Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• sanırım bu his çöktü herhalde giriş yapabilen vardı? dün gece de bakım vs diyordu bitmedi sanırım

• 26 Ekimde pasaporta başvurdum yaklaşık 1,5/2 hafta bekledikten sonra 199 u aradım seyahatim aralık 15 gibi oalcak en geç kasım sonuna kadar gelsin dedim. 3-4 gün içinde gönderdiler. Bilginiz olsun

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@farukuygun başvuru yaptıktan sonra 14 gün içinde gelmez ise senin yaptığın gibi 199 arayıp 14 bekleme süresinde gelmedi artık gönderebilir misiniz dediğin zaman hemen gönderiyorlar. Amerika da SSN 21 gün Türkiye de pasaport 14 gün bekleme süresi var.

• Bende pasaportumu alırken 1 ay bekledim ve bu süre içerisinde cimer e yazdım defalarca 199 u arayıp aciliyet belirttim fakat bir sonuç alamadım daha sonra bir tanıdık vasıtası ile 1 gün içinde halloldu. Şu an durum nedir bilmiyorum ama haziranda bu şekildeydi.

• Ayrıca arkadaşımla aynı gün başvuru yapmıştık onun pasaportu 4 ay sonra geldi.

• ⭐⭐⭐

@nofearbrk, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Ayrıca arkadaşımla aynı gün başvuru yapmıştık onun pasaportu 4 ay sonra geldi.

Tebrikler sürecini buraya aktarır mısınız?

• 27 haziranda başvurumu yaptım aynı gün benden 1 saat önce arkadaşım başvuru yaptı 199 a 5 yada 6 kere acil kaydı oluşturdum 199 hattında çalışanlar sürekli pasaportunuz basım öncesi kontrol aşamasında diye söylüyorlardı fakat ben bulunduğum ilçedeki nüfus müdürlüğünden pasaportumun başvurudan geçip biometrik onayının alındığını ve pasaportun basıldığı bilgisini almıştım saati sattine. Daha sonra bir tanıdığımıza söyledim pasaportumun gelmediğini oda halledeceğini söyledi akşam üzeri mesai bitimine yakın da telefonuma ptt ye verildi mesajı gelmişti. Arkdaşım bekledi 4 ay sonra geldi kendisinin pasaportu süreç bu şekilde işledi. şikayet com da araştırıken herkesin ankaraya gidip aldığı yazılıyordu imkanı olanlar bu arada bizim yeşil pasaporttu eşim ve oğlumla. aynı kamu kurumunda çalıştığım başka bir arkadaşım bordo pasaportunu 20 gün içinde aldı. Sanırım bu uzun süreç yeşil pasaport için oluyor.

• @yenihayaletadam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

bugün pasaport için gideceğim de acil istiyorum diyeceğim belge isterse nasıl bir şey göstermeliyim? bilet alıp iade edebiliyor muyuz?

güncelleme yapıyorum;
    13.26 da randevum vardı girdim içeri eski pasaportu uzattım yeni 10 yıllık istiyorum dedim bana bu eski pasaport lazım mı dedi evet falan dedim işlerimlerin ortasında ben acil olarak yeni pasaportu istiyorum haftaya görüşmem var falan dedim sadece uçak bileti olan kişilere acil kaydı açılıyor dedi hiç bir şey oluşturmadı. @Programmer arkadaşın dediği gibi 199 aradım acil haftaya gitmem lazım falan dedim tamamdır durumunuzun aciliyetini bir üste bildirdik dedi en hızlı ve kısa sürede adresinize teslim edilecektir dedi kapattı. Bakalım kaç günde gelecek.

• @yenihayaletadam En yakın sürede PTT'den kargoya verildi mesajı gelir inşallah

• @Serap-2 inşallah bakalım şans artık valla tüm işlerimiz şansa kaldı artık 😕

• Turist Vizesine Başvurmalı mıyım?

Merhaba, 2022 Mayıs ayında J-1 değişim vizem biti ve Türkiye ye geldim. Son zamanlarda Amerika'nın turist vizelerini açtığıyla ilgili sosyal medyada birçok şeyle karşılaştım, turist vizelerinin açılıp kapanması olayı nedir, Turist vizesine açıkken başvurmalı mıyım. Cevap veren herkese teşekkürler.

• @burakturkyilmaz vizeler yaklaşık 1 yıldır açık ve hiç kapanmadı. Mülakat tarihi Ağustos 2023 e veriyor ama eğer dilerseniz arada boşluklar çıkıyor öne çekebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@Rhonster ne diyosuunn la deydin demek ya niye yazmadınn ben senin vize aldığın postu falan kaçırmışım ondan iletişim koptu, bilsem butarafta olduğunu otururduk kahve içerdik.. e beğendin mi burayı ne düşünüyosun sonra yine gelecek misin

• @ahsenaydgdu gelecegim gelecegim

• @ahsenaydgdu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Rhonster ne diyosuunn la deydin demek ya niye yazmadınn ben senin vize aldığın postu falan kaçırmışım ondan iletişim koptu, bilsem butarafta olduğunu otururduk kahve içerdik.. e beğendin mi burayı ne düşünüyosun sonra yine gelecek misin

Ne diyosun la diye okuyup gözümde Behzat Ç canlanması 😃

• Arkadaşlar 15 Aralıkta kısmetse San Diegoya gidiyorum.
    Orada iş yapan bir tanıdığımın yanına gideceğim.
    San Diegoda olanlar varsa yorumlarını ve mesajlarını rica ederim.
    Sevgiler 🙂

• Dün başvurusunu yaptığım pasaportun basımı tamamlanmış gelmesini bekliyorum artık bakalım kaç güne gelecek 🙂

• Selamlar,
    Oğlumun ds160 formunu güncelledim, yeni bir numara verdi, eskisiyle birlikte mülakata götüreceğim , başka birşey yapmam gerekmiyor değil mi?
    Bir de mülakat için

• ds160 onay sayfası
    • ais talimatlar sayfası
      -Pasaport
      -fotoğraf ve
      -nüfus kayıt örneği aldım.
      Başka bir şey gerekiyor mu?
  • ⭐⭐⭐

@AyşeB, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Selamlar,
    Oğlumun ds160 formunu güncelledim, yeni bir numara verdi, eskisiyle birlikte mülakata götüreceğim , başka birşey yapmam gerekmiyor değil mi?
    Bir de mülakat için

• ds160 onay sayfası
    • ais talimatlar sayfası
      -Pasaport
      -fotoğraf ve
      -nüfus kayıt örneği aldım.
      Başka bir şey gerekiyor mu?

Ek olarak ne olur ne olmaz mali kaynakları, çalışıyorsa da işyerinden izin belgesi alsın. Öğrenciyse transkript almasını öneririm.

• Arkadaşlar selamlar.
    Ev arkadaşım 8 Kasım'da vize görüşmesine girdi ve onaylandığını söylemişler, pasaportunu almışlar. DS-160 numarasını kontrol ettiğimizde Approved olarak güncellenmiş sonraki gün ancak bugün (25 Kasım) itibariyle hala PTT'ye verildiğine dair ne mesaj geldi ne de gmail hesabına herhangi bir mail. AP'ye kalmış olabilir diye düşünüp maillerine falan da baktık ancak herhangi bir yeni mail yok, DS-160 numarası da hala aynı şekilde Approved olarak duruyor. Konsolosluğa mail atmalı mıyız, atmamız gerekirse hangi mail adresine atmak gerekir kısaca bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

Benzer Başlıklar

• EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 4 Oy
    2k İleti
    213k Bakış
    K
    @Broly-Hex tesekkurler
  • B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    38
    0 Oy
    38 İleti
    4k Bakış
    E
    Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k