Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @dytmelek selamlar, 4 gündür gece gündüz randevuyu yeniden zamanla diyorum yok, haziranı bitirdim temmuz da bitmek üzere :)

• @Rüştü-Gürbüz valla biraz zor denk geliyor anlık birşey, bazen günü görüyorum saati seç diyince bile boş geliyor

• @tolgasatir doğrudur, sürekli bakıyorum sonra diyorum ki yılmak yok :) @crazycells paylaşımı vardı, randevuyu öne çekme konusunda aile olarak zor bulunuyor diye ama biz iki kişiyiz ne kadar fark eder bilinmez.

• Merhaba, biz de eşimle geçen hafta vizeye başvurduk ve maalesef vizemiz onaylanmadı.

Genel olarak profilimizden bahsedecek olursak ben sağlık çalışanıyım 11 senedir aralıksız çalışıyorum. Son 5 senedir de memleketimde devlet hastanesindeyim. Yüksek lisansım var doktora 2. sınıftayım fakat bu dönem dondurmuştum. Eşim de özel bir okulda müdürlük yapıyor o da yaklaşık 8 senedir aralıksız çalışıyor son 5 senedir de aynı kurumda. 5 senelik evliyiz çocuğumuz yok.

Sorulan sorular;
    -Ne amaçla gidiyorsunuz ? Tatil amaçlı.
    -Nereye gideceksiniz ? New york
    -Kaç gün kalacaksınız ? Neden o tarih ? 20 gün dedik. 1 sene sonra 20 ocak olarak demiştik onu sordu eşimin kışın kullanacağı izinler o tarihlerde dedik.
    -Meslekleriniz ? Söyledik tamam dedi.
    -Daha önce yurtdışına çıktınız mı ve ne zaman ? (Ben 2018 Gürcistan (kimlikle) Eşim 2017 Yunanistan en son pasaportlarımızda schengen yoktu)
    30 aralık günü pasaportumu yeniledim ve yeni pasaportla gittim. Hiçbirşey yoktu içinde. Seyahatlerim eski pasaportumda dedim ama görmek istemedi. Sonrasında bizce bir tavır değişikliği oldu.
    -Çocuğunuz var mı ?
    Yok dedik ve hemen sonrasında olumsuz olduğunu bildirdi ve pasaportlarımızı geri verdi.

Kısacası biz son 5 yıldır yurtdışına çıkmadığımız için direk ABD seyahati şüphe çekti olarak yorumladık. Seyahat tarihinin 1 sene sonra olması da faktör olabilir. Belki de 20 gün uzun geldi bilemiyorum. Ben 35 eşim 30 yaşında çocuğumuz yok bu da son etken olmuş olabilir. Sonraki başvuruyu schengen aldıktan ve 1-2 avrupa seyahatinden sonra 2 sene içinde yapacağız. Önerilere açığız. Teşekkürler :)

• ⭐⭐⭐

@Rüştü-Gürbüz valla 1000-1500 TL’de az değil 😅 tamam emek cok fazladır eminim ama bu kadar ucuk olması da şaşırtıyor 🙄

• ⭐⭐⭐

@by_phtogpr geçmiş olsun bence yanlıs anlaşılmalarla dolu geçmiş gibime geldi. Tekrar direk şansınızı denemenizi önerebilirim genel olarak kimler red aldı duyabildiniz mi?

• @by_phtogpr Benim yorumum 1 sene sonraki tatil planiniz onlar için inandirici olmadigini dusunuyorum. Daha yakın planli tatil planlariyla gitmek mantikli.. Ve uzun zamandir yurtdisina çıkmamışsınız. Avrupa tatili yapıp daha sonra denemek mantikli🙏🏻

• @waterman Selamlar, yok biz kimsenin emeğini sorgulamıyoruz saygı duymak gerekli :) İşlemlerimi kendim yapma taraftarıyım, hem süreci öğrenmek hem de içinde olmak. İlerde sorun yaşadığımda neler ile karşılaştım ne oldu vs vs :)

• @historian Ben de yakın tarihli randevu bulamam diye, DS160 doldururken tatil planı diye Nisan 2024 seçtim bir sorun yaratır mı?
    Randevum 8 Haziran 2023 te

• @waterman Çok fazla ret vardı. Bizim girdiğimiz bayan bizden 2 ve 3 önceki kişilere onay vardı. Erkeklerdi ve onların çok rahat bir üslupla konuştuğunu duydum sadece. Eşime bu bir hata dediğimi hatırlıyorum fakat onay aldılar şaşırdık. Arkadaşıyla gezmeye gideceğini söyledi tam profili anlayamadım ama biraz gevşek bile konuştuklarını söyleyebilirim. Diğer arkadaşı da sonra geldi diş hekimiydi doktora yapıyordu o da aldı vizeyi. Öğrenci olup alamayan çok oldu. Önümüzde yabancı uyruklu sanırım kazakistandan biri vardı ingilizce mülakat yaptı o da alamadı. Ben 2 kişi gördüm o esnada sadece.

• @Rüştü-Gürbüz bizde de uzun süre öyle olmuştu sonra bir sabah bütün ayı açtılar bir anda 1 hafta sonrası için randevu oluşturmuştuk, hatta o haftada 3 günlük italya Almanya seyahati bile yaptık 😅 hiç moral bozmayın bence mutlaka bir boşluk denk gelecektir. Telegram gruplarına üye değilseniz onlara da katılın hatta onların uyarı sesini farklı yapın ki bildirim geldiği anda hemen alabilesiniz

• @Rüştü-Gürbüz Randevunuz Hazirandaysa yeni bir DS160 doldurup Agustos-Eylül gibi bir plan yapmanız bence daha inandirici.. 1 ay sonra bile ne olacagimiz belli degil 10-12 ay sonrası çok ileri tarih😊

• @by_phtogpr Geçmiş olsun. Almaz dedikleriniz alıyor, alır dedikleriniz vizeyi alamıyor. Ne diyebiliriz ki!

• 13 Şubat'ta vize randevum var. Merak ettiğim şu ki greencard çekilişine defalarca başvuranları görebiliyorlar mı? Bunu görüyorlarsa acaba kararlarına yansıyor mudur?

• ⭐⭐⭐

@hasnotben ds260 doldurmadıysanız görmüyorlar

• @waterman Daha onu doldurmak nasip olmadı :)

• Cevap: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ

Merhabalar DS160 Formunda başvuru yerim İstanbul gözüküyor fakat randevuyu en yakın tarih olan 7 Şubat'a Ankaraya aldım. Herhangi bir değişiklik yapmadan Ankara'ya gidip başvura bilir miyim? Yoksa tekrardan yeni bir DS 160 Formumu doldurmam gerekli? Süreç ile ilgili aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler

• @dytmelek Moral bozmuyorum üzerine heyecanlı oluyor :) Telegram grubuna nasıl ulaşabilirim :star:

• @Rüştü-Gürbüz bizde 2 kişiyiz aslında ve denk getirme ile alakalı ben hala kontrol ediyorum daha fazla öne çekmeyeceğim kendiminkini ama burdan paylaşıyorum denk gelip görüp alabilen olur diye

• @historian Bilmediğim için soruyorum; yeni DS160 doldurduktan sonra hazirana aldığım randevu ya mı işliyorum numarasını nasıl yapabilirim.

Tabi haklısınız 1 ay sonra neler yaşayacağımızı kestiremiyoruz. Sadece bilmediğim için, endişeliyim :)

Benzer Başlıklar

• 2023 B1/B2 Vize Randevu Tarihleri Durumu

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    51
    0 Oy
    51 İleti
    3k Bakış
    A
    @ATS16 Merhabalar, mail attım buradan yazdım whatsapptanda yazdım ama ulaşamadım
  • 4 Oy
    2k İleti
    217k Bakış
    R
    Herkese merhaba. 2022 yılında buradan edindiğim bilgi ve yardımlar sayesinde kendime ds160 formu doldurup vizemi almıştım. Şubat ayında ablam, eşi ve çocukları için form doldurdum bu sabah Ankarada randevuları vardı onay aldılar. Sabah 08:15 de randevuları vardı. Onlardan önceki tüm cocuklu aile ve gençlere red vermişler. Sıra geldiğinde ablama neden gitmek istiyorsun diye sormuş ablam turistik demiş ( detaylı söylemesini şehir ismi vermesini tembihlemiştim sanırım heyecan yaptı ) ne iş yapıyorsun demiş (ablamın şirketi vardı biz formları doldurduktan sonra şirkete kapanış verdi formda kendi şirketi yazıyordu, eşimle çalışıyorum demiş, eşine ne iş yapıyorsun diye sormuş ve ona ait iş yerlerinin ismini bir kağıda yazıp pasaportları almış vizeniz onaylandı demiş onay kağıdını vermiş. Başka hiçbir soru sormamış ve evrak talep etmemiş.
  • Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?

104
    1 Oy
    104 İleti
    8k Bakış
    S
    Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
  • Madem ki Greencard Olmuyor, B1/B2 deneme vakti

129
    10 Oy
    129 İleti
    7k Bakış
    celinesyC
    @metedemir01 Merhaba, ablanizi sponsor göstermekten kastınız ,seyehat masraflarinizi kim karşılayacak diye bir soru var oraya ablanizin bilgilerinizi yazmak mı ? Mesela ablam doktor garanti olması adına onu yazsam mi diye düşündüm ama burada artık kaç yaşinda olduğumuz da önemli değil mi
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.4k