Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @gkorkmaz Merhaba, ben de çift vatandaşım ve eşimle birlikte Türkiye'de yaşıyoruz, buradan başvuru yaptık ve DQ olduk. Amerika'da yaşayan bir tanıdığınız joint sponsor olsa bile sizin de orada ikamet ediyor olmanızı bekliyorlar. Eğer orada ikamet etmiyorsanız da eşinizle beraber Amerika'ya dönüş yapacağınıza dair belgeler istiyorlar. Bu belgeler için Amerika'da bir banka hesabı açmak, Amerika'da ikamet edeceğiniz yeri belirlemek, ev kiralamak, orada iş aramak gibi bir sürü örnek var. Ben eşimle beraber Amerika'ya dönme niyetimi belirten bir yazı yazıp imzaladım, Amerika'ya gidince orada bir tanıdığımızın yanında kalacağız o da bu kişiler benimle birlikte şu adreste yaşayacaklar diye bir yazı yazdı ve imzaladı, bir de yaptığım iş başvurularının ekran görüntülerini koydum. NVC'den DQ maili aldık bir sorun çıkmadı. Şimdi mülakat tarihi bekliyoruz umarım orda da bir sıkıntı olmaz. Size de sürecinizde bol şans dilerim.


  • @drserdar Merhaba, aradan neredeyse bir yıl geçtikten sonra daha dün onay aldık. Gerçekten çok ilginç. Bu kadar yavaş olacağını hiç düşünmemiştim. Demek ki çok değişiyor kişiden kişiye.


  • @gok334 merhaba hayırlı olsun, service centeriniz neresiydi?


  • @mertdzkr, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf knk 6300 tlmi ?

    Doktor için toplam 47,5 dolar + 6 360 TL olarak ödeme yaptık.


  • @mazeno Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz. Biz de böyle bir yol izleyelim. Bunları 130 formunu doldururken mi yaptınız yoksa vize görüşmesi sırasında mı?
    Sürece başladıktan sonra sorumuz olursa size danışabilir miyiz?


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @gok334 merhaba hayırlı olsun, service centeriniz neresiydi?

    Merhaba, Nevraska'ydı.


  • @gkorkmaz Merhaba, pasaportla ilgili soru için bilemeyeceğim, fakat üstünde en a 6 ay olması gerektiğini biliyorum seyahat etmek için. Proof of domicile konusunda herkes farklı şeyler yapmış açıkçası. Kolaylıklar diliyorum


  • @gkorkmaz tabiki danışabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olurum, bahsettiğim şeyler NVC aşamasında proof of domicile için, USCIS aşaması için gerek yok orada sadece I-130 formunu doldururken Amerika'da yaşayacağınız adresi soruyor, eğer Amerika'da bir tanıdığınız varsa onun adresini verin, yoksa boş bırakıp o bölüme durumunuzu anlatan açıklama yazabilirsiniz additional informations kısmında yazabiliyordunuz yanlış hatırlamıyorsam ben o şekilde yapmıştım bir problem olmadı


  • Arkadaslar konsoloslukta tam olarak ne kadar pra aliyorlar acaba bilgisi olan varmi ?


  • @mertdzkr Konsoloslukta bazıları para veriyor bazıları vermiyor dedi arkadaş ama sanırım verenlerin dv olanlardır diye düşünüyorum.O aşamaya gelmediğim için bilemicem.


  • @drserdar acaba cevaplarmisiniz ne kadar odeme yaptiniz konsoloslukta

  • ⭐⭐⭐

    @mertdzkr konsoloslukta bi ücret ödememeniz gerekir diye biliyorum bütün belge ve dosyaları uscis Nvc aşamasında ödüyorsunuz.


  • Bu hafta randevu alan olabildi mi Ankaradan?


  • @Samet-Ünlü merhaba ben de sizin dediğiniz şekilde emmaya bağlandım fakat benden numara ad soyad adres istedikten sonrabu dosyayla ilgili spesifik bilgi almak için dilekçe sahibi merkezimizi aramalı diye cevap verdi. Nedenini bilen var mıdır acaba?


  • 2 kasımda gönderdiğim I-130 formu 3 haziranda Case Is Being Actively Reviewed By USCIS olarak güncellenmişti ve ozamandan beri aynıydı.13 ay oldu cevap yok.bugün 4 şubat tarihinde tekrar Case Is Being Actively Reviewed By USCIS olarak güncellenmiş. İnceleye inceleye bitiremediler. Bu şekilde dosyası 2 kere incelenen var mı arkadaşlar? Garip bir durumda yok üstelik.5 yıldır evliyiz çocuğumuz bile var.


  • @ipek1907 muhtemelen dosyanız onaylanmış. Ucsis hesabınıza girip kontrol edebilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun.


  • Merhaba arkadaşlar. Ceac.state de dosya Ankara da gözüküyor. Göçmen vizesi başvurusu hazır diyor vaka son güncelleme 21 Aralık diyor. Bu dq olmak demek mi? Randevu tahmini ne zaman gelir bir bilginiz var mı? Ben ve çocuklarım için ayrı vaka numaraları var ve sadece kızımın ki son güncelleme 5 aralık gözüküyor bu bi problem olurmu? Son sorum sadece mail mi atacaklar mektupta gelecek mi acaba? Çok sordum affınıza sığınarak şimdiden teşekkür ederim.


  • Has Ankara started providing interviews yet, I know the embassy was closed and would resume the Monday following the new year. But, I haven’t seen anyone posting about receiving interview dates.


  • @cglfth dq olduğunuzda mailinize documently qualified maili almış olmanız gerekiyor. DQ olduktan sonra CEAC profilinzce at nvc yazısı yazmaya devam ediyor. Mülakat maili geldiğinde ready ve in Ankara olması gerekiyor. Çoktan dq olup mülakat maili almış olabilir misiniz?


  • @trbilgin i think the embassy is open because some people will have interview this week.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    198k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum