Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Gökhan-Öz Devlet Okulu icin konustum . Okullar Cocugun yada Ailenin statusunu legal olup olmadigini soramaz . Cocugun Okuma hakki var Pasaport , Kimlik , Asi Karnesi , Doktor Saglik Raporu ve Ev kira Kontrati yada adiniza iki adet fatura ile kayit yaptirabilirsiniz .


  • Herkese selamlar,

    Burayı bu hale getiren herkese çok teşekkürler, elinize emeginize sağlık. Ben green card'a çocuklarım icin başvurmuştum ve öğrendim ki başvurduğumuzda 21 yaşından kucuk olup su an 21 yaşından büyük olan kizimin bundan faydalanıp faydalanamayacağı belli degil. (Asil talihli benim.) Bu konuyla ilgili basligi ve paylasilanlari okudum fakat ortalıkta bununla ilgili ciddi bir bilgi kirliliği var.
    Kizim 10 Mart 2001 dogumlu, bir hesaplama yönteminden bahsedilmiş fakat eger temmuz sonrası dogumlu degilseniz ise yaramıyor. (Yanlış hesaplamıyorsam) Beni bu konuda aydınlatabilir misiniz çünkü bazı yerlerde eğer onu ds-260 formuna eklediysem onun da vize alacağı söylenmiş. Bazıları da 21'den 1 gun bile büyükse alamayacagini söylüyor. Hangisi doğru?
    Eğer alamıyorsa bile biz şansımızı yine de denemek icin onu da tum bu adımlara dahil etsek yine de red alsa bu bizim vizelerimizi de riske sokar mi yoksa o tek başına red mi alır bizden bagimsiz sekilde?
    Bu konular konuşuldu ama gercekten forumda da internette de bu konuyla ilgili bir karmasa var tekrar actigim icin kusura bakmayın. Şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aslanamca mülakata ankara'da giriyorsanız isterseniz cn'niz 100 olsun, endişelenmeniz gerekir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cngzzts merhaba. ilgili hesabı bu iletideki formüle göre yaptınız değil mi?

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi/101?_=1676523816491

    mülakat aldığınızda zaten size konsolosluktan bir mail gelecek mülakatınıza 10-15 gün kala. bu mailde mülakata kimlerin gelmesi gerektiği detaylı şekilde yazıyor. zaten konsolosluk kızınızın vize alamayacağınız hesapladıysa bu maile onu yazmıyor, bu yüzden rahat olabilirsiniz.


  • Günaydın herkese,
    Anlaşılan cut off içinde submit tarihine göre mülakat gidiyor.
    Bir noktada artık sıralamaya bakılmadan sadece submit tarihine göre mülakata çağırma ihtimali olabilir mi ?
    Mesala formu önce dolduran 16000 case i biri 6000 lerden atlayıp interview alabilir mi ?
    Geçmişte böyle olan dönemler oldu mu acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gökhan-Öz bültende cut-off olma sırası baz alınıp, DS submite göre çağırılacak. bu kuralı değiştirme ihtimalleri pek yok, olmadı daha doğrusu..


  • @gucarslan
    Çok sağolun


  • @gucarslan Uzun bir uğraşı sonucunda Ankara’daki dosyamın transferini oturumum olduğu için bir başka ülkeye transferi ile ilgili olumlu bir yanıt aldım. Oturumum olduğunu kanıtladıkdan sonra ve haftalarca bir ton dil döktükden sonra sanırım artık beni kabul ettiler. Aşağıdaki yanıtı verdiler ama şuan benim bir sey yapmam gerekiyor mu onu anlayamadım açıkcası. Çünkü benim case no 18,000’lerde, current’ım ve 3.tip email almıştım KCC’den geçen haftalarda sorduğumda. Benim dosyamın transferini yapacaklar ve artık mülakat emaili mi bekleme kısmındayım? Benim bu durumda bir şey yapmama gerek var mıdır? Yoksa beni sözel olarak kabul ettiklerini söylediler mi şuan ve benim KCC’yi ya da Ankara’yı mı bilgilendirmem gerek? Ne yapmalıyım? Yani sen KCC’ye söylersen bizim büyükelçilikte girecem diye biz sana yardımcı oluruz mu demek istediler. Çünkü case numaram cut-off olmadan önce KCC değişiklik yapabilirdi. Ama şuan KCC cut-off olduğumdan bir değişiklik yapmıyor. Açıkcası kafam karıştı. Deneyimli arkadaşların yardımını bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

    “Thank you for your email.

    Our office has accepted for your file to be transferred to our office.

    KCC must receive all documentation necessary to complete pre-processing of your case and you must be within your cut-off before an appointment will be scheduled with our office. You will be notified by KCC once your appointment is scheduled.

    For information on the diversity visa lottery, please refer to the Department of State website. If after reviewing the information available, you find you have questions, please email Kentucky Consular Center (KCC) your specific questions pertaining to the DV program.

    Regards,“


  • @Fermando1996çpd 3 gün oldu dosya taşımakla ilgili konsolosluga yazdığima bekliyimmi yoksa tekrar mail atayimmi hiç dönüş yapmadılar acaba bir iki gün daha bekleyip bida yazsammi KCCye de yazdım konsoloslugada



  • Destek olurmusunuz


  • @gucarslan o zaman yapılacak tek şey diğer ülkeleri de araştırmak

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @farukaktasgil şuan yapmanız gereken hiçbir şey yok, sadece mülakat beklemelisiniz. herhangi bir kuruma bilgi vermenize gerek yok, sadece dosyanızı taşıdığınız konsolosluğa teşekkür maili atıp beklemeye devam edin.


  • @farukaktasgil abi bende aynı şekilde haber bekliyorum da dosya taşımak için kaç defa mail attınız neler yaptınız çünkü bende mail attım 4 gündür haber bekliyorum dönüş falan yapmadılar oturumum var yani vatandaşıyım oranın yoksa tekrar tekrar mail atayimmi ne yapmamı tavsiye edersiniz teşekkürler şimdiden 🙏


  • @Fermando1996çpd ben de vatandaşı olduğum Tiflise dosyamı transfer etmesi için mail attım. İşin ilginç yanı öncesinde transfer kabül ediyoruz dediler ama sonrasında transferle ilgili mail attığımda geri dönüş yapmadılar. Gerçekten garip


  • @aslanamca yani sonunda olmuş buna sevindim o zaman bende tekrardan mail atıyorum cevap alana kadar


  • @Fermando1996çpd sürekli email atıp derdini anlatman gerekiyor. Oturumun varsa yada yasal bir statün, seni alması gerekiyor. Ama 2'ye ayrılıyor konsolosluklar. Benim yasal olduğum 2 ülke vardı. Biri git NVC ile konuş oradan adresi değiştir sonra benim önüme dosyan gelirse işlem yaparım tarzı cevap verdi hep. Defalarca benim DV Lottery immigrant vizesi dememe rağmen anlamamazlığa vurdular. İstese beni kendinede transfer edebilirdi. Ama işi yokuşa vurup durdu. Diğer ülke post'da da bahsettiğim gibi tamam transferi ben senin için kendi konsolosluğuma yaparım dedi.(Uğur Bey sağolsun onun sayesinde anlayabildim cevaplarını :D). Sana tavsiyem sürekli kendini onlata hatırlat, email atarken çekinme derim, sonuçta vatandaşlığın var.


  • @aslanamca ben cut offf olduktan sonra attım sizdemi öyle yaptınız, kaç günde dönüş yapmışlardi hatırlıyormusunuz, artık ne yapacağımı bilmiyorum tekrardan mi mail atsam yoksa beklesemmi sanki beklemek bir işe yaramayacak gibi ama lütfen bilgili birisi tavsiye versin ne olur 🙏🙏


  • @Fermando1996çpd cut off olduktan sonra atmıştım ama geri dönüş alamadım. Ben de 2-3 kere daha denedim yine sonuç aynı oldu geri dönüş yapmayınca da mail atmadım


  • iyi akşamalar arkadaşlar. excelli biraz inceledim .aklıma birşey takıldı. burada kayıtlı olan herkes mülakat tarihi alınca gerçekten buraya dönüş yapıyor mu acaba?
    örnek listede 63.kişicase number 1500 02.06.2022 de yollamış daha mülakat almamış
    204 kişi case number 5700 11.06.2022 yollamış mülakat almış.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum