Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba herkese,

    23.01.22 saat 11:00 de doktor randevumuz vardı.

    Biz 4 kişilik bir aileyiz. En kucugumuz 2 ve 7 yaşlarında benim normalde cumartesi sabah 9 da olan randevumu pazartesi 11:00 değiştirilmesi sonucu bu saati deneyimledim. Aslında çocukla herkesin sabah erkenden gitmesini tavsiye ediyorum çünkü saat 10:15da gittimiz anda başlayan sürecimiz 14:10 da anca son buldu ve çocuklar baya baygın haldeydi çıkarken.

    Saat 10:15 da 4. Kata çıktık. Cok kalabalik degildi ama en az 4 kisilik aileler oldugu ve cogunlugu buyuk yas grubu oldugundan biraz uzun suruyor islemleri.

    Öncelikli olarak pasaport + ds 260 forumu + benim aşı kartımı annem saklamisti onu çocukların e nabiz dan alınan aşı dökümü + çocukların hastaneden verilen aşı kartlarını verdik (özel aşılar enabizda görünmüyor o sebepten)+ covid asilarimiz biz 3 aşı olmamıza rağmen benim enabizda çıkarmış olduğum karekod un birinde 2 diğerinde 3 görüşmesinden dolayı orada enabiz a girdim ve kendilerine mail attım hemen tekrar alıp yardımcı oldular sagolsunlar. Kazandığımız sayfayı vermem gerekir mi dedim hayır ben ds 260 dan kontrol ettim dedi ama siz yine de götürün belki göremez vs. + eğer varsa epikriziniz ciddi bir ameliyat vs onun kağıtları. Çocukların doğum tarihlerini yazmıştım fakat onu da istemedi ama dediğim gibi siz yine de götürün.

    İlaçlarının gözlüklerinizi vs hepsi içeri kısımda göstermeniz gerekiyor.

    Saat 10:15 da evrak ve resim çekme işleri tamamlandıktan sonra bizi 5.kata duzen lab. İn kan alma kismina çıkardılar eşim ve ben kan verdik. Açlık tokluk sordum hiç fark etmez dedi tasiyi hastalıklara bakıyoruz dediler. İkimiz için 95 dolar ödedik. Çocukların yaşından dolayı kan alma işlemi olmuyor zaten.
    Daha sonra 3.kata duzen lab inmemizi ve burada akciğer filmi çekileceği söylendi. Fakat bu arada baya bir bekledik yaklaşık 11:15 civari kan alımı sonrasında 3.kata inebildik.

    3.kata duzen lab herkesin normalde de test alındığı yer olduğundan baya bir yoğunluk oluyor. Burada uzunca bir bekleyişten sonra ya da çocukla bize uzuuun gelmiş olabilir. 11:50 da filmleri çektirip geri 4.kata unganlara ciktik. Bize 12:40 da gelmemizi söylediler bizde o arada kıtır da çocuklara yemek yedirmek için ciktik eğer öğle vakti tercih ederseniz kitir saat 12 de açılıyor ve sulu yemekler çıkıyor bilginize.

    12:40 da geri 4.kata geri döndük. Tekrar bekledik saat 13:00 civari ilk olarak eşim girdi. Daha içeri girmesen banko da ki ilgili kişi kullandığınız bir ilaç var mı dedi eşime eşim de evet dedi ilaçları gösterdi ve doktorundan aldığı kaşeli doz + kullanma sebebinin belirtildiği kagidi verdi.

    Sonra sizi içeride muayene odasına alınıyorsun Burada kilo ve boy ölçümü yapılıyor ve sonrasında üzerine giymeniz için bir bez kıyafet veriliyor onu içiniz de yalnız çamaşırlarınız kalacak şekilde giymeniz isteniyor ve sonra doktorun gelmesini bekliyorsunuz.

    Eşime klasik soruları sormuş hastane de hic yattınız mi ameliyat oldunuz mu, Böbrek, kalp, kanser, seker geçmişiniz vs. Var mı gibi.. hepsine hayır demiş sonra ilaçlarını sormuş sebebini sormuş anladım demiş ve bu kadar. Sonra 4 aşıyı olup çıkmış

    Sonra esim iceri de rahat yarim saat durdu iceri de bekliyorsunuz bu sebepten cocuklarin suyu kaynayabiliyor. Beni aldılar içeri yine aynı şekilde sorular benim hamilelikte sekerim vardı onu söyledim seker var mı dediğinde. Ayağımdan ameliyat olmuştum onun söyledim gostermemi istemedi ama gösterdi memnun olup olmadığımı sordu çok tatlı bir kadın hem çalışanlar hem de doktor bana 3 asi yapıldı çünkü aşı kartımı götürdüm annem saklamisti. Ama hangisi diye sormadım çünkü arada bir anda yapıyor.

    En son oğlum ve kızımı aldılar oğluma şu çiçeği 2.doz ve grip asi yapıldı. Kızım hastaydı gözü kırmızı geniz akintisi ve antibiyotik kullandığını söyledim sorun değil merak etmeyin dedi yaptı.Ankara da yasagidigimi Sonra da gelebileceğimizi söyledim yok merak etmeyin hiç birsey olmaz dedi tamam dedik Sonra da hayırlı olsun demiş eşime.

    Sonra ödemeyi Türk lirası mı yoksa dolar mı yapacaksınız diye soruyorlar ve 980 dolar olarak belirtiler ödemeyi yapıp yarın gelip alabileceğinizi soylediler 14:05 de çıktık.

    Benim çocuklu ailelere önerim eğer 2 ve daha fazla çocuğunuz varsa yanınıza minik bir tekerlekli bavulla gelin çünkü içerisi çok sıcak fakat ara kat arasında inip çıktığınız yerler baya soğuk özellikle ocak aylarında montlar atkılar bereler hava da uçuyor bir de çocukların peşinde koşarken onlar elinizde ağırlık oluyor kalabalikta onu aldim mi bunu aldim mi diye dusunuyorsunuz ya da büyük bir sırt çantası ile gelin ya da ona göre giydirin derim.

    Oyalamak için birseyler bulundurun.
    Biz çünkü en uzun saate denk geldik bence ya da randevunuzu muhakkak sabahtan 9:00 a alın.

    Bir diğer tavsiyem de psikiyatrik ilaç kullananlar muhakkak doktorlarından kullanım dozu ve sebebiyle ne sıklıkla doktoru gördüklerini yazan damgalı imzalı kağıt bulundurmalaridir. Gerisi zaten onlara kalmış.

    Ve mulakat günümüz geldi 17.02

    Sabah saat 9:45 de randevumuz ben Ankara da yaşadığım ve Ankara'nin sabah trafiğini de göz önünde bulundurarak 8:30 da evden çıktık. Saat 8:50 de konsolosluğun yan sokağında yer bulduk ve saat 9:00 olunca arabadan indik. Dışarısı çok soğuktu ve çok fazla bekleyen var onu belirtmek isterim biz iki çocukla biraz bekledikten sonra baya çocuklar huysuzlasti ve orada bunu gören bey efendi bizim randevumuzun kaç olduğunu sordu ve 9:45 deyince herkesi beklemeleri için kenara çekip bizi öne aldı ama tahminimce biz 15 beklemiştik zaten ve sadece 9 ve 9:30 civari randevular alındığı söylendi. Daha sonra o uzunn kuyruğun sonunda geldiğimiz kutuyu kaldırıp içerisine pasaportlarimizi vermemizi istendi onları verdik ve bizi hemen içeri aldılar. İçeri dediğim küçük bir kontrol noktası orada bütün montlar vs çıkıyor metal kemer vs. Hepsi xray dan geçiyor sonra tekrar dışarı çıkıp bu sefer ana binaya yürüyorsunuz.

    Daha sonra ana binaya geçtik. Bizim bebek arabamız vardı bende yüzük küpe kolye hiç bir sorun teşkil etmedi.

    Ana binaya girdikten sonra sol tarafta sizi bir resepsiyon kısmı gibi bir yerde iki kişi bekliyor bizden önce resim istedi bende hepsini bu şekilde dosya yaptığımı söyledim. Burada ben hepimizin adına şeffaf ve beyaz dosya hazırlamıştım ve elimde yedeklerin olduğu dosya da vardı. Sizin gc dedi tamam gerek yok dedi kağıt verdi bende bu kağıt red alırsak ücretin geri ödemeyecek olduğuna dair değil mi dedim evet dedi okudunuz sanırım daha önce dedi evet dedim tamam o zaman dedi bizi 18 numaralı ödeme yapmamız için gişeye yönlendirdi. Tabi bu sırada herseyi ben hallederiyorum. Eşim iki çocukla hadi büyük değil ama kucugumuz tam 2 yas krizini konsolosluğun içinde geçirmeye karar verince zor dakikalarımiz başladı.

    18 gişe de benden önce pasaportlarimi istedi kişi başı 330 dolar ödedik ve arkalarına barkod yapıştırdı pasaportların daha sonra bize sıra verdi. Şimdi bekleyebilirsiniz dedi. Evet beklemeye başladık ama bizim küçük durmuyordu. Başladı bağırmaya ağlamaya orada bir görevli numaraları takip edip sizleri gişelere yönlendiriyor.

    Evet numaramız yandı ve önce aynı line üzerinde olan 14 nolu giseye girer sırayla benden önce pasaport sonra resim, adlı sicil, evlilik cüzdanı 2 fotokopisi ve nüfus kayıt örneğini istedi.( Burada birsey belirtmek isterim ben önce e devleten kendim icin çıktı alırken kendimden çocuklara almıştım fakat gruptan birisi çocuklar adına olsun dediği için nüfus müdürlüğüne gittim fakat onlar da bana aynısı verdi kendi adlarına veremem zaten biri 7 diğeri 2 yaşında sizde bunlar dedi ve aynısını iletmişti bende onları koydum.) Bunlar çocuklar adına mı dedi bende aynen yazdığımı söyledim tamam doğru dedi ve aldı. Diplomamı ve fotokopisini aldı ve banka hesap vs aldı eski pasaportu mu verdim 260 formunu bununla doldurdugumu söyledim onu aldı. Sağlık raporlarını alıp üzerinde ki kagitlar sizde kalacak deyip geri verdi. Ais kaydımı almadı gerek yok dedi. Ben eramusla Almanya da bulunmustum esimde amerikada onlarin adreslerini ds 260 da yapmadığımız icin ben bir kagida yazmistim ne kadar kaldiniz dedi 5 ay deyince gerek yok dedi.Ingilizce biliyor musunuz dedi evet dedim ama turkce olursa sevinirim dedim. Tamam dedi.

    Daha sonra artık mulakat beklemek başladı. Ama biz bekliyoruz tabi bizim minik kriz geçirmeye başladı gece de uyuyamamış başladı konsolosluğun içinde emziiiiikk anananeee çabuk genel diye bağırmaya adam geldi sıranız kaç bu a siz gc lisiniz sıranızı öne aldiracaktim diğer olsaydı dedi napalim dedik tabi yüzümüzde ki endişe ve çaresizliği görünce siz arka tarafa geçin( para ödenen kısım Burada burası L şeklinde bir yer) orada bekleyin dedi çünkü resmen mülakatlara engel oluyor biz sağa koşuyoruz bağırarak bir sola sonra hemen sıranızı geldi ve sarışın gözlüklü beyefendinin olduğu giseye denk geldik. Yanında bir bayan vardı sanırım çeviri yapan ingilizce biliyor musunuz dedi evet dedik ve iyi o zaman ben gidiyorum dedi ve görevliye ingilizce yapabilirsin dedi gitti.

    K: konsolosluk gorevlisi
    B: ben
    Bütün görüşme ingilizce başladı.

    K: Merhaba
    B: Merhaba

    K: ....... ( yemin ettirme) evet yada hayır.
    B: evet

    K: parmak izlerinizi alacagim
    B: tamam ( eşim ve benim parmak izlerimiz alindi)

    Evrakları bakarken bir yandan. Geri verilecek evrakları geri verip diplomamı verdi bölüm ne dedi iç mimarlık dedim. Güzel dedi.

    K: Planınız nedir?
    B: New jersey e gitmek

    K: Neden?
    B: Arkadaşlarımız orada

    K: Ne iş yapacaksınız?
    B: iç mimarlık

    K: Daha önce tr dışında bir yerde yaşadınız mı?
    B: Hayır ama erasmusla ben eşimde MBA icin 5 ay yurtdisinda kaldık dedik.
    K: tamam vizenizi onaylıyorum dedi.

    Eşim bana bakıyor ben ona bitti mi diye ve küçüğü bebek arabasına oturtup hemen koşarak çıktı Eşim çünkü arabadaydi bütün malzemeleri.
    Böylece bir sürecin daha sonuna gelmiş olduk.

    Öncelikle forumda yardımlarını esirgemeyen Uğur Bey ve Gökçe hanima ve diğer herkese çok teşekkür ederiz. Umarım herkes için böyle güzel sonuçlarla sonlanır.
    Kısmet olursa oglumun okulu bitince haziran da gitmeyi planlıyoruz.


  • @cerenk Hayırlı uğurlu olsun. Darısı başımıza 🙂


  • @cerenk yeni hayatınızda başarılar dilerim vizeniz hayırlı olsun.


  • @cerenk Vizeniz hayırlı olsun. Yeni yaşamınızda başarılar dilerim.


  • @cerenk tebrikler aileniz ile beraber yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @cerenk vizeniz hayırlı olsun. Darısı bizim başımıza


  • @cerenk Vizeniz hayırlı olsun.Yeni yaşantınızda başarılar dilerim


  • 01/21/2023 Endonezya Cakarta

    Arkadaşlar ilk önce yurdumuzda deprem nedeniyle ailesinden yakınlarından ya da arkadaşlarından ve de tanıdıklarından kayıpları olan herkese baş sağlığı diliyorum. Allah böyle bir acıyı hiçbir ülkeye yaşatmasın yaralı insanlarımıza da acil şifalar dilerim.
    Zarar ziyanı olan insanlarımıza da Allah’tan sabırlar diliyorum.

    Böyle bir durumda bunu paylaşmak hiç istemedim fakat yurtdışı deneyimi diye bazı arkadaşlara faydalı olur diye paylaşıyorum.

    Sağlık raporu deneyimimiz

    Ailemle beraber Endonezya’da bali de yaşadığımız için forma direk Cakarta şehrini yazdım daha sonra case numaram cut off içinde olunca hemen KCC eden email geldi açtım girdim siteye Ocak 5’e mülakat tarihi vermişler o tarihlerde de yurtdışında çalıştığım için uğur beyden akıl alıp konsolosluğa email attım mümkünse bir ay sonrası olabilir mi diye iki gün sonra hemen cevap geldi tamam mülakatınızı 2 Şubat olarak değiştirdik diye

    Gelelim sağlık raporu tarihini belirlemeye sağlık raporu premiere bintaro diye özel bir hastane den alınıyor WhatsApp üzerinden iletişime geçip randevu aldım 21 Ocak mülakattan on gün öncesi olması gerekiyor muş ancak yetiştire biliyorlarmış sonra buraya gelmeden bir gün önce PCR testi yapmamızı söylediler belirli kliniklerde yapmamızı söylediler tamam dedik onu da yaptık bir gün önceden 20 Ocak’ta baliden uçakla ben eşim ve oğlum sekiz yaşında yola çıktık iki gün hastaneye yakın bir otelde kaldık

    Sabah sekizde hastaneye gittik ilk önce pasaportları istediler sonra her birimize form verip doldurmamızı söylediler formları doldurduktan sonra beşer adet fotoğraf istediler onları da verdik sonra tekrardan ayrı ayrı fotoğraflarımızı çektiler daha sonra hastane giysisi verdiler onları da giydik sadece iç çamaşırı kalacak şekilde çok fazla kalabalık değildi özel bir hastanenin ayrı bir bölümünde yapılıyor bu checkup Sonra tek tek çağırdılar ilk önce standart boy kilo ateş ölçümü ve tansiyon ölçümü yapılıyor sonra gözle bakıyorlar ben bu arada hep mülakatları unvanlardan takip ettiğim için her ülkede farklılıklar oluyor tabii ki Endonezya’da da bizim ülkede olduğu gibi yeşil kart foruma benzer bir şeyde yok bunun için ögrenmesi çok güç oluyor koskoca 260 milyonluk ülkede sadece 40 yada 50 bin kişi başvuruyor green card a her neyse sağlık raporuna dönelim göz kontrolünden sonra kan testi için eşimi çağırdılar sonra oğlumdan da kan testi yapmamızı istediler orada şok oldum beynimden vurulmuşa döndüm küçücük çocuktan niye kan alıyorlar diye benden almadılar mesela çok saçma ve mantıksız bir şey normalde Amerikan Konsolosluğu’nun sitesinde 15 yaş Küçükler’den röntgen ve kan testi ve idrar testi alınmıyor diye yazıyor onu da bahsetmeme rağmen tabi burada doktorlara maalesef laf anlatmak güç illede bildiklerini yapacaklar her neyse kan testlerinden sonra doktor sorgusu başladı ilk önce ben girdim içeri klasik aynı sorgular Unganlardaki gibi ayni şekilde başladı. sonra aşılara sıra geldi bana dört tane aşı vurdular ben de bazı aşılar vardı onları gösterdim Ona rağmen dört aşı vurdular benden sonra eşim girdi eşime beş aşı vurdular en sonda oğlum eşimle beraber girdi ama doktor eşime söylemiş ki oğlunuza da beş aşı vuracağız diye oğlumun o kadar aşı karnesini göstermeme rağmen artı okudu okuldaki yaptırdığı aşılara rağmen o kadar göstermiş olmamıza rağmen beş aşı vurdular çok sıkıntılı bir süreçte tabi haliyle küçük çocuk ağlıyor yani hem beş asi vuruyorsun hem kan testi yaptırıyorsun aynı anda bırak çocuğu yani yetişkin insan bile sıkıntı çeker ya bu sebepten dolayı azda vazgeçecektim yaptırmaktan yani ciddi söylüyorum Allah’a şükür bu zor süreçte bir an önce bitti aslında tam bir an önce de bitti sayılmaz sabah sekizden öğlen ikiye kadar sürdü sağlık raporu almamız

    Burada ücreti en son alıyorlar ben eşim ve oğlum toplam 11.400.000 Endonezya rupiyesi ödedik yani Buda 750 $’a denk geliyor bizim ülkemizdekinden daha ucuz ama daha eziyetli (burada sağlık raporunu size vermiyorlar direk konsolosluğa kendileri gönderiyor) ve hazırlanması uzun sürüyor on gün önceden randevu alınması gerekiyor

    Umarım bu anlattıklarım ilerki zamanlarda buradan saglık raporu alacak arkadaşlar için faydalı olur.

    02/02/2023 Endonezya Cakarta

    Mülakat deneyimi

    Tekrardan Bali’den uçakla Cakarta ‘ya geldik bir gün önceden ertesi gün mülakatımız sabah dokuzdaydı yarım saat önceden büyük elçiliğin önüne geldik çok fazla kalabalık yoktu güvenlik görevlisi hangi vize için başvuru yaptığımızı sordu sonra listeden isimlerimize baktılar güvenlikten geçerken sadece telefonlarımızı ve varsa araba anahtarını alıyorlar Xrayden geçtikten sonra çantanızı yanınıza sokmanıza izin veriyorlar

    Daha sonra ana binaya doğru yürüdük ve içeri girdik tekrardan görevli hangi vize için sordu ve bizi yönlendirdi göçmen vizesi bekleme yerinde ilk biz vardık başka kimse yoktu oturur oturmaz evrakları almak için bayan görevli bizi çağırdı bütün evrakların kopyası ve İngilizceye çevrilmiş kopyasını istiyorlar ayrıca oturma iznim olup olmadığını sordu ve kanıtlamamı istedi bütün evrakları İngilizceye çevrilmiş ve orijinal kopyaları ile beraber bayan görevliye takdim ettim daha sonra benim ve eşimin parmak izlerini aldı daha sonra bana makbuz vererek bu makbuzu vezneye gidip vize ücretlerini yatırmamı söyledi sonra bana tekrar makbuzu getir dedi vize ücretleri de yatırdıktan sonra makbuzu kendisine takdim ettim sonra bize şimdi lütfen oturun ve isminizin anons yapılmasını bekleyin dedi. (Arkadaşlar her ülkedeki konsolosluklarda farklı oluyor tabi biz hep Ankara mülakatlarını okuduğumuz için yeşil kart forumda hep numara verecekler diye bekledik ama öyle bir şey olmuyor burada)

    Aradan bir 45 dakika geçtikten sonra ismim anons edildi ve ailece beraber yedi numaralı gişeye doğru ilerledik bizi orda orta yaşlı kibar Teksaslı bir beyfendi karşıladı
    Günaydın dedikten sonra tekrar parmak izlerimizi yeniden aldı sonradan söyleyeceklerimiz için yemin eder misiniz dedi ama öyle sağ elinizi kaldırın falan diye bir şey demedi bizde yemin ettik
    Mülakat başladı
    Nereye gideceksiniz
    Şu an ne iş yapıyorsun
    Ne zaman evlendiniz kaç yıldır evlisiniz
    Kaç yıldan beri Endonezya da yaşıyorsun
    Amerika’da ailen ya da arkadaşın var mı
    Liseden sonra hangi okula gittin
    Gibi normal standart SORULAR sordu bana orada ne iş yapacaksın diye bir soru sormadı ve de para ya da mal varlığı ile ilgili hiçbir evrak ya da soru sormadı
    İki dakka bilgisayara bir şeyler yazdıktan sonra tekrar bize döndü her şey tamam ama iki eksik var dedi ben de kendisine ne dedim doğum sertifikan yok dedi ben de nasıl olur ben görevli bayana verdim hem e-Devletten almış olduğum nüfus kayıt örneği ve İngilizceye çevrilmiş hali hem de Türkiye Cakarta konsolosluğundan almış olduğum formül A ve İngilizceye çevirmiş halini bayan görevliye takdim etmiştim sonra da konsolosluk görevlisi tekrardan evrakları kontrol etti evrakları kontrol ederken ben de parmağımla bu diye gösterdim ve izah ettim Türkiye’de doğum sertifikaları Endonezya kinden farklı diye izah ettim oda tamam dedi kabul etti birinci eksik ortadan kalkmış oldu böylelikle

    İkinci eksiğe gelince bana askerliğini yaptın mı diye sordu ben de yaptım dedim o belgeyi görebilir miyim dedi ben yine bayan görevliye verdiğimi söyledim sonra tekrardan baktı evraklara ben yine bu dedim parmağımla gösteririm e-Devletten almış olduğum ve İngilizceye çevrilmiş hali olarak bayan görevliye takdim etmiştim konsolosluk görevlisi tamam dedi burada askerliğini yapmış olduğunu söylüyor ama ne olarak yaptığından bahsetmiyor dedi Sen dedi askerliğini ne olarak yaptın dedi bana ben de hızlı cevap vererek ben orduevinde askerliğimi barmen olarak yaptım dedim barmen deyince tabi beklemediği cevap karşısında gülümsedi tamam kabul etti.
    (Bu arada kabul etmeyebilirdi orijinal teskere kopyasını ve İngilizceye çevrilmiş halini getirmenizi tavsiye ederim özellikle yurtdışında mülakata girecek arkadaşlara)
    Bundan sonra her şey iyi gözüküyor tebrikler ederim dedi ve bize beyaz bir kâğıt verdi pasaportları nasıl alacağımıza dair bir bilgi bu arada burada AIS diye Bir şey yok sormuyorlar bile Pasaportlar belirli posta ofislerine gidiyor oradan siz gidip alıyorsunuz ya da sizin kendi adresinize gelebiliyor ama yerine göre her adrese gitmiyor.

    Arkadaşlar söyleyeceklerim bunlardan ibaret bekleyen bütün arkadaşlara sabırlar başarılar ve bol şanslar dilerim
    Yeşil kart formdaki adminlere özellikle uğur beye sorduğum sorular ve yardımları için çok teşekkür ederim.

    Umarım bu anlattıklarım ileriki zamanlarda buradan sağlık raporu ve vize alacak arkadaşlar için faydalı olur.

    Endonezya ile ilgili sormak istediğiniz her ne olursa olsun severek yardımcı olurum.

  • ⭐⭐

    @tunci vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatinizda mutluluklar.


  • @tunci Hayırlı Olsun Endonezyalı Kardeşim


  • @cerenk Hayırlı ve Mübarek olması dileklerimle


  • mülakat sırası bekleyenler https://www.instagram.com/p/CosKAdxDaOp/ bunu izleyip araştırın öne çekme için talepte bulunma durumunuz olabilirmiş.


  • @Selly Mülakat sırası demiyor videoda insanları yanlış yönlendirmeyelim.

    İkinci olarak Ntv Washington DC temsilcisi Hüseyin Günayın röportaj yaptığı ABD dışişleri sözcü yardımcısı Patel;

    -Depremzedeler için özel bir vise programı yok. Demiş


  • @baran-bozdogan, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Selly Mülakat sırası demiyor videoda insanları yanlış yönlendirmeyelim.

    İkinci olarak Ntv Washington DC temsilcisi Hüseyin Günayın röportaj yaptığı ABD dışişleri sözcü yardımcısı Patel;

    -Depremzedeler için özel bir vise programı yok. Demiş

    eksik yazmışım mülakat sırası bekleyen derken mülakat tarihi almamışları vs demek istememiştim. Sürecin detayına hakim olmadığım için de izleyip ihtiyacı olan birileri varsa yararlanabilenler yararlansınlar diye iyi niyetimden paylaştım. şöyle yapın böyle yapın da demedim bu yüzden kimseyi de yanlış yönlendirdiğimi düşünmüyorum. izleyip araştırın dedin. bana ait bir video değil zaten sonucta. Bu videoda da depremzedelere özel vize den bahsedilmiyor. Dosyaları devam edenler için belki öne çekebilme durumundan bahsedilmiş.


  • @Selly herkes iyi niyetli burada yanlış yazarsanız düzeltilir ama herkes sıra bekliyor burada yanlış umutlanır ki depremzedelerden bahsediyoruz daha fazla dikkat etmeniz lazım.


  • @tunci Vizeniz hayırlı olsun. Ailenizle birlikte yeni hayatınızda mutluluklar ve başarılar dilerim.


  • @baran-bozdogan, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Selly herkes iyi niyetli burada yanlış yazarsanız düzeltilir ama herkes sıra bekliyor burada yanlış umutlanır ki depremzedelerden bahsediyoruz daha fazla dikkat etmeniz lazım.

    ben yazımda depremzede veya bu anlamı taşıyan bir ibare kullanmadım. Lütfen farklı yerlere çekmeye çalışmayın. siz lütfen kendi yanlış yazdıklarınıza odaklanın depremzede vizesi diye birşey yok dediniz ben öyle birşey varmış da yazmışım gibi. tekrar okuyun dilerseniz. iyi günler.


  • Arkadaşlar merhaba herkese,

    Sürece en başından nasıl başladığımı anlatayım. CN durumum iyi lakin DS submit geç olduğundan dolayı süreci ilk ay içerisinde öğrenip tam anladığımdan beri Ankara’ya bel bağlamadım açıkçası. Ankara çok iyi olurdu ama ya orası mülakat vermezse diye hep bir yedek planım olsun istiyordum. Benim ailem amerikada yaşıyor bu arada, onların yanına bir şekilde gitmem gerekiyordu.

    Dosya taşımak için mail atacağım yerleri şu kriterler ile araştırıp minik bir excel yapmıştım ;
    *Turist vizesi almamın rahat olduğu ve orada kalan biri ya da daha önce kalan biri olmuş veya bana yol gösterecek birinin olduğu ülkeler.
    *Dil okulunda en az 6 aylık oturum alarak dosya taşıyabileceğim her ülke alternatifleri ve bu dil okullarının ortalama fiyatları
    *Araştırdığım tüm bu konsoloslukların Onay-Red-AP durumu.
    *Bu konsoloslukların iletişim mail adresleri.

    Ben dosya taşıma alternatifimi düşündüğümden beri yurtdışına hiç çıkmadığım için ola ki Schengen ülkelerinden biri beni kabul eder ve turist vizesi ile gitmem gerekirse diye,vize istemeyen tüm ülkelere ufak ufak gitmeye başladım. Schengen’i yurtdışına çıkanlara daha rahat veriyorlar çünkü. Bu dosya taşıma sürecine bu şekilde hazırlık yaptım.

    Lusaka beni nasıl taşıdı mail içeriğimde ne vardı sorusunu çok aldığım için ondan da bahsetmek istiyorum. Turist vizesi ile gidebileceğim ve dosya taşımayı kendi insiyatiflerinde olan ülkeleri bir şekilde ikna etmem gerekiyordu. Onlara “ ya şu çocuğa bir yardım edeyim” dedirtmem gerekiyormuş bunu öğrendim. Mail içeriğinde; şimdiki yaptığım işin techno commercial engineer olduğunu , dil okulu ile dilimi geliştirip satış yeteneklerimi de ilerletip satış konusunda yöneticiliğe kadar yükselmek istediğimi,bunu çok arzuladığımdan bahsettim. Bunun için USA’ye gitmemin kritik bir rol oynadığından bahsettim. En yakın arkadaşım Lusaka’da olduğundan dolayı dil okulu için orayı tercih ettiğimi ve 2-3 haftaya kadar oraya dil okulu için gelip uzun süre kalacağımı söyledim. Oraya geldiğimde dil okulu ile oturum alıp öncelikle KCC’ye mail atmam gerektiğinin farkındayım. Ama orada oturum almadan önce size bunu sormam gerekiyor; eğer oturum alıp dosyamı taşırsam benim dosyamı taşımayı kabul eder misiniz ? Bu yüzden öncelikle size yazdım dedim.
    3 saat sonra “ thank you for your message , we are unable to accommodate this request” şeklinde bir mail geldi.
    Beni anladıklarını düşünmedim açıkçası. Sinirlenip yarı atarlı şekilde dönüş yaptım maillerine
    “ Dear Consular Officer,

    Did I understand you clear , even KCC approved ,you can not approve me to get an interview ? As you know KCC only approves when applicant has a residence permit in that country. I will have a residence permit.

    I mean there must be a way to help me about that situation. I don’t want to lose my getting a green card opportunity while I am getting lessons in Zambia.

    Please help me out about this situation I am facing with, “ şeklinde “saygılarımla” bile eklemedim sonuna öyle spontane yazdım normalde maili 2-3 kere kontrol ederim resmi bir yere yazarken. Buraya yazarken hiç kontrol etmeden sinirli bir şekilde yazdım ve gönderdim ne kaybederim ki en fazla tekrar red verecek diye düşünürerek. Tabi cevap gelmedi ümidi kestim ben de. Bu konuşma Eylül’de gerçekleşti. Diğer konsolosluklara da mail atmaya devam ediyordum.

    Sonra şaşırtıcı şekilde Ocak ayında mülakat maili geldi. Ekim-Kasım-Aralık aylarında ne oldu hiç bir fikrim yok,mülakat yerim Ankara iken,mailleşmemizin üzerinden 3-4 ay geçmişken taşımaları gerçekten çok garip.
    İy ki taşıdılar, ama keşke sorsalardı bir haber verselerdi bakın taşıyoruz ha deselerdi 🙂

    Mülakat tarihim 17 Şubat idi.

    Sonra Uğur Bey ile görüştüm, Ankara’dan da gelme ihtimali yüksek ama korkum ya oradan red yersem şeklindeydi. Çünkü 2013 yılında başka bir göçmenlik sürecimde o başvurumdan red yemiştim. Uğur Bey “ basın gidin” diyince içime su serpildi. Ve hazırlıklara başladım !

    İlk başta Lusaka konsolosluğuna bazı dökümanlar Türkçe, onların çevirileri apostilli mi apostilsiz mi istediğini sordum. Ve çevirileri Lusaka’da yapmamı ister misiniz,çünkü Tr’den yapmayı planlıyorum dedim. Bana bir “checklist” gönderdiler. Orada tek tek ne yapmam gerektiği yazıyor. Apostile gerek olmadığını, çeviriyi istediğim yerde yapabileceğimi de söyledi. Son olarak dökümanlar hazır olunca 1-2 hafta öncesinde dosyalarınızı bize bırakın dediler.

    Şimdi vereceğim bu bilgiye net bir şekilde internette bulmak imkansız gibi, ben çok uzun uğraşlar sonucu Zambia’dan nasıl vize alınacağını öğrendim. https://eservices.zambiaimmigration.gov.zm/#/home
    Bu siteden e vize alıp kapıdaki görevliden direkt geçebiliyorsunuz. Zambia’da yaşayan çoğu türkler e vize’yi bilmiyormuş ve her geldiklerinde havaalanında en az 2 saat sorgu ve rüşvet sonrası geçebildiklerini söylediler. Şunu dip not olarak geçmek istiyorum; Zambia’da çoğu şey rüşvet ile halloluyor, bu durum onlar için çok sıradanlaşmış. Ben e-vizemi aldığım için,kapıdaki görevli sadece nerede kalacağımı sordu, hotel ismini söyledim ve Zambia’’ya hoşgeldiniz dedi ve geçtim. GİTMEDEN ÖNCE E-VİZEYİ KESİNLİKLE ALIN, yoksa 100-200$’ınız net gider ülkeye girerken.

    Yeminli tercüman aracılığı ile ;
    *Vukuatlı Nüfus Belgesi
    *Banka Hesap Dökümleri
    *Tapular ve Araç Ruhsatı
    *Askerlik yaptı belgesi
    Tamamladım.

    Medical Report için Lusaka Trust Hospital’dan randevu aldım. Sekreter kadın ayın 13’ünde saat 08:00’de gel dedi. 4 adet fotoğraf istedi(?),2 adet Covid19 aşı yapıldı belgesi ve genel aşı belgesi, Ds-260 conf page, interview letter’ı da getirmemi istedi yanımda. Kadınla whatssap üzerinden mesajlaştık ayın 17’sindeki mülakatım için 13’üne randevu verdikleri için her şeyin yetişebileceğinin teyidini aldım. Son olarak rapor tamamlanınca sarı zarfı konsolosluğa benim götürmemi istediler.

    Ben konsolosluğun istediği dökümanları toparladıktan sonra kendilerine hepsini gönderip eksik ya da düzeltmemi istediğiniz bir yer var mı dedim mail attım , onlar da bu şekilde yapmıyoruz belgelerinizi mülakat öncesi bize bırakmanız gerekiyor dedi. Onlara programımdan bahsettim, kendilerinin seçeceği bir tarihte getirebileceğimi söyledim;
    11 Şubat Zambia’ya varışım
    13Şubat 08:00 Hastane raporu işleri
    17 Şubat 09:00 da sizinle randevum dedim.

    Benden ayın 13’ünde saat 11:00’de gelip dökümanları bırakmamı istediler.

    Ayın 13’ünde hastanede işler tahminimden uzun sürdü açıkçası. Dolayısıyla hastane işini yarım bırakıp ,konsolosluğa gittim saat 11:00’de ordaydım. Gişedeki kadınla merhaba nasılsınız gibi klasik konuları konuştuk. Tek tek benden dökümanları istedi. Anlatarak tek tek verdim. Hastane işleri hala bitmedi o yüzden pasaport bende kalabilir mi dedim, olur ama yine de almam gerekiyor şimdi kontrol etmem için dedi. Tabi ki de deyip teslim ettim. Kadın ailemin depremden etkilenip etkilenmediğini sordu. Depreme en yakın yerdeyiz ve evet etkilendik, 1-2 gün güvenlik amacıyla eve giremedik ama şu an iyiyiz,doğu tarafının durumu kötü şimdilik, umarım onlar da iyileşecek. Çok sevindim sizin adınıza dedi. Pasaportu teslim aldım ve cuma günü görüşürüz dedi.
    Ardından aynı gün hastaneye işlerimi halletmeye geri gittim. Zambia para birimi kwacha’dır ve ₺ ile aynı oranda hemen hemen aynı( K1=1₺ gibi düşebilirsiniz ) . Hastaneye kayıt oldum akabinde muayene için K1750 ödedim. Okuma testi yaptılar, kan aldılar, kilo,boy ölçümü,tansiyon ölçümü ve röntgen yaptılar. Salı günü tekrar çağırdılar doktorun sonuçlara göre muayenesi ve yapılacak aşıların belirlenmesi için.

    Ertesi gün gittiğimde omuzum ve boyum çok uzun olduğundan 😃 röntgeni iki kere yapmaları gerekiyormuş. Tekrardan röntgen çektirdim ( Bu yüzden 2 tane CD verdiler ). Bu arada çoğu araç çok ilkel arkadaşlar hastanede bilginiz olsun. Röntgen hallolduktan sonra Dr. Ms Siwale’nin yanına gittim. Kadın klasik sorularına sordu; ameliyat geçmişim, ilaç geçmişim vs.
    Aşı kartım yoktu, yani covid hariç hiç bir şey yoktu. Yaşıma göre 3 yaş aşı yapılması gerektiğini söyledi ve saydı ;
    Tetanoz ; K35
    Hepatit B; K148
    Trimovax (?) ; K676

    Ek ödeme yaptığımda aşılarım toplamı K860 tuttu. Toplam hastane masrafı K1750+K860 =K2610 = 130$’a hallolmuş oldu. Türkiye’dekinden çok ucuz diye hatırlıyorum. Sarı zarfı ve sertifikalı aşı karnemi teslim aldım. CD’lerin ertesi gün çıkacağını söyledi. CD’ler için illa benim gitmeme gerek yokmuş, şoförü gönderdim o teslim aldı. Sonuç olarak pazartesi başlayan hastane işleri,çarşamba günü halloldu.

    17 Şubat Cuma 09:00’daki mülakatım için 08:30
    ‘da ordaydım. Kapıdaki görevli içeri 08:55’de alabileceğini söyledi. Güvenlikten geçip içeri girdim. Ve hiç kimse yoktu bekleyen içeride. Dolayısıyla perdeyi yeni açıyordu gişenin. Dükkanın siftahını ben açmış gibi hissettim kendimi 🙂
    5 numaralı gişede pazartesi günkü denk geldiğim kadın vardı. Merhaba nasılsınız sorusuna iyiyim ve heyecanlıyım dedim, gülümsedi, sarı zarfı istedi verdim. Sadece sarı zarfı istedi cd’ler vs bende kalacakmış. Ardından 1 numaralı gişeye geçebilir misiniz ödeme için dedi. 1 numarada başka biri karşılar heralde dedim, o da 5 numaradan benimle birlikte geçti oraya 🙂 ödeme 270 küsürlü bir $ dedi. Emin misiniz dedim. 330 olması lazım dedim. Aah evet haklısınız,DV dedi. Ödemeyi yaptım. Tekrar 5 numaraya geçtik. Fotoğraf eksikti, onu da teslim ettim. Sonra bekleme salonuna geçmemi istedi. 15 dk da orada bekledim. Sonra güvenlik görevlisi yanıma gelip 3 numaralı gişeye geçebileceğimi söyledi.

    Bu sefer kapıda amerikalı olduğuna çok emin olduğum bir kişi geçti, yaka etiketini gömleğine gizlemişti. Merhaba dedim merhaba dedi. Biraz soğuk olduğunu düşündüm çünkü beni 2013 yılında hakkım olmasına rağmen Greencard’ımı vermeyen o görevliye benziyordu açıkçası, ama adam inanılmaz sıcak kanlı çıktı ;
    -Hi,
    +Hi,
    (2-3dk bekleyiş)
    -Did you only come here for this 🙂 ?
    +Yes, kind of. This and I also wanted to see Africa a lot 🙂
    -Did you see any animals ?
    +Unfortunately,I haven’t. As you know it is raining season in here, we couldn’t go Livingstone.
    -Yes,you are right.
    (1-2 dk bekleyiş)
    -Raise your hand
    …(yemin cümleleri…hatırlayamıyorum tam olarak)
    +Yes, correct.

    *Babam annem ve kızkardeşim ile alakalı özel 6-7 soru sordular.

    -What is your highest education level ?
    +I have my bachelor’s degree, I am mechanical engineer.
    (1-2 dk bekleyiş )
    -I am approving your visa. You can come and get your visa on 22nd Feb.
    +Thank you so much 🙂

    Akabinde bekleyip girişteki kadın beni çağırdı tekrardan,orjinal tapu belgelerini geri verdi. Ama diplomamı vermedi,bunu incelemek istiyorum dedi,çarşamba geldiğinde bunu da teslim alabilirsin dedi. Sebebini ben de çok sonra öğrendim ; Zambia’da okuyan okumayan herkesin diploması varmış arkadaşlar,ne demek istediğimi anlamışsınızdır 🙂 .

    Bu kısım önemli;
    Çıkmadan önce Çarşamba gününe kadar pasaportum sizde olduğundan dolayı olası bir immigration ofisi sorgusunda pasaportum olmadığı için problem yaşayabilirim. Pasaportumun sizde olduğuna dair bir belge verebilir misiniz dedim.
    Yanımda getirdiğim pasaport fotokopisinin üzerine, 22 Feb,Wednesday’e kadar bizdedir damgası vurdu. Ben söylemesem böyle bir şey vermiyorlardı. Bu tür dosya taşımalarında pasaportunuz işlenirken ,immigration ofisi problem yaratabilir özellikle Afrika gibi bir yerde..
    Bunu kesinlikle talep edin.

    Şimdi çarşamba gününü bekliyorum. Umarım bir aksilik çıkmaz.

    Uğur Bey, tekrardan her şey için çok teşekkür ederim. Sizin tavsiyeleriniz olmasa,böyle bir şey yapıp vize alabilmek aklıma bile gelmezdi. En baştan beri çok yardımcı oldunuz,sorularıma usanmadan sıkılmadan cevap verdiniz çok sağolun. @gucarslan

    Son olarak; arkadaşlar Afrika’ya gelin,özellikle Zambia ülkesine gezmek için kesinlikle gelmelisiniz. Zambia Afrika’nın en güvenilir ülkesi seçilmiş.

    Ola ki böyle bir dosya taşıma işlemi yaparsanız,elimden gelen desteği sağlarım. Orada tanıdıklar da edindim. Yardımcı olurlar.

    Herkese bol şans ✌


  • @editargem hayırlı olsun vizeniz başarılar dilerim yeni hayatınızda yeni yeriniz de inşallah 🙏🙏🙏

  • ⭐⭐⭐

    @editargem hayırlı olsun şimdiden Ankara’ya güvenip iş yapamıyorsunuz maalesef en ideal yolu seçmişsiniz tebrikler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum