Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
Bu konu hakkında net bir bilgim yok, açikcası rapor ertesi gün çıkıyor ve o gün gönderiyorlar ama sizin randevunuzun Perşembe olması biraz riskli gibi geldi bana, muhtemelen sorun olmaz ama siz yine de sağlık raporunuzun çıktısını alıp mülakata götürün nolur nolmaz diye.
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@cokbekledik86
Tesekkurler bilgi icin. Peki ne kadar ucret talep ediliyor. Asi icin ek bi ucrete tabii tutululuormu? -
@Özlem-K-K Özlem Hanım selamlar. Bu konu çok soruldu elimden geldiğince cevaplayayım.
Türkiye’de sağlık çalışanları, genelde göçmenlik amacı ile Avrupa ülkelerine gidildiği için yada Erasmus öğrenci değişim programındaki aşı zorunluluğu nedeniyle, Amerika’nın göçmenler için uyguladığı sağlık protokolünü bilmiyor. Ben kendim hekim olarak diğer hekim arkadaşlarıma sağlık muayenesinde antikor testlerinin kabul edilmediğini söylediğimde bayağı bir şaşırmışlardı. Hatta Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı olan hocam bile şaşırmıştı sorgulamıştı sen yanlış biliyor olmayasın diye. Ama maalesef Ungan’ların uygulaması bu. Kısmen de haklılar. Hastanelerden alınan antikor sonuçları barkodsuz olduğu için sahte doküman üretmeye çalışan çok olacaktır. Bu sebeple eğer bir etkene karşı antikorunuzun yeterli olduğundan eminseniz, sağlık muayenesinde belirtirsiniz Düzen Lab’dan talep ederler, bağışıklığınız çıkarsa aşı vurmayabilirler.
Siz bulunduğunuz ilçe sağlık müdürlüğü enfeksiyon birimine durumu aktarıp ilgili aşıları “Erişkin Aşı Takvimi” ne göre olmak istediğinizi söylerseniz yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Şunu da belirtmem gerek, bu aşılar Sağlık Bakanlığı tarafından asmlere ücretsiz sağlandığı için her aşı her zaman bulunmayabiliyor. Örneğin grip aşısı Türkiye’de sadece 65 yaş üstü ve sağlık çalışanları gibi riskli kişilere ücretsiz veriliyor, gibi. Nihayetinde bu aşıları olmanız için aile hekiminize de durumu izah etmeniz gerekiyor, bu da hekimden hekime değişecektir tabi. Doktorları sahte beyanla çok fazla manipüle etmeye çalışan insan var Türkiye’de. bu deneyime sahip doktorlar kabul etmeyebilir. Veya size güvenmiştir, kabul de edebilir.
Ben bir hastaya baktıktan bir süre sonra, “annemin şikayetlerini kendimde gibi anlatıp ilaç yazdırdım” denildiğini işittim yani düşünün. Bu da duyduğum bir tanesi. Maalesef bunlar yapıla yapıla her şeye şüpheyle yaklaşıyoruz artık.
-
@Özlem-K-K Öncelikle doğduğunuz şehirde bebeklik aşılarınız hangi sağlık ocağında yapıldıysa oraya sorabilirsiniz. Arşiv kayıtları belirli bir süre tutuluyor o sebeple 20 yaş üzeriyseniz bulamama ihtimaliniz daha yüksek olabilir. Bahsettiğim daha kolay bi yöntem değil ama herhangi bir sebeple var olan aşı kartınızı elde edebilmekte benim gibi ısrarcıysanız İl Sağlık Müdürlüğü'ne gidebilirsiniz
Aşı kartı arşiviniz aşılarınızı olduğunuz şehrin müdürlüğünde olacaktır. Ben bu şekilde aldım ve unganlarda herhangi bir aşı olmadım. -
@Özlem-K-K , tebrik ederim hakkinizda hayirlisi olsun Dq tarihiniz ne zamandi ? 2 Ocakta mail atip tam 1 ay sonrasina randevu vermeleri harika .olmuş , mail atip genelde 2 , 2.5 ay sonrasina veriyorlardi sürecin hizlandigina dair iyi bir isaret sizin randevunuz.
-
@Özlem-K-K 6300 tl civarı bişey tutmuştu evet aşı içinde aldılar ama nekadar bilmiyorum hepsinin toplamı bu rakam
-
Hello everyone, I am new here so I want to say congratulations to everyone who has gotten an interview appointment already. I want some help and advice for my current situation.
I am Syrian living in Turkey on temporary residence currently, and my wife is American. We recently had our first baby and my wife traveled back to give birth in US.
My visa is IR1, And my case was DQ'd on July 2nd 2022 l. I am still waiting for interview appointment in Ankara.
I sent an expedite request in August when my wife was about to give birth but unfortunately was denied. So is it normal to take that much time to receive an interview appointment? If I knew it will take much longer, I would just have my wife and baby come live in turkey until my interview. But nothing is clear and I don’t understand why our case has taken this long.
Thank you in advance, I appreciate any help since this has been a stressful and difficult process. -
Arkadaslar asi karnemi goturmedin bir problem olmadi gereken asilar orda yapiliyor
-
@drserdar
Bugun gittim ben ilce saglik mudurlugune onlarda beni enfeksiyon hastaliklarina yonlendirdi. Dediginiz gibi belkide bilgileri yoktur antikor testinin kabul edilmediginden. Ben tesekkur ederim bilgiler icin.
-
@CerenDen
Bugun bayagi arastirma yaptim arsivde de bulamazsiniz dediler bana, artik asi karti olmadan gidecegiz orda gerekenleri yaparlar. Bakalim
-
@AE123
Merhaba
Eylulun 15 inde onaylandi kagitlar pazartesi mulakat tarihi geldi. -
@cokbekledik86
Tesekkur ederim bilgi icin
-
@yonca_2020, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@MYusuf tebrik ederim. Yeni hayatiniz hayirli olsun.
Herkese teşekkür ederiz.
-
@Özlem-K-K valla benim esim onceden gidip yaptiriyor, gecen hafta 3 tane asi yaptirdik.
zaten once sayfalarda bi kac kisi yazmisti hangi asi yapildi diye (307 galiba). Yorumlari ve CDC sayfasini bakarak hangi asi gerekli oldugunu anlarsin. Gecen hafta 3 tane yaptirdi hepsi eNabiz da cikiyo.
6500TL yerine 350TL vermeyi tercih ederim.
CDC sayfasi hersey anlatiyor sizin icin
Kolay gelsin,
-
@Saad There is currently a 7-9 month wait for non-Turkish citizens. Some have waited a bit longer than this but I haven't seen any faster. Non-Turks who were DQ'd in March-May received interviews in December. One non-Turk got an interview for January who was DQ'd in late August, but his case is a transfer and a bit different than a "normal" case.
This information comes from a relatively small sample (fewer than 15) of people from Facebook.
-
@koro you’re the real MVP for pulling these statistics. Much appreciated!!!
-
Merhabalar.
Bugün sabah, pasaportumuzun kargoya verildiğine dair mail geldi. -
@koro Thank you for the helpful information.
-
Arkadaşlar merhaba kendim için ı864 formu doldurdum.türkiyede yaşadığım için sponsor olmak için yetersizim.başka biri sponsor olucak.onun içinde 864 formu doldurduk ve eşi için 864A formunu. Sorum şu: benim üzerime olan evlerin gilan değeri soruluyor ya formda,onları kanıtlamak için tapu,ruhsat filan koymak gerekiyor mu acaba?
-
Birde benim dosya usics tarafından onaylandı ya nvc den haber e-posta ile mi gelecek bana acaba?
-
İyi haftalar herkese, Ankaradan randevu alan oldu mu ? Bu mesajı okuyanlardan en geç tarihli kimler halen randevu bekliyor ?
Benzer Başlıklar
140
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum