IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Bugun unganlar saglik muayenemi tamamladim saat 10.15 randevu saatimdi 1 saat erken gittin faydasini az da olsa gordum 13.00 da isim bitmisti 340 dolar + 900 tl para aldilar bir adet asi vuruldum forumda ki arkadaslara tavsiyem doktor randevusundan 1 ay oncesinden hic bir asi yaptirmayin bugun canlis yasadigim bir bayan yptirmisti ve sorun yasamisti ne oldu bilmiyorum ama aklinizda bulunsun
-
@mertdzkr sizin aşı kartınız var mıydı?
-
Arkadaslar merhaba,
Mulakat tarihimizi verdiler sonunda eylul 15 den beri bekliyorduk. Subatin 2 sine mulakat tarihi verdiler.
Sorum su bu aşılarla ilgili aile sagligi merkezine gittim bisey yapamayiz dediler. Ilce saglik mudurlugune gidince enfeksiyon hastaliklarina gidin onlar size test yapsinlar hangisinde bagisikliginiz dusukse o asiyi yaparlar ederler falan dedi yani kisacasi ben pek tatmin edici cevaplar bulamadim. Mulakata giren arkadaslar bana yardimci olabilir mi? Bu asi ile ilgili aşı kartı olmayan arkadaşlar nasıl bir yol izlediler. Ve mulakata gidince yaninda hangi evraklari goturduler. -
@mertdzkr ne gibi bir sorun yasadi benim asi kartim yok hic bir kurumda suan o konuda yardimci olmuyor bana 😒 asi kartiniz varmiydi?
-
@MYusuf tebrikler! gecmis olsun.
-
@Özlem-K-K unganlar yapılması gereken bütün aşıları size merkezlerinde yapıyorlar. Sizin endişeniz herhangi bir aşıya karşı alerjik reaksiyon göstermeniz mi?
-
@Özlem-K-K hiç bir sorun olmuyo dedikleri gibi hiç bir aşıyı yaptırmayın 3-4 tane aşı yapıyo kendileri zaten yanınızda covid aşı kartını götürün randevu çıktısını başka bişey istemiyolar zaten unganların sayfasındada yazıyo yanınızda ne getirmeniz gerektiği
-
@Özlem-K-K Congratulations! Did the email for the interview date come today (January 6th)? You were DQ'd on September 15th, right?
-
@Özlem-K-K tebrik ederim! Bugün mü geldi mülakat mailiniz?
-
@koro
The e mail came on Monday. -
@ekdodo
Pazartesi gunu geldi. -
Tesekkurler. 2 bucuk yil oldu zorlu bir surec hem belirsizlik hem bu sabir gerektiren bekleyis cok yorucu ve bunalticiydi. Umarim tum bekleyenler en kisa surede guzel haberler alirlar 🙏🙏🙏 dualarim tum bekleyenler icin. 🙏🙏
-
@cokbekledik86
Tesekkurler bilgi icin. Peki ne kadar ucret talep ediliyor. Asi icin ek bi ucrete tabii tutululuormu? -
@Özlem-K-K Özlem Hanım selamlar. Bu konu çok soruldu elimden geldiğince cevaplayayım.
Türkiye’de sağlık çalışanları, genelde göçmenlik amacı ile Avrupa ülkelerine gidildiği için yada Erasmus öğrenci değişim programındaki aşı zorunluluğu nedeniyle, Amerika’nın göçmenler için uyguladığı sağlık protokolünü bilmiyor. Ben kendim hekim olarak diğer hekim arkadaşlarıma sağlık muayenesinde antikor testlerinin kabul edilmediğini söylediğimde bayağı bir şaşırmışlardı. Hatta Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı olan hocam bile şaşırmıştı sorgulamıştı sen yanlış biliyor olmayasın diye. Ama maalesef Ungan’ların uygulaması bu. Kısmen de haklılar. Hastanelerden alınan antikor sonuçları barkodsuz olduğu için sahte doküman üretmeye çalışan çok olacaktır. Bu sebeple eğer bir etkene karşı antikorunuzun yeterli olduğundan eminseniz, sağlık muayenesinde belirtirsiniz Düzen Lab’dan talep ederler, bağışıklığınız çıkarsa aşı vurmayabilirler.
Siz bulunduğunuz ilçe sağlık müdürlüğü enfeksiyon birimine durumu aktarıp ilgili aşıları “Erişkin Aşı Takvimi” ne göre olmak istediğinizi söylerseniz yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Şunu da belirtmem gerek, bu aşılar Sağlık Bakanlığı tarafından asmlere ücretsiz sağlandığı için her aşı her zaman bulunmayabiliyor. Örneğin grip aşısı Türkiye’de sadece 65 yaş üstü ve sağlık çalışanları gibi riskli kişilere ücretsiz veriliyor, gibi. Nihayetinde bu aşıları olmanız için aile hekiminize de durumu izah etmeniz gerekiyor, bu da hekimden hekime değişecektir tabi. Doktorları sahte beyanla çok fazla manipüle etmeye çalışan insan var Türkiye’de. bu deneyime sahip doktorlar kabul etmeyebilir. Veya size güvenmiştir, kabul de edebilir.
Ben bir hastaya baktıktan bir süre sonra, “annemin şikayetlerini kendimde gibi anlatıp ilaç yazdırdım” denildiğini işittim yani düşünün. Bu da duyduğum bir tanesi. Maalesef bunlar yapıla yapıla her şeye şüpheyle yaklaşıyoruz artık.
-
@Özlem-K-K Öncelikle doğduğunuz şehirde bebeklik aşılarınız hangi sağlık ocağında yapıldıysa oraya sorabilirsiniz. Arşiv kayıtları belirli bir süre tutuluyor o sebeple 20 yaş üzeriyseniz bulamama ihtimaliniz daha yüksek olabilir. Bahsettiğim daha kolay bi yöntem değil ama herhangi bir sebeple var olan aşı kartınızı elde edebilmekte benim gibi ısrarcıysanız İl Sağlık Müdürlüğü'ne gidebilirsiniz :) Aşı kartı arşiviniz aşılarınızı olduğunuz şehrin müdürlüğünde olacaktır. Ben bu şekilde aldım ve unganlarda herhangi bir aşı olmadım.
-
@Özlem-K-K , tebrik ederim hakkinizda hayirlisi olsun Dq tarihiniz ne zamandi ? 2 Ocakta mail atip tam 1 ay sonrasina randevu vermeleri harika .olmuş , mail atip genelde 2 , 2.5 ay sonrasina veriyorlardi sürecin hizlandigina dair iyi bir isaret sizin randevunuz.
-
@Özlem-K-K 6300 tl civarı bişey tutmuştu evet aşı içinde aldılar ama nekadar bilmiyorum hepsinin toplamı bu rakam
-
Hello everyone, I am new here so I want to say congratulations to everyone who has gotten an interview appointment already. I want some help and advice for my current situation.
I am Syrian living in Turkey on temporary residence currently, and my wife is American. We recently had our first baby and my wife traveled back to give birth in US.
My visa is IR1, And my case was DQ'd on July 2nd 2022 l. I am still waiting for interview appointment in Ankara.
I sent an expedite request in August when my wife was about to give birth but unfortunately was denied. So is it normal to take that much time to receive an interview appointment? If I knew it will take much longer, I would just have my wife and baby come live in turkey until my interview. But nothing is clear and I don’t understand why our case has taken this long.
Thank you in advance, I appreciate any help since this has been a stressful and difficult process. -
Arkadaslar asi karnemi goturmedin bir problem olmadi gereken asilar orda yapiliyor
-
@drserdar
Bugun gittim ben ilce saglik mudurlugune onlarda beni enfeksiyon hastaliklarina yonlendirdi. Dediginiz gibi belkide bilgileri yoktur antikor testinin kabul edilmediginden. Ben tesekkur ederim bilgiler icin. 🙏
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum