Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

NVC Sürecindeyken Başvurunun İptal Edilmesi

• Merhaba.
    Biz 2021 Mayıs ayında başvuru yaptık. Nvc aşamasındayken eşim amerikaya gitti işlemlere faydası olur diye. 1 yıldır burda süreci bekliyorum. Evrakların onaylanmasina 3 hafta kala eşimin annesi benim greencard almamı istemediği için eşime baskı yaparak iptal ettirdi. Bosanma davası açacağını söyledi. Bunlardan sonradan haberim oldu. Bana henüz bir mail gelmedi hala ceac sitesinde aynı gorunuyor ama bilmiyorum iptal nasıl oluyor. Benim sorum böyle bir haksizlikta benim hiç bir hakkım yok mu? Herşey onun iki dudağının arasında mi yani?

• @Saadet-I, içinde söyledi: NVC Sürecindeyken Başvurunun İptal Edilmesi

Merhaba.
    Biz 2021 Mayıs ayında başvuru yaptık. Nvc aşamasındayken eşim amerikaya gitti işlemlere faydası olur diye. 1 yıldır burda süreci bekliyorum. Evrakların onaylanmasina 3 hafta kala eşimin annesi benim greencard almamı istemediği için eşime baskı yaparak iptal ettirdi. Bosanma davası açacağını söyledi. Bunlardan sonradan haberim oldu. Bana henüz bir mail gelmedi hala ceac sitesinde aynı gorunuyor ama bilmiyorum iptal nasıl oluyor. Benim sorum böyle bir haksizlikta benim hiç bir hakkım yok mu? Herşey onun iki dudağının arasında mi yani?

Sayin@Saadet-I, durumunuzda oncelikle hemen bir hizlandirma basvurusu yapmak gerekir. Bu bekleme suresini yariya veya daha kisa zamana indirecektir. Basvuru esiniz tarafindan geri cekilebilir, iptal olmaz. Esiniz bunu yapti ise zaten NVCde bu gorunur. Surec esinize baglidir. Evlilikte sorun olsa da surec isler, bosanma olursa gelinen asamaya gore waiver istenebilir. Ayrica NVC surecinde takilma nedenine de bakmak gerekir. Esiniz olmadan da bazi durumlarda yesil karti alabilirsiniz. Onemli olan evlilik zamaninda bu evlilginin gercek oldugunu gostermek olacaktir. Yani kesinlikle her sey esinizin iki dudagi arasinda degildir. Ancak zorlu bir iliski yesil karti da zorlu bir hale getirir. Avukat destegi olmadan bunu sonuclandirmaniz imkansiza yakin olur.

• @Claudia-J-Muslu zaman ayirdiginiz için çok teşekkür ederim. Bu konuyla ilgili sizinle nasıl iletişim kurabilirim haklarımı ve ne yapabileceğimi öğrenip hemen adım atmak istiyorum.

• @Saadet-I Muslu Hukuk Burosu'na su siteden ulasabilirsiniz:

https://amerikavatandas.com/tr/hizmetlerimiz/

• ModeratorM Moderator , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    398 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Önder-Karakuş, içinde söyledi: B1/B2 vizesi iptalinden sonra sponsor ile H1B başvuru olur mu? Merhaba, işimle alakalı bir firma bana sponsor olacak. Daha önce altı ay altı ay bir sene orada kaldım işimle ilgili bazı eğitimler için, B1/B2 vizesi ile. Ülkeye döndükten 6-7 ay sonra tekrar gitmek gerekti iki haftalığına ama gümrükte uzun saatler bekledikten sonra vizem cancel oldu ve geri gönderdiler. İlk giriş yaptığımda bilmediğimden dolayı bazı iş ilanlarına başvurduğumu telefonumun mail uygulamasından tespit ettiler. Sponsor tarafından yapılacak başvuruda bu sorun olur mu? daha önce bu ya da benzeri durumla karşılaşan oldu mu? Sayın @Önder-Karakuş , Önceki vize başvurularınız ve retler her zaman değerlendirilir ve bu durumu açıklamak gerekebilir. . Turist vizesi mutlaka ülkenize dönme niyetiniz olmasını gerektirir. Is başvuruları turistik vize niyeti ile uyuşmadığı için red edilmesi normaldir. Ancak H-1B ile direkt olarak ABD’ye gelebilirseniz, H-1B iyiniyetli (dual intent) vize olduğu için hem ABD’de yasamaya hem de TC’ye dönmeye imkan verir. Genelde ABD dışından H-1B başvuruları rutin değildir. Ancak işveren size böyle bir sponsorlukta bulunmayı kabul etti ise, önceki reddi yine açıklamanız gerekir ama vizeyi genelde alabilirsiniz. Teşekkürler.
  • USCIS F2A surecinde bosanma

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    219 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Vartolu, içinde söyledi: USCIS F2A surecinde bosanma Green Card sahibiyim F2A surecini gecen yil baslatmistim, fakat esimle bosandik. USCIS basvurumu onaylamisti ve su an dosya NVC'de... Sureci nasil sonlandirabilirim? Herhangi bir sey yapmama gerek var mi? Ayrica bosanma kararini kullanmam gerekiyorsa, e-devletten aldigim karari kullanabilir miyim? Sayın @Vartolu , Boşandığınız için yapmış olduğunuz başvuruyu geri çekmenizde (withdraw) yarar vardır. I-130 başvurusu normalde siz boşandığınızda otomatikman sona erer. Ancak ABD yetkililerinin bunu bilmeleri gecikebilir. Bu nedenle başvuruyu geri çekmenizde yarar vardır. USCIS ve NVCye yazılı olarak boşanma kararınız ile beraber durumu iletirseniz başvuru resmen de sona erdirilmiş olur. Teşekkürler
  • Ard arda yapılan başvuru

6
    0 Oy
    6 İleti
    442 Bakış
    L
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: Ard arda yapılan başvuru @lily, içinde söyledi: Ard arda yapılan başvuru @Claudia-J-Muslu Amerikan vatandaşı bir amerikalı ile evlendim. Şimdiden çok teşekkür ederim, cevabınız çok önemli! Sayın @lily, ABD vatandaşı ile evlendiğiniz için statü dışında bile olsanız bu problemi asmanın yolları var. Sizin için evliliğiniz gerçek olduğu surece ve buna bir göçmenlik/vatandaşlık yararı sağlamak için girmediğinizi ispat edebileceğiniz surece önceki başvurunuz ret bile edilse ABD’li ile evlendiğiniz için ABD dışına çıkmadığınız surece statü değiştirebilmeniz gerekir. Ancak evlilik ile ilgili sorun olursa o zaman başvurunun akıbeti ve okula başlamak önem kazanır. Yine de durumunuzu tam olarak değerlendirip evlilikle ilgili göçmenlik başvurularınızı bir an önce yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü göçmenlik başvurunuz yapılmadan eğer ret gelirse durumunuz riskli olabilir. Ayrıca öğrencilik başvurusu yaptı iseniz neden buna devam etmediğinizi de açıklamanız gerekecektir. Bu yüzden öğrencilik onay geldiğinde bir sure de olsa öğrencilik yapmanız avantajınıza olur aksi halde gerçek niyetinizi sorgulatmak için fırsat yaratmış olursunuz. Teşekkürler. Değerlendirmeniz için çok teşekkür ederim. Cevabınıza istinaden öğrenci statü değişikliğimin sonuçlanmasını beklememi ve sonucum gelip okula başladıktan sonra mı evlilik için green carda başvurmamı önerirsiniz yoksa hemen şu an başvurup hem okul hem evlilikle greencard sürecimi aynı anda mı yürütmemi önerirsiniz? öğrenci statü değişikliğim için %99 olumlu gelecektir milyonda bir red cevabı gelir dediler. Anladığım kadarıyla her iki başvuru da sonuçlanacak ve öğrenci statü değişikliği başvurumu iptal etmem, geri çekmem gibi bir durum söz konusu değil.
  • IR1/CR1 Basvuru Surecini hizlandirma

4
    0 Oy
    4 İleti
    305 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @merve-turkmen, içinde söyledi: IR1/CR1 Basvuru Surecini hizlandirma Teşekkür ederim. Ben eğer expedite request yaparsak ve avukatıma bunu yapmak istiyorum desem bir sonuç alırmıyız ? Sayın @merve-turkmen, Eğer expedite request yaparsanız olumlu bir sonuç alma ihtimaliniz var. Erken doğumdan dolayı size ve bebeğinize olan ciddi finansal zarar nedeni ile bir başvuru yapabileceğinizi ve olumlu sonuç alabileceğinizi düşünüyorum. Tabii ki bu başvurunun sonucu mutlaka olumlu olur demek mümkün değildir. Bu başvuruyu avukatınız veya başka bir avukat aracılığı ile de yapabilirsiniz. Bol şanslar dilerim. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k