IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@ufuk_sa imzaya başvuru tarihi ve servis merkezinde eklerseniz faydalı olacağı kanaatindeyim.
-
@Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar bildiğiniz üzere 5e yakın konsolosluk Ülkemizde faaliyetlerini geçici olarak durdurma kararı aldılar. Yakın zamanda olurda ABD de aynı kararı alırsa ne gibi senaryolar bekliyor olabilir bizleri? Örneğin sürecin sonuna gelmiş arkadaşlar vardır illa ki aramızda. Yani randevu vs alalım derken kapanırsa konsolosluk, ne gibi yol izlenebilir bu durumda? Bir başka ülke de ki ABD konsolosluğundan yapılabilir mi mülakatlar? Var mı fikri düşüncesi olan?... Umuyoruz ki o duruma düşmeyiz. Eşlerimizden bunca zaman ayrı iken birde böyle bir problemi kimimiz ister ki?...
Olurda ABD konsolosluğu faaliyetlerini kısa süreli durdurma kararı alırsa mülakat bekleyen herkes maalesef tekrardan faaliyetler aktif hale gelene kadar beklemek zorunda kalıcak. IR veya CR dosyalarında taşıma yapılıyor mu bilmiyorum maalesef.
-
@waterman umalım ki öyle bir durum söz konusu olmaz. Ama olursa en azından ABD vatandaşlarını mağdur etmemek adına ir1-ir2 başvuru sahiplerine yardımcı olmalarını ümit ediyorum.
-
Arkadaşlar herkese merhaba bende amerikaya giriş yaptım pasaport dışında yanıma hiç bir evrak almadım kimsede sormadı yanıma yiyicek ve ilaçta aldım acil bikaçtane kimse valizlerde nevar diye sormadı ofise aldılar sistemden bişeylere baktılar sorunsuz geçtim çok şükür bekleyen herkesin biran önce vizelerine kavuşması dileğiyle
-
@cokbekledik86 tebrik eder yeni hayatınızın gönlünüzce olmasını dilerim.
-
@koro Thank you for the information.
Can I be part of that facebook group too? as I understood it has many cases like mine. -
@crazycells merhaba. Ben daha öncede yazmıştım.17 ocakta ceac sayfasına istenen belgeleri yükleyip submit yaptım.formu da doldurdum. Sponsor bölümünde submited yazıyor. Principal applicant kısmında da paid-completed-submited yazıyor. Ama nvc durum sorgulama yaptığımda evraklarınızı submit yapın diyor.uzun zaman oldu güncellenmedi.bir sorun olabilir mi acaba?
-
Arkadaşlar ds-260 formunda eğitim bilgilerinde liseyi yazmamız gerekiyor mu benim diplomam yüksek okul aldı diğerlerine de sistem bilgileriyle okudum lisansları mı okulların ismini ingilizce mi yazcaz Türkçe mi örneğin meslek yüksek okulu yerine vocational school mı yazacağız avukat önden almak istemiş bilgileri daha sonra sormamak adına word dosyası dolduruyorumda yardımcı olursanız mutlu olurum.Birde sıralarken meslek yüksek okulundan lisansa doğru mu gideceğiz.
-
Arkadaşlar merhaba, bize de bugün DQ maili geldi, sistemde DQ olarak yazıyor fakat iki belgenin yanında "MISSING" yazıyor neden acaba bilgisi olan arkadaşlar yazabilirler mi?
-
Dosyamiz NVC ye gelip DS-260 formunu doldurduktan sonra cocugumuz dunyaya geldi. Ve NVC DQ onayini cocugumuz DS-260'da yer almadigi haliyle verdi. Bu durumda konsolosluk interview tarihini bekleyip birth certificate vs gibi dokumanlarla o sirada mi duzeltme yoluna gitmek daha mantikli yoksa NVC ye request gonderip DS-260'i update etmek mi? NVC ye request gonderirsek konsolosluk interview tarihini geriye atar mi?
Herkese tesekkur ederim simdiden gorusleriniz icin. -
@Emly Mesaj kutunuzda Documentarily Qualified yazısı varsa, sizin için sorun yok, elçilik görüşmesi için sıraya girmişsiniz. Missing kısmı NVC'nin kullandığı programdaki "bug" nedeniyle genellikle dosyaların kategorilerini değiştirdikleri zaman oluşuyor.
-
@Neo-0 Teşekkür ederim 🙏🏻
-
@ekdodo, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells kaydımı yapmış bulundum ne yazık ki, yeniden kayıt yapmam da mümkün değil sanırım. Ne yapacağım?
Bu sekilde kalmasinda bir sakinca yok.
-
@SNGMSF, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells anladım ama peki mülakat tarihim geldikten sonramı yapıcam söylediğiniz işlemi
Surecinizi imzaniza tasimalisiniz.
Evet, NVC'den mulakat tarihi aldiktan 1 hafta sonra konsolosluga yazin.
-
@SNGMSF, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells mülakat tarihim geldiğinde mi DS-260 formunda düzeltme talep edicem yoksa mülakat tarihim gelmeden yapmam gerekşyormu
hayir, mulakat tarihi aldiktan sonra.
-
@Olkan-Oflaz-0, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba ben askerlik yapmadım şuan kasım 2023 e kadar tecilim var işlemlere yeni başladık dq olup mülakata gidene kadar kaçak durumuna düşeceğim bu durum herhangi bir sorun olur mu vize için teşekkür ederim
Bu dediginiz durum, vize islemleri icin problem yaratmiyor.
-
@letlor, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba,
Konsoloslugun sitesinde petition'larin (yani bu durumda esimin) mulakata katilabilecegi yaziyor. Ancak burada sanki birkac kisiden eslerinin iceri alinmadigini okudum. Esim su anda benimle Turkiye'de ve kendisi ABD vatandasi. Onun da benimle mulakata katilmasina izin verilir mi?Only applicants with a scheduled appointment will be admitted into the Embassy or Consulate. The only exceptions are:
Parent(s) or guardian(s) accompanying children under 18 years of age
Assistants for the disabled
Employers of domestic employee applicants
Petitioners for immigrant visa casesKonsolosluk Sitesi Kaynak: https://tr.usembassy.gov/visas/accessing-u-s-mission-in-turkey-facilities/
Neden katilmasi gerektigini net olarak anlayamadim... Kendisi degil sadece siz vize alacaksiniz. Ceviri yapmasi gerekmeyecekse izin vermeyecekler diye dusunuyorum. Sizinle beraber katilmasi icin bir neden var mi?
-
@t34, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Doktor randevusu mulakat tarihinden en erken 1 ay once alinabiliyor degil mi?
Evet, max 1 ay once.
-
@t34, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Enfeksiyon Hast. Bolumunden hangi asilarimin yapilip yapilmadigina dair rapor aldim. Bu raporu Unganlar kabul eder mi? Yoksa e-devlet'e isletmek gerekir mi? Daha once deneyimleyen oldu mu?
Raporda hangi hastanede hangi doktorun bu asiyi yaptigi yaziyorsa direkt raporlari kullanabilirsiniz.
-
Ankarada konsolosluga yakin temiz otel onerisi olan var midir?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum