Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı

Gündem ve Sohbet
354 69 19.7k 58
  • ⭐⭐⭐

Kime neyi anlatıyoruz ki?
    Hepimizin tek dileği olan ABD’de yasal göçmenlik konusunda insanların yok x vizeyle gelip y vizeye geçmişsin demesini geçiyorum konuyu farklı yere cekiyorsunuz demesi ne kadar etik? Konu tamamı ile bu. Kaçak göçek geçenlere laf etmeyelim vize kabul oranlarımız düşsün öyle mi? Kimse kusura bakmasın hiçbir insan binlerce km ötedeki ülke olan ABD’ye sığınma hakkı için gitmez.. Türkiye’den Avrupa’ya geçiş çok çok kolay madem bu kadar ciddi efor sarfedicekler neden binlerce km öteden Meksika’ya gelip ABD’ye geçmeye çalışıyorlar? Sırbistan’dan baska Avrupa ülkelerine gitmek cok mu zor ? LGBTQ olayı cok farklı ona kesinlikle yorum yapamam ve bu ayrımcılık için gerçekten ülkem adına cok üzülüyorum ama herkes ABD’de cok kolay yaşayacağını düşünerek iltica ediyor sonuçlar hüsran oluyor.. burda green card kazanıp oraya yerleşip ordan bu cümleleri birinin sarfetmesini asla kabul etmiyorum ve saygısızlık olarak görüyorum

• ⭐⭐

@ahmetkocyigit orada olan abilerimiz kaçak kalan 30 milyon küsür adami bile suç islemedigi surece abdnin tolere ettigini soyluyor. ogrenim vizesiyle calismayi da ayni sekilde

• @ahmetkocyigit ilticanin hak olmasi demek degildir ki butun turkiye aktarmali bilet alip elini kolunu sallayarak AB'ye girsin.
    Hakkinizda ihbar olursa tabi ki sinirdisi ederler,lakin yillardir sessiz Sakin yasayanlar var. Adam 30 senedir f1 statusunde mesela,calisiyor.

• Bu ileti silindi!

• @waterman
    Sadece şunu anlatmak istiyorum;
    Tamam bir argümanınız var; kaçak girenler yüzünden vize red oranları artıyor, ya da ileride çok fazla Türk girişinden dolayı greencard için bloke bile gelebilir gibi kaygılarınız var ama;
    Turist vizesiyle girip iltica eden kişi aynı şeye sebep olmuyor mu? :)
    Turist vizesi ya da work and travel ile gelip, veya dil olulu her ne ise; geri dönmeyen amerika bunları takip etmiyor mu? Konsoloslukta data yok mu, kaç turke vize verdik, kaç tanesi geri dönmedi diye? Yada kaç tane watçının hala abd de olduğu bilmiyorlar mı?

Göçmen olmayan kişilerin amerikada tecrübeleri postu altında bu kişileri övüyorsunuz, bu post altında da meksika üzerinden gelenleri gömmek savudugunuz durumla çelişmiyor mu :)
    Daha önce dediğim gibi onlar diamond elite platinium kaçak öyle degil mi?
    Aslında biriniz bile çıkış mertçe ifade edemedi, meksika üzerinden gelenleri eğitimsiz cahil görüyorsunuz, ben varken onların ne haddine amerikaya göçmen olmak öyle değil mi? Diğer yandan Berkecan Bey’in turist vizesiyle girip iltica etmesi çok takdir edilesi bir davranış, allah yolunuzu açık etsin Berkecan Bey :)

• ⭐⭐⭐

@ahmetkocyigit gerçekten kendimi size artık ifade edemeyeceğim çünkü anlamak istemiyorsunuz veya biz anlatamıyoruz konuşmalar arttıkça gerginlikte artıyor iyicene. Ama şunu demeden geçemeyeceğim bende bu eğitimsiz olan kısımdayım bilginiz olsun 👍 Size sadece şunu yazacağım ve konuyu ben kendi açımda burdan kapatacağım ve en basit haliyle yazıyorum anlamanız açısından umarım cok ama cok açıklayıcı olur!

B1 vizesini alan biri Amerika’da kendi statüsünü E2 gibi yatırımcı ve uzun vadeli statülere çevirebilir ve bu durum Meksika sınırından gelen veya turist vizesiyle iltica eden biriyle aynı anlama gelmez

• @waterman
    Aynı mantıkla ben de son noktayı koyayım, turist vizesiyle gelen kişi nasıl ki statüsünü değiştirebiliyorsa, kaçak gelen bir kişi, iltica ederek mahkeme sonrası çalışma izni alabilir, greencard dahi alma ihtimali vardır, yatırımcı vizesi gibi belli süreli bildiğim kadarıyla 2 yıl, 3 yıl gibi süreler ve belli bir işletmeyi işletme koşulu yoktur. İstediği işte de çalışabilir.
    İhtimaller üzerinden konuşulursa meksika üzerinden gelen kaçak, senin turist vizesiyle gelen kaçaktan daha yasal oldu? Senin argüman yine çöktü :)

• @ahmetkocyigit bu dahiyane fikrinizi turist vizesi aldıktan sonra direk iltica ederek kullanıcam hatta bütün Türk vatandaşları bu yolu kullansın tamamdır en kolay green card alma yöntemi olarakta heryere yayalım bunu 👍👍

• @ahmetkocyigit, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı

@waterman
    Aynı mantıkla ben de son noktayı koyayım, turist vizesiyle gelen kişi nasıl ki statüsünü değiştirebiliyorsa, kaçak gelen bir kişi, iltica ederek mahkeme sonrası çalışma izni alabilir, greencard dahi alma ihtimali vardır, yatırımcı vizesi gibi belli süreli bildiğim kadarıyla 2 yıl, 3 yıl gibi süreler ve belli bir işletmeyi işletme koşulu yoktur. İstediği işte de çalışabilir.
    İhtimaller üzerinden konuşulursa meksika üzerinden gelen kaçak, senin turist vizesiyle gelen kaçaktan daha yasal oldu? Senin argüman yine çöktü :)

Sayin @ahmetkocyigit , lutfen insanlari ABD'de kacak girmeye veya iltica etmeye yonlendirmeyin, forumda da bunu tesvik edici ifadelerden kacinin. Cunku yazdiklariniz buna donusmeye basladi...

Bir seyin yapilabiliyor olmasi, bu isi legal yapmiyor. Nitekim, insanlari bu sekilde yonlendirmek gocmenlik yasalarina gore de suc, size DS-260 formunda da sorulan soruyu hatirlatmis olayim...

Screen Shot 2023-02-05 at 16.21.27.png

Muslu Hukuk Burosu'nun da benzer cevabini suradan gorebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/post/333393

• @crazycells Ali Bey, ben teşvik etmedim ki?
    Yazdıklarım ortada, meksikadan gelen de kaçak diyorum, turist vizesini amacı dışında kullanan da.
    Sadece iki gruba birbirinden farklı muamele yapılmasınj eleştirdim, bana göre ikisi de aynı tek demek istediğim bu. Arkadaş konuyu farklı yerlere çekmekte ısrar ettiği için, ben de kaçak giripte yasallaşanlar olduğununu ifade ettim, madem ihtimaller üzerinden konuşuyoruz. Yok mu bu durumda olan kişiler? Durum tespiti sadece.
    Öyle anlaşıldıysa özür dilerim, greencardlılar için bile kolay olmayan bir süreci bu yollarla kimseye tavsiye etmem. Sadece bir şekilde buraya gelmiş kişilere nefret söylemlerini yakıştıramıyorum. Aynı uyarıyı turist vizesiyle gir sonrasına bakarsın, amerika tolere ediyor, karışmaz 30 yıl kaçak yaşayanlar var turist vizesiyle diyen arkadaşlara da yaparsanız iyi olur, asıl teşvik eden onların olduğunu düşünüyorum.
    Daha da yazmıyorum bu başlığa, uyarınız için teşekkürler.

• Evet aynen oyle dediginiz gibi vasifsiz, egitimsiz, burada basimiza bela olacak, Avrupa'ya gore gorece korunmus Turk imajini yerle bir edecek, koyunden disari adimini atmamis ve izledigi youtube videolariyla 'vay anasini ABD'de hayat bedavaymis, en iyisi bacanak biz de gidelim, yalandan bir sebep buluruz nasil olsa bizim kayinconun arkadasi da meksikadan gitmis, siniri atlamis' diyerek gocmenlik karari alan TC vatandaslarinin ABD'ye gelmesini istemiyoruz. Turist veya ogrenci vizesi bir sekilde yasal statusu olan kisiler cogunlukla en azindan ilk filtreden gecebilen duzgun insanlar oluyor. Bankada parasi olan, adli suc kaydi olmayan, biraz ingilizce bilen, kendi basinin caresine bakabilecek insanlar vizeyi aliyor zaten. Dogal olarak ne idugu belirsiz kisilere sadece TC vatandasligi paydasinda bulusuyoruz diye sahip cikmak, yardimci olmak zorunda degiliz.

• @ahmetkocyigit, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı

@crazycells Ali Bey, ben teşvik etmedim ki?
    Yazdıklarım ortada, meksikadan gelen de kaçak diyorum, turist vizesini amacı dışında kullanan da.
    Sadece iki gruba birbirinden farklı muamele yapılmasınj eleştirdim, bana göre ikisi de aynı tek demek istediğim bu. Arkadaş konuyu farklı yerlere çekmekte ısrar ettiği için, ben de kaçak giripte yasallaşanlar olduğununu ifade ettim, madem ihtimaller üzerinden konuşuyoruz. Yok mu bu durumda olan kişiler? Durum tespiti sadece.
    Öyle anlaşıldıysa özür dilerim, greencardlılar için bile kolay olmayan bir süreci bu yollarla kimseye tavsiye etmem. Sadece bir şekilde buraya gelmiş kişilere nefret söylemlerini yakıştıramıyorum.
    Daha da yazmıyorum bu başlığa, uyarınız için teşekkürler.

Evet, maalesef son soyledikleriniz yanlis anlasilmaya acik.. Bir de forumda bu gruplara ayri muamele yapilmiyor ki :) siz daha cok yesil basliklari okudunuz sanirim, eger F vizeleri ve B vizeleri ile ilgili mor basliklara bakarsaniz, konusu acildiginda surekli "calisma izniniz olmadan calismaniz yasal degil" ve benzeri cumleleri gorursunuz. Ayrica bu konuda ilan acan kisi de ayni cevabi aliyor. Forumda bunun aksi yonde hicbir baslikta bilgi verilmiyor. Ayrica bu uyarilari sadece ben degil, diger uyeler de yapiyorlar. Arada sirada kisiler arasinda boyle konusmalar olabiliyor, bu baslikta yazilanlar gibi; ama konu buyumedigi (ve kisilere dogru bilgiler verilmis oldugu) surece boyle yazilara genelde mudahale etmiyoruz. Neticede sonrasinda ne yapacagi kisilere kalmis...

Siz bence diger facebook gruplarindaki durumu buraya tasidiniz, ben cunku bu arkadaslara karsi forumda bir "nefret" gormuyorum, durumu onaylamayan ve elestirilen yorumlar var ama ben bunlara 'nefret' demezdim, insanlar facebook gruplarinda gordukleri seyleri de aktarmislar. Belki bunlar yanlis anlasilmalara neden olmustur. Eger dediginiz sekilde bir yorum oldugunu dusunuyorsaniz lutfen iletiyi sikayet edin. Tum basliklardaki tum yorumlari okumak gercekten mumkun olmuyor, ama eger sikayet ederseniz bunlari gozden kacirmamis oluruz.

• @crazycells hacam ikimizin iletisinin arasında yazan kişi bile söylediklerinizi anında çürüttü, bak adam diyor ki turist vizesiyle gelen ne idügü belirsiz değil en azından :)

@crazycells hacam ikimizin iletisinin arasında yazan kişi bile söylediklerinizi anında çürüttü, bak adam diyor ki turist vizesiyle gelen ne idügü belirsiz değil en azından :)

eger sayin @okvekilic 'in dediklerinden bahsediyorsaniz, kendisi cok detayli bir tanim yapmis ve bu kisilerden bahsediyor... Ve dediklerinde haksiz degil, ozellikle de "yalandan bir sebep buluruz" kismi... biri foruma girip "iltica basvurusu yapacagim ama bir sebebim yok, ne soylesem kabul edilir" tarzi bir soru sorsa, aninda kendisini forumdan banlariz...

Iltica basvurusu yasalarla belirlenmis durumlarda yapilabiliyor, eger bu tanimlara uymuyorsa kisi, iltica basvurusu yapmamali ve bundan bagimsiz olarak hicbir basvurusunda yalan bilgi vermemeli. Sizce de olmasi gereken bu degil mi?

Forumda genel olarak "amaca giden her yol mubahtir" felsefesiyle hareket etmiyoruz, ve verilen yaniltici ve/veya yanlis bilgileri duzeltiyoruz.

• @crazycells önce iltica edeyim sonra sebep düşünürüz diyen kişi için size sonuna kadar katılıyorum hocam,
    Önce turist vizesiyle kapağı amerikaya atayım, sonrasına bakarız evlilik, mba falan, bu süreçte de kaçak göçek çalışırız diyen kişilere bu forumda aynı gözle bakılıyorsa benim için sorun yok.

@crazycells önce iltica edeyim sonra sebep düşünürüz diyen kişi için size sonuna kadar katılıyorum hocam,
    Önce turist vizesiyle kapağı amerikaya atayım, sonrasına bakarız evlilik, mba falan, bu süreçte de kaçak göçek çalışırız diyen kişilere bu forumda aynı gözle bakılıyorsa benim için sorun yok.

sadece turist degil, ogrenci veya WAT ile gelen kisilere bile eger EAD veren bir statude degillerse calismalarinin yasal olmadigini ilgili basliklarda vurguluyoruz; hic merak etmeyin :thumbs_up:

• ⭐⭐⭐⭐

Kaçak göçmenler Öncelikle Büyük metropollerde çoğunlukta idi. Son bir kaç aydır benim bulunduğum bölgede de çoğalmaya başladı. Kontrol mekanizması zayıflamaya da başladı. Şuan burada İstanbul’daki gibi ortalıkta dolaşanlardan hiç farkı yok. Bu kendi olanakları ile sistemi idare eden yerel yönetimleri zora sokabilir. Diversity yani çeşitlilik çok artmaya başladı. Ayrıca Suriye Irak Ukrayna ve Afgan halkından kontrollü giriş yapan insan sayısında ciddi artış var. Sorun buraya da nüksetti . Olaya sadece Türkler olarak değil Kaçak giren insan topluluğu olarak bakmak lazım.

• @mexido fc gruplarının adı nedir?

• en sonunda sinirdan gecisleri onleme amacli guvenlik arttirilma calismasi basladi.

instagramda artik turistik bolge olarak gecis gosterilen yere tamir ile karisik yeni duvar oruyorlar.

Benzer Başlıklar

• Yeni Bir Sesli Kitap Hakkında

Taşındı Gündem ve Sohbet seslikitap kitapöneri kitapdinle
    1
    1 Oy
    1 İleti
    78 Bakış
    Y
    Merhabalar dostlar , Yeni bir uygulama çıktı. İçeriğinde çok güzel sesli kitaplar ve podcast’ler bulunuyor. Tamamen ücretsiz ve herhangi bir kayıt yaptırmanıza gerek yok . Benim en sevdiğim özelliği içerisinde reklam çıkmıyor ve kredi kartı bilgilerimide vermiyorum . Mutlaka tavsiye ederim . İsmi “KitapDinler” hem Android hem de Apple marketlerden şimdi hemen indirebilirsiniz . İyi dinlemeler . Sevgiyle kalın .
  • Türk vatandaşların ABD’den tahliyesi

Gündem ve Sohbet
    37
    3 Oy
    37 İleti
    1k Bakış
    israfilI
    @Murat-Yılmaz uçuşlar kesinleşmeden bilet almanızı tavsiye etmem, bir erteleme daha olursa para iade işleri uzun sürüyor, çok fazla şikayet var. https://www.hurriyet.com.tr/galeri-ucuslar-ne-zaman-baslayacak-hangi-ulkelere-sefer-yapilacak-thynin-yurt-disi-ucus-programi-ve-takvimi-41510657
  • USA-TURK.com ve Forumuna Ne Oldu?

Gündem ve Sohbet
    13
    0 Oy
    13 İleti
    4k Bakış
    RaskolnikovR
    @MySea, içinde söyledi: USA-TURK.com ve Forumuna Ne Oldu? Eskiden birde Mezun Forum vardi. Ona ne oldu bilgisi olan var mi? Benim green card başvurumu onlar yapmışlardı 10 dolar ücret alarak.
  • yeni formunuz hayırlı olsun

Kilitli Gündem ve Sohbet
    34
    5 Oy
    34 İleti
    37k Bakış
    crazycellsC
    @denizirem konsolosluklarin tavirlari ulkeden ulkeye degisebilir. Bildigim kadariyla Bangladesh diversity visa zamaninda sahte evliliklerin ya da dokumanlarin gecmiste cokca orneginin goruldugu bir yer, o nedenle bu gibi ulkelerdeki konsolosluklarin tavri ona gore daha sert ya da sorgulayici olabilir. Fakat bu sizin dosyanizda bir sorun yaratmayacaktir. Belki idari islemlere birakabilirler -buna kendileri karar verecek- ama henuz DV2018 surecinin basindayiz o nedenle su an icin idari islemlerden dolayi telaslanmaniza gerek yok. Sadece konsoloslugun sizi yonlendirdigi sekilde hareket etmeniz yeterli.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k