Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Merhaba 3 yıldır bu siteyi nasıl keşfetmedim bilmiyorum. Pandemi ve güvenlik soruşturması mağduruyum.
    Cr1
    Vermont
    Uscis başvuru 16.03.2020
    Eksik evrak isteme 20.12.2020
    Güvenlik soruşturmasına takılmak
    Onay 12.09.2022
    Nvc evrak yükleme 18.09.2022
    DQ dediğiniz ne tam bilmiyorum
    23.11.2022 de kabul edildi randevu verilecek diye mail geldi
    2,5 aydır randevu Maili hala gelmedi


  • @ipek1907 merhaba banada ayni seyi yazmislar, acaba ne demek oluyor bilen var mi?


  • @hanifeersan siz greencardlı eşimisiniz?eğer öyleyse normal Nisan mayısa randevu gelir.Güvenlik soruştumasına da takıldım diyorsunuz ondan uzmamış olmalıdır?Vermontun prosesi zaten 30 ay maximum sınır eksik evraklarınız sürecinizi uzatmamış şuan elçilikle işiniz sıranız gelir yakında inşaallah.🤲🏼🤲🏼🤲🏼


  • @hanifeersan bir kaç sayfa geride bir arkadaşımız forumdan randevu alan ve henüz almayanlarla ilgili bir tablo yaptı göz atarsaniz aşağı yukarı tahmin edebilirsiniz randevu alma sürenizi.


  • DQ olamadim. Proof of domicile olarak amerikadaki surucu ehliyetimi koymustum fakat "xx might not have principal residence or be domiciled in US. Please submit proof of domicile yaziyor." 5 senedir Turkiyede yasiyorum. Baska hangi evraklar olur. Banka hesabimda para yok orda belkide kapanmistir. Bazi insanlar mektup yazmisti sanirsam oraya gitme planlarini. Boyle birseu yazsam etkili olur mu? Birde haziran ayi icin tek gidisli bilet almistim. Onuda eklesem mi?


  • @hanifeersan DQ (document qualified) ceac hesabınıza gelen evraklar onaylandı mesajı.


  • @yasmin982 eşim abd vatandaşı. İlk başvurumuz teksasaydı sonra vermonta taşındı. Umarım dediğiniz gibi olur çok tşk ederim


  • @Sinem-Arslan teşekkür ederim ☺


  • @hanifeersan sizin isiniz çok uzamış eşiniz süreçte mi vatandaş oldu yani statü değiştiripte mi Ir1 geçtiniz bazı arkadaşların öyle olduğu için biraz uzadı ama 2 sene derken service centerine göre mülakatları oldu yeni gittiler en kısa zamanda çıkar inşallah dediğim gibi hızlanma olur en kısa zamanda mayıstan sonra daha çok olur gibime geliyor covid prosedürü kalkacak sanırım.


  • @yasmin982, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @hanifeersan sizin isiniz çok uzamış eşiniz süreçte mi vatandaş oldu yani statü değiştiripte mi Ir1 geçtiniz bazı arkadaşların öyle olduğu için biraz uzadı ama 2 sene derken service centerine göre mülakatları oldu yeni gittiler en kısa zamanda çıkar inşallah dediğim gibi hızlanma olur en kısa zamanda mayıstan sonra daha çok olur gibime geliyor covid prosedürü kalkacak sanırım.

    Hayır eşim 8yıldır abd vatandaşıydı. Güvenlik soruşturmasına takıldığımız bilgisini aldık başvurudan 1 sene sonra. Etrafımda tek örneği benim zaten.


  • @hanifeersan güvenlik soruşturmasına takıldık dan kasıt nedir? Nedir bu süreç ve kimleri kapsiyor? Ne yaşadınız? Ne zaman ve neden yaşadınız? Açar misiniz bu mevzuyu?..


  • CR1 vizesi mulakatim Tbiliside olacak. O konsolosluk hakkinda bekleme suresini nerden bula bilirim?


  • @diana unfortunately, you can not track the interview timeline for CR1/IR1 interviews. Talking within this group we’re able to create a timeline for ourselves. But it’s roughly 4-5 months or more waiting from DQ to interview (Turkish citizen).


  • @ekdodo mulakatim olmadı gittim ama almadılar yanlislikla gelmiş dediler özür dileyip gönderdiler 23 şubat da gircem kısmetse


  • Ülkemizin başına gelen bu felaketten sonra ertelenmesi iyi oldu tadımız tuzumuz heyecanımız kalmadı hepimizin başı sağ olsun Allah bir daha böyle bir facia yaşatmasın çok üzücü 😔


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @hanifeersan güvenlik soruşturmasına takıldık dan kasıt nedir? Nedir bu süreç ve kimleri kapsiyor? Ne yaşadınız? Ne zaman ve neden yaşadınız? Açar misiniz bu mevzuyu?..

    Başvuru onayından sonra 10. Ayımızda eksik evrak istediler gönderdik ama aylar geçti haber gelmeyince, abde deki milletvekili ve senatörler aracılığıyla uscisle bağlantı kurduk. Uscis bize dosyamızın incelenmekte olduğunu bu sürenin ne kadar zaman alacağını bilmediklerini söyledi. 3 ayda bir sürekli sordurduk ama hep aynı şey söylendi. Güvenlik soruşturması kapsamında dosyanız inceleniyor diye. Avukat bize isim benzerliğinden kaynaklı şüpheli durumuna düştüğümüz anlamına gelebilir sebebi açık söylemezler dedi. Nihayetinde 2,5 sene sonra soruşturma bitti ve nvcye geçti dosyamız. Bize ne olup bittiği açıklaması yapılmadı.


  • @trbilgin anliyorum. Ben belki azeribaycanlilar forumda olur ve cevaplarlar diye yazdim. Tbilisi icin ne kadar beklediklerini bulamiyorum.


  • @hanifeersan açıklayıcı bilgi için teşekkürler. Adınıza sevindim nihayetinde sonra ki aşamaya geçmişsiniz. Peki dosyanızı ne zaman yolladınız ve hangi service center da idi? Eşiniz ilk başvuru yaptığı zaman greencard holder mıydı yoksa ABD vatandaşı mıydı? Ve son olarak çok özel olmazsa eşiniz ile aranızda çok büyük denecek derecede yaş farkı var mıydı? Bunlardan da bahseder misiniz?.. teşekkürler.


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @hanifeersan açıklayıcı bilgi için teşekkürler. Adınıza sevindim nihayetinde sonra ki aşamaya geçmişsiniz. Peki dosyanızı ne zaman yolladınız ve hangi service center da idi? Eşiniz ilk başvuru yaptığı zaman greencard holder mıydı yoksa ABD vatandaşı mıydı? Ve son olarak çok özel olmazsa eşiniz ile aranızda çok büyük denecek derecede yaş farkı var mıydı? Bunlardan da bahseder misiniz?.. teşekkürler.

    Eşimle severek evlendik yaş farkı 10 yaş. Abd vatandaşıydı. Teksas dan başvurduk. Aylar sonra vermonta taşıdık. 2020 martta başvurduk


  • @yasmin982 merhaba Yasemin Hanım biz aralık 16 da DQ olduk eşim Amerikan vatandaşı hala interview bekliyoruz eşin GC veya Amerikan vatadaşı olmasının ben hiçbir faydasını şimdiye kadar ne duydum nede gördüm sitede yanlışım varsa düzeltin lütfen


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum