Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar, Oncelikle kolay gelsin arkadaslar.
    Onceki sayfalarda da benzer istatistikler verenler olmustu. Belgelerinizi gonderdikten sonra TR Buyukelcilik genelde 1-1.5 ay icerisinde NOS'u DOS'a gonderiyor. Ancak butun belgelerinizin sistemde gorunmesi bundan sonraki 3 ayi bulabiliyor. (Toplamda etti mi sana 4 ay). DOS'un 16 hafta dedigi sure de bundan sonra basliyor (etti mi sana 8 ay). Bu sure sonunda hala cevap alamazsaniz, hem 212ewaiver e-posta adresine, hem de bagli oldugunuz bolgenin vekili uzerinden talepte bulunabilirsiniz. Genelde bir iki hafta icinde cevap geliyor. Benim waiver surecim 9 ay 10 gunde sonuclandi! (28 Kasim 2021 de gondermistim, 5 Ocak'ta NOS'un emailini aldim, 25 Mart'ta sistemde gorunduler, 20 Temmuz civari email ve vekile yazdim, Agustos 28'de sistemde onayi gordum, 5 Eylul 2022'de USCIS'ten waiver mektubunu aldim). Bebek olsa dogardi bu surede!
    Cok kolay gelsin. Nacizane tavsiyem, Case Number'inizi 4er (ya da 8er) artirip azaltarak sistemden kontrol edin. Baska insanlarin basvurularinda son durumu gormus olacaksiniz. Ona gore size sira gelmek uzere mi degil mi kanaatiniz olusur. Mesela: 1746820 ise numaraniz, 1746800'a bir bakin bakalim ne zaman gitmis evraklari ve durumu ne. Benzer sekilde 200 asagisina da bakabilirsiniz. Fikir verebilir. Selamlar tekrar.


  • @SAYIM-GÖKYAR

    Yani şu yazdığınız takvim bana da uygulanırsa zaten vize sürem yetişmeyecek çok büyük bir ihtimal ve vizemi nasıl f1 geçireceğim bilmiyorum açıkcası


  • @eggnog bana da elcilik 15 Kasim'da gonderdigine dair mail atmisti. Sonra 1 ay boyunca sisteme baktim NOS gozukmuyordu. Ama 212e adresine mail atip sordugumda bana NOS'un ellerine ulastigini soylediler (2 gunde gelmisti sanirim cevap, ama yogunluktan dolayi degisebiliyor). Maili aldiktan bir gun sonra ise NOS'un 14 Kasim olarak sisteme yuklendigini gordum. Yani sizin de buyuk ihtimal mektup ellerine ulasmistir, ama cevap gelmezse tekrar mail atip eger mektup ulasmadiysa elcilikten tekrar isteyebileceginizi soyleyebilirsiniz.


  • Arkadaşlar bir şey daha soracağım. Ben şimdi ailemi ziyaret etmek için ülkeye dönüp 1 hafta kalıp dönmeyi düşünüyorum. Daha önce gidip gelen oldu mu acaba ? Araştırmalarıma göre da formunun üzerine imza atılması gerekiyormuş travel sign olarak. Yoksa ı-515a verebiliyormuş gümrük memurları net bilgisi olan var mı biraz acil bu konu da .


  • @SAYIM-GÖKYAR durum sandigimdan da vahimmis, daha bunun akabinde greencard sureci var. Tavsiyeniz icin cok tesekkurler gercekten cok akillicaymis benim aklima hic gelmemisti, siz soyleyince hemen baktim etrafimdaki cogu kisinin evraklarinin vardigi bile girilmemis daha.


  • @researchescholar Darisi basima, sizin adiniza sevindim, umarim bir an once hallolur. Bakalim bana ne diyecekler.


  • Merhabalar. Yaziniz cok yardimci oldu surecte, cok tesekkur ederim! Bir sorum olacakti size, benim vizemin bitmesine 1.5 ay kaldi ve bugun basvurdum waiver icin. Bir iki hafta icerisinde F1 vizesine basvurabilir miyim? Yoksa cok mu gec kaldim?


  • @ibuypower Bildigim kadariyla ve avukatlarin soyledigi waiver surecinde ve sonrasinda da ulkeye giris yaparsaniz waiver sureci iptal olabiliyormus. Cunku waiver bir nevi change of status application'i dediler. Benim de en buyuk sorunum bu, cikabilirseniz ya da baska turlu bir bilginiz varsa paylasirsaniz cok memnun olurum. Resmen green card advance parole alincaya kadar cikip giremezsin dediler 😞


  • @eggnog Ülkeye gidip dönmenin waiver ile alakalı olmadığını biliyordum. Vizenizle alakalı giriş çıkış diye biliyorum


  • @crazycells Merhaba, bu guzel ve detayli bilgi icin cok tesekkur ederim. Eline saglik. Bende bir arkadasima yardimci olmak amacli bu sureci arastiriyordum, paylasiminizi gordum. Ben normalde ayni vize turune basvurulacaksa yani tekrardan J1 vizesine basvurlacaksa waiver yapilmasina gerek diye biliyorum. Hatta sizde ozellikle H veya L vizelerine basvuru yapilmasi yasak demissiniz lakin bunun en buyuk ornegi kendim. Soyle ki; ben de 2019 yilinda intership ile geldim ve 2020 yilinda dondum. Bende de 2 yil kurali vardi ve 2021 yilinda H2B vizesine basvurdum, hatta DS formunda yer alan "Are you a former exchange visitor (J) who has not yet fulfilled the 2-yr foreign residence requirement" sorusuna da hayir demistim ve ona ragmen vizemi alabildim. Bunu yani sira bir arkadasim daha var, oda 2 yil kurali icin basvurdu ama sonuclanmadi ve bu sekildeyken o da H2B ye basvurdu ve aldi vizesini. Yani demek istedigim bunlar denk mi geldi yoksa gozden mi kacti tam cozemedim. yada ben mi gozden birsey kaciriyorum anlamis degilim.

    Bunun disinda bir soru sormak isterim;
    Malum benim surecimin uzerinden 2 yil gecti zaten ve suan ABD deyim. Olaki ben burada bir gocmenlik surecine girersem, 2 yil gecmesine ragmen yine de waiver icin basvurmam gerekir mi?

    Bu konuda ki gorusmelerinizi paylasirsaniz memnun olurum.

    Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mstravil, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Merhabalar , 21 haziran 2022 waiwer başvurusu yaptım ve şuan pending sürecindeyim. Türk makamından bir itiraz gelmedi ama vizem 2 şubat 2023 de bitiyor bu süreç içinde F1 vizesine başvurucam okul ile anlaştım bi sıkıntı yaşar mıyım, vize sürem bittiğinde kaçak durumuna düşer miyim? Yoksa F1 a başvurduğum için ek bir süre tanınır mı bana

    Yasal kalma sureniz bitmeden I-539 formunu doldurmus olmalisiniz ve yine ayni sure icinde USCIS tarafindan bu belgeler alinmis olmali, bilginize.

    J'den F'ye degisikligi yaptiginiz anda waiver belgeniz yoksa, USCIS bunu RFE olarak isteyecektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mstravil, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    İtiraz etmem için gerekli bir nedenimin olması lazım green card olabilir dil okulu olabilir ama bende ki sıkıntı travel dönemimde olmam. Eğer travel döneminde dil okuluna başvurup sürem bittiğinde kaçağa düşmüyorsam okula kaydımı yapıcam ve itiraz edicem. Eğer kaçağa düşüyorsam boşuna para kaybı yaşıyacağım

    Su an hala J1'in grace period'u icinde misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @benjaminblacks, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Arkadaslar basvuruyu kendim yapmistim.Agustosta belgelerim yuklenmisti j1 waiver a dun eve immigration dan onay gelmis cok sukur 🙂

    gozunuz aydin...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibuypower, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @SAYIM-GÖKYAR

    Yani şu yazdığınız takvim bana da uygulanırsa zaten vize sürem yetişmeyecek çok büyük bir ihtimal ve vizemi nasıl f1 geçireceğim bilmiyorum açıkcası

    En kotu durumda, basvuru yaptiginizi ve surecte nerede oldugunuzu aciklayan bir mektup yazip basvuruya eklersiniz. USCIS I-539'u degerlendirirken sure kazanmis olursunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibuypower, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Arkadaşlar bir şey daha soracağım. Ben şimdi ailemi ziyaret etmek için ülkeye dönüp 1 hafta kalıp dönmeyi düşünüyorum. Daha önce gidip gelen oldu mu acaba ? Araştırmalarıma göre da formunun üzerine imza atılması gerekiyormuş travel sign olarak. Yoksa ı-515a verebiliyormuş gümrük memurları net bilgisi olan var mı biraz acil bu konu da .

    su an ABD'de hangi statudesiniz? hatirlatir misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Zehra-Akgül, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Merhabalar. Yaziniz cok yardimci oldu surecte, cok tesekkur ederim! Bir sorum olacakti size, benim vizemin bitmesine 1.5 ay kaldi ve bugun basvurdum waiver icin. Bir iki hafta icerisinde F1 vizesine basvurabilir miyim? Yoksa cok mu gec kaldim?

    Hangi vize ile ABD'desiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @orhanozbekk, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @crazycells Merhaba, bu guzel ve detayli bilgi icin cok tesekkur ederim. Eline saglik. Bende bir arkadasima yardimci olmak amacli bu sureci arastiriyordum, paylasiminizi gordum. Ben normalde ayni vize turune basvurulacaksa yani tekrardan J1 vizesine basvurlacaksa waiver yapilmasina gerek diye biliyorum. Hatta sizde ozellikle H veya L vizelerine basvuru yapilmasi yasak demissiniz lakin bunun en buyuk ornegi kendim. Soyle ki; ben de 2019 yilinda intership ile geldim ve 2020 yilinda dondum. Bende de 2 yil kurali vardi ve 2021 yilinda H2B vizesine basvurdum, hatta DS formunda yer alan "Are you a former exchange visitor (J) who has not yet fulfilled the 2-yr foreign residence requirement" sorusuna da hayir demistim ve ona ragmen vizemi alabildim. Bunu yani sira bir arkadasim daha var, oda 2 yil kurali icin basvurdu ama sonuclanmadi ve bu sekildeyken o da H2B ye basvurdu ve aldi vizesini. Yani demek istedigim bunlar denk mi geldi yoksa gozden mi kacti tam cozemedim. yada ben mi gozden birsey kaciriyorum anlamis degilim.

    Bunun disinda bir soru sormak isterim;
    Malum benim surecimin uzerinden 2 yil gecti zaten ve suan ABD deyim. Olaki ben burada bir gocmenlik surecine girersem, 2 yil gecmesine ragmen yine de waiver icin basvurmam gerekir mi?

    Bu konuda ki gorusmelerinizi paylasirsaniz memnun olurum.

    Tesekkurler

    Tum J vizeleri 2 yil kuralina tabi olmuyor. J vizesi almis olmaniz, 2 yil kuraliniz oldugu anlamina gelmiyor. Vizenizde ve DS-2019 formun ustunde 2 yil kuralina tabii oldugunuz yazmali. Bunlardan bir tanesinin ustunde kural varsa genelde kuralara tabi oluyorsunuz; ama bazen okullar ve hatta konsoloslar yanlis isaretleyebiliyor. Bu durumda DOS'tan "advisory opinion" alabiliyorsunuz:

    Yani emin degilseniz ve belgelerinizde celiskili bilgiler varsa, Disisleri Bakanligi'na "benim 2 yil kuralim var mi?" diye sormus oluyorsunuz bu form ile... genelde 2 ay icinde donus yapmalari lazim. 7 ay waiver surecini bekleyip, en sonunda "sizin zaten 2 yil kuraliniz yok" cevabi alan kisiler gordum... O nedenle eger emin degilseniz ve belgelerinizde gerekli bilgiler yoksa "advisory opinion" almak ilk asama olmali...

    Bir de 2 yil kuralinin sadece 2 yil surdugunu hatirlatmis olayim, yani J'den sonra Turkiye'ye donup toplamda 24 aydan fazla zaman gecirdiyseniz yine 2 yil kuraliniz tamamlanmis oluyor.


  • @crazycells şu an j1 internship ile amerikadayım. Nisan sonuna kadar vizem var. Ama extensionım ağustos başına kadar. Biraz araştırdım ds formuna imza atılması gerekiyormuş sanırım travel için ı-515a almamak için. Çok da anlamadım.


  • @crazycells Tesekkur ediyorum degerli vaktiniz ve bilgileriniz icin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibuypower, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @crazycells şu an j1 internship ile amerikadayım. Nisan sonuna kadar vizem var. Ama extensionım ağustos başına kadar. Biraz araştırdım ds formuna imza atılması gerekiyormuş sanırım travel için ı-515a almamak için. Çok da anlamadım.

    O halde sorun olmamasi lazim.

    Evet, tum belgelerin gecerli olmasi lazim. ABD'ye tekrar girebilmek icin gecerli bir pasaport, gecerli bir vize ve gecerli bir DS-2019 formuna sahip olmaniz gerekiyor.

    DS-2019 formunuzun gecerli olmasi icin imzalanmis olmasi lazim ama zaten okulun size imzalanmamis form verdigini sanmiyorum. Kendileriyle bir daha kontrol edin durumu isterseniz.

    Eger vizeniz Nisan sonuna kadar gecerliyse, sadece Nisan sonuna kadar ABD'ye giris yapabilirsiniz demektir, eger vize tarihi gectikten sonra giris yapmak istiyorsaniz konsoloslukta yeni bir vize almalisiniz.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 1
  • 5
  • 380
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum