Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @mazeno Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz. Biz de böyle bir yol izleyelim. Bunları 130 formunu doldururken mi yaptınız yoksa vize görüşmesi sırasında mı?
    Sürece başladıktan sonra sorumuz olursa size danışabilir miyiz?

• @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@gok334 merhaba hayırlı olsun, service centeriniz neresiydi?

Merhaba, Nevraska'ydı.

• @gkorkmaz Merhaba, pasaportla ilgili soru için bilemeyeceğim, fakat üstünde en a 6 ay olması gerektiğini biliyorum seyahat etmek için. Proof of domicile konusunda herkes farklı şeyler yapmış açıkçası. Kolaylıklar diliyorum

• @gkorkmaz tabiki danışabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olurum, bahsettiğim şeyler NVC aşamasında proof of domicile için, USCIS aşaması için gerek yok orada sadece I-130 formunu doldururken Amerika'da yaşayacağınız adresi soruyor, eğer Amerika'da bir tanıdığınız varsa onun adresini verin, yoksa boş bırakıp o bölüme durumunuzu anlatan açıklama yazabilirsiniz additional informations kısmında yazabiliyordunuz yanlış hatırlamıyorsam ben o şekilde yapmıştım bir problem olmadı

• Arkadaslar konsoloslukta tam olarak ne kadar pra aliyorlar acaba bilgisi olan varmi ?

• @mertdzkr Konsoloslukta bazıları para veriyor bazıları vermiyor dedi arkadaş ama sanırım verenlerin dv olanlardır diye düşünüyorum.O aşamaya gelmediğim için bilemicem.

• @drserdar acaba cevaplarmisiniz ne kadar odeme yaptiniz konsoloslukta

• ⭐⭐⭐

@mertdzkr konsoloslukta bi ücret ödememeniz gerekir diye biliyorum bütün belge ve dosyaları uscis Nvc aşamasında ödüyorsunuz.

• Bu hafta randevu alan olabildi mi Ankaradan?

• @Samet-Ünlü merhaba ben de sizin dediğiniz şekilde emmaya bağlandım fakat benden numara ad soyad adres istedikten sonrabu dosyayla ilgili spesifik bilgi almak için dilekçe sahibi merkezimizi aramalı diye cevap verdi. Nedenini bilen var mıdır acaba?

• 2 kasımda gönderdiğim I-130 formu 3 haziranda Case Is Being Actively Reviewed By USCIS olarak güncellenmişti ve ozamandan beri aynıydı.13 ay oldu cevap yok.bugün 4 şubat tarihinde tekrar Case Is Being Actively Reviewed By USCIS olarak güncellenmiş. İnceleye inceleye bitiremediler. Bu şekilde dosyası 2 kere incelenen var mı arkadaşlar? Garip bir durumda yok üstelik.5 yıldır evliyiz çocuğumuz bile var.

• @ipek1907 muhtemelen dosyanız onaylanmış. Ucsis hesabınıza girip kontrol edebilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun.

• Merhaba arkadaşlar. Ceac.state de dosya Ankara da gözüküyor. Göçmen vizesi başvurusu hazır diyor vaka son güncelleme 21 Aralık diyor. Bu dq olmak demek mi? Randevu tahmini ne zaman gelir bir bilginiz var mı? Ben ve çocuklarım için ayrı vaka numaraları var ve sadece kızımın ki son güncelleme 5 aralık gözüküyor bu bi problem olurmu? Son sorum sadece mail mi atacaklar mektupta gelecek mi acaba? Çok sordum affınıza sığınarak şimdiden teşekkür ederim.

• Has Ankara started providing interviews yet, I know the embassy was closed and would resume the Monday following the new year. But, I haven’t seen anyone posting about receiving interview dates.

• @cglfth dq olduğunuzda mailinize documently qualified maili almış olmanız gerekiyor. DQ olduktan sonra CEAC profilinzce at nvc yazısı yazmaya devam ediyor. Mülakat maili geldiğinde ready ve in Ankara olması gerekiyor. Çoktan dq olup mülakat maili almış olabilir misiniz?

• @trbilgin i think the embassy is open because some people will have interview this week.

• @ekdodo evet 13 ay sonra onaylanmış sonunda. Teşekkürler😊

• @ekdodo hiç bir email almadım maalesef ankaraya mail attım ne zaman randevu alacağım diye. Sıranız geldiğinde size mail atacağız diye bir cevap geldi. Ama o sıra ne zaman gelecek? 2.5 yıl oldu ayrıyız eşimle.

• @mazeno merhaba biz de türkiye de yaşıyoruz sizin gibi.orada yaşayacağıma dair mektupmyazdım demişsiniz.acaba mektupları notere onaylattınız mı? Yoksa sadece yazdınız ve dosyaya mı eklediniz? Ben de bu konuda çok tedirginim çünkü orda yaşamadığım için.

• @ekdodo birde eksik evrak yüklememek adına nvc aşamasında hangi evraklar gerekli paylaşabilir misiniz rica etsem?

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k