Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @cokbekledik86
    Tesekkurler bilgi icin. Peki ne kadar ucret talep ediliyor. Asi icin ek bi ucrete tabii tutululuormu?


  • @Özlem-K-K Özlem Hanım selamlar. Bu konu çok soruldu elimden geldiğince cevaplayayım.

    Türkiye’de sağlık çalışanları, genelde göçmenlik amacı ile Avrupa ülkelerine gidildiği için yada Erasmus öğrenci değişim programındaki aşı zorunluluğu nedeniyle, Amerika’nın göçmenler için uyguladığı sağlık protokolünü bilmiyor. Ben kendim hekim olarak diğer hekim arkadaşlarıma sağlık muayenesinde antikor testlerinin kabul edilmediğini söylediğimde bayağı bir şaşırmışlardı. Hatta Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı olan hocam bile şaşırmıştı sorgulamıştı sen yanlış biliyor olmayasın diye. Ama maalesef Ungan’ların uygulaması bu. Kısmen de haklılar. Hastanelerden alınan antikor sonuçları barkodsuz olduğu için sahte doküman üretmeye çalışan çok olacaktır. Bu sebeple eğer bir etkene karşı antikorunuzun yeterli olduğundan eminseniz, sağlık muayenesinde belirtirsiniz Düzen Lab’dan talep ederler, bağışıklığınız çıkarsa aşı vurmayabilirler.

    Siz bulunduğunuz ilçe sağlık müdürlüğü enfeksiyon birimine durumu aktarıp ilgili aşıları “Erişkin Aşı Takvimi” ne göre olmak istediğinizi söylerseniz yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Şunu da belirtmem gerek, bu aşılar Sağlık Bakanlığı tarafından asmlere ücretsiz sağlandığı için her aşı her zaman bulunmayabiliyor. Örneğin grip aşısı Türkiye’de sadece 65 yaş üstü ve sağlık çalışanları gibi riskli kişilere ücretsiz veriliyor, gibi. Nihayetinde bu aşıları olmanız için aile hekiminize de durumu izah etmeniz gerekiyor, bu da hekimden hekime değişecektir tabi. Doktorları sahte beyanla çok fazla manipüle etmeye çalışan insan var Türkiye’de. bu deneyime sahip doktorlar kabul etmeyebilir. Veya size güvenmiştir, kabul de edebilir.

    Ben bir hastaya baktıktan bir süre sonra, “annemin şikayetlerini kendimde gibi anlatıp ilaç yazdırdım” denildiğini işittim yani düşünün. Bu da duyduğum bir tanesi. Maalesef bunlar yapıla yapıla her şeye şüpheyle yaklaşıyoruz artık.


  • @Özlem-K-K Öncelikle doğduğunuz şehirde bebeklik aşılarınız hangi sağlık ocağında yapıldıysa oraya sorabilirsiniz. Arşiv kayıtları belirli bir süre tutuluyor o sebeple 20 yaş üzeriyseniz bulamama ihtimaliniz daha yüksek olabilir. Bahsettiğim daha kolay bi yöntem değil ama herhangi bir sebeple var olan aşı kartınızı elde edebilmekte benim gibi ısrarcıysanız İl Sağlık Müdürlüğü'ne gidebilirsiniz 🙂 Aşı kartı arşiviniz aşılarınızı olduğunuz şehrin müdürlüğünde olacaktır. Ben bu şekilde aldım ve unganlarda herhangi bir aşı olmadım.


  • @Özlem-K-K , tebrik ederim hakkinizda hayirlisi olsun Dq tarihiniz ne zamandi ? 2 Ocakta mail atip tam 1 ay sonrasina randevu vermeleri harika .olmuş , mail atip genelde 2 , 2.5 ay sonrasina veriyorlardi sürecin hizlandigina dair iyi bir isaret sizin randevunuz.


  • @Özlem-K-K 6300 tl civarı bişey tutmuştu evet aşı içinde aldılar ama nekadar bilmiyorum hepsinin toplamı bu rakam


  • Hello everyone, I am new here so I want to say congratulations to everyone who has gotten an interview appointment already. I want some help and advice for my current situation.
    I am Syrian living in Turkey on temporary residence currently, and my wife is American. We recently had our first baby and my wife traveled back to give birth in US.
    My visa is IR1, And my case was DQ'd on July 2nd 2022 l. I am still waiting for interview appointment in Ankara.
    I sent an expedite request in August when my wife was about to give birth but unfortunately was denied. So is it normal to take that much time to receive an interview appointment? If I knew it will take much longer, I would just have my wife and baby come live in turkey until my interview. But nothing is clear and I don’t understand why our case has taken this long.
    Thank you in advance, I appreciate any help since this has been a stressful and difficult process.


  • Arkadaslar asi karnemi goturmedin bir problem olmadi gereken asilar orda yapiliyor


  • @drserdar
    Bugun gittim ben ilce saglik mudurlugune onlarda beni enfeksiyon hastaliklarina yonlendirdi. Dediginiz gibi belkide bilgileri yoktur antikor testinin kabul edilmediginden. Ben tesekkur ederim bilgiler icin. 🙏


  • @CerenDen
    Bugun bayagi arastirma yaptim arsivde de bulamazsiniz dediler bana, artik asi karti olmadan gidecegiz orda gerekenleri yaparlar. Bakalim 🙃


  • @AE123
    Merhaba
    Eylulun 15 inde onaylandi kagitlar pazartesi mulakat tarihi geldi.


  • @cokbekledik86
    Tesekkur ederim bilgi icin 🙏


  • @yonca_2020, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf tebrik ederim. Yeni hayatiniz hayirli olsun.

    Herkese teşekkür ederiz.


  • @Özlem-K-K valla benim esim onceden gidip yaptiriyor, gecen hafta 3 tane asi yaptirdik.

    zaten once sayfalarda bi kac kisi yazmisti hangi asi yapildi diye (307 galiba). Yorumlari ve CDC sayfasini bakarak hangi asi gerekli oldugunu anlarsin. Gecen hafta 3 tane yaptirdi hepsi eNabiz da cikiyo.

    6500TL yerine 350TL vermeyi tercih ederim.

    CDC sayfasi hersey anlatiyor sizin icin

    Kolay gelsin,


  • @Saad There is currently a 7-9 month wait for non-Turkish citizens. Some have waited a bit longer than this but I haven't seen any faster. Non-Turks who were DQ'd in March-May received interviews in December. One non-Turk got an interview for January who was DQ'd in late August, but his case is a transfer and a bit different than a "normal" case.

    This information comes from a relatively small sample (fewer than 15) of people from Facebook.


  • @koro you’re the real MVP for pulling these statistics. Much appreciated!!!


  • Merhabalar.
    Bugün sabah, pasaportumuzun kargoya verildiğine dair mail geldi.


  • @koro Thank you for the helpful information.


  • Arkadaşlar merhaba kendim için ı864 formu doldurdum.türkiyede yaşadığım için sponsor olmak için yetersizim.başka biri sponsor olucak.onun içinde 864 formu doldurduk ve eşi için 864A formunu. Sorum şu: benim üzerime olan evlerin gilan değeri soruluyor ya formda,onları kanıtlamak için tapu,ruhsat filan koymak gerekiyor mu acaba?


  • Birde benim dosya usics tarafından onaylandı ya nvc den haber e-posta ile mi gelecek bana acaba?


  • İyi haftalar herkese, Ankaradan randevu alan oldu mu ? Bu mesajı okuyanlardan en geç tarihli kimler halen randevu bekliyor ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum