Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Merhaba,
    Konsolosluk gorusmesi icin asagi yukari ne kadar evidence resim gereklidir acaba? Bizim su ana kadar yaklasik 200 resim oldu. Her sayfaya 4 tane resim koymayi dusunuyoruz. Bunun haricinde bazi biletler ve mektuplar var goturmeyi planladigim. Acaba 200 resim cok mu fazla? Bir de bu resimleri renkli A4 ciktisi alsak kabul edilir mi? Yoksa direkt resim olarak mi fotografcida cikartmak gerekiyor? Tesekkurler.


  • @Saad Hi. Sorry for the delayed response. The Facebook Messenger group can be found here: https://m.me/j/Abb3Yn97rs3W-_OD/

    This group is mostly non-Turks. It has been a little quiet lately because there haven't been many interview letters sent.


  • @trbilgin From what I understand, normally NVC schedules interviews once per month. This is a general practice across all consulates. See the "When Will I Get an Interview" paragraph in this document: https://travel.state.gov/content/dam/visas/PDF-other/NVC_role_in_IVs_for_applicants_November_2016.pdf

    This was from 2016, but my understanding is that it generally remains true.

    At the same time, we know from our friends in this group, that some months they schedule interviews more than once per month. For example, in December 2022, they sent interview letters (ILs) on Dec 5th, 7th, and 26th. But most were sent on December 5th. In January 2023, they sent ILs on January 2 and 27th, with the vast majority on the 27th.

    My guess is that they schedule most interviews once per month, but add days if there are interview cancellations or unforeseen availability. In other words, the vast majority of ILs are sent once per month (almost always on a Monday or Friday), but they fill-in if there is extra availability.


  • @waterman asker eşleri fazla beklemiyor biliyorum acil istekten yararlanıyorlar.kabulden sonra konsolosluğun durumuna göre randevuya çağrılır.


  • @Sinem-Arslan pasaportu yenilediğimizde herhangi bir bildirimde bulunmamız gerekiyor mu konsolosluğa? Yoksa hiç bir şey yapmadan sadece yeni pasaportumla mı mülakata gidiyorum?


  • @hulyarslan İnterwiev görüşmenize giderken eski pasaportunuzu da yeni pasaportunuzuda yanınızda getirmeniz gerekiyor. Bu arada Nüfus müdürlüğü randevusu sistemi çok yoğun ama bizzat giderek durumun aciliyetini belirterek ricada bulunursanız yardımcı oluyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @waterman, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Buraya hiç soru yazacağım aklıma gelmezdi benimde söyle bi sorum var.

    Çalıştığım yerde müdür yardımcım birleşmiş milletlerde ABD’yi temsilen Yemen’de görev yapan bi ABD vatandaşı ve rütbesi hatırlamasamda yüksekti. Türkiye’de evlilik yaptı. Şimdilik ABD’de yasamak istemediğini söylese de green card işlemlerine başlamasını söyledim uzun bekleme süreleri yüzünden. Kendisi de eşiyle görüşüp sürece başlamayı kabul etti ancak eşi bu kadar üst kademede biriyken bekleme süresi düşer mi? Orduda görev yapıp bu kadar üst kademeye sahip birini 2-3 yıl bekletmezler diye düşünüyorum

    Sayin @waterman , bu basliktaki bilgileri kullanarak, I-130 formunu gondererek surece baslayabilirler. Surec, kendileri icin de ayni olacak... Eger sureci hizlandirmak isterlerse su email adresini kullansinlar:

    [email protected]

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @letlor, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhaba,
    Konsolosluk gorusmesi icin asagi yukari ne kadar evidence resim gereklidir acaba? Bizim su ana kadar yaklasik 200 resim oldu. Her sayfaya 4 tane resim koymayi dusunuyoruz. Bunun haricinde bazi biletler ve mektuplar var goturmeyi planladigim. Acaba 200 resim cok mu fazla? Bir de bu resimleri renkli A4 ciktisi alsak kabul edilir mi? Yoksa direkt resim olarak mi fotografcida cikartmak gerekiyor? Tesekkurler.

    her sayfaya 4 tane koyun, arkali onlu yaparsaniz 25 kagit ediyor... gayet yeterlidir...

    A4 ciktisi olarak alin, fotonun kendisini goturmenize gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hulyarslan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Sinem-Arslan pasaportu yenilediğimizde herhangi bir bildirimde bulunmamız gerekiyor mu konsolosluğa? Yoksa hiç bir şey yapmadan sadece yeni pasaportumla mı mülakata gidiyorum?

    Eger mulakat tarihi aldiysaniz herhangi bir guncelleme yapmaniza gerek yok. Direkt pasaportlari mulakata goturebilirsiniz, konsoloslar gerekli gorurse bilgileri guncelleyebilirler.


  • @Sinem-Arslan çok teşekkür ederim Sinem hanım ❤


  • @crazycells henüz mülakat tarihi almadık


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba ben bu foruma yeni katıldım ve öğrenmek istediğim bir sorum olacak. Amerikalı kız arkadaşım ile yaklaşık 1 ay önce Türkiye'de evlendik ve o ülkesine geri döndükten sonra i 130 formlarını USCIS gönderdi. Sonuçlanmasının bu kadar uzun olacağını tahmin etmiyorduk ki yaklaşık olarak 1 sene süre gösteriyor. Ve daha sonraki süreç ile daha da uzayacak gibi görünüyor. Sorum şu : Bu süreç devam ederken ben turist vizesine başvurabilir miyim ? Eğer başvurabiliyorsam, ret yediğim taktirde bu sürecimizi etkiler mi ya da ileride bir sorun çıkmasına sebep olabilir mi ? Teşekkürler


  • @venomyns turist vizesine başvurabilirsiniz ama yuzde 96 red yersiniz diye tahmin ediyorum. Sonuçta goçmen vize kategorisinde devam eden sürecinin bulunuyor ve bunu konsoloslar görüyordur zaten. Red yerseniz bu göçmen surecini pek etkilemez ama pek değer mi turist vizesine başvurmaya, sanmam. Bu arada hangi service center da sizin case iniz?


  • @crazycells merhaba ben nvc aşamasına 17 ocakta yükledim herşeyi.bugün mesaj gelmiş ds260 review başlığı altında “The petition you have filed does not allow derivative status for family members. This means that any spouse, unmarried child under age 21, or parent will require his or her own petition to immigrate.” yazıyor. Ne demek istediklerini anlamadım. Ben eşim için doldurdum bu formu. Ve bunun gibi birkaç eksik daha var😔


  • @crazycells merhabalar bir sorum.olacakti yarın sabah 7 45 de mükakatim vardı sabah mail geldi ülkemizde yaşanan deprem dolayısıyla 23 şubata ertelendi diye fakat az önce bir mail daha geldi sabah ki randevunuza geç kalmayın diye İstanbul'dayım hangi mail e itibar etmeliyim çok acil bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi


  • @kdrr son durumunuz nedir? Mülakatınız oldu mu?


  • Bende merak ettim @kdrr bilgilendirme yaparsanız seviniriz.


  • DS-260 formunu editlemek için iki iş günü önce mail yolladım ancak hala bir cevap gelmedi. Ne kadar sürüyor cevap almam?

    edit: 3 iş günü sonra açtıklarına dair mail aldım.


  • Merhaba 3 yıldır bu siteyi nasıl keşfetmedim bilmiyorum. Pandemi ve güvenlik soruşturması mağduruyum.
    Cr1
    Vermont
    Uscis başvuru 16.03.2020
    Eksik evrak isteme 20.12.2020
    Güvenlik soruşturmasına takılmak
    Onay 12.09.2022
    Nvc evrak yükleme 18.09.2022
    DQ dediğiniz ne tam bilmiyorum
    23.11.2022 de kabul edildi randevu verilecek diye mail geldi
    2,5 aydır randevu Maili hala gelmedi


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum