Pskoloji konusunda ;
Arkadaşlar yabancı dil kursuna basladık.. bir şekilde yabancı dil kursu ile birlikte birkaç kelime ezber vs için uygulamalarada basladık.. 7 yıl spor geçmişine sahibim ancak boyun fıtığı , düzleşmesiyle birlikte bırakmıştık sporada baslıyoruz eşimle birlikte sağlıklı düşünme yetisi konusunda beden sağlığının önemini daha önce tecrubeledik.. geriye kaldı green card ya çıkmazsa kısmı.. biz buna hazırlanmak adına yukarıdakilere basladık.. yabancı dili ilerletip cıkmazsa 3 sene üst üste dener 4. Yılımda IT Alanında iş bulur giderim yinede şansa bırakamam düşüncesiyle bunları tamamlayıp sağlam bootcamp bulup yazılıma yönelim göstermeyi hedefledik.. birkaç pskolojik problem okudum.. askerliğimi rdm koğuşlarına çavuşluk yaparak geçirmiş birisi olarak biraz pskolojiden anlarım tüm asker arkadaşlarım uzun dönem rdm idi... en iyi tavsiyem etrafınızda sizi derinden rahatsız eden şeyleri bir kenara atmayı hedefleyip sosyal medyadan uzak durmakla baslayın.. özellikle içinde bulunduğumuz ülkenin durumundan bir haber olup meclis tv dahil izlemeyerek , tv kanallarındaki saçmalıkları görmeyerek etrafınızda sizi üzen kıran strese sokan şeyleri kenara bırakarak sadece hedeflerinize odaklanıp yaşamaya bakın.. baska türlü ne rahat bir pskolojiye nede olduda green card cıktı gittiğinizde hazırlıklı bir ruh haline sahip olursunuz..
Abd kimseye hazır iş fırsatı sunmayacak türkiyede bir yıkım içinde bu psikoloji ile eğer ki abd giderseniz önünüzdeki bulaşıkları saatlerce yıkamak zorunda olduğunuz vakit işler biraz ters gidebilir sizin için.. maalesef birçoğumuz ne iş olsa onu yapacağız ben şahsen 100k dolara yaklaşan bir para ve sabit 500 dolar pasif gelir ile gideceğim ancak ilk ne yapacaksın diyenlere doordash yaparım yemek dağıtırım garsonluk yaparım taşırım ederim.. olursa amazon flex hatta bulsam keşke sağlık sigortamın yarısının en azından karşılandığı belirli bir iş diye bakıyorum.. hal böyle olunca böyle rahat bir pskolojiyle oradaki zorluğa hazırlanması kolay.. en azından yıllarca öyle ezilmiş bir insanım ki iş konularında neyle karşılaşacağımı tahmin edebiliyorum ve ona hazırlanmaya basladım..
Pskolojinizi diri tutun.. hayatınızın odağına green cardı koymanızı anlıyorum ama gerçekçi olalım green card size calısma izni verecek.. size hazır iş hazır araba vermeyecek green cardı alsan bile abd girdiğinde sabit gelir beyan edemezseniz doğru düzgün daire bile vermeyecekler arabayı herkes gibi öyle 500 500 taksitle alamayacaksın.. ki kötü bir olasılık ırkçı davranış ve tutumlarla karşılaşabileceksin.. havaalanından kiraladığın ve ilk geceni abd de geçireceğin eve gitmek için kullandığın araca çarpabilirler tutuklanadabilirsin.. yani büyük sabır ve mücadele ile geçecek bir kart başvurusunda bulunuyoruz.. ailemiz sevdiklerimiz ve bir çok fedakarlıklarla ufak bütçelerle yol alacağız geride bıraktıklarımızın stresi ile birlikte karşılaştığımız çeşitli problemler üst üste birikecek ve bizlere savaş açacak..
Peki bu savaşı kazanmak için ne kadar hazırsınız ? Hazırlanmak için tam zamanı.. sayfanın üstündeki sayaçtan sonra eğer ki talihliyseniz daha bir 6 ayınız mutlaka olacak.. mülakata girip cıkmanızdan sonrada 5 aydan biraz fazla zamanınız sizi bekliyor olacak.. bence vaktinizi bu savaş için hazırlayacak şeylere yöneltin.. yabancı dil geliştirin, kendinize ek meslekler edinin, spora başlayın orada en çok ihtiyacınız olan şey beden sağlığı olacak sağlık sistemi uçuk fiyatlar.. sosyal medyaya ayırdığınız süreyi kısın youtube dan video izleyip baskalarının hayatlarını takiplemeye ara verin inanın çok daha iyi olacaksınız..
Dv2024 bir milatmıdır ? Evet birçoğumuz için belkide ilk adım belkide dv2025 için bir geçiş süreci.. ancak mücadeleye hazırlanmamız herşeyden daha önemli diye düşünüyorum. Okuduğunuz için teşekkür ediyorum hadi kalk ve bir şey yap bugun atacağın ilk adım seni 3 sene sonra çok farklı birisi yapacak.