Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV Mülakatında Fotoğraf Hatası Yüzünden Elenmek

• Merhaba, dv2023 talihlisiydik ama mulakatta elendik. Kazanan benim ama basvuruda resim olarak kendi yerime kizimin resmini yuklemisim. Herhangi bir art niyet yok, resim sahibi de basvuruya dahil kisilerden birisi. Bir de formu doldururken surekli teknik sorun yasaniyordu, tum formu bastan doldurmak zorunda kaliyorduk. Bu da hata ihtimalini artiriyor... bu durumda yapabilecegimiz herhangi bir sey var midir?

• Bu ileti silindi!

• @felemez, içinde söyledi: DV Mülakatında Fotoğraf Hatası Yüzünden Elenmek

Merhaba, dv2023 talihlisiydik ama mulakatta elendik. Kazanan benim ama basvuruda resim olarak kendi yerime kizimin resmini yuklemisim. Herhangi bir art niyet yok, resim sahibi de basvuruya dahil kisilerden birisi. Bir de formu doldururken surekli teknik sorun yasaniyordu, tum formu bastan doldurmak zorunda kaliyorduk. Bu da hata ihtimalini artiriyor... bu durumda yapabilecegimiz herhangi bir sey var midir?

Sayin @felemez, formu dogru doldurmak sizin sorumlulugunuzdur. Bu konudaki hatalar size aittir, fotograf hatalari da buna dahildir. Kendi resminizi de yukledinizmi, yoksa sadece kizinizinkini mi yuklediniz? Eger butun resimleri yuklediiseniz belki bazi argumanlar yapmak mumkun olabilir, resim eksik ise bu cok daha zordur. Yine de resimleri kabul etmek elcilik yetkililerinin takdirindedir. Ornegin kucuk cocugunuz var ise ve fotodan itibaren cok degisti ise yeni bir resim isteyebilirler veya siz foto tarihinden beri estetik ameliyati gecirdiniz veya cok kilo kaybettiniz diyelim, yine yeni foto gerekebilir.

• @Claudia-J-Muslu cevabiniz icin tesekkurler. Evet bir hata olmus ama en azindan kotu niyet yok. Gorusmeyi yapan gorevli de bir avukata danismami soyledi. O yuzden merka ediyorum acaba tekrar degerlendirmelerini saglayacak bir itiraz veya dava gibi bir imkan var midir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    2 İleti
    308 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Denizli2030, içinde söyledi: Green Card mülakatlarında red sebepleri için feragat başvurusu hakkında Sayın @Claudia-J-Muslu, Öncelikle merhaba, bizlere kattığınız tüm tecrübelerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Ben de bir meslektaşınız olarak (Denizli Barosu)sizden aşağıdaki konularda tecrübenizi rica ediyorum. Greencard 2025 talihlisiyim. İlk başvuruda mevcut eşimin eski eşinden olan çocuğu(16yaş(üvey)) eklemedim. Zira kendisi bu sene üniversite sınavlarına çalışmak istiyordu. Bu sebeple babasında kalan çocuğa fiziken ulaşamadığımız ve şartlara uygun fotoğraf çektiremediğimiz için ilk başvuruya ekleyemedim. Bu durumda sanırım ds260 başvurumuz konsolosluk memuru tarafından reddedilecek. Sorularım özetle: 1- Başvurumun red sebebi ABD Göçmenlik Kanunu 212 a 6 c(Yanlış beyan) uyarınca mı olacak? Yoksa aynı kanunun 212 a 5 a (Piyango talimatlarına uymamak) uyarınca mı olacak? Bu red sebeplerinden hangileri ya da hangisi ileride başvurulabilecek başka vize türlerine olumsuz etki eder? 2-Şayet yukarıdaki red sebeplerinden birisini almamız durumunda Abd Hukukunda bulunan waivers(feragat) başvurusu yapılabilir mi? Şayet yapılabilirse bu başvuru ne kadar sürede sonuçlanır? Başarılı olur mu? 3-Konsolosluk memurunun bu durumda vize vermesi mğmkün mü? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür eder, saygılar sunarım. Sayin@Denizli2023, sorulariniz cevabini genel olarak veriyorum. Oncelikle dv lotaryasi basvurusuna butun cocuklari eklemeniz gerekir. Eger eklemedi iseniz ve cocuga ulasamiyorsaniz ve velayet esinizde degil ise ( mahkeme karari ile ve esinizin cocuga ulasma durumu yok ise)bunu kendi lehinize kullanma durumunuz olabilir. Yine de ispat yuku size ait oldugu icin bu is zor olacaktir. Cocuga ulasilmaz oldugunu, mahkeme karari, vs. gibi durumlarla aciklamaniz gereekecektir. Waiver basvurusu vize alirken veya yesil kart surecinde yapilabilir. Waiverin size yardimi olmayabilir.
  • 0 Oy
    3 İleti
    152 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @natoly, içinde söyledi: Fiziksel sorun ve lise diploması olmadan Green Card (DV) alabilir miyim? soru aklıma geldi onu da yazayım. 3- Eğer kazanırsam mülakat tarihine kadar lise diplomamı da almış olacağım ve 18 yaşında olacağım ama büyük ihtimalle askeri belgem olmayacak. Bana tebligat gelmeden sağlık muayenesi olabilir miyim? %100 muaf olacağım ama yine de DV belgesi için şart mı? İstediğim zaman sağlık muayenesi olabilecek miyim yoksa tebligatımı beklemem lazım? Sayin @natoly, her nekadar bazi saglik sorunlari yesil karta engel olusturabilse de genelde skolyoz tek basina bunlardan biri degildir. Cekilise katilma tarihinde sartlari yerine getirmiyorsaniz cekilise basvuramazsiniz. Katilim sartlarini kontrol ediniz, eger butun sartlari tasiyorsaniz basvurunuz. Ne kadar cok kere katilirsaniz kazanim sansiniz o kadar artar. ABD'ye gidis icin saglik muayenesi sadece ABD'nin tesbit ettigi doktorlarda yapiliyor. Askerlik durumunuzun ABD icin saglik muayenesi yaptirmaniza bir engeli yoktur.
  • Aralik basindaki mulakatimiz ile ilgili onemli bir soru

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    7
    -1 Oy
    7 İleti
    440 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    @Nur-Sönmez, içinde söyledi: Aralik basindaki mulakatimiz ile ilgili onemli bir soru Sayın Muslu hukuk bürosu yetkilisi, yukarıdaki soruma cevap alabilecek miyim acaba? Çok teşekkürler. Sayın @Nur-Sönmez , Yeterli cevabı aldığınızı düşünüyor, sabrınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Konuyu kilitliyorum.
  • bosanma sonrasi DV sureci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    -3 Oy
    3 İleti
    308 Bakış
    C
    @Duygu07 Bana sanki mülakatta eleneceksiniz gibi geliyor. Çünkü boşanma davaları öyle 2 celsede bitmiyor Türkiye'de. Hem boşansanız bile ayrıntılı nüfus kayıt örneğinde boşanma tarihi çıkıyor ancak ben Konsolosluk görevlilerinin bunu dert etmeyeceği düşüncesindeyim. Tüm dosyanın bir örneğini verirsiniz, dilekçe yazarsınız, bizim davamız önceden başlamıştı o yüzden yazmadım dersiniz, bence kötü karşılamazlar. Eğer İstanbul konsolosluğundaki o takıntılı adam denk gelirse eler :D ama o akıcı İstanbul türkçesi konuşan kadın denk gelirse halinden anlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k