Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Pelşin-Kardeş hayir tek bir money order yapacaksiniz tutari tam hatirlamiyorum ben yaparken 1700-1800 civari bir seydi. Yalniz dikkatli bakin mutlaka tarif etmistir sitesinde ona gore hareket etmenizde fayda var. I765 ve seyahat belgesi ayri ayri yapilirsa ayri odemeler alinacagi tek seferde basvurulursa hepsinin 485e dahil oldugu bilgisi sitede yer aliyor olmasi lazim. Temkinli olmak amaciyla tekrar bir kontrol edin ona gore yollayin bol sans !


  • Merhaba, adım Demir San Diego dan yazıyorum. 2021 Yılında İstanbul da evlendim. Eşimin Green Kartı var bunun üzerine turist vizesine başvurdum ve olumlu sonuçlandı. 50 gün öncede San Diego'ya yerleştik. Şimdi aile birleşimi sürecini başlatmak istiyoruz. Avukat süreci bizim için masraflı olduğu için süreci kendimiz takip edeceğiz. Formların büyük bir kısmını doldurduk. Ancak formları doldururken takıldığımız noktalar var. Bu konuda bilgi verebilecek birini arıyoruz.
    Örneğin ; I-765 27. kısımda statümüz ne oluyor. i-765instr okudum ama bir türlü karar veremedim ne yazılacağı hakkında bilgisi olan varsa aramızda ve bilgi verebilirse çok seviniriz.


  • @Pelşin-Kardeş Ben her iki form icin iki ayri check yazmistim. Ikisini bir toplan yazam arkadasim da var. Sorun yasamadi.


  • herkese selamlar .... I-130 onaylandi ve I-485 icin saglik raporu istendi, bu surecte yapilmasi gerekenler neler acaba bilgisi olan lutfen yazabilir mi...


  • I-765 formunda eligibility category ile ilgili yardiminiza ihtiyacimiz var.


  • @Pelşin-Kardeş benim ki c9
    Eşim amerikan vatandaşı


  • @Pelşin-Kardeş çok teşekkür ederim. Money order nasil yapacagim . Hangi adresi vermeliyim


  • Arkadaşlar merhaba,

    Daha önceki aylarda yazmıştım, şimdi tekrar yazıyorum. 28 Mart 2022’de tüm evraklarımı teslim ettim, 10 Nisan 22’de biometrik verdim. Mart ayına gireceğiz, dosyaları teslim ettiğim zamandan itibaren 11 ay oldu, yıl olacak, hala bir haber yok. Buraya yazan arkadaşların %95’i en kötü bir kaç ay içerisinde Work Permit’ini aldı. Diğerleri 6-9 ay içerisinde tüm process’i tamamlayıp GC’larını aldılar.

    Sorun şu; benim neredeyse yıl olacak, hala bir haber yok, hala “There is nothing u outstanding” diyor.

    Artık can sıkmaya başladı. Expedite yapacak bahanem yok, iyi bildiğiniz bir avukat var mıdır?

    Yada bildiğiniz bir çıkış yolu? Bu adamlar benim dosyamı unuttular mı? Benden sonra başvuranlar GC larını aldılar, bana work permit bile gelmedi..


  • Merhaba arkadaşlar l130 approve aldım 02/09/2023 l485 hala beklemede ne zamana approve alabilirim.


  • @xcx merhaba
    Eligibility category yazmak icin 3 tane kutucuk var .
    Birde e-verify numaram yok Benin... acil destek Rica ediyorum bu bölumde tikandim


  • Bugün parmak izin randevusuyla beraber ertesi güne bildirim geldi. Sponsorumuz yetersiz diye. Join istiyorlar. Nasıl çözebilirim bu sorunu bilen varmı


  • @brkncnt kayınpeder yada kaynana sponsor olacak


  • Mart 2022 de sqn frqncisco’dan basvurduk. Parmak izi saglik raporu iltica statusundeyken verildi. Bugun I765 formu onaylandi. I485 ne zamqn onaylanir bilgisi olan var mi?


  • Merhaba arkadaslar Amerikadayken evlilik yolu ile greencarda basvuru surecinde ingilizce terimsel olarak tanimlamamiz ne oluyor? Herhangi bir vize statumuz varsa devam ediyor mu veyahut illegal olduysak terimsel olarak basvuru surecinde dahi illegal mi kaliyoruz? Sorumun nedeni amerikada evlendim ve Henuz green card surecim tamamlanmadi. Ev alma surecindeyiz esimle ve resident tanimim soruldu, permitt resident ya da bunun gibi bir tanimlamamiz var mi surec tamamlanmamisken? Tesekkur ederim simdiden cevaplariniz icin.

  • ⭐⭐⭐

    @Ayşenur-Selimi, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhaba arkadaslar Amerikadayken evlilik yolu ile greencarda basvuru surecinde ingilizce terimsel olarak tanimlamamiz ne oluyor? Herhangi bir vize statumuz varsa devam ediyor mu veyahut illegal olduysak terimsel olarak basvuru surecinde dahi illegal mi kaliyoruz? Sorumun nedeni amerikada evlendim ve Henuz green card surecim tamamlanmadi. Ev alma surecindeyiz esimle ve resident tanimim soruldu, permitt resident ya da bunun gibi bir tanimlamamiz var mi surec tamamlanmamisken? Tesekkur ederim simdiden cevaplariniz icin.

    Evlilik sürecinde pending oluyorsunuz bence bu tarz formlara permit resident yazmanızda sakınca yok


  • Arkadaşlar merhaba. 3 gün önce tüm formları eşimle beraber doldurduk ve postaladık. Sağlık raporu da dahil. Eşim Amerikan vatandaşı. Bilmeden ki burada okudum. Sağlık raporunu bana zarf içinde verdiler ama ben zarfı açıp öyle dosyaya koydum. Sizce bu sorun olur mu. Diğer konularda bir eksiklik yapmadık. B2 turist vizesi ile geldim. Vizem bittikten sonra ki 6 ay sonra evlendik. Ocak ayının ilk haftasında. Tüm formları doldurup 21 şubat da gönderdik. Ama sağlık raporunu açıp gönderdim. Bu konuda bilgi verirseniz çok memnun olurum. Saygılar sunarım


  • Merhaba, greencard sürecinde eşim işten ayrıldığı için joint sponsor talebinde bulundular. Yeni bir sponsor buldum. Ancak kendisi son 2022 tax return doldurmamış çünkü daha zamanı varmış. Bu bir sorun yaratırmı. Bir letter yazsak, son 3 yılın taxlerini paylaşsam, 3 aylık pay stub, bank statement vs. Hani düzgün bir gelir elde ediyor. Bu yılda bu kadar kazandı ama henüz vergi zamanı gelmedi doldurmadı diye kanıtlasak. Ama riskli olurmu buna emin olamadım. Eğer mantıklı ise elinizde bir letter örneği olan var mıdır? Vergisini ödemediği, ama ödeyeceğine dair


  • Yapacaksan muhasebeci bul ve ne kadar vergi verecegini onun araciligla gosteren bir kagit alin. Daha sonrada orda yazan miktarlardan sasmayin vergi zamanin da Muhasebeci cok onemli ayrica tax gunu geldi bir zahmet yapiversin onemli bir konu. Avukatlarda bu konuyu pek bilmiyor size olmaz diyip moral bozabilir boyle durumdaki arkadaslara yil bitiminden hemen sonra muhasebiciyle sanslarini deneyebilirler.(Kendiniz yaptiginiz beyan iyi olmayacaktir) ama Bu kadar onemli bir konuda sponsorunuza baski yapin gerekirse para teklif edin taxi 2 gunde yapsin ordaki rakamlari yazin. Turbo tax ile bir gunde bile biter ki W2 aliyor sanirim sponsorunuz icin basit bir konu. Ne kadar kazaniyor bu arkadas yeterli olacak mi ?


  • @brkncnt 1099 yapiyorsa burut degil net kara bakin burada olmazsam o cok onemli


  • @brkncnt Acikcasi kim bilmiyorum ama suphelendim taximi yaptim bitirdim umarim seni oyalamiyacak iyi bir insandir. Esinin bu yilki gelir yeterse oda bir secenek ya da bankada 12 aydan fazla surede para sabit duruyorsa ama eksik olan paranin kat ve kat fazlasi olmasi gerek yanlis hatirlamiyorsam bakiniz! 10 bin dolar eksikse es icinse 30 bin dolarlik bir rakam 12 ay beklemis olmasi gerekiyor. Bankadaki parada garanti degil ayrica. En temizi yeterli olan yapilmis tax. Islemlerin basarili oldugunda burdan yaz beraber sevinelim👋🏼


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 3
  • 10446
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum