Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Nihayet bizimde onayımız geldi ☺

  • ⭐⭐⭐

    Herkese merhaba,

    Veterinere çok fazla para ödememek adına kedimize çip taktırmak için kendi izlediğimiz yolu anlatayım.

    Bulunduğumuz şehirde ( Adana\Çukurova) ilçe tarım müdürlüğüne gittik, bizde kaymakamlığın içindeydi ilgili birim, diğer şehirlerde değişebilir, gitmeden önce araştırmanızda fayda var. Randevu almadık, veteriner 2 adet form verdi biri kedinin bilgilerinin olduğu form diğeri de kedi sahibinin bilgilerinin olduğu form.İki formuda doldurup veterinere verdik, sonrasında döner sermaye ve pasaport ücretini 70 TL, 5 TL'de el emeği toplamda 75 TL ödedik, sonrasında kedimize çip takıldı, nasıl bir işlem olduğunu merak edenler YouTube'dan izleyebilir. Pasaportuna çip bilgileri işlendi ve barkod yapıştırıldı, kedinin üzerindeki çip okutulup teyit edildi.

    Uygun bir fiyata çok kolay bir şekilde işimizi çözmüş olduk.


  • @Sefa-Altay merhabalar benim de cdc permit geldi, THY ofisine gittim ilk önce Kadıköy’dekine gittim onlar bilet satışı için varış yerindeki ofisinde izin vermesi gerektiğini söylediler ve New York’a mail attılar. Fakat ordan bana dönüş gelmedi. Rezervasyon yaptırıyorum köpeğimi ekledikleri zaman rezervasyon onaylanmıyor. Acaba siz böyle bir işlem yaptınız mı ekstra bilet satın alımı için THY Amerika’dan onay maili almanız gerekti mi ?


  • @mervebyrktr Evet yapmamız gerekti ve asıl sorun onay, yanıt gelene kadar rezervasyonun düşmesi ve sürecin başa sarmasıydı. Tecrübeyle sabit, biletleme ve onay alma işlemini Kızıltoprak THY satış ofisinden yapmanız olacaktır. Sırf bu konuda bir bileni İstanbul Havalimanı THY satış ofisinde bulmam 4 saatimi aldı. Hele ki 10 saat süren ABD - Istanbul uçuşumuz 4 saat rötar yaptıktan sonra bunun üzerine bir de 4 saat boyunca satış ofisinde beklemek, çırpınmak oldukça zorlu ve yıpratıcıydı.


  • Merhaba bende 3 gündür Ankara THY satış ofisine gidip geliyorum Halen daha biletimi alamadım ABD havalimanından onay bir türlü gelmiyor Ankara’dan biletleme yapan arkadaş var mı nasıl bir yol izlediniz bilgi verirsiniz sevinirim Ya da telefonla İstanbul satış ofisinden halledebilir miyim?


  • Köpeğim sağ salim ABD'ye uçağın kargosunda geldi. Köpeği teslim aldıktan sonra kimse evrak sormadı. Tüm tantana ve zorluk Türkiye'den çıkarana kadardı, gerisi sorunsuz diyebilirim. En büyük zorluk da Thy'de işi bilen birini bulup, bilet alabilmekti. Bu süreçte çağrı merkezleri ve satış ofisinde görüştüğüm insanların sayısı 15'i bulmuştur. Maalesef bu konuda bilgisiz oldukları kadar yanlış da yönlendirebiliyorlar bu nedenle burada yazılanlar çok değerli, ona göre hareket edin.

    Onay almaya çalışıp alamadığım gün meğer uçakta başka köpek olduğu için sistem kabul etmiyormuş ama bunu ne çağrı merkezi çalışanı ne de satış temsilcisi göremiyordu. Bu noktada mutlaka satış ofisi şefi ile görüşün, onların görme yetkisi olabiliyor diğer türlü prosedürü de bilmedikleri için saatlerce boş yere onaya gönderip red alınıyordu. Sadece THY ABD ofisinden onay gelmesi yetmiyor, bir de TTYMG'den alınması gerekiyormuş uçakta müsaitlik var mı diye onu da tembih edin.

  • ⭐⭐⭐

    Bir bilgi de benden gelsin, uçakta kabin memurlarına mutlaka kargo bölümüne köpeğinizi verdiğinizi hatırlatın, ne alaka diyecek olanlar için yazayım belirteyim daha önce 2 yıl kadar havalimanında harekat memurluğu yaptım, köpeğin kargo apronuna yüklendiği bilgisi (AVIH) hareket memuru tarafından kaptana bildiriliyor ve bildiğim son gelişmelerde kaptan bunu otomatik göremiyor, kaptan bu bilgiyi ögrendiğinde köpeklerin yüklendiği ayrı bir bölüm var o bölüme sıcak hava verilmesini ve köpeğin özellikle yüksek irtifa uçuşlarda donarak ölmesinin önüne geçiliyor. bildirmeniz şu açıdan önemli olaki insan bu beşer şaşar kaptana söylemeyi pas geçer unutur vs Kabin amiri kaptana bu bilgiyi hatırlatacaktır.


  • Bilgi verdiğiniz ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.


  • 26 Ekim 2022 çarşamba günü tekir cinsi, 6 yaşında, 5.5 kg ağırlında, dişi, kısır bir kedimiz ile Newark Havaalanından ilk girişimizi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik.
    Amerika için, CDC'nin resmi sitesinde yazan tek şart kediler için uçuştan bir ay öncesinde kuduz aşısı olması gerektiğidi, biz de bir ay öncesinden kuduz aşısını yaptırdık.

    Ancak Türkiye'den çıkarken bir takım şartlar gerekmektedir. Öncelikle uçak biletimizi alır almaz evcil hayvan taşıma talebi oluşturduk.
    Eğer kabinde taşımanız gerekiyorsa, THY için, "Kafesiyle birlikte ağırlığı 8 kg'ı geçmemesi ve kafeslerinin 23 cm yükseklik, 30 cm genişlik ve 40 cm uzunluk ölçülerini aşmaması şartıyla yolcu beraberinde kabinde (PETC) taşımaktadır." bizim kedimiz bu şartlara uyduğu için ona bez ve yanlarından fermuararı olan ve açılarak daha fazla alan sağlayan bir puset almıştık.
    Kediler için Amerikaya seyahatte herhangi bir çip şartı olmamasına rağmen, Türkiye'den çıkarırken çip taktırmak zorunludur. Bunun için veterinere gitmeyin çok pahalı olmaktadır. Bulunduğunuz şehirin il ya da ilçe Tarım ve Orman müdürlüklerine gidin. Burada turkuaz renkli yeni tip pet pasaport ve seyahat edebilir belgesi almanız gerekecektir, biz bu şekilde yaptık. Unutmayın bu belgeyi uçuşunuzdan önce en erken 48 saat önce vermektedirler. Pasaport harcı ve çip işlemi için 85 TL + uçuştan 2 gün önce aldığımız seyahat edebilir belgesi için ise 600 TL ödeme yaptık. Her ihitmale karşı turkuaz renkli pasaporta 1 ay önceden yapılmış kuduz aşısını işlettiik ve kedimizin fotoğrafını yapıştırdık.
    Uçuşdan önce veteriner hekiminiz ile görüşüp, uçuş için neler yapman gerektiğini öğrenin. (Uçuşunuzdan 5-6 saat önceden herhangi bir mama ya da su verilmemesi, kedinizin huyuna göre sakinleştirici alıp almaması gerektiği vb.) Biz kedimizin ilk uçak yolculuğu olduğu için acil bir durum olursa diye yanımıza iki doz sakinleştirici aldık ama ne uçuş öncesi ne de uçuş sırasında sakinleştirici kullanmadık. Kedimiz sadece uçağın kalkışında ve inişinde biraz miyavladı o da yoğun seslerden korktuğu için, geri kalan bütün yolculuk boyunca çok sakin bir şekilde gittik, sağolsun kabin ekibi de kucağımıza puset ile almamıza izin verdiği için seve seve yanımızda getirdik.
    THY uçuştan önce evcil havyanınız olduğu için online checkin izni vermemektedir. Kontuardan checkin işlemlerinizi yapmanız gerekmektedir. Biz kedimiz ile kontuara gidip Tarım ve Orman müdürlüklerinden aldığımız belge ile pasaportunu gösterdik + THY taşıma ücre olan 3600 TL ödeme yaptıktan sonra biletlerimizi aldık. Kedimizin belgeleri sadece Türkiye sınırından çıkarken kontrol edildi, Amerika'ya girdiğimizde hiçbir şey sorulmadı. Sınırdan geçerken biz kedimiz de var belgeleri gerekli mi diye sorduk, officer hiç bakmadan hayır gerek yok dedi. İlk girişimiz kedimizle beraber bu şekilde gerçekleşti.

  • ⭐⭐⭐

    @ugursway Verdiğiniz kıymetli bilgiler için teşekkürler.

    Biz de kezimizle geleceğiz, çip ve pasaport işini dediğiniz gibi çözdük, evraklar ve çip için verdiğiniz 600 TL biraz fazla gibi geldi bana, biz çip ve pasaport için toplam 75 tl ödedik.

    Onun dışında siz hangi işlemler için ne kadar ödediniz ?

    Bu arada yeni hayatınızda mutluluklar dilerim, şans sizinle olsun.


  • @Erkan-Gürsoy merhabalar biz de Tarım ve Orman müdürlüğüne çip ve pasaport için 85 TL + seyahat edebilir belgesi için 600 TL ödedik. Seyahat belgesi üzerinde pullu kaşeli, onaylı ve çipin barkod numarasını işledikleri bir belgedir.

  • ⭐⭐⭐

    @ugursway Teşekkürler cevabınız için.


  • merhaba,
    7 aylık 3,5 kg ağırlığın da toy poodle var cipi pasaportu ve bütün aşıları tam
    texas houston a gidicem ülke kabul ediyor mu?
    tarım il müdürlüğü konsolosluğa sormam gerektiğini söyledi konsolosluğa ulaşamıyorum nasıl bir yol izlemem lazım bana yardımcı olur musunuz teşekkürler...

  • ⭐⭐⭐

    @kobalak ilk sayfa da tüm detaylı açıklama mevcut size tavsiyem tüm sayfaları okuyun yanlarında götürenlerde kendi hikayelerini anlatıyor


  • Bizde sorunsuz bir şekilde miamiye geldik 🙏🏻 tr de kilosuna baktılar hiç bir evrak sormadılar miamide de aynı şekilde umarım sistemden falan görüyorlardır bu tantana boşuna değildir:) abd ye geldikten sonra 10 gün içinde kuduz aşısı yaptırmak zorundamıyım bilen var mı ya da herkes yaptırdı mı?? Mecburimi yani 🤷♀

  • ⭐⭐

    arkadaşlar merhaba kargo da amerika miami'ye evcil hayvanımızı da götürmek istiyoruz....eğer vizemiz çıkarda gidebilirsek tabi 🙂 lutfansa en iyisi diyorlar kabin basıncı açısından herşeyi dört dörtlük ayarlıyorlarmış kabindeki neyse kargo da da aynı basınç oluyormuş derece vs de bunu doğrulayan var mı? çok korkuyorum ona bişey olacak diye hayatı benim ellerimde çünkü masumun... bu lutfansa için aktarmalı oluyor tabi frankfurt üzerinden bilgisi olan varsa yazabilir mi... normalde aktarmalarda bavullarımızı almıyoruz direkt uçaktan uçağa geçiyorlar... bu sırada köpeklere ne oluyor alabiliyor muyuz onları yoksa direkt onlarada valiz gibi geçiş mi yaptırıyorlar ya rotar falan olursa... noluyor o zaman aç susuz mu kalıyor hayvanlar... alamıyor muyuz onu yanımız sonra yeniden teslim ederiz vss.. ay ne bileyim çok paniğim bu konu da deneyim olan yazar mı lütfen yada fikri olan

  • ⭐⭐⭐

    @debbieLA77, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

    arkadaşlar merhaba kargo da amerika miami'ye evcil hayvanımızı da götürmek istiyoruz....eğer vizemiz çıkarda gidebilirsek tabi 🙂 lutfansa en iyisi diyorlar kabin basıncı açısından herşeyi dört dörtlük ayarlıyorlarmış kabindeki neyse kargo da da aynı basınç oluyormuş derece vs de bunu doğrulayan var mı? çok korkuyorum ona bişey olacak diye hayatı benim ellerimde çünkü masumun... bu lutfansa için aktarmalı oluyor tabi frankfurt üzerinden bilgisi olan varsa yazabilir mi... normalde aktarmalarda bavullarımızı almıyoruz direkt uçaktan uçağa geçiyorlar... bu sırada köpeklere ne oluyor alabiliyor muyuz onları yoksa direkt onlarada valiz gibi geçiş mi yaptırıyorlar ya rotar falan olursa... noluyor o zaman aç susuz mu kalıyor hayvanlar... alamıyor muyuz onu yanımız sonra yeniden teslim ederiz vss.. ay ne bileyim çok paniğim bu konu da deneyim olan yazar mı lütfen yada fikri olan

    Yani bu lufthansa dan ziyade kullanılan uçak tipiyle alakalı, lufthansa almanya aktarmalı olacak Boeing veya Airbus küçük gövdeyle gidecekseniz bunlar küçük gövdelerde bagaj alanı daha küçük olduğundan basıncı ayarlaması daha rahat oluyor, ancak kıtalararası uçuşlarda büyük gövde uçak kullanıyolar ve bagaj kısmı kargo ucağından hallice oluyor dolayısı ile bundna korkuluyor genelde ancak basınc ile alakası çok yok aslında ısı değişimi kaynaklı sorun yaşar küçük canlar ısıtma sistemleri de kargo kısmında da köpegin konulacağı özel alan için ayarlama yapılıyor merak etmeyin. Sadece uçağın kargo kısmı gürültüsü sizin duyacağınızdan çok çok daha fazla olduğundan ve zaten köpeklerin bizden daha iyi duyduğundan çok yaşlı değilse sakinleştirici verip veterinerinize danışarak belirli ölçüde iyi gelecektir. Aktarmalı uçuşlarda normalde köpeğinizde aktarılır direk ancak çok uzun bekleme varsa talepte bulunabilirsiniz. Mama suya gelince stress den yemek yiyebilen bir can pek duymadım uçakta.

  • ⭐⭐

    @tolgasatir babam kaptan ve bende thy de flying chef olarak 3 yıl uçtum :)) uçak tiplerini ve durumu çok iyi biliyorum aslında benim sorunum kaptanın oradaki basınç ve ısıyı ayarlayamıyor oluşu ve olağan üstü bir durumda ilk kabin basıncı önemli olduğu için diğer tarafların direkt gözardı edilmesi oluyor... ben en iyisi gemi seyehati araştırayım araba kiralayıp ülke dışına çıkabiliyorsak o araba ile oradaki şubeye teslim edebiliyorsak süper buradan italyaya mitalyaya geçer oradan bir cruise ki bu sadece queen mary 2 araştırmalarımdan çıkan sonuçlara göre bu da nereden kalkar ne sıklıkta kalkar nereye gider nasıl biryol izler amerikanın neresine gider hiç bakamadım henüz onlara sadece evcil hayvanlar için bir bölüm var gün de 3 kez ziyaret ediliyor seyehat boyunca ve dışarıda güvertede falan gezdirmek yasak evcil dostları ... ama en azından basınç ısı mısı gibi problemler yüzünden evhamdan ölmüyorsun :)))

  • ⭐⭐

    @tolgasatir uçakta mama çok önemli değil de su önemli ama ben zaten uçak içi olaydan bahsetmiyorum pek orada bahsettiğim konu aktarma sırasında uçaktan uçağa geçiş demek baya bir süre demek... franfurta uçtun indin uçaktan bekledin ettin rötar yedin yada yemedin tekrar uçağa bindin uçak kalktı ve mimami yer gidiyorsun düşünsene süreyi zavallıcık tam işkence çekecek... bu da lutfansa bu konuda iyi dediler diye yani...

  • ⭐⭐⭐

    @debbieLA77, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

    @tolgasatir babam kaptan ve bende thy de flying chef olarak 3 yıl uçtum :)) uçak tiplerini ve durumu çok iyi biliyorum aslında benim sorunum kaptanın oradaki basınç ve ısıyı ayarlayamıyor oluşu ve olağan üstü bir durumda ilk kabin basıncı önemli olduğu için diğer tarafların direkt gözardı edilmesi oluyor... ben en iyisi gemi seyehati araştırayım araba kiralayıp ülke dışına çıkabiliyorsak o araba ile oradaki şubeye teslim edebiliyorsak süper buradan italyaya mitalyaya geçer oradan bir cruise ki bu sadece queen mary 2 araştırmalarımdan çıkan sonuçlara göre bu da nereden kalkar ne sıklıkta kalkar nereye gider nasıl biryol izler amerikanın neresine gider hiç bakamadım henüz onlara sadece evcil hayvanlar için bir bölüm var gün de 3 kez ziyaret ediliyor seyehat boyunca ve dışarıda güvertede falan gezdirmek yasak evcil dostları ... ama en azından basınç ısı mısı gibi problemler yüzünden evhamdan ölmüyorsun :)))

    Yani diyecek bişey yok bu durumda sen zaten durumu az çok biliyorsun biri içini biraz rahatlatsın istiyorsun 🙂 ben günde 4-5 uçak yapardım bunların çoğunda avıh olurdu 1,5-2 yıl aralığında başlarına hiç bişey gelmedi henüz gelse haberimiz mutlaka oluyor. Tabiki çok büyük stress kendilerine gelmeleri epey uzun sürüyormuş duyduğum ögrendiğim kadarıyla yolculardan ancak 1 kere 1 günlük katlanılası bir durum olmak zorunda. Yada kıtalar arası uçuşlarda psikolojik destek köpeğine izin veriyorlar mı bir araştırın. Benim çalıştığım son dönemde psikolog dan sanırım işte uçak korkusu var yada başka bir bahaneyle bu köpek onu sakinleştiriyor diye belge aldıklarında köpek 5 kg üzeri de olsa ayak dibinde uçuş yapmalarına izin veriliyordu. Tabi bu bahsettiğim 5-6 sene önce falan yeni yeni başlyan bişeydi hala geçerli mi denendi iptal oldu mu emin değilim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum