Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @ggbbww tamamdır teşekkürler 🙏

• Arkadaslar biz 15 Aralik'ta DQ olduk ancak ben galiba pasaportumu kaybettim, yenisini cikarsam gorusmede sorun olur mu, sonucta belgelerde yer alandan baska bir pasaportla gitmis olacagim? Ayrica benim turist vizem dolmustu, esimi ziyaret icin yenisine basvurdum onceki turist vizemin kosullarini 10 sene boyunca bir kere bile ihlal etmemis olmama ragmen "senin zaten immigrant vize basvurun var cok tricky bir situation" diyerek vize reddi verdiler, "Vize kosullarini ihlal edecek olsam Turkiye'ye geri donmezdim ABD'de kalirdim sonucta vize kurallarina saygi gostererek yenisine basvurdum" dedim ama kadin "Yapabilecegim bir sey yok" dedi , turist vizesinden red yemek greencard gorusmesi sirasinda bana sorun cikarir mi? Tesekkurler

• @sdfdm pasaportla ilgili sorunuz hakkında bilgim yok ama turis vize reddiniz hiç sorun çıkarmaz benimde reddim vardı

• @MyLife-0 3-4 gün içinde NVC’dan hoşgeldiniz maili alacaksınız. Orada neler yapmanız gerektiği yazıyor olacak.

• @cokbekledik86 tebrikler darısı bizim başımıza inşaallah 🤲🏼

• Arkadaslar merhaba DQ mesajı direkt mail olarak mı geliyor yoksa Notice regarding your Immigrant Visa Case mailinden sonra mı?

• @Özge-Dengiz genelde birkaç dk sonra geliyor. Ceac profilinizden de kontrol edebilirsiniz.

• @ekdodo Sadece durumunuz güncellendi mesajı geldi ceac sayfasına girdiğimde bir değişiklik yok sanırım 24 saatte güncelleniyor orası ama merak ettiğim DQ olunca da durumunuz güncellendi mesajı geliyor mu

• Bu ileti silindi!

• Kasım ayı bültenine baktım Ankarada IR1 46 kişi çağrılmış 2si Türk CR1 5 kişiden 1i Türk FX 55 kişi çağrılmış 13 kişi Türk
    IR5 168 kişi çağrılmış 3ü Türk sadece Dvler 75kişiye 75 kişi Türk gelmiş
    10 buçuk bin kişi turist vizesi almış Türkiyede Türk İstanbul Ankara toplamı😱😱😱
    çok üzücü bir durum en çok kuba dominik philips mexica Vietnamlı olsamıydık diyesim geldi😭😭😭
    Resmen bize göçmeyin Türkler diyorlar😭😭😭
    2 sene olacak bizim bu süre içinde kaç 10bilerce mi desem 100binler mi oldu sınırdan kaçak geçti bu yasal başvuranların hakkını kim müdafaa edecek şuan Amerikada nasıl kaçakların iltica edenlerin durumunu rahatlaşacaz diye uğraşıyorlar politik olarak cumhuriyetçilerle anlaşmak için daimi oturum izni ve çalışma izni vermek için,ama yasal olarak vatandaş daimi oturanların eşleri çocuklarını düşünen yok çok üzücü bir durum😞😞😞😞
    Birde geçici oturumla saatlik 15 oldular işlerde 3 dolar vs yada kalacak yer için uyumadan çalışıyorlar biz burda rahatız Türkiye şöyle Türkiye böyle diye youtuber influencer yoluna koyulmuşlar.
    Biz daha çok bekleriz gibime geliyor😞😞😞daha istermi bizi ülke yeterinden fazla doldunuz diye😞😞😞bizim suçumuz ne😞😞

• ⭐⭐⭐

@yasmin982 maalesef ki durumlar böyle saçma ilerliyor. Millet Meksika’dan kaçak göçek giriyor iki bahane uydurup ilticacı olup green card alıyor yasal yollarla bekleyenler ise yıllarca bekliyor. Psikolojik olarak valla insanı yorar bu durum suan Meksika’dan gitmeye kalksam 1 ay en fazla sürer işlemler vs.. green cardı her yıl bekliyoruz çekilişe katılıyoruz , gerek aile birleşimleri bunların hepsi yılları bulan süreçler. Hükümetin bu yöntemi zorlaştırması gerekirken daha da kolaylaştırmaya çalışması hayret edici.. Trump sevmem ama bu Meksika sınırında yaptığı işleri gerçekten tebrik ediyorum yanı..

• @Özge-Dengiz bana dq ve güncellendi maili birer dk arayla gelmişti.

• @waterman en kötü ihtimal 1 ay amerikada tanıdığın varsa tijuanada 5 günde salıyorlarmış gitmeden ayarlıyorlar devletini 5 türde kötüleme senaryosu fotoshoplu fotoğraflar düzmece haberler vs. Benim demek istediğimi anladınız.Böyle yapıpta ülke düşmanı gibi yalancıktan davranıp oturum alanlara Allah bu ülkeye muhtaç etsinde gelmeyi nasip etmesin.Zaten güvenilir biri olsanız amerikan devleti mülakatta size vizeyi verir burada hayırlı uğurlu olsun turist vizesini almışsınız.

• ⭐⭐⭐

@yasmin982 ahaha henüz almadım inşallah alırız diyelim ☺️

• @waterman imzada aralık tarihi yazmışsınız da bende aldınız sandım.🫣🤦‍♀️Neyse iyi düşünelim iyi olsun belki Allah söylenmiştir.😊😊😊 Güzel haberlerinizi bekliyorum aynen kendimize beklediğim gibi 🤲🏼😊

• @ekdodo that's great!

• @crazycells evet bekar sadece kendi geliri var. Tesekkurler bende birine danistim oda bu sekilde bilgi verdi

• @yasmin982 It is true that Ankara has issued very few IR1/CR1 visas to Turks lately. In September-November, they issued 148 IR1/CR1 visas, but only 14 of those went to Turks (9%). In other words, 91% of IR1/CR1 visas went to non-Turks in that 3-month period. Pre-COVID it was much different with most months having more than 50% of visas going to Turks (from Oct 2019 to Jan 2020, in an average month, 62% of IR1 visas went to Turks).

During COVID, only Turks (and I think legal permanent residents) could get interviews, so the backlog of non-Turks/non-residents grew large. It seems like they are making up for that now by processing more non-Turks who couldn't be processed during COVID. But it has been over a year since everyone could be interviewed, yet the backlog remains large. You would think after a full year of operation, they could balance the caseload, but that sadly isn't the case. Even still, non-Turks are waiting longer than Turks, so it is rough for them too.

Many Iranians (probably most) are processed in Ankara because Iran doesn't have a consulate. I don't blame the Iranians for this issue, however, it creates a situation where Turks are put at a disadvantage through no fault of their own. And we also know many Syrians and Afghans come through Ankara too.

One thing I find annoying is how many IR5 (parents visas) they process. For example, in November, they processed 168 IR5 vs. 51 IR1/CR1. That is over 3 times the amount. Naturally there will be more IR5 because they do them in spousal pairs, but they are going much beyond that. I think it is easy to argue that having your spouse is more important than having your parent, but that is just my opinion. Maybe the backlog is even greater for IR5, so that is why they are doing more.

On the bright side, we can say that Ankara has definitely increased how many immigrant visas they are issuing. The numbers are greatly increased from last year, but it just doesn't seem like they are prioritizing IR1/CR1 visas at this time.

We know they have the capacity to process many immigrant visas. For example, for DV visas, they were issuing over 200 per month for a few months and did over 600 in September! If, just for one month, the prioritized IR1/CR1 visas, they could likely clear the whole backlog. And DV visas are probably more complicated than IR1/CR1 visas, so it isn't a complexity issue.

Put simply, Ankara isn't prioritizing IR1/CR1 visas. They aren't ignoring them either, but they seem satisfied issuing around 40-60 per month (that is the range for the last 6-months).

The communication from the consulate on all these issues is absent. It would at least be nice to know how they are prioritizing visas and a rough estimate of the backlog in each category. As a US citizen, it is frustrating that a government agency can withhold such basic information, especially since they give estimates of non-immigration visas! Pre-COVID when the wait times weren't bad, I understand not releasing such information because you could expect an interview in 1-3 months and that was consistent. But given these unprecedented backlogs, you would think they would show some compassion and give us a little more information so we can do some life planning.

I find some comfort in tracking the numbers (obviously I am a little obsessed :slightly_smiling_face: ), but there is little we can do except wait. The way the are processing and prioritizing isn't clear or consistent, so it is bascailly useless to predict what they will do next.

The best piece of information we have is knowing when our friends get their interview dates and when they were DQ'd. Right now we have 7 people from August-October waiting for interview dates. They are:

@lucky2022 - DQ late August
    @Handan - DQ August 30
    @Naile-İlyas - DQ August 31
    @AE123 - DQ September 29
    @ekdodo - DQ October 17
    @mazeno - DQ October 20
    @t34 - DQ October 30

Please add anyone I might have missed.

• kkkkkkkkkkkk

• @Özge-Dengiz hayirli olsun, malesef bu konuda bilgim yok fakat ne zaman gondermistiniz NVC ye dosyalari? Submit ettiginiz tarih nedir?

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k