Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
-
@jesus Beni sorarsaniz ben asgari ucret alsam bile bu isi yaparim. Cocuklugum oyunlarin veya oyun serverlerinin kodlarini editlemek, sunucu acmak, plugin editlemek ve gnu/linux dunyasinda at kosturmakla gecti. Teknik adam degilim ama insallah yakinda oda olacak. Demek istedigim hayatta insanlara gore yetenekli oldugum tek konu bilisim ve bilgisayar olabilir kalifiye olarak baska bir meslek yaptigimi dusunemiyorum. Rekabetin cok olmasi benim gibileri nasil etkiler bilmiyorum ama ucundan bi yerden firsat vardir yani
-
@jesus Kesinlikle her cümlene katılıyorum. Teknoloji alanı dışarıdan kolay gibi gözükse de , yukarıda belirttiğimiz gibi zaman ve dolayısıyla tecrübe gerektiren bir alandır. Amerika'da yapmak istediğim iş konusunda aynı düşüncelere sahibiz. Ticari faaliyetlerde bulunmak bence de çok daha karlı.
@janedns SalesForce sertifikaları alabilirsiniz. Yazılım da öğrenebilirsiniz. Belki de çok yetenekli olabilirsiniz. Ama sayın @jesus 'ın da dediği gibi ilk başlarda ancak junior işler ile başlayabilirsiniz. Yani bu durumda da yine tecrübe kazanma kısmına geliyoruz.
Bu arada diğer el becerilerinizi de denemeyi unutmayın. Belki de çok iyi bir pastacı, tatlıcı veya aşçılık yeteneğiniz vardır.Satış sahasında edindiğiniz tecrübeleri başka pazarlama alanlarında da kullanabilirsiniz. Türkiye'de yazılım satıyordunuz, orada da mesela tıbbi cihaz sektöründe pazarlama departmanında çalışabilirsiniz. Benim ki sadece fikir tabi.
Size verdiğimiz cevaplar yapamazsınız, edemezsiniz gibi algılanmasın. Sadece yazılımcılığın ya da paket programların operatörlüğünün bir sürece bağlı olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.
Herkes kısmetini yer ama bu da yine çabalarınıza bağlıdır. Seçiminiz ne olursa olsun şimdiden başarılar diliyorum. -
@Programmer ben de senin dediklarine ayni sekilde :) ve dedigin gibi niyetimiz kimsenin sevkini kirmak degil ama biraz gercekci olmak sadece :) @celica tabii ki herkesin kendi tercihi, benim calistigim sektor koddaki herhangi bir hata aninda sirketin milyonlarca dolar kaybedebilecegi bir sektor, o yuzden hata yapma toleransiniz yok denecek kadar az, o yuzden de asgari ucret alsam kesinlikle bu isi yapmazdim ;)
-
@jesus o zaman suanlik asgari ucretlik durumda olmadigimiz icin dua edelim :p
-
Houston'da evimin 1 odasini kiraladigim alayli front-end developer arkadas 6 ay evde cok calisarak kendini gelistirdi ve mulakatlara girdi. $110000 dolardan fazla 3 yerden teklif aldi , eyyorlamam bu kadar.
-
Yazilim kendisi zor olsa da giris esigi o kadar zor degil. Kendini gelistirmen istense bile bunu calsiirken yapabilirsin.
-
@israfil Alaylı arkadaşınızın önceden birikimi olduğu için eksiğini 6 ayda tamamlayabilmiştir. Muhtemelen de eksik olan konu javascriptir.
-
@jesus merak ettim siz hangi sektor ile ilgileniyorsunuz? Emlakcilik ile de ilgilenebilirim arastirma surecindeyim. Dukkan acmak vs suan icin maddiyat gerektirdiginden belki birkac yila dusunulebilir. Ama emlakcilik sanki olabilir gibi. Tecrubenize dayanarak ne dusundugunuzu ogrenmek isterim.
-
@Programmer donusleriniz ve fikirleriniz icin tesekkurler. Satis departmanina girebilmem icin burada en az 6 ay yogun bir dil kursuna gitmem gerekiyor ki gidecegimde . Henuz yeni geldigimiz icin arastirmalara devam ediyoruz. Bu surecte emlakcilik arastirmasina da basladik. Ama dil bariyeri gercekten cok yoruyor. Hepimiz icin hayirli isler olsun insallah.
-
@israfil Alayli derken daha once yazilim sektorunde calismisti yani degil mi? Hic tecrubesi olmayan birinin 6 ayda biu rakamlarda ise girebilmesi mumkun mu ondan pek emin degilim ama.
-
@janedns hiç tecrübeli değildi, yani daha önce hiç yazılım alanında çalışmamıştı.
-
@janedns Rica ederim. Kendi düşüncem bildiğiniz işte daha başarılı olursunuz. Dil konusu ise hangi iş olursa olsun geçilmesi gereken bir bariyer. Yoracak ama başarılı olacağınıza inanıyorum.
-
@janedns Alaylı ile kasıt bilişim ile ilgili bir eğitim almadan kendi çabasıyla öğrenmiş. Freelancer veya bir firmada çalışmış olabilir. Ama her halükarda bu işi yapmış. Aksi halde 6 ayda mümkün değil.
-
@Programmer Front End icin framework ogrenmek istiyorum bunun icin JS tam hakim olmak gerekli midir yoksa mantigini bilmek yeterli midir?
-
@caglaror verdiginiz uzun uzadiya bilgiler icin tesekkur ederim. peki bunlari ogrenmek veya en basitinden(soylenene gore) pythondan baslayip ogrenmek veya yalnizca bir dili ogrenmek ne kadar zaman aliyor ? veya udemy gibi online kurslarla bu dillerin gercekten ogrenimi mumkun mu ?
-
@celica framework'tan kastınız react,vue,angular vs diye düşünüyorum. Bunlar için html, css ve js bilmeniz şart. js en temel yapıtaşı :) js'in es6/7/8 versiyonları hakkında da bilgi sahibi olmanız ayrıca node'da bilmeniz lazım. Tabi bunlar göz korkutmasın, bir yerden sabırla başlayın.
Uğraştım yapamadım, kafam almadı diyorsanız, o zaman sizi boost'layacak şöyle bir tüyo vereyim. Js ile hesap makinesi yapın. Hesap makinesi source code örneklerine bakın. Tabi 3-5 farklı kişi tarafından yazılmış. Hepsini karşılaştırın kendi aralarından ne farklılıkları var ve sizin yazdıklarınızda ne fark var. Bu örnekleri çoğaltın. (temeli aldıktan sonra)
ben .net backend developer'ım. frontend ile de çok uğraştım. iş ilanlarını sürekli check ediyorum. hep bi js framworku koyuyorlar :) fırsat bulunca react'a başlayacağım. react ztn başlı başına bir iş dalı :) aklına takılan bir soru olursa seve seve yardımcı olurum.
-
Sizce sektördeki durum nedir? Yeni mezun olduğumda veya mezuniyetimden sonraki 3 yıl içinde (bilgisayar mühendisliği) iş bulma olanağım eskiye nazaran ne kadar değişti? Artık sektör doydu hatta şişti diyenler var o yüzden soruyorum.
-
-
@dilmel Her zaman junior ve senior yazılımcı arayanlar olacaktır. Siz yola devam edin. Gelişmeye ve geliştirmeye devam.
-
@mazk2104 Bunun bir cevabı yok. Yalnız kısa sürmeyeceği kesin. Bu işe ayrılan zamana, yapılacak projelere, algoritma çalışmaları ve sizin mantığı kapma durumuna bağlı.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum