J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
@Mstravil DOS’e mail gonderdiniz mi? Belki bir aciklama alabilirsiniz. Bir de arkadaslariniz ne kadar surede cevap aldilar acaba bilgi verebilir misiniz?
-
@eylo Biri 6-7 arası diğeri 8-9 ay arası ama ikiside aynı anda itiraz ettiği için 1-2 hafta içinde onay aldılar
-
@Mstravil DOSten favorable recommendation letter alamalari mi bu kadar uzun surdu? Processing time 12-16 hafta diye belirtiliyor bukadar uzun surecegini dusunmemistim. Ben de subatta 16. Haftam doluyor yakinda mektubumu alirim diye seviniyordum.
-
@Mstravil itiraz dediğiniz konuyu biraz açıklar mısınız ? Nereye ne şekilde neden itiraz ediyoruz ve siz neden etmediniz ?
-
İtiraz etmem için gerekli bir nedenimin olması lazım green card olabilir dil okulu olabilir ama bende ki sıkıntı travel dönemimde olmam. Eğer travel döneminde dil okuluna başvurup sürem bittiğinde kaçağa düşmüyorsam okula kaydımı yapıcam ve itiraz edicem. Eğer kaçağa düşüyorsam boşuna para kaybı yaşıyacağım
-
@Mstravil Bu surecler benim de moralimi bozdu. Sitede normal processing surelerinin 12-16 hafta arasi oldugu yaziliyor, bu surelerin disina cikilmissa itiraz etme hakkiniz var. Bence 212waiver adresine mail atip sorabilirsiniz, benim attigim maile 2-3 gun icinde donus yapmislardi. Eger dosyaniz arada kaynadiysa bu sekilde tekrar dikkatlerini cekmis olursunuz. Umarim bir an once hallolur isiniz.
-
-
@researchescholar Mutlaka yazarim. Umarim cok surmez :)
-
@researchescholar tabi ki yazarim. Benim de morelim cok bozuldu bu durumu duyunca internette biraz gezindigimde de en kisa surede alanin 5 ayda aldigini okudum. Hayirlisi artik. 16. Haftayi doldurur doldurmaz mail atmayi dusunuyorum belki ise yarar.
-
Arkadaslar basvuruyu kendim yapmistim.Agustosta belgelerim yuklenmisti j1 waiver a dun eve immigration dan onay gelmis cok sukur :)
-
@benjaminblacks hayirli olsun oncelikle. Favorable letteriniz ne zaman gelmisti?
-
Tesekkur ediyorum,1 aydan fazla olmadi
-
Ben hala no objectionın sisteme yüklenmesini bekliyorum şaka gibi. 2 ay oldu ve hala belgelerim sistemde tamamlanmadı. 9 unda tr no objectinı yollamış dosa ama yok mail attım cevap da yok.
-
@benjaminblacks yaklasik olarak 16 hafta sonunda DOS’ten cevap aldiniz yani. Darisi basimiza
-
@ibuypower Elcilikten gonderildigine dair onay aldiniz mi? Benim ilk mektubumu kaybetmisti DOS oyuzden tekrar gonderilmesi gerekmisti, elcilikte bana DOS’e gonderdikleri belgenin tracking numberini yollamisti. Elcilikten bunu isteyebilirsiniz yada tekrar gonderilmesini rica edebilirsiniz
-
@eylo evet elçilikten gönderildiğine dair mail geldi. Ben de dün mail attım dosa ama cevap gelmedi henüz. Eğer bize ulaşmadı derlerse sanırım tekrar talep edeceğim. Maile cevap veriyorlar değil mi ?
-
@ibuypower bana her defasinda donus yapmislardi ancak cevap alamayan arkadaslarda mevcut formda
-
@ibuypower Ben de ayni durumdayim. Elcilikten 15 Kasim'da gonderildigine dair email aldim ama hala sistemde cikmadi NOS. Bes gun once falan email attim ama hala cevap yok. Bir gelisme olursa haber verebilir misiniz?
-
Merhabalar, Oncelikle kolay gelsin arkadaslar.
Onceki sayfalarda da benzer istatistikler verenler olmustu. Belgelerinizi gonderdikten sonra TR Buyukelcilik genelde 1-1.5 ay icerisinde NOS'u DOS'a gonderiyor. Ancak butun belgelerinizin sistemde gorunmesi bundan sonraki 3 ayi bulabiliyor. (Toplamda etti mi sana 4 ay). DOS'un 16 hafta dedigi sure de bundan sonra basliyor (etti mi sana 8 ay). Bu sure sonunda hala cevap alamazsaniz, hem 212ewaiver e-posta adresine, hem de bagli oldugunuz bolgenin vekili uzerinden talepte bulunabilirsiniz. Genelde bir iki hafta icinde cevap geliyor. Benim waiver surecim 9 ay 10 gunde sonuclandi! (28 Kasim 2021 de gondermistim, 5 Ocak'ta NOS'un emailini aldim, 25 Mart'ta sistemde gorunduler, 20 Temmuz civari email ve vekile yazdim, Agustos 28'de sistemde onayi gordum, 5 Eylul 2022'de USCIS'ten waiver mektubunu aldim). Bebek olsa dogardi bu surede!
Cok kolay gelsin. Nacizane tavsiyem, Case Number'inizi 4er (ya da 8er) artirip azaltarak sistemden kontrol edin. Baska insanlarin basvurularinda son durumu gormus olacaksiniz. Ona gore size sira gelmek uzere mi degil mi kanaatiniz olusur. Mesela: 1746820 ise numaraniz, 1746800'a bir bakin bakalim ne zaman gitmis evraklari ve durumu ne. Benzer sekilde 200 asagisina da bakabilirsiniz. Fikir verebilir. Selamlar tekrar. -
Yani şu yazdığınız takvim bana da uygulanırsa zaten vize sürem yetişmeyecek çok büyük bir ihtimal ve vizemi nasıl f1 geçireceğim bilmiyorum açıkcası
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
56
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum