma , kafamda sorduğum ilginç bir sorular var. Bir koltuk ne kadar şiddetli bir depreme dayanır? Cumhuriyeti kuranların bıraktığı bu koltuk bazıları için o anda koltukta olan için büyük mü gelmektedir ? Bu koltuk yeni dünya düzenine hazır mıdır ? ve devamlı her şeyle mücadele eden yorgun bu koltuk için belli bir yaşın üstündeki insanların bırakma zamanı gelmemiş midir ? Bu koltuk Z kuşağının atılımcı ve bir çok yönüyle soru işaretleri dolu yaşamına ayak uyduracak mıdır?

    İş dünyası artık yönetici yapısını Z kuşağına bırakmaya başladı. Artık geleneksel, statükocu ve sinirli yapıyı içinde bulunduran sayın koltuk sahipleri bu koltuğu devretme zamanınız gelmedi mi ? Gelmekte olan geldi . Geçmekte olan hala inatçı .

    02/22/2023


  • ....evet koltuk cok kiymetli,bir iki ay evvel koltuguma goz dikti diye eski ulku ocaklari baskanina suikast yaparak oldurttuler,,,, lanet olsun oyle koltuklara, butun orta dogu boyle, koltuga oturan kendini yapistiriyor ve kalkmak istemiyor.gercekte orta dogu insani cok akilli insanlardir ama menfaatci hukumetler taraindan cahillestiriliyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐


  • Herkese geçmiş olsun. Sabır ve acil şifalar dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐

    Videoyu izlemenizi tavsiye ederim . Böyle Cesur Avukatlarda çıktığı için gurur duydum. Bu ölen canların hesabı alttan üste kadar piramidal olarak tüm sorumlular yargı önünde hesap vermelidir. Hukuki iz atıldı. Bu başvuru çok önemli birçok şeyinde gelişimine gebe

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 bu arada 61 avukat en son sayı avukat daha davaya katıldı.


Benzer Başlıklar

  • 155
  • 6
  • 50
  • 18
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum