Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
-
@Murat-Develi, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
Merhabalar, yurtdışında doğdum fakat 4 yaşımdan beri Türkiye'de yaşıyorum ve yurtdışına hiç çıkmadım. Yine de doğduğum ülkeden adli sicil kaydı almalıyım.
Evet gene de almanız gerekir diye biliyorum. Hiç yaşamamış olsanız da adli sicil kaydınız dosyanızda olsun.
Ayrıca sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen.
-
Teşekkür ederim. Yalnız şöyle bir ifade okudum, bu ifade aklımı karıştırdı. "You must submit a police certificate from any previous country or countries of residence if residing there for more than 12 months and was 16 years or older at that time"
-
Merhabalar, henuz belge elimize gecmese de ben de kendi deneyimimizi buraya aktarmak isterim. Esim Almanya dogumlu fakat henuz 3 yasindayken Turkiye`e donmusler. Bu nedenle form (https://www.bundesjustizamt.de/EN/Topics/FederalCentralCriminalRegister/CertificateofConduct/UseAbroad/UseAbroad_node.html ) doldurup adli sicil belgesi almak uzere islemleri baslattik. Once 13 Euro odemeyi SWIFT ile yaptik, sonra da basladik kim bu belgeyi dogrular diye... Macera burada basladi, zira aslinda muhur basabilen bir resmi otoritenin bu formdaki imza falanca kisinindir diye onay vermesi yeterliydi fakat kraldan kralcilik sonucu ne muhtar, ne de iki ayri noterlik bu islemi yapamadi(!). Neyse biz de Almanya konsoloslugundan randevu alarak orada 56 Euro karsiliginda bugun itibariyle adrese teslim PTT ile postaladik. Muhtar ve diger yerel yetkililer icin uc kere belgeyi cevirttik, durumu izah ettik. Noter ozellikle sadece Turkce ceviriye basmak istedi onayini... Ya da anlasmai tercumanlarina yonlendirip ekstra masraf cikarttilar... Burada sunu soylemek isterim, Noter anlasmali cevirilerin, ayni gun onaylanmasi gerekiyormus, hic bir sekilde mantiken anlayamamis olsak da sonucta kural bu deyip direnemedik. Arkadaslar aklinizda olsun, noter sadece ayni gun tarihli ve kendi tercumaniyla is yapiyor ve sadece Turkce belgeye imza atiyor ve muhur uyguluyor. Neyse, sadakamiz olsun dedik... Simdi beklemece. Bu arada, eger sizler de muhtar/kamu gorevlisi/noter vb. yerlerde isleri zora sokan bir sehir kulturunde yasiyorsaniz, en yakin Almanya Konsoloslugun'dan randevu almanizi tavsiye ederim cunku biz randevuyu ancak iki bucuk ay sonrasina alabildik. Esenlikler ve guzel gunler...
-
Merhaba arkadaşlar. Arjantin'den adli sicil kaydı aldım. Belki bir gün buralardan adli sicil kaydı almak isteyen olursa yardımcı olması açısından süreci anlatacağım.
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Argentina.html sitesinde Police Certificates başlığı altında anlatılmış.
Öncelikle şu linke tıklayıp formu doldurmanız ve randevu almanız gerekiyor: https://www.argentina.gob.ar/justicia/reincidencia
Formu doldururken size 3 seçenek sunacak. Randevu sonrası kaç saat içinde adli sicil kaydını indirmek istiyorsanız o seçeneği işaretleyin. Bunların ödeme tutarları değişiyor ve çok ucuz. Ne kadar aceleniz varsa ona göre seçebilirsiniz. Dilerseniz 1 saatte bile adli sicil kaydınız hazır oluyor.
• rámite urgente: 24 saat içinde 300 Arjantin pesosu karşılığında (şu anki kurla 1 dolar bile değil).
• Trámite muy urgente: 6 saat içinde 560 Arjantin pesosu karşılığında (şu anki kurla 2 dolara yakın).
• Trámite exprés: 1 saat içinde 980 Arjantin pesosu karşılığında (şu anki kurla 3 dolara yakın).Ödemeyi correo argentina’da yapabilirsiniz veya bazı yerlerde gittiğinizde ödeme yapmak için bölüm de var.
Sonrasında size hangi adresten adli sicil kaydı almak istediğinizi soruyor. Bana en yakın olan; Antartida Argentina 1355, C.A.B.A adresindeki “Sede Migraciones” isimli yeri seçtim.
Randevu saatimde oraya gittim. Çok fazla sıra vardı ama siz görevliye gidip adli sicil kaydı alacağınızı söyleyin çünkü sıradakiler çok farklı konular için orada bekliyorlar. Beni sıra beklemeden direkt içeri aldılar. İçeriye girdikten sonra arka kapıdan çıktığınızda bahçe gibi bir alan var, edificion 1-2… 4-5-6 diye oklarla gösterilmiş. Edificion 3’e gitmem gerektiği söylendi ancak sanırım tadilatta olduğu için edificion3’ü bulamadım. Arka kapıdan çıktıktan sonra, sağ ve bir daha sağ yapınca bina içinde kafeterya var, hemen onun yanındaki kapıdan girmeniz gerekiyor.Pasaport fotokopisi götürmeniz gerekiyor. Parmak izi alacak. Görevliye şunu mutlaka söyleyin: “Certificado de Antecedentes Penales con excepción al artículo 51 del Código Penal” ibaresi belgede muhakkak yazmalı.
Bu işlemler sonrasında size kod veriyor ve o kod ile belirtilen siteden adli sicil kaydınızı barkodlu şekilde indiriyorunuz.İşlemler bu kadar kolay. Bu belgenin yeminli İngilizce tercümesini ya buradan yada Türkiye’den yaptıracağım ve sanırım başka işlem yapmama gerek yok.
Herkese kolaylıklar dilerim. -
@Turco eline sağlık bilgilendirme için
-
@Turco elinize sağlık iyi deneyim olmuş 🙏
-
ben Bulgaristan vatandaşiyim şu anda 8 aydır Fransadayım Bulgar pasaportum sayesende bir firmada çalişiyorum ve k1 için beklemedeyiz şimdiden soruyorum benim adli sicil belgesi almama gerek var demi 6 aydan fazla kalmalarda istiyorlar galiba bir ikinciside Bulgaristan’dan alsam yeterli olur mu acaba üçüncüsü Fransa’dan daha önce adli sicil belgesi alan varmı polise gidip mi aliniyor veya online form doldurup adrese mi geliyor bilgi verirseniz sevinirim
-
Merhaba 2005 yılında cınde çalıştığım süre için Çin’den adli sicil kaydı almak istiyorum
Çin için bu alını deneyimlemiŞ bir arkadaş varmıdır destek rica ederim -
@Goodmanx
Merhaba bende şimdi bir soru sordum bu konu ile ilgili , shanghaidan bende bu belgeyi almak istiyorum. Orada iletişimde oldunuz şirketin iletişim bilgileri mi paylaşabilir misiniz
Kaç gün sürdü almanız acaba -
@Emy-0
Merhaba, tabii ki sizinle sirketin bilgilerini paylasabilirim. Ben Pekin'den almam gerekiyordu, Shanghai icin daha farkli bir islem gerekiyor, aslinda Pekin'e göre Shanghai'dan almak daha kolay. Cünkü Pekin icin orjinal pasaportunuzu göndermek gerekiyor ama Shanghai icin bu gerekmiyor. Shanghai icin belgelerin kopyasi yeterli oluyor ancak bu belgeleri bildigim kadariyla burada Cin büyükelciligine onaylatip, onayli kopyalarini Cin'e göndermeniz gerekiyor, sirket bu konu hakkinda size daha fazla bilgi verecektir. Eger ki posta yoluyla bazi belgeleri göndermeniz gerekirse süre olarak yaklasik bir 6-7 Hafta sürebilir, eger ki email yolu ile gönderirseniz, normal postaya gerek olmazsa, yaklasik 3-4 Hafta kadar sürüyor. Sirketin adi zhaozhao dansimanlik sirketi, burada daha önce Amy adli arkadasimizda onlarla calismis, bende tavsiye üzerine onlarla calistim. Sunu da sormayi unutmayin lütfen, sizin orada bulundugunuz yil 2005, Cin 2011 öncesi icin bu belgeyi verip vermedigini mutlaka sorun. -
Verdiğiniz bilgiler cok değerli su an benim için , cok teşekkür ederim . Umarım süreç ve zaman daha kısa ve masrafı az olur ;)
Iletısıme geçeceğim ilettiğiniz firma ile
Selamlarımla -
@lumos Merhaba, Türkiye'deki herhangi bir noter veya muhtar da oluyor mu yani bu mühür ve onay yazısını yazan? ya da adliyeden hakim vb. bir mühür? tarih ve mühür yeterli mi? elle paraf gibi bir şey gerekiyor mu?
-
Merhaba arkadaslar, Arabistan'dan sabika kaydi alan var mi aranizda? Travel state sayfasindan baktigimda, Arabistan sadece vatandaslarina ya da su anda oturma izni olanlara sabika kaydi veriyor yaziyordu, benim eskiden oturma iznim vardi ama artik yok, alamadigimiz takdirde bir sorun olur mu mulakatta?
-
@sebnem_ aslinda oluyor, ama ikna edebilirseniz. Biz edemedik, mecbur konsolosluga gittik.
-
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
Arkadaşlar selamlar, dün İngiltere için ACRO'dan belge talebinde bulunduk, premium 4 iş gününde işleme alınan hizmeti 95 paund ödeyerek seçtik.
Bu hizmeti seçen arkadaşlara 1 2 sorum olacaktı, belge hazırlandıktan sonra kargo için bir takip numarası vs. veriliyor mu, Türkiye gönderilerini hangi firma ile yapıyorlar, genelde sizlerin eline belge kaç günde ulaştı, bilgi verirseniz çok memnun olurum teşekkürler.
-
ALMANYA İÇİN
Herkese merhaba, Almanya'daki 1 senelik öğrencilik zamanım için adli sicil kaydı alacağım. 2023 yılında bu işlemi yapmış 4 kişiyi bulabildim ancak hepsinin tecrübesi birbirinden farklı görünüyor. Kimi muhtardan onay yeterli derken kimi de konsolosluktan mühürletmek zorunda kalmış gibi.
Sizlerden teyit etmenizi rica etsem?Alman konsolosluğundan, talep formuna mühür ve onay alıp (ki bu da 56 euro tutarlı görünüyor), 13 euro belirtilen adalet bakanlığı banka hesabına yatırılıp, belge gönderiliyor. Peki bunu muhtar/ mahkeme kalemi/ noterlik vb. TC Mührü bulunabilecek bir yerden yaptıran/ yapan var mı? Bir de belgenin geliş süresi ile ilgili bilgi paylaşabilirseniz çok makbule geçer. Kusura bakmayın anlayamadığım için açıkça sormak istedim. Çok teşekkür ederim. @tpekgil54 @forester @ahmet_ @lumos
-
@sebnem_ Muhtar onayı biraz zor. Muhtarlar imzalamak istemiyor. O yüzden noter onaylı yaptım. Ama onu da kabul etmediler. Bilmiyorum neden.
En garantisi Alman konsolosluğundan mühürletmek. Bu şekilde gönderince geldi. Mail ile iletişim kurup Almanya'daki bir adrese gönderttim. Bir tanıdık teslim alıp bana gönderdi. Diğer türlü takipsiz gönderiyorlar Türkiye'ye.
-
@ahmet_ çok teşekkür ederim dönüşünüz için. Formdaki adrese almanya'daki tanıdığınızın adresini yazdınız anladığım kadarıyla? Almanya'da anmeldung hasasiyeti nedeniyle özellikle sormak istedim, adres sorun olmadı mı? Ya da forma kendi Türkiye adresinizi yazdınız ve email ile mi Almanya'ya gönderdiniz? Bir de bu süreç ne kadar sürüyor acaba?
Sonunda Almanya'ya gideceğim herhalde en kestirme :) -
@sebnem_ Yok kendi adresimi yazdım. Takipli posta ile gönderdim. Ellerine geçince hemen mail attım. Takip no vererek. İşte elinize geçti mi, bir sorun var mı diye.
Onlar da bana yazdı isterseniz buradaki bir tanıdığınıza gönderelim diye. Ben de bir isim ve adres verdim. 1 haftada tanıdığıma ulaştı, onlar da hızlı kargo ile bana gönderdi. Böylelikle 2-3 haftada elime geçti.
Gönderdikten sonra burayla iletişime geçebilirsiniz.
-
@sebnem_ Merhaba Sebnem hanim, biz Muhtari ikna edemedik, noter(ler) de yardimci olmadilar. Mecbur konsolosluktan gonderdik, belge henuz gelmedi ama. En garantisi Almanya Konsoloslugu`ndan randevu alip (bu basliga uygun islemler icin secenek vardi) belgeyi onlara onaylatmak. Cok sanslar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum