Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • @madmizah Kasım 2022 de Kuzey Makedonya dan balkanlara giriş yapıp kara yoluyla Arnavutluk-Karadağ-Bosna-Hersek rotasını takip edip memlekete geri döndüm. Kuzey Makedonya hem girişte hem kara çıkışında mühür vurdu. Arnavutluk ne girişte ne çıkışta mühür vurdu(en kolay sınır geçişiydi,hatta şöyle söyleyeyim minibüs şoförü pasaportları topladı memurun yanına gitti-geldi, biz koktuklarımızdan kalkmadan ülkeye giriş yapmış olduk. Karadağ sanırım sadece çıkışta mühür vurdu, pasaporta bakmam lazım ama tek mühür vurduklarını hatırlıyorum ama ya giriş ya çıkış. Bosna-Hersek kara girişinde mühür vurdu çıkışında vurduğunu hatırlamıyorum yine pasaporta bakmam lazım. Ama vurmadı sanırım. Bu arada (SAW havalimanı) ülkeye geri döndüğünüzde pasaportunuzu makinadan taratıp hızlıca pasaport kuyruğuna takılmadan geçiş yapabilirsiniz. Ama makineden geçtikten sonra polis memuruna rica ederseniz pasaportunuza giriş mührü vuruyorlar. Yoksa mühür vurdurmadan da ülkeye girebilirsiniz.


  • @Muhtaradana Hocam bende Kasım 2022 de sizinle aynı ülkelere ve ilave olarak bir de Sırbistan'a gittim. Bende Makedonya girişte mühür vurdu pasaporta fakat çıkışta vurmadı. Sırbistan, Bosna-Hersek ve Karadağ hem girişte hem de çıkışta mühür vurdu. Arnavutluk sizin de söylediğiniz gibi girişte de çıkışta da mühür vurmadı.


  • herkese merhabalar, 10 gün sonra b1 b2 vize görüşmem var konsoloslukta fakat ds160 formunu yaklaşık 1.5 sene önce doldurduğum için iki şey değişti, birincisi oturduğum ev kentsel dönüşüme gittiğinden dolayı ev adresim değişti, ikincisi ise intended date of travel, bu sebeplerden dolayı yeni bir form doldurmam gerekiyor mu yoksa bunu oradaki yetkiliye bildirmem yeterli olabilir mi? Saygılar


  • @Hakan-DUNDAR hayır olmaz. Sadece son ds160 formunuzun Confirmation Page sayfasından 1 adet çıktı alıp yanınızda götürmeniz yeterli olacaktır.


  • @gokhan_fb07 1.5 sene önce doldurduğunuz için yeni bir fotoğraf çektirip yeni form doldurmanız gerekmektedir. Çünkü formunuzun son kullanım tarihi geçmiştir. Ayrıca bilgilerinizin de değişmesi size sıkıntı yaratmaktadır. Saygılarımla.


  • @gokayK askerliği meslek olarak mi yaptı? Sanki ben öyle bişeyden bahsetmemiştim formda doldururken. Lise ve üstü degilse yazmayin zaten istenmiyor. Benım de net gün olarak hatirlayamadiğim yerler olmustu zira onlara sorup yazmiştim ulasabildiklerimi e devletten bakarak yaptık. Mesela babamin lise mezuniyeti 70 lerdeymiş o da hatirlamıyordu net tarih. Yıl olarak girdik orn: eylül 1 1970 gibi.
    Görüsmede annem e ne iş yaptıgini sorduklarinda ev hanımıyım eşim emekli demiş baska bişey sormamişlar bu konuyla alakalı


  • Pasaportunda Rusy giriş çıkış olup yakın zamanda Amerika turistik vizesi alan ve giden var mı? Rusya’ya gir çık sorun oluşturur mu son zamanlardaki politik kısıtlamalardan dolayı?


  • @dytmelek merhaba,
    Ais kayıt ücreti ne kadar?


  • @mr-bozturk, bu konu çok karıştırılıyor ama net aslında.
    Diğer gönderimde yazdığım gibi; DS-160'daki o soru birisi sizin adınıza göçmenlik dosyası oluşturdu mu? Buna DV'ye başvuranlar yada kazananlar hayır demeli. Kim evet diyecek => anne-babası sponsor başvurusu yapanlar, eş sponsor başvurusu yapanlar, kardeş sponsor başvurusu yapanlar...
    Eğer DV'ye başvurup başvurmadığınızı yada kazanıp/kazanmadığınızı sormak isteseler tıpkı mülakatlarda sordukları gibi "diversity visa'ya yada dv lottery'e başvurdunuz mu?" diye açık açık sorarlar formlarda.
    "filed an immigration petition" diye soruyor orada yanlış hatırlamıyorsam.


  • @lbsryts teşekkürler, babam askerliği zorunlu askerlikten dolayı yaptı, meslek olarak değil. ama formda hiç askerlik yaptın mı diye bir soru var, araştırdığım kadarıyla zorunlu askerliği de kapsıyormuş


  • @gokayK sizin dediğiniz soru en sondaki evet hayir soruları mı?


  • B1/B2 vize başvurusu için birkaç acente ile görüşme sağladım. Bilindik firmalarda var, az bilinende.
    En bilinen firmanın ilettiği fiyat teklifi ise şu şekilde;

    Vize ücret : 160 $ + 125 TL
    Acente ücreti: 1200 TL
    Şu anda Ekim 2023 tarihine randevu verdiği için her ay randevu tarihi güncelleme talebi için ise ay başına 400 TL istenmektedir.

    Toplamda (Ekim 2023 öncesi aylara randevu olmazsa)
    Vize: 3000 TL+125 TL+1200+4000 TL(10 Ay x 400 TL) = 8325 TL

    Ben vize işlemlerine başvuracağım için ve herhangi bir bilgim olmadığı için acenteden fiyat almak istedim.

    Arkadaşlar sizce mantıklı mı bu parayı verip başvuru yapmak ?

    Ek olarak; Green Card başvurusu yaptığım için vize başvurusu açısından herhangi bir olumsuz durum oluşturur mu ?


  • @RaggaBross internette YouTube da vs bin tane form doldurma ornekleri var bence bosuna acenteye para vermeyin ama karar tabiki sizin.


  • @lbsryts evet askerlik sorusu en sondaki, meslek hakkında sadece annemin mesleğini homemaker yerine unemployed seçip açıklamaya housewife yazmıştım o aklıma takılmıştı


  • @RaggaBross "Şu anda Ekim 2023 tarihine randevu verdiği için her ay randevu tarihi güncelleme talebi için ise ay başına 400 TL istenmektedir"
    Şu bölümden dolayı bu x firması ile çalışmamanızı tavsiye ederim.

    @denizci10 beyde Amerika turist vizesi konusunda danışmanlık hizmeti veriyor isterseniz kendisindende fiyat alın. (Not:Kendisi ile maddi herhangi bir çıkar ilişkim yoktur. Uzun süredir forumda bildiklerini saklamadan iletiler yazdığı ve çeşitli başlıklarda da katkı sağladığı için tavsiye ediyorum, iletiler devam ettiği müddetçede tavsiye etmeye devam edeceğim)

    Süreçte bol şans umarım olumlu vize deneyiminizi yakın zamanda forumda okumak bize nasip olur.


  • @egesahinkaya ve @Muhtaradana cevaplarınız için teşekkür ederim.

    "Ek olarak; Green Card başvurusu yaptığım için vize başvurusu açısından herhangi bir olumsuz durum oluşturur mu ?" şeklinde sorum için @egesahinkaya bey'e özelden de sordum uygun olduğunu düşündüğüm ve benzer soru soranlar için cevabı paylaşmak istiyorum. Bu konuda farklı bir düşünce var mıdır yok mudur sizler daha iyi bilirsiniz diye düşünüyorum;

    "merhaba, bu konuda iki sonucu da savunanlar var. son dönemdeki durumlardan dolayı problem cikarma ihtimalleri yok diyemem. ama ben daha onceden vize başvurusu yaparken green card başvurusu yapmiştim herhangi bir soru sormadılar."

    @denizci10 beyefendiye de bilgi danışacağım, kendisi uygun görürse.


  • @mr-bozturk biz Eylülde 2 kızımız için 198 TL ödemişiz.


  • @Muhtaradana çok teşekkür ederim üstad. Hem desteklerin için hem de güzel sözlerin için. ABD maceramız başladığı zaman asıl yazmak istiyorum. Çünkü şu ana kadar ki tecrübemi de yazacağım. Şimdilerde yazmamın bir anlamı yok sonuçta doğru ya da yanlış yaptığımı bilmiyorum. Merak etmeyin herkes "bu ne yaa iyi ki bir abd'ye gitmiş diyecek" :face_with_tears_of_joy:

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mr-bozturk ais derken ne kast ettiğinize göre değişir.
    Turist Vize ücreti : 160 Dolar veya 3200 TL
    Posta Ücreti: Eğer Çankaya veya Levent PTT'den elden alacaksınız ücretsiz
    Evinize yakın PTT'den elden alacaksanız 99 TL.
    Evinize kadar gelecekse de 123 TL. Tabii bu ücretlerin hepsi kişi başıdır.


  • @denizci10 @dytmelek bilgi için teşekkür ederim. Aydınlandım.


Benzer Başlıklar

  • Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    126 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    CediC
    Benim önerim Avrupa dahil yurt dışı gezinizde gıda maddelerini valizde taşımayın. Sizin için pirinç nohut olabilir ancak güvenlik bin bir türlü insanla karşılaşıyor canınız sıkılmasın
  • 12 Oy
    1k İleti
    95k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum