EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?
-
@mexido AOS adjustment of status demek, yani abddeki statüyü değiştirmek.
bazı vize türleri hariç her vizede uygulanabilir. Tam liste USCIS'in websitesinde mevcut -
@charon
Teşekkürler hcam 👍 -
@charon, içinde söyledi: EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?
@vermaynen Hocam kafanız karışmış.
b1 b2 ile gidip f1'e başvurup aynı zamanda eb3'e de başvuramazsınız.
f1'in sonuçlanması zaten 1 sene falan sürüyor, o sırada ülkede kalabiliyorsunuz, lakin red gelirse 1 ay içinde çıkmanız gerek.Benim bildiğim non-immigrant vize ile immigrant vize'ye aynı anda başvuramazsınız.
hoş avukat daha iyi bilir.
Öyle oldu biraz.
Avukat a sormak daha sağlıklı. -
@charon
Hcam duyduğuma göre F1 statü değişikliği bu aralar 3-5 ay gibi kısa sürede sonuclaniyormus. Herkesin durumu farklı tabi. Keşke 1-2 yıl da sonuçlansa :)) neden diyeceksin eb3 ozaman a kadar sonuçlanır ve hem okula gitmemiş olursun hem red yesen de eb3 onayı geldiği için çok sıkıntı olmaz.Ek olarak okula sürekli devam için para vermemiş olursun. -
@mexido olacağını hiç zannetmiyorum.
-
@charon bu firmayı açıkçası bende araştırdım ve kayıt oldum, şuan bazı iş teklifleri var ancak çok içime sinmedi, zaman zamna işler değişiyor, AOS ve Vizesiz türleri var anladığım kadarı ile vizesiz olan biraz daha pahalı AOS daha ucuz 2 yıl içinde aydan aya ödeme imkanı da sunuyorlar belli bir faizle. bir kaç da soru sordum bakalım gelecek cevabı sizlere bildirirm
-
@waterman, içinde söyledi: EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?
@Ballistix attığım maile dönüş yapmışlar tamamen fiyaskolar bilginize.
Sorduğum sorularda Türkiye’den kaç kişinin su zamana dek bu yöntemle ABD’ye göç ettiğini sordum bilmediğini aracı firmayla çalıştığınız söyledi.
Cok iyi sormussunuz, bu sayi bence de cok onemli. Cunku bu isin dolandiricisi cok, insanlara duyduklari hos geliyor (sartlarin olmamasi ve is deneyiminin gerekli olmamasi vs.) . O nedenle bir araci kurumla calismaya baslamadan once kesinlikle kac kisiye EB-3C aldirdiklarini sormalisiniz.
Bu işlemin 1.5 yıl içinde kesin sonuçlanacağını söylüyorlar kesinlikle doğru değil 3 yıldır eb3 kategorisinden bekleyen var forumda..
Ben de 1.5 yili gercekci bulmuyorum, boyle bir kesinlik vermeleri ilginc... Ozellikle de bultende EB3C'nin "Current" degilken...
ABD’deki avukatların ismini sordum mahremiyet sebebiyle paylasamayacagını söyledi ve son olarak 25 bin dolar istendi. Şunu da eklemek isterim ki 1.5 yılda bu parayı geri kazanıyorsunuz dedi. 1.5 yılda 25 bin dolar kazanırsan eğer ABD’deki hayatın muhtemelen zehir olur.
-
@Ballistix, içinde söyledi: EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?
@crazycells Mecburiyet iste. Kacak gidenlerden iyidir diye dusunuyorum.
GC cikmazsa geriye secenek kalmiyor. Mecburen bu sekilde bir is araciligiyla gidip GC almamiz gerektigi icin bu yolu dusunuyorum.
Tabii, anliyorum. Calistiginiz kisilerin kim ve ne olduklarini iyi ogrenmeden bu islere girismeyin... Eger tanidiysaniz ve guvendiyseniz, zaten kendileriyle calisip calismamak size kalmis bir karar.
-
@waterman, içinde söyledi: EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?
@ibrahimasar H vizelerinde de kura sistemi var. Eğer kuradan çıkamazsanız vize için sürece devam etme imkanınız kalmaz. Tekrar kuraya girmeniz gerekir ve bu da nerden baksanız 1 yılı bulur. H vizesi ile gitmek yerine eb3 kovalanabilir güçlü bir resume ile. Ayrıca H vizeleri ile eb3 vizeleri hemen hemen aynı masrafta bu yüzden işverenler çoğunlukla eb vizelerini seçiyor
Bu dediginiz kura H1B icin gecerli sayin @waterman , diger H'ler icin degil...
Sirketlerin verdigi H1B sayilari kisitli oldugundan 1 Nisan'da kura sonuclari aciklaniyor...
-
@vermaynen, içinde söyledi: EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?
@charon, içinde söyledi: EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?
@vermaynen şöyle ki, bu eleman OTP yapiyordu, OTP sürecinde yasal çalışılabiliyor.
Bu arada da mcdonalds sponsorluğunda işveren sponsorlu green card'a başvurmuştu,onun sonucunu bekliyordu.
AOS sürecinde abdde kalınabildiği için kaçak çalışılabilir teknik olarak, lakin tabi ki tavsiye edilen birşey değil. Kendisiyle irtibatim yok ama 1 senedir.Otp dediginiz opt sanirim. Otp diye birsey bulamadim.
Kafami karistiran konu. Ornegin b1/b2 ile gidildi f1 basvuru yapildi ve vize onay gelmedi. Fakat amerikada iken b1/b2 ile giris yaptigimiz da hemen sponsor bir firma bulup eb3 vizesine basvuru yaptik diyelim. F1 onayi olumsuz geldi sonrasinda. Bu durumda b1-b2 de suresi doldugu icin kacak durumda kaliyor kisi. Fakat eb3 de baslatmis. Kacak olarak eb3 un sonuclanmasini ulkede bekleyebiliyor mu bekliyorsa eb3 un sonuclanmasinda kacak duruma dustugu icin kisi eb3 olumlu sonuclaniyor mu? Kacak oldugu icin eb3 direk olumsuz mu oluyor?Evet, dogrusu OPT olacak...
Fakat bu kadar basvuruyu bir anda yapmaniz mumkun degil... Yani USCIS'e bir basvuruyu yaparken "ben burada ogrenci olmak istiyorum" diyorsunuz, diger basvuruyu yaparken "ben burada calismak istiyorum" diyorsunuz... USCIS bunu farkeder ve tum basvurularinizi reddeder...
-
@mexido, içinde söyledi: EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?
@charon
AOS sureci dediginiz sey hangi durumlar da uygulaniyor?AOS, Green Card'a gecis sureci...
Su basligi inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@Ballistix Merhaba, Ben Burçak Bey ile çalıştınız mı? Neye karar verdiniz? Ben de Kanada'da eğitim için kendisi ile görüşmüştüm ama sonra EB-3 vizesine karar verdik. Daha mantıklı geldi. Bana da güvenilir gibi geldi.
-
@teachercuneyt
Merhaba, evet bana da güvenilir geldi fakat süreç uzun ve riskli olduğu için çalışmadık. -
Merhabalar gc basvurumuz olumsuz sonuclanirsa diye eb3 vizesi icin caba sarfedecegim.Lastik sokme takma makinalari ve lift ustasiyim amerikada buyuk bir uretici firma var bu sirkete basvuru yapmak istiyorum fakat biliyorsunuz sirketin istek (sponsor) yapması lazim peki sirkete benim maliyetim nedir bilgi rica ederim ve bu meslek dalinda firma bana sponsor olurmu sizce teşekkürler
sürçülisan ettiysem affola -
@ibrahimasar üstat bahsettiğin web sitelerini paylaşmışmıydın ben göremedim, elinde hala mevcutsa atabilirmisin, teşekkürler.
-
@Murat-4, içinde söyledi: EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?
@ibrahimasar üstat bahsettiğin web sitelerini paylaşmışmıydın ben göremedim, elinde hala mevcutsa atabilirmisin, teşekkürler.
Bir sonraki mesajımda vardı.
https://www.dol.gov/agencies/eta/foreign-labor/recruiter-list
-
@Ballistix merhaba hangi firma ile çalışıyorsun bende düşünüyorum güvenilir mi acaba
BDV solutions araştırdım ön başvuru oluşturdum sadece pasaport yüklemedim sağlam ama yazışacak birini bulamadım canlı destekten yazıyorum görmediler yazıyor tercüman yada Türk danışman yoksa zor gibi görünüyor
Sizin deneyimlerinizi nedir -
merhaba bu EB-3 vize türü gerçekten şartları sağladığında green card veriyor mu
-
@Hakan-Yavaş amerikan firmasına türkçe mi yaziyorsunuz? :)
-
Merhabalar, Eb3 vizesi için başvuru yapmak istiyorum fakat babam amerikada kaçak gözüküyor. Bu durum vize sürecimi etkiler mi acaba?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum