IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@yasmin982, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@hanifeersan sizin isiniz çok uzamış eşiniz süreçte mi vatandaş oldu yani statü değiştiripte mi Ir1 geçtiniz bazı arkadaşların öyle olduğu için biraz uzadı ama 2 sene derken service centerine göre mülakatları oldu yeni gittiler en kısa zamanda çıkar inşallah dediğim gibi hızlanma olur en kısa zamanda mayıstan sonra daha çok olur gibime geliyor covid prosedürü kalkacak sanırım.
Hayır eşim 8yıldır abd vatandaşıydı. Güvenlik soruşturmasına takıldığımız bilgisini aldık başvurudan 1 sene sonra. Etrafımda tek örneği benim zaten.
-
@hanifeersan güvenlik soruşturmasına takıldık dan kasıt nedir? Nedir bu süreç ve kimleri kapsiyor? Ne yaşadınız? Ne zaman ve neden yaşadınız? Açar misiniz bu mevzuyu?..
-
CR1 vizesi mulakatim Tbiliside olacak. O konsolosluk hakkinda bekleme suresini nerden bula bilirim?
-
@diana unfortunately, you can not track the interview timeline for CR1/IR1 interviews. Talking within this group we’re able to create a timeline for ourselves. But it’s roughly 4-5 months or more waiting from DQ to interview (Turkish citizen).
-
@ekdodo mulakatim olmadı gittim ama almadılar yanlislikla gelmiş dediler özür dileyip gönderdiler 23 şubat da gircem kısmetse
-
Ülkemizin başına gelen bu felaketten sonra ertelenmesi iyi oldu tadımız tuzumuz heyecanımız kalmadı hepimizin başı sağ olsun Allah bir daha böyle bir facia yaşatmasın çok üzücü 😔
-
@Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@hanifeersan güvenlik soruşturmasına takıldık dan kasıt nedir? Nedir bu süreç ve kimleri kapsiyor? Ne yaşadınız? Ne zaman ve neden yaşadınız? Açar misiniz bu mevzuyu?..
Başvuru onayından sonra 10. Ayımızda eksik evrak istediler gönderdik ama aylar geçti haber gelmeyince, abde deki milletvekili ve senatörler aracılığıyla uscisle bağlantı kurduk. Uscis bize dosyamızın incelenmekte olduğunu bu sürenin ne kadar zaman alacağını bilmediklerini söyledi. 3 ayda bir sürekli sordurduk ama hep aynı şey söylendi. Güvenlik soruşturması kapsamında dosyanız inceleniyor diye. Avukat bize isim benzerliğinden kaynaklı şüpheli durumuna düştüğümüz anlamına gelebilir sebebi açık söylemezler dedi. Nihayetinde 2,5 sene sonra soruşturma bitti ve nvcye geçti dosyamız. Bize ne olup bittiği açıklaması yapılmadı.
-
@trbilgin anliyorum. Ben belki azeribaycanlilar forumda olur ve cevaplarlar diye yazdim. Tbilisi icin ne kadar beklediklerini bulamiyorum.
-
@hanifeersan açıklayıcı bilgi için teşekkürler. Adınıza sevindim nihayetinde sonra ki aşamaya geçmişsiniz. Peki dosyanızı ne zaman yolladınız ve hangi service center da idi? Eşiniz ilk başvuru yaptığı zaman greencard holder mıydı yoksa ABD vatandaşı mıydı? Ve son olarak çok özel olmazsa eşiniz ile aranızda çok büyük denecek derecede yaş farkı var mıydı? Bunlardan da bahseder misiniz?.. teşekkürler.
-
@Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@hanifeersan açıklayıcı bilgi için teşekkürler. Adınıza sevindim nihayetinde sonra ki aşamaya geçmişsiniz. Peki dosyanızı ne zaman yolladınız ve hangi service center da idi? Eşiniz ilk başvuru yaptığı zaman greencard holder mıydı yoksa ABD vatandaşı mıydı? Ve son olarak çok özel olmazsa eşiniz ile aranızda çok büyük denecek derecede yaş farkı var mıydı? Bunlardan da bahseder misiniz?.. teşekkürler.
Eşimle severek evlendik yaş farkı 10 yaş. Abd vatandaşıydı. Teksas dan başvurduk. Aylar sonra vermonta taşıdık. 2020 martta başvurduk
-
@yasmin982 merhaba Yasemin Hanım biz aralık 16 da DQ olduk eşim Amerikan vatandaşı hala interview bekliyoruz eşin GC veya Amerikan vatadaşı olmasının ben hiçbir faydasını şimdiye kadar ne duydum nede gördüm sitede yanlışım varsa düzeltin lütfen
-
Bu arada dosyamızın başlangıç tarihi eylül 18 2021
-
@Hakkı-Baltacı eşi greencard li olanların başvuruları 7-8 ay daha geç tamamlanıyor
-
O zaman interwiew de geç olması lazım değil mi ?
-
@Hakkı-Baltacı yani... tüm sürecin tamamlanması interview de dahil daha uzun sürüyor
-
Merhabalar, NVC benim ve joint sponsor'in W2/1099 istiyor. Biz 1040 tax documanlari yuklemistik. Joint sponsor self-employed bende suan calismiyorum. Ne yuklemem gerekir bu durumda?
-
@istanbullover, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhabalar, NVC benim ve joint sponsor'in W2/1099 istiyor. Biz 1040 tax documanlari yuklemistik. Joint sponsor self-employed bende suan calismiyorum. Ne yuklemem gerekir bu durumda?
IRS Tax transcripts yukleyip, neden W2/1099 olmadigini aciklayan bir yazi yazabilirsiniz.
-
Mulakat sonrasi vize onayi ve passport teslimi ne kadar suruyor?
-
@Hakkı-Baltacı süreç açısından önemli tabi ki greencardlıysa süreç uzuyor amerikan vatandaşıdır hiçbir sorunun yoktur gerek sicil gerek boşamak vs yada yaşı sınırdan yüksek çocuğun olup başvurmadıysan service centerlerin dosya yükü az ise işlemleri akıcı oluyor mühim olan elçilik kısmı son güncellemeleri vs tekrar kontrol eden elçilik mülakat sırasını ayarlayan koordinasyon yapan ora ondan dolayı bu süreç ondan uzuyor birde olmadık evrakları sisteme yükleme vs varsa onlarıda kontrole diyorlar yani onların insiyatifi sadece şunu diyeyim burada bazılarımızın süreçlerinin uzamasının sebepleri burada paylaşamayacağı sebeplerle uzamış durumda biz sadece hala bekliyoruz kısmını biliyoruz o kadar.Örnek verirsek sizin 1 yıl 3 ayda nvc onayınız gelmiş benim temmuzda 2 yıl olacak hala uscis onayı bekliyoruz.U.S. vatandaşı ve G.C arasında fark bu belki evrak eksik yada yanlış yüklemişinizdir ondan uzamıştır 3 ayda yakında çıkar mülakattınız
-
@t34 tesekkurler. Hem joint sponsor hemde benim mi yazip imzalamam lazim aciklamayi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum