IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@koro biraz uzun bir yazı olmuş şükür okudum.Cevabınız beni mutlu etti.İran ve diğer ülkeleri Türkler engellemedi bunu ABD hükümetinin aldığı bir kararla bu uygulama gerçekleşiyor.Kaldıki Türkiye’den başka pek çok ülke var mülakat sırası alabilecekleri Biz kendi ülkemizde ikinci sınıf muamelesi uğramışız gibi oluyor çok az miktarlarda mülakat tarihi geliyor bizlere işlem önceliği normal koşullarda Amerikan vatandaşları,daimi ikamet sahipleri,DV’ler diğerleri olarak devam etmesi gerekirken süreç çok farklı işliyor.Birde şuna katılıyorum öncelikli eşler çocuklar alınmalıki ebeveynlerde sonra onların yanına gidebilsin ır5liler eş statüsünde başvuranlardan çok daha fazla görüşme verilenler arasında kaldı ki onlara hem başvuru hemde oturum açıcından bir kısıtlama bulunmamakta 2 yıllık 5 yıllık 10 yıllık gibi bu konuda avantajlılar istedikleri zaman ülkelerine dönüp kalıp tekrar ABDye gidebiliyorlar.
Dilerim en kısa zamanda mu mağduriyetimiz giderilirde en kısa zamanda biz eşimize evlatlarımız babalarına kavuşur.Ama bu yinede senatoda hükümetin atılımlarından geçiyor.Bu konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının çok konuyla ilgili senatörlerin konuyu mercek altına yatırmaları sosyal medya vs mecralarıyla büyük kitleler oluşturup çözüm sağlanmaya çalışılması kanaatindeyim.Çözüm sağlanacağını düşünüyorum.
Ama Türkiyede olduğunuz için elimiz kolumuz bağlı bir girişimde bulunamadan sıramızın geleceği o günü bekliyoruz.😔😔😔😢😢😢 -
kkkkkkkkkkkkkkk
-
kkkkkkkkkkkkkk
-
@Özge-Dengiz kayıtlı e mail adresinizi kontrol ettiniz mi? Bizim mailler avukatimiza gidiyordu mesela ben kendi e mail adresimide eklemiştim.
-
kkkkkkkkkkkk
-
@yasmin982 Sadece İran uyruklular için tecrübemden şunu söylemek istiyorum, 25 hatta neredeyse 30 sene önce de sırada bir ben US vatandaşı ayrı sırada, ve abartısız o zamanlar 100lerce İranlı non-US sırasında bekliyordu. Bu durum yeni değil onu demek istiyorum. Kendi ülkelerinde US embassy olmayınca çözüm hep Ankara oldu onlar için.
-
@Özge-Dengiz bende evraklari dogru yuklemedim mi acaba diye tedirginim. Ornegin evlilik cuzdani siyah beyaz yukledik bu sorun olmusmuydu sizde
-
kkkkkkkkkkkkk
-
Just curious….am I allowed to attend my husbands interview when it should get scheduled? Also, if I do attend are we allowed to bring our baby (currently 9 months)??
I am the US citizen and also the petitioner, he’s a Turkish Citizen.
-
@trbilgin No they won't let you in at all.
-
Herkese merhaba, forumda okuyup gorene kadar konsolosluk mulakat asamasinin bu kadar gecikmeli ilerlediginin farkinda degildim. USCIS ve NVC asamalari ile vakit gecirirken konsoloslugun hemen islem yapacagi gibi bir dusunce hakimdi lakin simdi ben de tarih verilmesini bekliyorum.
DQ: 11 Ocak 2023
-
@ufuk_sa maalesef daha 30 ağustosta DQ olup mülakat alamayan var durum çok ağır ilerliyor sizde ortalama 5-6 ayı gözden çıkarın derim.
-
@ufuk_sa ilk başvuru tarihiniz neydi? ve servis centeri da yazar mısınız
-
@koro we DQ’d on the October 6th, 2022
-
Bu ileti silindi! -
@tekinusa Thanks, I added you to the list!
@lucky2022 - DQ late August
@Handan - DQ August 30
@Naile-İlyas - DQ August 31
@AE123 - DQ September 29
@tekinusa - DQ October 6
@ekdodo - DQ October 17
@mazeno - DQ October 20
@t34 - DQ October 30 -
@koro Just so you know that our DQ date is October 14,2022
-
@yusufkeser Thanks, I added you to the list too!
@lucky2022 - DQ late August
@Handan - DQ August 30
@Naile-İlyas - DQ August 31
@AE123 - DQ September 29
@tekinusa - DQ October 6
@yusufkeser - DQ October 14
@ekdodo - DQ October 17
@mazeno - DQ October 20
@t34 - DQ October 30 -
Merhaba Herkese,
DQ tarihi 24 Ocak bizimde. Interview tarihi icin email bekleyenler kervanina katildik. Vize turu CR1.
Umarim en kisa zamanda bekleyen herkes mulakat icin tarih alir.
Forumdakileri okumadan onceki tahminim Nisan ayi icerinde mulakat almakti ama bekleyen arkasadaslari gorunce endiselendim. Sanirim daha uzun bekleyecegiz.
-
@koro
DQ 10 january
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum