Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@vermaynen, içinde söyledi: EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

@charon, içinde söyledi: EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

@vermaynen şöyle ki, bu eleman OTP yapiyordu, OTP sürecinde yasal çalışılabiliyor.
    Bu arada da mcdonalds sponsorluğunda işveren sponsorlu green card'a başvurmuştu,onun sonucunu bekliyordu.
    AOS sürecinde abdde kalınabildiği için kaçak çalışılabilir teknik olarak, lakin tabi ki tavsiye edilen birşey değil. Kendisiyle irtibatim yok ama 1 senedir.

Otp dediginiz opt sanirim. Otp diye birsey bulamadim.
    Kafami karistiran konu. Ornegin b1/b2 ile gidildi f1 basvuru yapildi ve vize onay gelmedi. Fakat amerikada iken b1/b2 ile giris yaptigimiz da hemen sponsor bir firma bulup eb3 vizesine basvuru yaptik diyelim. F1 onayi olumsuz geldi sonrasinda. Bu durumda b1-b2 de suresi doldugu icin kacak durumda kaliyor kisi. Fakat eb3 de baslatmis. Kacak olarak eb3 un sonuclanmasini ulkede bekleyebiliyor mu bekliyorsa eb3 un sonuclanmasinda kacak duruma dustugu icin kisi eb3 olumlu sonuclaniyor mu? Kacak oldugu icin eb3 direk olumsuz mu oluyor?

Evet, dogrusu OPT olacak...

Fakat bu kadar basvuruyu bir anda yapmaniz mumkun degil... Yani USCIS'e bir basvuruyu yaparken "ben burada ogrenci olmak istiyorum" diyorsunuz, diger basvuruyu yaparken "ben burada calismak istiyorum" diyorsunuz... USCIS bunu farkeder ve tum basvurularinizi reddeder...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mexido, içinde söyledi: EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

@charon
    AOS sureci dediginiz sey hangi durumlar da uygulaniyor?

AOS, Green Card'a gecis sureci...

Su basligi inceleyebilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

• @Ballistix Merhaba, Ben Burçak Bey ile çalıştınız mı? Neye karar verdiniz? Ben de Kanada'da eğitim için kendisi ile görüşmüştüm ama sonra EB-3 vizesine karar verdik. Daha mantıklı geldi. Bana da güvenilir gibi geldi.

• @teachercuneyt
    Merhaba, evet bana da güvenilir geldi fakat süreç uzun ve riskli olduğu için çalışmadık.

• Merhabalar gc basvurumuz olumsuz sonuclanirsa diye eb3 vizesi icin caba sarfedecegim.Lastik sokme takma makinalari ve lift ustasiyim amerikada buyuk bir uretici firma var bu sirkete basvuru yapmak istiyorum fakat biliyorsunuz sirketin istek (sponsor) yapması lazim peki sirkete benim maliyetim nedir bilgi rica ederim ve bu meslek dalinda firma bana sponsor olurmu sizce teşekkürler
    sürçülisan ettiysem affola

• @ibrahimasar üstat bahsettiğin web sitelerini paylaşmışmıydın ben göremedim, elinde hala mevcutsa atabilirmisin, teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@Murat-4, içinde söyledi: EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

@ibrahimasar üstat bahsettiğin web sitelerini paylaşmışmıydın ben göremedim, elinde hala mevcutsa atabilirmisin, teşekkürler.

Bir sonraki mesajımda vardı.

• @Ballistix merhaba hangi firma ile çalışıyorsun bende düşünüyorum güvenilir mi acaba
    BDV solutions araştırdım ön başvuru oluşturdum sadece pasaport yüklemedim sağlam ama yazışacak birini bulamadım canlı destekten yazıyorum görmediler yazıyor tercüman yada Türk danışman yoksa zor gibi görünüyor
    Sizin deneyimlerinizi nedir

• merhaba bu EB-3 vize türü gerçekten şartları sağladığında green card veriyor mu

• ⭐⭐

@Hakan-Yavaş amerikan firmasına türkçe mi yaziyorsunuz? 🙂

• Merhabalar, Eb3 vizesi için başvuru yapmak istiyorum fakat babam amerikada kaçak gözüküyor. Bu durum vize sürecimi etkiler mi acaba?

• Merhaba eb3 profesyonel vizesi için 4 yıllık işletme sayılıyor mu bilginiz var mı acaba

• @charon aynen Türkçe yazdım cevap geldi

• @Ballistix , @teachercuneyt , @charon ve diğer herkese merhaba. E2 vizesini araştırıp iş seçimi sürecinde çok meşakkatli ve her 2 yılda bir yenileme zorunluluğu, vergi eleman istihdamı ve işi büyütme zorunluluğu vs süreçlerindense, Eb3 vizesinin daha kolay sonuca giden 1 kere acı çekip sonrasında arkanıza bakmadan kapatacağınız bir süreç olduğunu öğrenmiştim ve aracı şirket arama sürecine girmiştim 2024 başında. Mcdonalds ta çalışan bir hanım vardı şu anda eb3vize.com da çalışıyor. Eb3vize.com genel oalrak mcdonalds ve wendys ile çalışıyor başka bir iş kolu çıkarsa hbr vereceklerini belirttiler. Westilne dan Burçak Bey ile de görüştüm online da. Süreçleri başlayan 1,5 yıldır devam eden fakat henüz sonuçlanmayan bir şirket westline, güvenilirliği konusunda çok birşey söyeleyemem henüz çünkü sonuçlanmış bir örnek yok fakat kendi sitelerinde belirtiği gibi otobüs, kamyon truck kasası üretim tesisi, otobüs servis şirketi yolcuları otobüse yerleştirme schedule ayarlama, otel ve yine fast food üzerine işler vardı. Eb3.work diye bir şirket vardı 13.500 dolar istiyordu en son ve yine fast food üzerine anaşma yapıyor ama bu şirket binlerce çalışan yollamış halihazırda daha güven veriyor diyebilirim. Şu an Foreign Labor Recruiter Listi inceliyorum ve mail atacağım işverenlere geri dönüş olursa bildiririm. Halihazırda eb3 sürecine başvurup bu süreçte ilerleme kaydeden oldu mu ?

• ⭐⭐

@mojitomango e2de 2 senede bir yenileme zorunlulugu sadece COS icin gecerli. Elcilikten vize alirsiniz 5 sene takilirsiniz.
    Eleman alma zorunlulugu yok, dosyanizi guclendirir.
    Isi buyutme diye bir zorunluluk yok, bu tamamen business planina bagli.
    E2 su an abdde yasamak Ve para kazanmak isteyen birisi icin cok guzel bir secenek.

Eb3te min 5 sene bekleyeceksiniz.

• @charon Ben turist vizesi ile gittiğimde aos yaptığımda uscis 2 sene statü veriyor konsolosluk ise vizeyi 5 yıl veriyor. E2 de kuracağınız iş konusunda hakim olmanız, istihdam yaratmanız, amerikan devletine vergi ödemeniz ve 2 sene sonunda devletin sizin işinizi büyüttüğünüzü, şirketinizi mali olarak yerinizde saymadığını görmek ister, eğer ikna olamazlar ise statünüz konusunda 2. uzatmada açıklama yapmak durumunda kalırsınız. Bilmediğiniz bir eyalette bilmediğiniz bir şirkete yatırım yapıp o şirket fatura kesmeye çalışacak para kazancak sona siz ankaradan e2 ye 5 sene için başvuracaksınız, bu ancak orada tanıdığınız ve güvendiğiniz insanlar varsa alınacak risk benim için alanlara birşey diyemem . Eb3 şu an için açıklanan tabloda 3,5 yıl bence insanları yanlış ya da yanlı yönlendirmemelisiniz.

• ⭐⭐

@mojitomango e2 konusunda daha cok bilgi sahibi olmaniz gerek 🙂
    Eb3 unskilled su an 2020de.
    Min 5 sene surer simdi baslarsaniz.

Saygilar.

• @charon izlediğim göçmen avukatlık bürolarının hepsi yukarıda söylediklerimi tekrarlıyor videolarında.

İyi günler.

• ⭐⭐

@mojitomango turk gocmenlik avukatlari da bana sey diyordu hep;
    E2 isletmesini acip 2 3 ay bekle ki satislar gorunsun

Yabanci avukatlar diyor ki = *isletmenin ya Hali hazirda baslamasi gerek yada 'on the verge of starting operations' *

Usciste ayni seyi yazmis.

Avukatlarin her dedigi kelimesi kelimesine dogru degil. Eleman almadan uzatanlar var.

E2nin kurallari USCIS Ve FAM'da yazar.

Size bagli tabi. 4 5 sene eb3 beklemenin mantigi yok trde eger e2 alabilecek durum var ise.

• @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ?
    Teşekkürler,

Benzer Başlıklar

• 3164
  • 4
  • 5
  • 70
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |