Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @waterman Çok geçmiş olsun. Genel durumunu bilmiyorum ama lütfen sana sıkıntı veren etmenleri mümkünse hayatından çıkar. @Kara-Kartal 'ın da dediği gibi hayat tarzını değiştir. Benim tavsiyelerim ise evde veya dışarıda uğraşılabilecek ve sana değer katacak uğraş veya uğraşlar bulman. Gerçekten de sosyal medyadan uzak durmak lazım. Hatta buraya da çok fazla uğramayın. Bunların yerine ingilizce öğrenebilirsiniz. Hatta kendini tanımak adına el becerilerini sınayabilirsin. El becerin var mı yok mu, varsa nelere var, öğrenmiş olursun.
    Ayrıca herkese şunu da diyebilirim; Green Card daha önce hayatınızda yoktu, şimdi de yokmuş gibi bakın. Lütfen ama lütfen normal hayatınıza devam edin. Aksi halde çok daha yıkıcı oluyor. Siz sadece normal hayatınızda elinizden ne geliyorsa yapmaya devam edin. Hiçbir şey ailenizden, sağlığınızdan ve zamanınızdan daha değerli değil.


  • Pskoloji konusunda ;
    Arkadaşlar yabancı dil kursuna basladık.. bir şekilde yabancı dil kursu ile birlikte birkaç kelime ezber vs için uygulamalarada basladık.. 7 yıl spor geçmişine sahibim ancak boyun fıtığı , düzleşmesiyle birlikte bırakmıştık sporada baslıyoruz eşimle birlikte sağlıklı düşünme yetisi konusunda beden sağlığının önemini daha önce tecrubeledik.. geriye kaldı green card ya çıkmazsa kısmı.. biz buna hazırlanmak adına yukarıdakilere basladık.. yabancı dili ilerletip cıkmazsa 3 sene üst üste dener 4. Yılımda IT Alanında iş bulur giderim yinede şansa bırakamam düşüncesiyle bunları tamamlayıp sağlam bootcamp bulup yazılıma yönelim göstermeyi hedefledik.. birkaç pskolojik problem okudum.. askerliğimi rdm koğuşlarına çavuşluk yaparak geçirmiş birisi olarak biraz pskolojiden anlarım tüm asker arkadaşlarım uzun dönem rdm idi... en iyi tavsiyem etrafınızda sizi derinden rahatsız eden şeyleri bir kenara atmayı hedefleyip sosyal medyadan uzak durmakla baslayın.. özellikle içinde bulunduğumuz ülkenin durumundan bir haber olup meclis tv dahil izlemeyerek , tv kanallarındaki saçmalıkları görmeyerek etrafınızda sizi üzen kıran strese sokan şeyleri kenara bırakarak sadece hedeflerinize odaklanıp yaşamaya bakın.. baska türlü ne rahat bir pskolojiye nede olduda green card cıktı gittiğinizde hazırlıklı bir ruh haline sahip olursunuz..

    Abd kimseye hazır iş fırsatı sunmayacak türkiyede bir yıkım içinde bu psikoloji ile eğer ki abd giderseniz önünüzdeki bulaşıkları saatlerce yıkamak zorunda olduğunuz vakit işler biraz ters gidebilir sizin için.. maalesef birçoğumuz ne iş olsa onu yapacağız ben şahsen 100k dolara yaklaşan bir para ve sabit 500 dolar pasif gelir ile gideceğim ancak ilk ne yapacaksın diyenlere doordash yaparım yemek dağıtırım garsonluk yaparım taşırım ederim.. olursa amazon flex hatta bulsam keşke sağlık sigortamın yarısının en azından karşılandığı belirli bir iş diye bakıyorum.. hal böyle olunca böyle rahat bir pskolojiyle oradaki zorluğa hazırlanması kolay.. en azından yıllarca öyle ezilmiş bir insanım ki iş konularında neyle karşılaşacağımı tahmin edebiliyorum ve ona hazırlanmaya basladım..

    Pskolojinizi diri tutun.. hayatınızın odağına green cardı koymanızı anlıyorum ama gerçekçi olalım green card size calısma izni verecek.. size hazır iş hazır araba vermeyecek green cardı alsan bile abd girdiğinde sabit gelir beyan edemezseniz doğru düzgün daire bile vermeyecekler arabayı herkes gibi öyle 500 500 taksitle alamayacaksın.. ki kötü bir olasılık ırkçı davranış ve tutumlarla karşılaşabileceksin.. havaalanından kiraladığın ve ilk geceni abd de geçireceğin eve gitmek için kullandığın araca çarpabilirler tutuklanadabilirsin.. yani büyük sabır ve mücadele ile geçecek bir kart başvurusunda bulunuyoruz.. ailemiz sevdiklerimiz ve bir çok fedakarlıklarla ufak bütçelerle yol alacağız geride bıraktıklarımızın stresi ile birlikte karşılaştığımız çeşitli problemler üst üste birikecek ve bizlere savaş açacak..
    Peki bu savaşı kazanmak için ne kadar hazırsınız ? Hazırlanmak için tam zamanı.. sayfanın üstündeki sayaçtan sonra eğer ki talihliyseniz daha bir 6 ayınız mutlaka olacak.. mülakata girip cıkmanızdan sonrada 5 aydan biraz fazla zamanınız sizi bekliyor olacak.. bence vaktinizi bu savaş için hazırlayacak şeylere yöneltin.. yabancı dil geliştirin, kendinize ek meslekler edinin, spora başlayın orada en çok ihtiyacınız olan şey beden sağlığı olacak sağlık sistemi uçuk fiyatlar.. sosyal medyaya ayırdığınız süreyi kısın youtube dan video izleyip baskalarının hayatlarını takiplemeye ara verin inanın çok daha iyi olacaksınız..

    Dv2024 bir milatmıdır ? Evet birçoğumuz için belkide ilk adım belkide dv2025 için bir geçiş süreci.. ancak mücadeleye hazırlanmamız herşeyden daha önemli diye düşünüyorum. Okuduğunuz için teşekkür ediyorum hadi kalk ve bir şey yap bugun atacağın ilk adım seni 3 sene sonra çok farklı birisi yapacak.

  • ⭐⭐

    @Calibraturbo 😞 bizi getirdikleri durum bu aklı selim olanların ruh sağlığını bozdular... duygularımız karıştı... mutsuz bir millet olduk refah içinde değiliz ama hükümet ve yanlıları refah içindeler devam etsinler ne diyim... önümüzdeki günler bize neler gösterecek bilinmez ama kendimi hep amerikada hayal ediyorum... akşam köpekleri dışarı çıkartırken sanki burada değilmişim de Miami de evin kapısını kapatmışım offf sıcacık bir hava tertemiz mas mavi gökyüzü aaaa ne güzelmiş bu çiçekler falan diye çıkıyorum evden hepten kafayı yemezsek iyi valla


  • @ilkerkaynar90 sana çok ama çok katılıyorum şimdi burada muhabbet sohbet güzel fakat gel gelelim daha GC çıkmadı ben ve eşimde onun hayali ile yanıp tutuşuyoruz ama bu hiçbir zaman benim günlük çalışmama veya atıyorum evime alacağım şeye yansımıyor çünkü Allaha hamd olsun ki burada da iyi bir yaşantım var.

    Bazı arkadaşlar ekonomik sıkıntıdan bunalmış olabilir kaldı ki bende aynı durumdayım ama GC bir loto ya çıkarsa diye değil de ya çıkmazsa diye hareket etmek her zaman daha mantıklı ben son 1 haftadır turist vizesi yatırımcı vizesi diğer yöntemleri araştırıyorum illaki gideceğim ABD'ye fakat hayatım şuan Türkiye'de o zaman buranın kuralına göre oynamamız gerekiyor.

    İlker kardeşimde gayet güzel açıklamış gidene kadar ne öğrendiysen ne araştırdıysan dili ne seviyeye getirdiysen senin yanına kar bunlar. Çok yazdım yani sözün özü inş. buradaki herkesle ABD'de parti verecek şekilde buluşuruz. 🙂


  • @debbieLA77 ya elbet bir gün olacak önemli olan istemek ve hedef dogrultusunda calismak oldugunu düsünüyorum evet gc sans ama onun disinda da firsatlari kollarsak bir sürü yolu var


  • @Sencerium ins cikarsak hepimize toplu ucak selfiesi ile baslariz 😃


  • @goyro666 Hadi İnş. 🙂



  • Bu sene ikinci başvurumu yaptım,
    Geçmiş geçmiştir diyerek kafamızı kaldırıp önümüzdeki ayları beklemeye devam...
    İnşallah bu sefer ''selected vallahi'' çığlıklarını benden de duyacaksınız.


  • Dün gece uzun zaman sonra facebooka girdim, çok da yakından tanımadığım bir fotoğrafçı arkadaşın eşi, çocukları ve annesi ve başka arkadaşlarıyla birlikte Amerika'ya yerleştiğini gördüm paylaşımında. Hemen çok sevindiğimi bizim de planlar yaptığımızı ve evimizin satılmasını beklediğimizi yazdım. Teşekkür etti , bizim için de için de iyi dileklerini iletti. Bize de çalışacağımız kişiler konusunda dikkatli olmamız gerektiğini, kendilerinin sorunsuz ve çok rahat bir şekilde geçtiklerini söyledi. Ben o andan sonra Meksika üzerinden gittiklerini anladım 🙂 Paylaşımları ve fotoğrafları o kadar normal ve neşeliydi ki ben greencard ile gitmişlerdir diye düşünmüştüm. Neyse ben de E2 vizesi ile gideceğimizi söyleyip teşekkür ettim. Ama gerçekten hala şaşkınım o kadar kalabalık olarak (sanırım 3 çocukları var ve 3-4 yaşlarında olan küçük çocukları ikiz) nasıl cesaret ettiler ve nasıl bu kadar konforlu görünen bir geçiş yapabildiler. Bir yandan da insanlar o kadar umutsuz halde ki herşeylerini riske atıp bu yola girmişler diye düşündüm. Umarım hedefi Amerika'da yaşamak olan herkes sağlıkla, huzurla oraya ulaşır. Ben ise bu ara çok bunalmış ve sabırsız halde bekliyorum. Kesin kafaya koyduğumuz için artık burada herşey gözümüze batıyor ve heyecanla sürecimizin başlamasını istiyoruz ...

  • ⭐⭐

    @dytmelek, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Dün gece uzun zaman sonra facebooka girdim, çok da yakından tanımadığım bir fotoğrafçı arkadaşın eşi, çocukları ve annesi ve başka arkadaşlarıyla birlikte Amerika'ya yerleştiğini gördüm paylaşımında. Hemen çok sevindiğimi bizim de planlar yaptığımızı ve evimizin satılmasını beklediğimizi yazdım. Teşekkür etti , bizim için de için de iyi dileklerini iletti. Bize de çalışacağımız kişiler konusunda dikkatli olmamız gerektiğini, kendilerinin sorunsuz ve çok rahat bir şekilde geçtiklerini söyledi. Ben o andan sonra Meksika üzerinden gittiklerini anladım 🙂 Paylaşımları ve fotoğrafları o kadar normal ve neşeliydi ki ben greencard ile gitmişlerdir diye düşünmüştüm. Neyse ben de E2 vizesi ile gideceğimizi söyleyip teşekkür ettim. Ama gerçekten hala şaşkınım o kadar kalabalık olarak (sanırım 3 çocukları var ve 3-4 yaşlarında olan küçük çocukları ikiz) nasıl cesaret ettiler ve nasıl bu kadar konforlu görünen bir geçiş yapabildiler. Bir yandan da insanlar o kadar umutsuz halde ki herşeylerini riske atıp bu yola girmişler diye düşündüm. Umarım hedefi Amerika'da yaşamak olan herkes sağlıkla, huzurla oraya ulaşır. Ben ise bu ara çok bunalmış ve sabırsız halde bekliyorum. Kesin kafaya koyduğumuz için artık burada herşey gözümüze batıyor ve heyecanla sürecimizin başlamasını istiyoruz ...

    Burada gözüme batan tek şey yıllardır, anlayışsız bencil kaba insanlar ve sonrasında suriyeliler,, ırkçılık yapmıyorum ama oturdugum semt kötü biz burada doğduk büyüdük ama kendimizi koruduk geliştirdik, lakin sonradan gelen malum suriler içine etti memleketinde pskolojimizinde... ya zaten ben yıllar öncesinden umudumu kestim bu memleketten çok üzülüyorum ama gerçekten gitmek istiyorum buralardan, çünkü artık ne memleket benim memleketim ne mahallem benim mahallem 😞 bizi bu hale getirenlerin allah belasını versin inşallah...


  • @Lossantosdy yine o kadarda gömmemek lazım sonuçta vatan tek burası hepimizin evi evet hepimiz birşeylere tepki olsun diye gitmek istiyoruz ama ne olursa olsun tek ve gerçek ev burası dostum.

  • ⭐⭐

    @Sencerium, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Lossantosdy yine o kadarda gömmemek lazım sonuçta vatan tek burası hepimizin evi evet hepimiz birşeylere tepki olsun diye gitmek istiyoruz ama ne olursa olsun tek ve gerçek ev burası dostum.

    gömmedim ki ,, ben memleketimi çok ama çok seviyorum ama onlar yokken daha da çok seviyordum, üzülerek gitmek istiyorum diyorum ya,, inan onlardan önceki yaşam olsa zerre düşünmezdim bırak ülke değişmeyi mahalle değişmezdim

  • ⭐⭐

    @waterman, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    İstanbul içi tercihen Avrupa yakasında anksiyete konusunda uzmanlaşmış bildiğiniz bir doktor varmı? Ücretleri biraz makul olsa yeterli olur benim icin. Görüştüğüm çoğu doktor seansa 700 TL civarı istiyorda..

    Psikologtan ziyade Psikiyatriste çıkmanı tavsiye ederim.
    Aynı sorunu yıllar önce yaşadım ve 1-1,5 yıl ilaç tedavisi gördüm ve ardından doktorum istemese de ilaçları bıraktım. Ve o zamandan beri 1 kez bile tekrarlamadı.

    Psikologların ilaç yazma yetkisi yok zaten, sadece psikiyatristler yazabilir.
    Umarım kısa sürede atlatırsın, geçmiş olsun.

  • ⭐⭐

    @sanaldeniz belediye napıcak hocam, zehirlicek mi? 🙂


  • @SUAT-GUNAY hahahahaaha


  • LA’ de yaşayan bir akraba geçen yaz ziyarete gelmiş kayınvalidemlerde konaklayıp gezip tozmuşlar 🙂 green carda başvurduk olmaz ama bu yıl ilk başvuruda birde bize çıkarsa bize ds260 a yazacak adres gerekecek yardımcı olurmusunuz yazalım sizin adresi gerekirse kartlar için uğraştırmaz gelir teslim alırız diye bir mesaj attık.. saolsunlar görüldü atmışlar 4 gündür cevap yok engelledik artık yazsada gereksiz 🙂 insanımız heryerde aynı bu adam türkiyede olsada böyle karakter abd de olsada böyle karakter.. bizim vatandaşımızın çürük oranı yüksek gibi geliyor bana nedense.. ben danısmanlık firmasından yardım alırım diye düsünüyorum o adres konusunda ancak olurda buraya yazayım arkadaşlar eğer ki ben bir gün gidersem her yıl 50 ailenin (kişinin) adres konusundaki sorunlarına eğer ki yapabiliyor ve resmi olarak bir engel yoksa halledeceğime söz veriyorum..


  • @ilkerkaynar90
    50 bana biraz çok geldi 🙈 Şaka bir yana, talih de size böyle cömert davransın inşallah ve hepimize 🦋


  • @Lossantosdy vallahi ben kendi insanımızın da çoğundan ümidi kestim🤦🏻♀️ mülteciler üstüne tuz biber oldu sadece 😞


  • @dytmelek, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Dün gece uzun zaman sonra facebooka girdim, çok da yakından tanımadığım bir fotoğrafçı arkadaşın eşi, çocukları ve annesi ve başka arkadaşlarıyla birlikte Amerika'ya yerleştiğini gördüm paylaşımında. Hemen çok sevindiğimi bizim de planlar yaptığımızı ve evimizin satılmasını beklediğimizi yazdım. Teşekkür etti , bizim için de için de iyi dileklerini iletti. Bize de çalışacağımız kişiler konusunda dikkatli olmamız gerektiğini, kendilerinin sorunsuz ve çok rahat bir şekilde geçtiklerini söyledi. Ben o andan sonra Meksika üzerinden gittiklerini anladım 🙂 Paylaşımları ve fotoğrafları o kadar normal ve neşeliydi ki ben greencard ile gitmişlerdir diye düşünmüştüm. Neyse ben de E2 vizesi ile gideceğimizi söyleyip teşekkür ettim. Ama gerçekten hala şaşkınım o kadar kalabalık olarak (sanırım 3 çocukları var ve 3-4 yaşlarında olan küçük çocukları ikiz) nasıl cesaret ettiler ve nasıl bu kadar konforlu görünen bir geçiş yapabildiler. Bir yandan da insanlar o kadar umutsuz halde ki herşeylerini riske atıp bu yola girmişler diye düşündüm. Umarım hedefi Amerika'da yaşamak olan herkes sağlıkla, huzurla oraya ulaşır. Ben ise bu ara çok bunalmış ve sabırsız halde bekliyorum. Kesin kafaya koyduğumuz için artık burada herşey gözümüze batıyor ve heyecanla sürecimizin başlamasını istiyoruz ...

    Çocuklu aileleri kamp da çok tutmuyorlar 1-2 günde hemen cikariyorlarmis. Oyuzden olabilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

40
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum