Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @MYusuf aşı karnenizle birlikte mi gittiniz?


  • @Thenomad Çok teşekkür ederim.


  • @Berkan-Duru
    K3 başvurusu aslında , evlilik sonrası greencard süreci uzun olduğu için bu süreçte eşinin yanına gidip gelebilmen için olan bir vize türü , nişanlılık değil.
    Fakat uscis genel olarak K3 vizesini onaylamak yerine zaten başvuruda olan İ130 u onaylıyor anladığım kadarıyla. Çünkü İ130 onayımız geldi ardından K3 için red olarak posta yoluyla gönderdiğimiz evrakları geri gönderdiler. Sanırım o yüzden süreç hızlanmış oluyor uscis te ki dosyamızda. Yoksa normal şartlarda 12 aylık bir süreç görünüyordu uscis onayımız için biz 6 ay da onay aldık.


  • @kdrr Congratulations on the interview date and thanks for letting us know! Seems like you are about 3-days short of a 5-month wait time. So they are currently scheduling interviews about 4-5 months after DQ. Hopefully they send more this week.


  • @enayt Merhaba siz sadece I129F formunu doldurup artı olarak evlilik cüzdanı fotokopisini mi yolladınız posta yoluyla? Nereye yollanıyor? Başka herhangi bir şey yapmamız gerekir mi? Bu konu hakkında çok soru sorulmuş size kusura bakmayın ben de soruyorum ama yani internetten araştırma yapmaya çalıştım fakat hiçbir şekilde tam bilgi yazmıyor maalesef ya da ben göremedim.


  • @ekdodo, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf aşı karnenizle birlikte mi gittiniz?

    Aşı karnem yoktu.


  • @Bernur
    I129F formunun çıktısını alıp dolduruyorsunuz
    I130 başvurunuzun alındığına dair size ilk başta gelen I797C belgesinin de bir kopyası ve evlilik cüzdanınızın kopyasını ekleyerek dosyalayarak posta yoluyla belirtilen posta adresleri var uscis in oraya gönderiyorsunuz. Forum da daha önce yazmıştım İ130 başvurusun da ücret ödediğinizden dolayı bu başvuruya ücret ödemeden yapıyorsunuz. Zaten bunu yapmamızda ki amaç K3 onayı almayı beklemek değildi. Biz de bunun uscis onayını hızlandırdığını duymuştuk denemekte zarar yok diyerek başvurup uscis onayını aldık .

    File Form I-129F at the USCIS Dallas lockbox.

    U.S. Postal Service (USPS):
    USCIS
    Attn: I-129F
    P.O. Box 660151
    Dallas, TX 75266-0151

    FedEx, UPS, and DHL deliveries:
    USCIS
    Attn: I-129F (Box 660151)
    2501 South State Highway 121 Business
    Suite 400
    Lewisville, TX 75067-8003


  • @enayt Biz de artık denemekte zarar yok diyerek deneyeceğiz 14 ay olacak neredeyse umarım yakın zamanda onay gelir. Açıklamanız için çok teşekkür ederim 🤗


  • @yasmin982 Üzerinize alınmayın lütfen, sadece şunu ifade etmek istedim, insanlar bu uzun beklenen zaman içerisinde tutunacak bir soru cevabı arıyor, bunu ararken verilen bazı bilgiler gerçek anlamda çorbaya dönüyor, ben bunu ne size ne de anlaşılır düzgün CEVAP lara söylemediğim ap açık ortada, ve birini etiketlemeye gerek olmadan yorumlara bakıp kişiler yazdıklarını süzgeçten geçirebilir. Teşekkürler


  • @enayt çok teşekkür ederim. Türki yeden gönderemiyor muyum bu dosyayı acaba posta yoluyla?


  • @Bernur sizin de mi usics aşamanız onaylanmadı daha? Benimde 13 ay oldu hala beklemedeyiz.


  • @Davut-Korkmaz anladım bende aynen yanlış bilgi vermemek adına aynı farklılıkları farkında olarak paylaşıyorum bir ilaç yazdım bir iki arkadaş beni yanlış anlamış olacak ki ilaç konusuna değiniyor ben kimseye reçetesiz ilaç alın eczaneden götürün demedim şuanda hastalık artmış dedim doktorunuza yazdıranilirseniz alın götürün gerekli ilaçların türlerini naçizane bir doktor değilim hemşire değilim eczacı değilim ama 5 yaşından beri hasta baktığımdan ve sürekli hastane ve hastalık tecrübem olduğundan kimseler hasta olmasın diye çok hassasım gerekli ilaçları az çok bilirim bu konuya istinaden @drserdar arkadaş 6 yıl okuyan belkide daha fazla yıl okuyan çalışan uzman biri olarak yanıt vermiş çünkü bu alanın en yetkili uzmanı olarak onun yazdığı 2 cümlesin farklı bir çıkarım yapıp ben valizinle kaçak ilaç götürün yada ilaç yok gibi bir durum oldu zannediyorum.Benim maksadım yardımcı olmadıktı başla birşey değil @drserdar de bunu anladı ki yanlış anlayan arkadaş ve arkadaşlara yazdı.Bunun haricinde bir sürçülisan ettiysem affola saygılar.


  • @ipek1907 evet maalesef uscis onayı gelmedi ocak 1de 14 ay olacak bekliyoruz hala


  • Herkese merhabalar. Dosyamız NVC'de. Henüz dq olamadık. Türkiye'de süreci başlattık, eşim Haziran ayında Amerika'ya gitti. Kendisi ABD vatandaşı. Ben de greencard sürecimin ilerlemesini bekliyorum. Takıldığımız bir nokta var. Başta gelirimiz dolar bazında yeterli olmadığı için finansal sponsor bulduk. Fakat bir takım eksiklikler oldu ve sponsorluklarını ilerletemiyoruz. bu arada eşim minimum geliri elde etti. Finansal sponsorları devre dışı bırakıp eşimin bana sponsor olmasını kabul ettirebilir miyiz? Mail attık fakat yayınlanan tarihlerden çok önce atmış olmamız rağmen nvcden cevap gelmedi. Buradan destek almak istedim. Şimdiden teşekkürler.


  • Merhabalar,

    Merak ettigim konulardan birisi; konsolosluk ile iletisime gecebilir miyiz? Acaba daha ne kadar surecek bu interview zamani? Bilgisi olan var mi arkadaslar?

    Tesekkurler.


  • @yusufkeser bu hafta sadece pazartesi günü mülakat tarihi verdiler forumdan gördüğüm kadarıyla ki ben bu haftaya kesin vermezler diye bakıyordum çünkü herkes tatilde. Ocak ayında kasım başı dq'larına kadar vereceklerdir diye düşünüyorum.


  • @yusufkeser Maalesef geçemiyorsunuz. Eşim Ankara’yı aradı ve DQ olduysanız yakın tarihte mutlaka size mülakat sırası gelecektir yanıtı almış. Email attık NVC ve 2 günde cevap verdiler, maalesef cevap aynı: DQ olmuşsunuz, bekleyin. Bekliyoruz bakalım👍


  • @ekdodo tesekkur ederim ilginize. Gercekten cok sorunlu bir donem oldu maalesef. Hic bir sekilde iyilestirme yapmiyorlar. Cocugumdan ve esimden 6 aydir uzaktayim, ama maalesef kimsenin umrunda degil.. Insallah en kisa zamanda butun problemler cozulur.


  • @yusufkeser İnşallah, biz 1 yıl 3 ay olduk. Özellikle Facebook göçmen gruplarında 6 ay, 3 ay'da sürece tamamlanan insanlar görüyorum çok üzücü gerçekten. Bir pattern yok, 15 eylül'de dq olup mülakat tarihi alan ama 30 ağustos'ta olup alamayan kişiler var...

    Ben üniversitemden mezun oldum ama vize bugün yarın çıkar düşencisiyle iş başı yapmadım. Temmuz ayında işe başlasaydım 6 aylık iş tecrübem olacaktı. Hayatımı her alanda kısıtlayan bir süreç oluyor. Kafayı yemelik...


  • Arkadaslar, sunu anlamiyorum. Acaba DQ olduktan sonra "Your case is currently at: In Transit" olmasi gerek degil mi? yani nvc elcilige sizin dosyanizi gonderdi gibi.

    Bizim DQ agustos sonu olustu fakat hala mulakat tarihi almadik. Ve bugun fark ettim ki "Your case is currently at: NVC" diyor. Bu nvc hala bizim dosyayi elcilige gondermedi anlamina mi geliyor? bilen var mi?


Benzer Başlıklar

  • 1476
  • 3
  • 51
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum