@Claudia-J-Muslu Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. İletişime geçeceğim.
-
-
Merhaba arkadaşlar, benim covid haricinde aşı kartım yok. Yaş itibariyle okulda vb olduğumuz aşılar dijitale aktarılmadı. Sağlık kontrolü için aşı kartınızı nasıl çözdünüz ? Olduğum aşıları gereksiz yeniden yaptırmak istemiyorum. Doktor bunun için anlayışlı oluyor mu ? Tecrübeli arkadaşlar geri dönerse çok mutlu olurum 🙏🏻
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
I-130 formu ile ilgili sorular
-
@Tugba Cok tesekkur ederim
-
Hocam additional evidence kısmında 'birth certificate' istediklerini göremedim ben. Formu dolduran başka bir arkadaşa sordum o da yüklememiş. NVC aşamasında yüklenmeyecek miydi?
-
@ICu, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
Hocam additional evidence kısmında 'birth certificate' istediklerini göremedim ben. Formu dolduran başka bir arkadaşa sordum o da yüklememiş. NVC aşamasında yüklenmeyecek miydi?
Konunun ilk sayfasındaki maddelere bakınız. Söyle belirtilmiş:
“NVC'ye gondermek icin;
Dogum belgesi (vukuatli nufus kayit ornegi)
Olum, evlilik, bosanma ya da evlatlik edinme ile ilgili belgeler
Polis belgesi (arsiv kayitli adli sicil kaydi)
Eger askerliginizi yaptiysaniz e-devletten, askerliginiz tecilliyse bir askerlik subesinden gerekli evraklari alabilirsiniz.
pasaport ve diger seyahat belgelerinin fotokopileri” -
Online başvuruda sorun yaşayan bir tek benmiyim. Dosya yüklemeye çalıştığımda sürekli hata veriyor. Bu konuda benzer sıkıntı yaşayan oldumu acaba?
-
Pardon ben tam anlayamadım.
Konunun ilk sayfasında da benim dediğim gibi 'nüfus kayıt örneği'nin NVC'ye gönderileceği yazıyor. Siz ise I-130 formuna yüklediğinizden bahsediyorsunuz? Ben I-130 formunda bu belgenin istendiğini göremedim demiştim.
-
@ICu, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
Pardon ben tam anlayamadım.
Konunun ilk sayfasında da benim dediğim gibi 'nüfus kayıt örneği'nin NVC'ye gönderileceği yazıyor. Siz ise I-130 formuna yüklediğinizden bahsediyorsunuz? Ben I-130 formunda bu belgenin istendiğini göremedim demiştim.
Kusura bakmayın ama i130 için sormuş olduğunuz soruyu hangi başvuru türü için yapmış olduğunuzu göremedim. Veya siz belirtmediniz. İmzanizdaki tarih detaylarını göz önüne alınca da buradan birine sponsor olduğunuz kanısına varılıyor. Buna göre de cevap verdim. Hak verirsiniz ki i130 için “genel” soruların sorulduğu bir konu başlığı.
Başvuru turunuzu bilmeden cevap veriyorum yine.
Ayrıca i130 formu gönderirken, sizden istenen her resmî evrakın belirtilmesine pek gerek yok. Siz elinizdeki her tür evidence yükleyeceksiniz, kaldı ki bc en önemli evraklardan biri.
İ130 online gönderip doldurdum evet. Ama usa içi family based sponsor durumu içindi. Ben de cevabımı buna göre verdim!
-
@ICu ayni yere ben de takildim. I130 instruction da
3. What documents do you need to show that you are a U.S. citizen?
A. A copy of your birth certificate, issued by a civil registrar, vital statistics office, or other civil authority showing
that you were born in the United States;
ve- What documents do you need to show that you are a lawful permanent resident?
If you are a lawful permanent resident, you must file your petition with a copy of the front and back of your
Permanent Resident Card (Form I-551). If you have not yet received your card, submit copies of your passport
biographic page and the page showing admission as a lawful permanent resident, or other evidence of permanent
resident status issued by USCIS or the former INS.
diyor.
Belki biz US citizen olmadigimiz icin bunu yukleyecek yer yok diye düşünüyorum. Yani birth cert. sadece vatandaşlardan isteniyor gibi duruyor. Siz nasıl yaptınız sonuc olarak?
- What documents do you need to show that you are a lawful permanent resident?
-
Ben birth certificate'i eklemedim hocam.
USCIS aşamasında istendiğine dair bir ibare/yer de göremedim. Evvelden bu formu dolduran kişilerin de bunu teyit ettiğini duydum.
Yukardaki gibi; "İstenmesi için istenmesine gerek yok (!)" gibi bir yorum yapmazsak yüklemek şart değil diyebiliriz. Sanırım kimileri başvuruyu kuvvetlendirmesi için yüklüyor.
-
Selamlar herkese. Online I-130 formunda doldurdugum bilgilerin bazilari summary bolumunde doldurulmamis gibi gozukuyor. Ayrica draft case snapshotda da tarih bilgileri yanlis yerlerde gozukuyor. esimin bir evvelki evliliginin bitis tarihi benim evliligimin bitis tarihinde gozukuyor gibi bir kac yer hatali cikiyor.... Formu defalarca gozden gecirdim, sildim yeniden doldurdum degistiremedim. Boyle bir sorun yasayan var mi acaba? @crazycells sizin konuyla ilgili oneriniz var mi nasil duzeltebilirim? Formu doldurdugum bilgiler olmasi gereken yerde tam ve dogru. Oncelikle ele alinacak draft case snapshotdaki bilgiler midir yoksa benim formu doldururken verdigim yanitlar midir? Ikisinin ayni olmasi nasil saglanir? teknik bir sorun gibi gozukuyor duzeltemiyorum...
-
@sbayraktar merhaba, bizde benzer bir sorun yaşadık I-130 doldururken. Ve bilgilerin doğru yerde olduğundan çok emin olarak yüklenmiştik. Ve daha sonra yüklediğimiz dosyaya baktığımızda boşanma tarihinin farklı yerlerde olduğu gözüküyordu. Bizde typographical error case açtık eşimle. Ayrıca posta olarak fiziksel dosya yolladık ucsis office adresine. Sözde 1 ay gibi sürede geri dönüş yapılacak denmişti ama hiçbir dönüş yapılmadı. Şuan hala dosyamızın ucsisden onaylanmasını ve nvc ye gönderilmesini bekliyoruz. Mayıs 2022 de başvurmuştuk bizde. Varsa paylaşmak istediğiniz lütfen cevaplayınız. Bu sayede bilgisi olmayan da bilgilenir. İyi günler.
-
@Berkan-Duru Cevap verdiginiz icin tesekkurler. Ben I-130 formunu online olarak dolduruyorum. Yani I-130 formunu once doldurup sonra siteye yuklemedim. Sorulara verdiginiz yanitlarin yer aldigi elektronik bir I-130 formunu review bolumunde draft case snapshot adi altinda pdf olarak size sunuyor. Bu dosyayi indirip verdiginiz yanitlarin form uzerindeki halini gorebiliyorsunuz. Dolayisiyla ben sizin hangi dosyayi yuklediginizi anlayamadim sanirim. I-130A formu doldurulup siteye yukleniyor ama onda verdiginiz yanitlar da elektronik formda gozukmuyor. o sadece bir pdf dosya olarak dilekcenize ek olarak duruyor. yani benim bildiklerim bunlar birseyleri kaciriyorsam ya da yanlis yapiyorsam bilemiyorum gercekten. bir konuda cok titiz davranmaya basladiginizda sacma bir hata yapma olasiligi artiyor bence

formu gercekten dikkatli doldurmak gerekiyor. ben current spouse bolumunde sorulan son evliliğiniz ne zaman bitti sorusuna biten evliligimin tarihini yazdim. baslik curent spouse ve alttaki soru son evliliğiniz ne zaman bitti. form haline bakinca su anki evliligin altinda bir onceki evliligin bitis tarihi gozukuyor. tarihleri kaldirdim bende. yani hala cok emin degilim yaptigimdan cunku current spouse ise soru niye evlilik bitis tarihi sorulur anlayamadim. verdigim cevaplarin bazilari summary sayfasinda gözükmüyor. bunu halledemedim. defalarca sildim yeniden yazdim olmadi. oyle birakacagim sanirim. form herhangi bir error vermiyor ve bu goremedigim yanitlar elektronik formda gozukuyor. bu arada gene draft case snapshot pdf dosyasinda yukledigim belgelerin tamaminin bir listesini goremiyorum. sadece bir bolumu listelenmis. bu da bir problem midir bilemiyorum acikcasi... -
Merhabalar 'birth certificate' icin vukuatli nufus kayit ornegi mi kullaniliyor ya da baska bir sey mi? Bu belgeleri ingilizceye cevirmem gerekir mi, eger gerekiyor ise hangi kurum araciligiyla yapilir?
Simdiden cok tesekkurler. -
@Dağhan-Koçyiğit evet, vukuatlı nüfus kayıt örneğidir. ilgili belgeyi herhangi bir yeminli tercüme bürosundan ingilizce'ye çevirtebilirsiniz.
-
arrest court disposition and police clearance icin nereden hangi belgeyi almam gerekiyor?
-
@Dağhan-Koçyiğit eğer herhangi bir davadan hüküm giydiyseniz bu suça dair mahekem kayıtları. eğer böyle bir durumunuz yoksa arşiv kayıtlı adli sicil kaydı almanız gerek.
-
Bu belgeyi nufus mudurlugunden ingilizce olarak temin edebilir miyim yoksa yeminli tercumana mi ihtiyacim var. Cunku anladigim kadariyla dogum belgesi ve evlilik belgesini nufus mudurluklerinden formul a ve formul b olarak alabiliyorum.
-
@Dağhan-Koçyiğit arşiv kayılı sicil kaydını e-devlet üzerinden ing. temin edebilirsiniz.
diğerlerini yeminli türcüme ettirmeniz gerek. -
Nufus mudurlugunden dogum ve evlilik belgelerimi formul a ve be olarak aldim. Bana dediklerine gore 8 dilde anlasilabilirmis, arka sayfasinda bir tercume kagidiyla beraber geldi. Bunu yeminli tercumana goturmem gerekir mi yoksa gecerliligi var midir?
-
@Dağhan-Koçyiğit
Doğum belgesi için vukuatlı nüfüs kayıt örneği
Evlilik belgesi için de evlilik cüzdanınızı taratıp ayrıca yeminli tercümandan çevirisini yaptırmanız
Bizde evrak hazırlarken formül a ve b belgelerini almıştık ama istenilenler onlar değil -
Merhabala ben ABD vatandaşıyım. Nişanlım ile 6 ay sonra evlenmek için plan yapıyoruz ve evlendikten sonra da I130 Formuna başvuracağız.(Yani yaklaşık 8 ayımız var önümüzde) Fakat bu sürede aklımıza bir şey geldi. Acaba evlilik tarihini beklerken nişanlım ABD turist vizesine hemen başvursa(en erken randevu ile) ve eğer oldu ki vize çıkarsa Amerika'da evlensek ve süreci çok daha hızlı ilerletsek mi diye düşündük. Ama öncesinde turist vizesine başvurması I130 başvurumuzu olumsuz etkiler mi? Yanlış bir şey yapmak istemiyoruz yardımcı olursanız çok seviniriz.
Benzer Başlıklar
141
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k