Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

  • ⭐⭐⭐

    @janedns Alaylı ile kasıt bilişim ile ilgili bir eğitim almadan kendi çabasıyla öğrenmiş. Freelancer veya bir firmada çalışmış olabilir. Ama her halükarda bu işi yapmış. Aksi halde 6 ayda mümkün değil.


  • @Programmer Front End icin framework ogrenmek istiyorum bunun icin JS tam hakim olmak gerekli midir yoksa mantigini bilmek yeterli midir?


  • @caglaror verdiginiz uzun uzadiya bilgiler icin tesekkur ederim. peki bunlari ogrenmek veya en basitinden(soylenene gore) pythondan baslayip ogrenmek veya yalnizca bir dili ogrenmek ne kadar zaman aliyor ? veya udemy gibi online kurslarla bu dillerin gercekten ogrenimi mumkun mu ?


  • @celica framework'tan kastınız react,vue,angular vs diye düşünüyorum. Bunlar için html, css ve js bilmeniz şart. js en temel yapıtaşı 🙂 js'in es6/7/8 versiyonları hakkında da bilgi sahibi olmanız ayrıca node'da bilmeniz lazım. Tabi bunlar göz korkutmasın, bir yerden sabırla başlayın.

    Uğraştım yapamadım, kafam almadı diyorsanız, o zaman sizi boost'layacak şöyle bir tüyo vereyim. Js ile hesap makinesi yapın. Hesap makinesi source code örneklerine bakın. Tabi 3-5 farklı kişi tarafından yazılmış. Hepsini karşılaştırın kendi aralarından ne farklılıkları var ve sizin yazdıklarınızda ne fark var. Bu örnekleri çoğaltın. (temeli aldıktan sonra)

    ben .net backend developer'ım. frontend ile de çok uğraştım. iş ilanlarını sürekli check ediyorum. hep bi js framworku koyuyorlar 🙂 fırsat bulunca react'a başlayacağım. react ztn başlı başına bir iş dalı 🙂 aklına takılan bir soru olursa seve seve yardımcı olurum.


  • Sizce sektördeki durum nedir? Yeni mezun olduğumda veya mezuniyetimden sonraki 3 yıl içinde (bilgisayar mühendisliği) iş bulma olanağım eskiye nazaran ne kadar değişti? Artık sektör doydu hatta şişti diyenler var o yüzden soruyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @celica Evet bilmen gerekiyor. Js bu frameworklerin yani, NodeJs, VueJs veya React'in temel/saf hali. @cgokhan 'ın da dediği gibi sabırla denemeler/projeler üzerinde çalışman gerekiyor. Zamanla çaba harcadıkça ilerleyeceksin.

  • ⭐⭐⭐

    @dilmel Her zaman junior ve senior yazılımcı arayanlar olacaktır. Siz yola devam edin. Gelişmeye ve geliştirmeye devam.

  • ⭐⭐⭐

    @mazk2104 Bunun bir cevabı yok. Yalnız kısa sürmeyeceği kesin. Bu işe ayrılan zamana, yapılacak projelere, algoritma çalışmaları ve sizin mantığı kapma durumuna bağlı.


  • @janedns emlakcilik kesinlikle cok mantikli olur ama bir sure yasadiktan sonra beinm sahsi fikrim, cunku yasadiginiz cevreyi dinamikleri, okullar, ulasim, fiyat skalasi, dikkat edilmesi gerekenler, bu isler orada yasamadan belli bir yere kadar ogrenilebiliyor. Benim sahsi fikrim Amerika'da bitmeyecek iki sektor var:

    1-Gida
    2-E-ticaret veya ticaret

    Gida kismiyla ilgili haklisiniz bir yeri devralmak icin kucuk bile olsa mutlaka bir yatirim gerekiyor, ancak cok calismayan o yuzden uygun fiyatli olan bir yeri devraldiktan sonra bile kucuk dokunuslarla fark yaratabilirsiniz. Amerika'da insanlar cok fazla yemek yiyor ve disaridan yiyorlar ve nufus cok fazla, ve alim gucu de yuksek, gida o yuzden vazgecilmez bir alan. Ornegin suanda tum dunyada vegan beslenme on plana cikiyor, cig kofte Avrupa'da vegan kofte olarak satilmaya basladi, bunu Amerika'ya tasiyabilirsiniz, gym bolgelerine yakin bir yer bir yer kiralayip veya benim gozlemim ornegin Amerika'da eksi mayali ekmek satilmiyor, tum ekmekler asiri sekerli ve kalorili ve lezzetsiz, bu alani dusunebilirsiniz. Benim bir tanidigim Brooklyn civarinda kucuk bir kafe devraldi, bir cok turk hamur isi denedi tutmadi, ancak Ispanakli Borek cok tuttu mesela, ispanakli borek yapmaya yetisemiyor, sabah erken saatlerde tukeniyor.

    E-ticaret kismiyla ilgili rekabet yuksek ancak hala spesifik bir urunle pazara girerseniz inanilmaz hizli para kazanabilirsiniz, Amazon drop-shipping'i arastirabilirsiniz, 100-200 usd'ye kucuk bir depo kiralayip hemen baslayabilirsiniz ornegin veya evinizin bir odasini depo yaparak bile baslayabilirsiniz. Ticaret kismiyla ilgili suanda emlakciliktan once bence Arac satin al- kirala - bir sure sonra sat. Artik Amerika'da da enflasyon oldugu icin Araba alim satim kiralama isleri inanilmaz gelir getirmeye basladi. Bunu dusunebilirsiniz, bu islerle ugrasirken de yasadiginiz eyaletin emlak kurslarini kayit olup hem egitimleri tamamlarsiniz hem de cevreyi ogrendiginiz icin baslamaniz kolay olur. Cunku emlak tarafinda oyuncular guclu Amerika'da, cevreyi ogrendikten sonra baslamak bence daha risksiz olur.


  • @israfil Bu arada yazilim kismi ile ilgili onceki yazdiklarimi tekrar etmek istiyorum, 6 ayda yazilim ogrendi yanlis bir onerme olur, mesela 6 ayda araba surmeyi ogrendi ve uber'den cok para kazaniyor, 6 ayda cam silme isini ogrendi suanda isini kurdu cam silerek cok para kazaniyor gibi onermelerde bulunabiliriz. Bu isleri bir kere ogrenirseniz omur boyu ayni isi yaparak para kazanmaya ddevam edebilirsiniz. Ancak yazilim icin bu onerme yanlis olur, sizin arkadasinizin case'i icin soyle duzeltebiliriz: 6 ayda yazilim mulakati nasil gecilir onu ogrendi ve ise girdi, suanda yazilim ogrenmeye devam ediyor. Yazilim ogrenmek hayat boyu devam eden bir surectir. Her yaptiginiz projede arastirirsiniz ve ogrenirsiniz. Yoksa ornegin robot supurge, supurme islemini bir kere yazilmis bir yazilim ile mukemmel tamamliyor, cunku supurme isleminin kendisi degismeyen bir is, bir kere ogrenildikten sonra kendinizi gelistirmeniz gerekmez, o yuzden bu isi robot yapabilir. Yazilim da boyle bir alan olsaydi biz de yazilim yapan bir robot yazardik ve bizim yerimize yazilim yapardi 🙂 Ki bu da artik yavas yavas makine ogrenmesi metotlari ile yapilmaya calisiliyor ama o kisma girmeyelim 🙂 Umarim daha acik olmustur.

    Bunlari neden soyluyorum: 6 ayda yazilim ogrendi oturdugu yerden para kazaniyor gibi dusunmemeniz icin. Daha onceden de dedigim gibi hayat boyu ogrenme kismi sizin icin problem degilse, kurs bile almaniz gerekmez, youtube veya baska egitim sitelerinde binlerce degil milyonlarca kaynak bulabilirsiniz, ve kararli ve istikrarli bir sekilde surekli devam edersiniz, dunyanin en iyi yazilimcisi bile olabilirsiniz, bu sizin nasil bir dispilinde calismaniza bagli olarak degisir.


  • @jesus ben de ayni fikirdeyim, oyle yazmistim zaten

    @israfil, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    Houston'da evimin 1 odasini kiraladigim alayli front-end developer arkadas 6 ay evde cok calisarak kendini gelistirdi ve mulakatlara girdi. $110000 dolardan fazla 3 yerden teklif aldi , eyyorlamam bu kadar.


  • @jesus donusunuz icin tesekkurler. Buraya gelmeden once Turkiyeden belli urunleri getirir Amazon uzerinden satarim diye dusunmustum ama sonra kargo maliyetlerini arastirinca vazgectim. O kadar yuklu param olmadigi icin.bir de dediginiz gibi yuksek miktarda urun alip satis taktikleri bilmeden Amazondan da satis yapmak kolay degil anladigim kadariyla bir cok egitimi var. Neyse mutlaka bir yol bulacagiz bakalim. Once su dil bariyerini asmak gerekiyor. Hepimize bol sans olsun.


  • yazilim is arama surecinde resume ve linked icin yardimci olabilecek birileri var mi ? 2 yillik okul ve java full stack bootcamp tamamladim. sansima isten cikartmalarin oldugi donemde is aramaya basladim. en azindan eksik oldugum yerler varsa, gozunuze carpanlari duymak isterim.

    www.ercantekoglan.com

  • ⭐⭐⭐

    @Ercan-Tekoglan Merhaba Ercan bey, profilinize baktım biraz. Öncelikle tebrik ediyorum. Ziraat Mühendisliğini bırakıp bilişime yönelmiş ve gereken adımları atmışsınız. Bu sektör alaylı olarak başlanabilse de işin disiplininin alınmasının gerektiğini düşünüyorum. İki yıl da olsa okulunu okuyarak iyi yapmışsınız. Aslında bu yolda aldığınız süreç yukarıdaki sorulara cevap niteliğinde.
    Naçizane tavsiyem LinkedIn profilinde yapmak istediğiniz iş ile ilgili kısa ve net açıklamalarda bulunmaktır. Aldığınız eğitim, yaptığınız projeler ve konuya uygun daha fazla etkileşimlerde bulunmak. Ayrıca iş arıyorum yerine Java ile ilgili projelerde yer almak istediğinizi ve kariyerinize yeni başarılar eklemek istediğiniz belirtmek iyi olur kanaatindeyim. Bunun dışında profiliniz gayet iyi. Yaptınız mı bilmiyorum ama aynı profili indeed üzerinde de açmanızı tavsiye ederim. Başarılar diliyorum.


  • @Programmer evet surekli linkedin i degistiriyorum ama belirttiginiz noktalar icin tesekkur ederim. hosuma gitti parmak bastiginiz noktalar. seytan ayrintida gizli hakikaten 😀


  • Merhaba Arkadaşlar,
    Linkedin profilimi yıllar önce Türkçe açtığım için biraz pişmanım 🙂 ingilizce olarak ikinci bir profil açsam da olumsuz etkilenceğini düşündüğüm için yeni bir hesap açtım. Sizden ricam, isteyen kişiler bu iletiyi alıntılayarak, linkedin'de bağlantı kuralım profil linklerinizi yazın takipleşelim. Ayrıca profilde herhangi bir yeri değiştirme önerisine de açığım 🙂

    Buyrun benim profilim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cgokhan senin iletini okudum hemen baktım benim profilden resimleri koydum yeni profil açma eski profilini ingilizce olarak kullanabiliyorsun.

    11.jpg

    22.jpg

    33.jpg


  • @ayvalik10 fakat birincil profil olarak ayarlayamiyorum ki hem zaten gereksiz ve az bağlantı vardı.

  • ⭐⭐⭐

    @cgokhan Merhaba Gökhan, benim de profilim ilk başta Türkçe'ydi. Sonradan ingilizceye çevirdim. Başka da profilim yok ve açmadım da. Network için buradaki arkadaşlar birbirimize destek olabiliriz.


  • @cgokhan Merhaba, GitHub profilinizi eklemeniz faydali olabilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum