Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @yasmin982, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@Merve-Güngör AMİNNNNN 🤲🏼🤲🏼🤲🏼 tebrik ederim darısı başımıza inşaallah siz evlenir evlenmez mi başvurdunuz yoksa bir 2 yıl geçtikten sonra mı başvurdunuz sorulan soruları kendimize yormak babında şimdi sizin götürdüğünüz kanıt bağıbındaki evraklara gerek yok mu dediler doğrumu anladım birde cr1 mi ır1 mi olacak diye sordunuz mu memura.

Fazla evrak istemiyorlar gercekten ben bir suru sey goturdum sponsor evraklari esimin passaportu fotokopisi ptt ciktilari davet maili doktor sonuclari ceac sisteme yukledigim herseyin ciktisi ingilizceri saymadigim bir suru sey ama sadece nufus kayit ornegi adli sicil kaydi ve evlilik cuzdani istedi kanit icin birsey getirdiniz mi diyince düğün albümü vardı bide sosyopixden albüm yaptım büyük anılarımızın olduğu fotoğraflar nerdeyse sığmıyordu bankodaki boşluktan😅ama çoğu ordaki insanlar a4 renkli çıktı almış fotoğrafları whatsapp konuşmamız vardı ilk tanışmamızdan 2 ay sonrasını içeren onu tarihleri görüncek şekilde ekran resmi alıp çıkardım daha seyahat biletleri ve beraber gittiğimiz sinema müze biletleri vardı gerek yok yeterli dediler

• @Merve-Güngör merve hanım cok tebrıkler darısı bekleyen tum arkadaslarımızın basına :)

• arkadaslar mulakattan once evrak hazırlama ve mulakata hazırlanma surecınde profesyonel destek alan var mı yoksa tek basıma halledebılır mıyım acaba? mulakat tarıhı yakın arkadaslar neler yapıyorlar bı yazabılır mısınız bana

• @Damla-D documents qualified maili aldiktan sonra aslinda cok dokumanlik bir durum kalmiyor mulakatta mulakatin asil amaci evliliginizin gercekligini sorgulamak ve kanitlanmasini istemeleri

• Mülakat tarihin ayrıca register etmemiz gerekiyor mu?

• @ggbbww evet

• @Merve-Güngör yani bu nvc asamasında sısteme yukleyıp, evrak onay maıl asamasındakı durum sanırım sızın soyledıgınız. mulakat surecımı kendım bıreysel destek almadan ısın ıcınden cıkarmıyım onun ıkılemınde almıştım

• Selamlar herkese nihayet bizimde interview tarihi geldi. 26 ocak. Ancak kafama takılan bir soru var istenilen belgelerin tarihleri 15-20 gün uzak olsa interview gününden sorun teşkil edermi? Teşekkürler

• @intelcorei5 gözünüz aydın bizi süründürdüler ne güzel okadar uzun beklemiyo artık kimse güncel tarih oluyo zaten 15-20 gün sorun olacağını düşünmüyorum

• @intelcorei5 Merhaba, öncelikle hayırlısı olsun mülakatınız. Acaba DQ tarihiniz nedir? Biz de bekliyoruz ve bu hafta ümitlenmiştik mülakat tarihi alırız diye ama henüz mail gelmedi.

• @intelcorei5 Sorunuza cevap olarak da sanırım 6 aydan daha eski değilse kabul ediliyor diye biliyorum.

• Merhaba arkadaşlar. Cr1 vizemle ağustos bir itibariyle amerikaya giriş yaptım. Bugün 8 Aralık ve hala kartım gelmedi üstelik bir posta aldım biyometrik için ofise çağırıyorlar, bu ne şimdi anlamadım, ha bu arada, check case status sayfasında, 14 Kasımda başvurunuz onaylanmış olup kartınız basima gönderilmiştir diyor. Ben kartım ocakta gelir diye düşünürken bu son olay beni çok korkuttu. Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen paylaşırsa cok sevinirim iyice bunaldim karti beklemekten Tesekkur ederim

• Bir sorum da şu kartım gelmeden pasaporttakivizemle tekrar turkiyeye gidebilirmiyim??

• Merhabalar, bizde dün DQ olduk. Şimdi yapmamız gereken sadece mülakat tarihi mi beklemek. Ondan önce herhangi bir şey yapmamıza gerek var mı: bir yere belge koymak yüklemek vs tarzında.

• @Handan Merhaba Handan hanım. Bizim Dq tarihimiz 31 Ağustos. 3 Yaşındaki kızımın doğum belgesi kabul edilmediği için yanlış yüklediğimiz için onun ki 10 kasımda Dq oldu. Acaba kızımın bu durumu benim erken randevu almamı etkilermiki?Bize ne zaman gelicek bu mülakat tarihi çok yorulduk beklemekten. Benimde doğum yerim azerbaycan. Acaba oda etkili oluyormu. Çok yorulduk beklemekten. Mülakat tarihi alanlarıda tebrik ediyorum. Darısı başımıza

• Mülakat bekleyen arkadaşların dikkatine:

NVC'den onay alma süresi forumlardan takip ettiğime göre 34-35 günlere kadar düştü. ( Resmi sayı: 42 day ) Bu da normal olarak oluşan backlog'un üstüne yeni yığıntıların eklenmesi demek. O yüzden içimi daha da rahat tutuyorum. Bu durumu hafifletmek adına süreç daha da hızlanacaktır.

• @Naile-İlyas Benim de eşim Fransa doğumlu, ne kadar etkiliyor bilemiyorum. Aylık vize dağıtım istatistikleri yayınlandığında doğum yerine bağlı olarak verilen sayılar şöyle, TC vatandaşına mesela 50 vize verilmişse o ay Fransa doğumlu için 10 kişiye verilmiş. Nasıl bir mantık var bilemiyorum. Kızınız için tam olarak bilmemekle birlikte eğer 18 yaşın altındaysa sizinle vize mülakat tarihi alır diye düşünüyorum. Naçizane benim kendi fikrim. Beklemeye devam, az kaldı yine de diye düşünüyorum.

• @Handan nvc den dq tarihimiz 24 Ağustos sizinde yakında gelir muhtemelen

• @intelcorei5 Teşekkürler paylaşım için, evet umarım gelir tekrar hayırlı olsun sizin

• @CuckooFlower-Daisy gözünüz aydın hiç birşey yapmadan mülakaat emali bekliyosunuz daha sonra mailde ne yapmanız gerektiği yazacaktır

Benzer Başlıklar

• Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k