Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 176.1k 296

• @ugursway Verdiğiniz kıymetli bilgiler için teşekkürler.

Biz de kezimizle geleceğiz, çip ve pasaport işini dediğiniz gibi çözdük, evraklar ve çip için verdiğiniz 600 TL biraz fazla gibi geldi bana, biz çip ve pasaport için toplam 75 tl ödedik.

Onun dışında siz hangi işlemler için ne kadar ödediniz ?

Bu arada yeni hayatınızda mutluluklar dilerim, şans sizinle olsun.

• @Erkan-Gürsoy merhabalar biz de Tarım ve Orman müdürlüğüne çip ve pasaport için 85 TL + seyahat edebilir belgesi için 600 TL ödedik. Seyahat belgesi üzerinde pullu kaşeli, onaylı ve çipin barkod numarasını işledikleri bir belgedir.

• @ugursway Teşekkürler cevabınız için.

• merhaba,
    7 aylık 3,5 kg ağırlığın da toy poodle var cipi pasaportu ve bütün aşıları tam
    texas houston a gidicem ülke kabul ediyor mu?
    tarım il müdürlüğü konsolosluğa sormam gerektiğini söyledi konsolosluğa ulaşamıyorum nasıl bir yol izlemem lazım bana yardımcı olur musunuz teşekkürler...

• ⭐⭐⭐

@kobalak ilk sayfa da tüm detaylı açıklama mevcut size tavsiyem tüm sayfaları okuyun yanlarında götürenlerde kendi hikayelerini anlatıyor

• Bizde sorunsuz bir şekilde miamiye geldik 🙏🏻 tr de kilosuna baktılar hiç bir evrak sormadılar miamide de aynı şekilde umarım sistemden falan görüyorlardır bu tantana boşuna değildir:) abd ye geldikten sonra 10 gün içinde kuduz aşısı yaptırmak zorundamıyım bilen var mı ya da herkes yaptırdı mı?? Mecburimi yani 🤷‍♀️

• ⭐⭐

arkadaşlar merhaba kargo da amerika miami'ye evcil hayvanımızı da götürmek istiyoruz....eğer vizemiz çıkarda gidebilirsek tabi :) lutfansa en iyisi diyorlar kabin basıncı açısından herşeyi dört dörtlük ayarlıyorlarmış kabindeki neyse kargo da da aynı basınç oluyormuş derece vs de bunu doğrulayan var mı? çok korkuyorum ona bişey olacak diye hayatı benim ellerimde çünkü masumun... bu lutfansa için aktarmalı oluyor tabi frankfurt üzerinden bilgisi olan varsa yazabilir mi... normalde aktarmalarda bavullarımızı almıyoruz direkt uçaktan uçağa geçiyorlar... bu sırada köpeklere ne oluyor alabiliyor muyuz onları yoksa direkt onlarada valiz gibi geçiş mi yaptırıyorlar ya rotar falan olursa... noluyor o zaman aç susuz mu kalıyor hayvanlar... alamıyor muyuz onu yanımız sonra yeniden teslim ederiz vss.. ay ne bileyim çok paniğim bu konu da deneyim olan yazar mı lütfen yada fikri olan

• @debbieLA77, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

arkadaşlar merhaba kargo da amerika miami'ye evcil hayvanımızı da götürmek istiyoruz....eğer vizemiz çıkarda gidebilirsek tabi :) lutfansa en iyisi diyorlar kabin basıncı açısından herşeyi dört dörtlük ayarlıyorlarmış kabindeki neyse kargo da da aynı basınç oluyormuş derece vs de bunu doğrulayan var mı? çok korkuyorum ona bişey olacak diye hayatı benim ellerimde çünkü masumun... bu lutfansa için aktarmalı oluyor tabi frankfurt üzerinden bilgisi olan varsa yazabilir mi... normalde aktarmalarda bavullarımızı almıyoruz direkt uçaktan uçağa geçiyorlar... bu sırada köpeklere ne oluyor alabiliyor muyuz onları yoksa direkt onlarada valiz gibi geçiş mi yaptırıyorlar ya rotar falan olursa... noluyor o zaman aç susuz mu kalıyor hayvanlar... alamıyor muyuz onu yanımız sonra yeniden teslim ederiz vss.. ay ne bileyim çok paniğim bu konu da deneyim olan yazar mı lütfen yada fikri olan

Yani bu lufthansa dan ziyade kullanılan uçak tipiyle alakalı, lufthansa almanya aktarmalı olacak Boeing veya Airbus küçük gövdeyle gidecekseniz bunlar küçük gövdelerde bagaj alanı daha küçük olduğundan basıncı ayarlaması daha rahat oluyor, ancak kıtalararası uçuşlarda büyük gövde uçak kullanıyolar ve bagaj kısmı kargo ucağından hallice oluyor dolayısı ile bundna korkuluyor genelde ancak basınc ile alakası çok yok aslında ısı değişimi kaynaklı sorun yaşar küçük canlar ısıtma sistemleri de kargo kısmında da köpegin konulacağı özel alan için ayarlama yapılıyor merak etmeyin. Sadece uçağın kargo kısmı gürültüsü sizin duyacağınızdan çok çok daha fazla olduğundan ve zaten köpeklerin bizden daha iyi duyduğundan çok yaşlı değilse sakinleştirici verip veterinerinize danışarak belirli ölçüde iyi gelecektir. Aktarmalı uçuşlarda normalde köpeğinizde aktarılır direk ancak çok uzun bekleme varsa talepte bulunabilirsiniz. Mama suya gelince stress den yemek yiyebilen bir can pek duymadım uçakta.

• ⭐⭐

@tolgasatir babam kaptan ve bende thy de flying chef olarak 3 yıl uçtum :)) uçak tiplerini ve durumu çok iyi biliyorum aslında benim sorunum kaptanın oradaki basınç ve ısıyı ayarlayamıyor oluşu ve olağan üstü bir durumda ilk kabin basıncı önemli olduğu için diğer tarafların direkt gözardı edilmesi oluyor... ben en iyisi gemi seyehati araştırayım araba kiralayıp ülke dışına çıkabiliyorsak o araba ile oradaki şubeye teslim edebiliyorsak süper buradan italyaya mitalyaya geçer oradan bir cruise ki bu sadece queen mary 2 araştırmalarımdan çıkan sonuçlara göre bu da nereden kalkar ne sıklıkta kalkar nereye gider nasıl biryol izler amerikanın neresine gider hiç bakamadım henüz onlara sadece evcil hayvanlar için bir bölüm var gün de 3 kez ziyaret ediliyor seyehat boyunca ve dışarıda güvertede falan gezdirmek yasak evcil dostları ... ama en azından basınç ısı mısı gibi problemler yüzünden evhamdan ölmüyorsun :)))

• ⭐⭐

@tolgasatir uçakta mama çok önemli değil de su önemli ama ben zaten uçak içi olaydan bahsetmiyorum pek orada bahsettiğim konu aktarma sırasında uçaktan uçağa geçiş demek baya bir süre demek... franfurta uçtun indin uçaktan bekledin ettin rötar yedin yada yemedin tekrar uçağa bindin uçak kalktı ve mimami yer gidiyorsun düşünsene süreyi zavallıcık tam işkence çekecek... bu da lutfansa bu konuda iyi dediler diye yani...

@tolgasatir babam kaptan ve bende thy de flying chef olarak 3 yıl uçtum :)) uçak tiplerini ve durumu çok iyi biliyorum aslında benim sorunum kaptanın oradaki basınç ve ısıyı ayarlayamıyor oluşu ve olağan üstü bir durumda ilk kabin basıncı önemli olduğu için diğer tarafların direkt gözardı edilmesi oluyor... ben en iyisi gemi seyehati araştırayım araba kiralayıp ülke dışına çıkabiliyorsak o araba ile oradaki şubeye teslim edebiliyorsak süper buradan italyaya mitalyaya geçer oradan bir cruise ki bu sadece queen mary 2 araştırmalarımdan çıkan sonuçlara göre bu da nereden kalkar ne sıklıkta kalkar nereye gider nasıl biryol izler amerikanın neresine gider hiç bakamadım henüz onlara sadece evcil hayvanlar için bir bölüm var gün de 3 kez ziyaret ediliyor seyehat boyunca ve dışarıda güvertede falan gezdirmek yasak evcil dostları ... ama en azından basınç ısı mısı gibi problemler yüzünden evhamdan ölmüyorsun :)))

Yani diyecek bişey yok bu durumda sen zaten durumu az çok biliyorsun biri içini biraz rahatlatsın istiyorsun :) ben günde 4-5 uçak yapardım bunların çoğunda avıh olurdu 1,5-2 yıl aralığında başlarına hiç bişey gelmedi henüz gelse haberimiz mutlaka oluyor. Tabiki çok büyük stress kendilerine gelmeleri epey uzun sürüyormuş duyduğum ögrendiğim kadarıyla yolculardan ancak 1 kere 1 günlük katlanılası bir durum olmak zorunda. Yada kıtalar arası uçuşlarda psikolojik destek köpeğine izin veriyorlar mı bir araştırın. Benim çalıştığım son dönemde psikolog dan sanırım işte uçak korkusu var yada başka bir bahaneyle bu köpek onu sakinleştiriyor diye belge aldıklarında köpek 5 kg üzeri de olsa ayak dibinde uçuş yapmalarına izin veriliyordu. Tabi bu bahsettiğim 5-6 sene önce falan yeni yeni başlyan bişeydi hala geçerli mi denendi iptal oldu mu emin değilim

• ⭐⭐

@tolgasatir emotional support dedikleri işte bizde var acaba eğer business class da gitmiyorsak ayak dibine nasıl sıpırıcaz kafesi onu düşündüm bian çok büyük diil ama yine de 10-12 saat gider mi orada yoksa kafessiz mi alıyorlar

@tolgasatir emotional support dedikleri işte bizde var acaba eğer business class da gitmiyorsak ayak dibine nasıl sıpırıcaz kafesi onu düşündüm bian çok büyük diil ama yine de 10-12 saat gider mi orada yoksa kafessiz mi alıyorlar

kafessiz alıyorlar ama ağızlık takılmasını istiyorlar diye hatırlıyorum. Bu bilgiyi de yanı yanınıza alma olayını da çağrı merkezinden falan da zor ögrenirsiniz tanıdıklarınız var ise genel müdürlüklerden en net ögrenebilirsiniz.

• @Sefa-Altay merhaba kuduz aşısı tekrar yaptırmak zorunlu mu? Bilgi verirseniz sevinirim biz ayın 17 sinde geldik ama kudu aşısı yaptırmadım

• ⭐⭐

@tolgasatir evet evet mutlaka sorucam yapılacaklar listesine aldım onu:)

• ⭐⭐

@duyguyu o nerden çıktı ya kuduz zaten 6 aylık süreçte yaptırdıysanız en son gerek yoktur herhaldfe o kadar fazla kuduz aşısı yapılır mı ya :) emin olammadıklarından garnti mi istiyorlar acaba

• @duyguyu evet kesinlikle ilk girişinizden sonra 10 gün içinde yaptırın. Bulunduğunuz yerde Petco var ise orada hızlıca yaptırabilirsiniz.

@duyguyu o nerden çıktı ya kuduz zaten 6 aylık süreçte yaptırdıysanız en son gerek yoktur herhaldfe o kadar fazla kuduz aşısı yapılır mı ya :) emin olammadıklarından garnti mi istiyorlar acaba

benim anladığım ve okuduklarımdan çıkardığım varsayıma göre adamlar başka ülkelerde yapılan hiç bir aşı ya güvenmiyorlar, insanlar içinde geçerli bu risk almıyorlar yeniden istiyorlar sanırım.

• ⭐⭐

@tolgasatir bi dakika bi dakika ben bir covid aşısı daha olmam valla öyle bişey yok di mi?

• @debbieLA77 2 doz olduysanız bir daha olmanıza gerek yok.

Benzer Başlıklar

• Türkiye'den Amerika'ya Tahliye Uçuşları

Kilitli Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    280 Bakış
    crazycellsC
    Suradan konuyu takip edebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/3298/türk-vatandaşların-abd-den-tahliyesi
  • Turkiye-Amerika arasi iki aktarmali ucusta Schengen vizesi gerekli midir?

Yolculuk
    4
    0 Oy
    4 İleti
    496 Bakış
    Eski Kullanıcı 015E
    @janedoe ben Almanya Konsolosluguna mail atarak sormustum. Ucus bilgilerinizi girerek mail atarsaniz en saglam bilgiyi konsolosluktan alabilirsiniz bence.
  • Amerika'ya Girişte Uçakta Doldurulan U.S: Customs and Border Protection Formu

Taşındı Yolculuk
    50
    1
    13 Oy
    50 İleti
    26k Bakış
    C
    En son bana da ucakta verdiler, doldurdum ama isteyen olmadi alanda , oylece ciktim gittim. Covid sebepli bence, az temas etmeye calisiyorlar insanlarla.
  • ABD yolculuğunda ilaç götürmek

Taşındı Yolculuk
    106
    3 Oy
    106 İleti
    27k Bakış
    deebeeD
    @begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek @ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor. Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor. Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k